Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 11:27

annihilator1988 pisze:Ponoć Sanchez dogadał się z interem i oczekuje 4 mln euro rocznie :/
gdy kilka tygodni temu zwracałem uwagę że Sancheza może nam podkupić Inter to zostałem zalany argumentami (z grubsza że Inter nie ma żadnego argumentu, jak widać ma i chodzi o ten argument na który zwracałem uwagę)
Padoin pisze:Chodzi Ci o to, że napisałem hurra optymistyczny post pod względem napastnika Vitesse. Wiem o tym. Nie podniecam się, ale też z góry nie zakładam, że to niewypał.
za to ja zakładam, że pro Llorente będzie niewypałem .. I to mnie martwi, bo znowu będzie burdel w