Mercato (2012-2014)
- wojczech7
- Juventino
No i całą Twoją "eksperckość" szlag trafił...iltalismano pisze:6/10 - Lewy, Gomez, Huntelaar,Mandzukiczahor pisze: Btw, skoro Polak jest 5/10, to prosiłbym żebyś podał mi przykłady napastników na poziomie 6/10, 7/10, 8/10, 9/10 i 10/10.
7/10 - Milito, , El Sharaawy, Jackson Martinez,Dzeko
8/10- Balotelli, Rooney,Jovetic,Aguero
9/10- Suarez, Ibra,Cavani
10/10 - Messi , Ronaldo,Falcao,RVP
Nie chciałem się wcinać, ale przesadzasz chłopie. Deprecjonujesz umiejętności według znanego tylko sobie widzimisię. Nie tędy droga.
Dlaczego El Sharaawy jest lepszy od Lewandowskiego?
Uprzedzam - pytam o umiejętności tu i teraz, nie o potencjał.
Dlaczego Martinez jest lepszy od Lewandowskiego?
Bo strzelił więcej bramek? Czemu więc Lewy jest na poziomie Huntelaara?
Masz problem z Robertem, jak niektórzy mają problem z Ronaldo/Messim (zachowując rzecz jasna proporcje). Nie lubię go, bo wszyscy się nim jarają = przereklamowany. Jego postawa na boisku mówi jednak zupełnie coś innego, czy Ci się to podoba, czy nie.
Najciekawsze w dyspucie o Lewandowskim jest to, że kiedy wszyscy chwalili go za wkład w grę drużyny czepiano się (słusznie) braku skuteczności. Teraz, gdy chłop lideruje klasyfikacji strzelców w Bundeslidze strzelając bramkę w każdym z ośmiu ostatnich spotkań - dalej się go czepiają, bo gra w reklamie Opla i za bardzo kozaczy. To jest Polska właśnie.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Antek666
- Juventino
Również nie chciałbym się wcinać...jednakże tym tworem to naprawdę się kolego zbłaźniłeś.Ładnie dałeś się zahorowi podpuścićiltalismano pisze:6/10 - Lewy, Gomez, Huntelaar,Mandzukiczahor pisze:Btw, skoro Polak jest 5/10, to prosiłbym żebyś podał mi przykłady napastników na poziomie 6/10, 7/10, 8/10, 9/10 i 10/10.
7/10 - Milito, , El Sharaawy, Jackson Martinez,Dzeko
8/10- Balotelli, Rooney,Jovetic,Aguero
9/10- Suarez, Ibra,Cavani
10/10 - Messi , Ronaldo,Falcao,RVP

wiĘzadła,one nic nie wiążąiltalismano pisze:Jo-Jo w adekwatnym wieku ,imho, jest lepszym zawodnikiem mimo tego ze rok kariery ma wycięty ze względu na wiązadła.
Myślę,że jakieś 20-50% krytyków Lewego widzi problem w jego...polskości.To jest Polska właśnie.wojczech7 pisze:Masz problem z Robertem, jak niektórzy mają problem z Ronaldo/Messim (zachowując rzecz jasna proporcje). Nie lubię go, bo wszyscy się nim jarają = przereklamowany. Jego postawa na boisku mówi jednak zupełnie coś innego, czy Ci się to podoba, czy nie.
Najciekawsze w dyspucie o Lewandowskim jest to, że kiedy wszyscy chwalili go za wkład w grę drużyny czepiano się (słusznie) braku skuteczności. Teraz, gdy chłop lideruje klasyfikacji strzelców w Bundeslidze strzelając bramkę w każdym z ośmiu ostatnich spotkań - dalej się go czepiają, bo gra w reklamie Opla i za bardzo kozaczy. To jest Polska właśnie.
Jak już piszę w temacie będącym źródłem skautingu pracowników Juve i miejscem pracy Marotty to powiem wam,że niezmiernie śmieszą mnie często powtarzalne teksty o zmianie taktyki,gdy są one uzasadniane potrzebą upchania(wpierw kupna oczywiście) do składu grajka x czy z to już jest to bardziej żałosne niż śmieszne.Przecież my mamy Primaverę również dostosowaną pod 3-5-2 którym pierwszy skład gra cały obecny i połowę zeszłego sezonu-więc około 80% okresu pracy Conte w klubie.Naprawdę liczycie na długofalową zmianą taktyki dajmy na to na coś bardziej "skrzydlastego" lub coś z trequartistą?Naiwni.
Druga rzecz.Mimo zrobienia z drużyny dwukrotnie z rzędu zajmującej 7 miejsca w lidze iście mistrzowskiego teamu,mimo wciśnięcia Asy więc wcześniejszego ŚP na lewego wingbacka to pamiętajcie,że cudotwórcą to Conte nie jest. Nie zrobi z Giovinco żadnego napastnika(ani jak to idiotycznie skracacie-SS-support striker),z Diamantiego wingbacka(pomysł Castiela z tematu meczowego vs Bologna) czy z Draxlera cfoniętego,ale jednak napastnika.
Conteusz zmienił choć raz w tym sezonie namacalnie taktykę na coś innego niż 3-5-2? Nie wydaje mi się,ale mogę się mylić i jakąś jedną połówkę gdzieś mogłem pominąć lub i zapomnieć

- Piti
- Juventino
Zmienił w meczu z Szachtarem o ile sie nie myle.Antek666 pisze: Conteusz zmienił choć raz w tym sezonie namacalnie taktykę na coś innego niż 3-5-2? Nie wydaje mi się,ale mogę się mylić i jakąś jedną połówkę gdzieś mogłem pominąć lub i zapomnieć
- wagner
- Juventino
wojczech7 pisze:To jest Polska właśnie.
co to za teksty w tak błahym temacie jaki jest osoba pana Lewandowskiego :roll: Brakuje mi tu jeszcze tekstów "gdzie jest krzyż" i "jarosław". Patriotyzm XXI wieku. I Polskość. Śmiechu troche warte. Może dyskusja zejdze na tory jego przydatności a nie jego krytyki, bo nie wszyscy uprawiają krytykanctwo hm ?Antek666 pisze:polskości.To jest Polska właśnie
- Cabrini_idol
- Juventino
6/10 - Balotteli, Gomez, Huntelaar.
7/10 - Lewndowski, Mandzukic, El Sharaawy, Jackson Martinez, Jovetic
8/10- Cassano, Neymar, Rooney
9/10- Falcao, Cavani, Suarez, Ibra
10/10 - Messi , Ronaldo.
tak to wyglada jak juz wczesniej napisalem, a najgorsze jest to ze na wszystkich wyzej wymienionych napastnikow nas nie stac, no moze poza Cassano(ktory jednak nigdy nie przyjdzie do Juve) oraz byc moze Huntelarem (chociaz on chyba tez zarabia w S04 krocie).
Takze skupmy sie na Sanchezie, ktory jest do wyciagniecia za jakas tam w miare sume i konrakt bedzie opiewal na mniej niz 4 mln. A jak nie to trzeba strzelac w mlode gwiazdy na chybil trafil a noz wyjdzie drugi Suarez.
10/10 - Messi , Ronaldo.
tak to wyglada jak juz wczesniej napisalem, a najgorsze jest to ze na wszystkich wyzej wymienionych napastnikow nas nie stac, no moze poza Cassano(ktory jednak nigdy nie przyjdzie do Juve) oraz byc moze Huntelarem (chociaz on chyba tez zarabia w S04 krocie).
Takze skupmy sie na Sanchezie, ktory jest do wyciagniecia za jakas tam w miare sume i konrakt bedzie opiewal na mniej niz 4 mln. A jak nie to trzeba strzelac w mlode gwiazdy na chybil trafil a noz wyjdzie drugi Suarez.

- Szaq
- Juventino
Wszystko ok poza Huntelaarem. Po świetnym poprzednim sezonie w obecnym gra przesłabo. Równie dobrze można w jego miejsce wstawić Soldado, Buraka, czy Michu.Cabrini_idol pisze: 6/10 - Balotteli, Gomez, Huntelaar.
10/10 - Messi , Ronaldo.
Orientuje się ktoś jak wyglądają na chwile obecną sprawy z LWB? Mamy kogoś na oku, czy jednak nie mamy zamiaru nikogo sprowadzać?
- gucio_juve
- Juventino
Who is Jackson Martinez? Balotelli ma być od niego gorszy? Cassano na równi z Rooneyem i Neymarem? Robi się coraz ciekawiej 

- Dolce Vita
- Juventino
6/10 - Neymar (niesprawdzony tak na dobre), Mandzukic, Aubameyang, Bony, Jackson Martinez (nie wiem na 100% na co go stać jeszcze)
7/10 - Lewandowski, Jovetić, El Sharaawy, Huntelaar, Cassano, Ba
8/10- Balotelli, Rooney, Gomez, Dzeko
9/10- Suarez, Cavani (są w słabszych klubach, gdyby grali w absolutnie topowych to pewnie mogliby być wyżej jeszcze), Van Persie, Aguero
10/10 - Messi , Ronaldo, Falcao, Ibra
Ja bym to tak widział. Nie widzę powodu dla, którego Lewy ma być niżej w zestawieniu niz Jovetić czy Szary. Dawać Neymara ponad nimi to też pomyłka bo póki co to gwiazdeczka przeciętnej brazylijskiej ligi, który bardziej jednak kojarzy się z pierwszą lepszą Lady Gagą niż Ronaldo czy Rivaldo. Za transferem Lewego jak najbardziej bym był. Z tym, że irytuje mnie on trochę, szczególnie jego gra w reprezentacji, ale w klubie nie można mu odmówić skuteczności, a że marnuje nieraz setki? A który napastnik tego nie robi? Nie ma napastnika ze 100% skutecznością. Kolejnym mankamentem w przypadku Lewego jest (czy tylko mi się tak wydaje?) nieco lekceważące podejście do ligi włoskiej, tak jakby nie dopuszczał w ogóle do siebie myśli o transferze do SerieA (uważa, że jest za dobry?). Nie rozumiem zwolenników transferu Veli do Juve. Chłopak był za słaby na Arsenal, to zawodnik na taką Valencię czy Sociedad, ale w Juve go nie widzę, przykro mi. O wiele bardziej przemawia do mnie Aubameyang lub Sanchez.
9/10- Suarez, Cavani (są w słabszych klubach, gdyby grali w absolutnie topowych to pewnie mogliby być wyżej jeszcze), Van Persie, Aguero
Ja bym to tak widział. Nie widzę powodu dla, którego Lewy ma być niżej w zestawieniu niz Jovetić czy Szary. Dawać Neymara ponad nimi to też pomyłka bo póki co to gwiazdeczka przeciętnej brazylijskiej ligi, który bardziej jednak kojarzy się z pierwszą lepszą Lady Gagą niż Ronaldo czy Rivaldo. Za transferem Lewego jak najbardziej bym był. Z tym, że irytuje mnie on trochę, szczególnie jego gra w reprezentacji, ale w klubie nie można mu odmówić skuteczności, a że marnuje nieraz setki? A który napastnik tego nie robi? Nie ma napastnika ze 100% skutecznością. Kolejnym mankamentem w przypadku Lewego jest (czy tylko mi się tak wydaje?) nieco lekceważące podejście do ligi włoskiej, tak jakby nie dopuszczał w ogóle do siebie myśli o transferze do SerieA (uważa, że jest za dobry?). Nie rozumiem zwolenników transferu Veli do Juve. Chłopak był za słaby na Arsenal, to zawodnik na taką Valencię czy Sociedad, ale w Juve go nie widzę, przykro mi. O wiele bardziej przemawia do mnie Aubameyang lub Sanchez.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Najlepszy post z tych podsumowujacych range napastnikow - najbardziej trzezwy i rzetelny. Ale i do niego mozna sie doczepicDolce Vita pisze:6/10 - Neymar (niesprawdzony tak na dobre), Mandzukic, Aubameyang, Bony, Jackson Martinez (nie wiem na 100% na co go stać jeszcze)

BESTER MANN, BESTEEER !

- Cabrini_idol
- Juventino
To ten, co za rok ... max 2 lata bedzie wymieniany jednym tchem z Falcao Cavanim. Niesamowicie sie rozwija w Porto, to powierdzone info.gucio_juve pisze:Who is Jackson Martinez? Balotelli ma być od niego gorszy? Cassano na równi z Rooneyem i Neymarem? Robi się coraz ciekawiej
Balotelli jest specyficzny i na mnie nie zrobil zadnego wrazenia poza meczem z Ńiemcami na Euro. . Czemu Cassano na rowni z Rooneyem? bo czysto pilkarsko Cassano to geniusz jak i Rooney. Potrafi zrobic cos z nieczego, nie zgadzasz sie ? chocby ostatni mecz z Tottenhamem pokazal nam na co go stac. A to ze nie wykorzystal swojego talentu w 100% to juz inna sprawa.
Zapomnialem dodac Van Persiego do przedzialu 9/10.

- mateo369
- Juventino
Ja z kolei nie wiem, czy te wasze rankingi a konkretnie pozycja Lewego wynika z tego, że jesteście jego hejterami, czy tylko boicie się być zjechani przez takowych. Innego wytłumaczenia nie widzę, bo stawianie Roberta na równi (albo niżej!) z takimi tuzami jak Cassano, Milito czy Huntelarem to już nie jest opinia, z którą można by polemizować, to jest zwykłe nieporozumienie. Jak już ktoś się chce bawić w takie ocenianie, to Lewy musi mieć 8/10, a ja osobiście dałbym nawet 8.5/10.
Niczego nie umniejszając Diego - my mówimy o aktualnej sytuacji a nie sprzed kilku sezonów...Dobry Mudżyn pisze:Ale juz stawiajacych na rowni Milito i Roberta, rozumiem. Milito mial wiele sezonow w ktorych ladowal gola za golem. A o to chodzi w byciu napastnikiem
Ostatnio zmieniony 19 marca 2013, 11:13 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Pieprzy karniaka za karniakiem. Juz chyba 4 zmarnowal w tym sezonie, a 3 to na pewno. Kompletny pilkarz formacji ofensywnej, nie umiejacy strzelac karnych? Bitch, pleaseCabrini_idol pisze:To ten, co za rok ... max 2 lata bedzie wymieniany jednym tchem z Falcao Cavanim. Niesamowicie sie rozwija w Porto, to powierdzone info.gucio_juve pisze:Who is Jackson Martinez? Balotelli ma być od niego gorszy? Cassano na równi z Rooneyem i Neymarem? Robi się coraz ciekawiej

Poza tym, Jackson wbrew obiegowej opinii to juz nie mlodzieniaszek - 26 lat. Juz Lewy bardziej sie rozwinie. Predzej uwierze w eksplozje np. takiego Jamesa Rodrigueza - samorodek - Alexa Sandro, Mangali czy Danilo - skoro jestesmy przy Porcie.
Huntelaar jest DUZO gorszy niz Robcio. Potwierdzone info.
Ale juz stawiajacych na rowni Milito i Roberta, rozumiem. Milito mial wiele sezonow w ktorych ladowal gola za golem. A o to chodzi w byciu napastnikiem

BESTER MANN, BESTEEER !

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
YEAAAAHHH!!!! Wyliczanki, czyli to, co uwielbiam!
6/10 - Huntelaar, Michu, Ba, Negredo, Soldado, Mandzukić...
7/10 - Lewandowski, Jovetić, El Sharaawy, Gomez, Llorente
8/10- Balotelli, Dzeko, Higuain, Benzema, Tevez, Neymar
9/10- Suarez, Cavani, Falcao, Ibra, Van Persie, Aguero, Rooney
10/10 - Messi , Ronaldo
Moje ogólne postrzeganie piłkarzy. Starałem się oceniać ogólnie, nie na podstawie bieżącej formy.
6/10 - Huntelaar, Michu, Ba, Negredo, Soldado, Mandzukić...
7/10 - Lewandowski, Jovetić, El Sharaawy, Gomez, Llorente
8/10- Balotelli, Dzeko, Higuain, Benzema, Tevez, Neymar
9/10- Suarez, Cavani, Falcao, Ibra, Van Persie, Aguero, Rooney
10/10 - Messi , Ronaldo
Moje ogólne postrzeganie piłkarzy. Starałem się oceniać ogólnie, nie na podstawie bieżącej formy.
- mateusz6
- Juventino
Na forum widac kipiaca nienawisc do Interu. W tych waszych wyliczankach nigdzie, ale to nigdzie nie uwzgledniliscie boskiego Tommaso Rocchiego. Moim zdaniem temu zawodnikowi do kompletnosci brakuje tylko umiejetnosci strzelania bramek czyli 9/10
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Oho, widze nastepny dupoliz. Tabelka wystaawiona wedle mojego uznania.Antek666 pisze:Również nie chciałbym się wcinać...jednakże tym tworem to naprawdę się kolego zbłaźniłeś.Ładnie dałeś się zahorowi podpuścić![]()
Wiec jedyny błazen to ten poniżej.
Więzadło, wiązadło, ligament (łac. ligamentum) – wieloznaczne pojęcie anatomiczne: - To tak ku Twej wiedzy, co bys dalej uważał żeś bystrzacha.Antek666 pisze: wiĘzadła,one nic nie wiążą![]()
Dlaczego El Sharaawy jest lepszy od Lewandowskiego?
Naprawde tego nie wiesz dlaczego jest lepszy? Zapytaj fana BVB. To Ci wyjasni kogo chciałby miec w składzie - Lewego czy Szarego.
Możecie mowic co chcecie. Ale znajac przez wiele lat 'fana' BVB z krwi i kosci co utwierdza mnie w przekonaniu, że Lewy gra po prostu w druzynie ustawionej pod jednego centralnego napastnika i to sprawia ze tyle strzela.
Czemu więc Lewy jest na poziomie Huntelaara?
Bo w zeszłym sezonie Janek strzelił 29 bramek w Bundeslidze, a żaden z was nie uwielbiał go tak jak Lewego.
Ad wszystkich ktorzy uwazaja ze hejtuje go bo to Polak - uwazam ze Kuba i Piszczek to swietni piłkarze i odgrywaja wazna role w BVB.
@Wojciech7 - Ale on nadal marnuje po 2-3 sytuacje w meczu które powinien wykorzystywać. I Tu znowu - Ogladaj wszystkie mecze BVB albo zapytaj fana.
Nie bez powodu na Goal.com pojawiaja sie felietony na temat tego że Lewy nie jest TOP'em. A po prostu zwyklym napastnikiem.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.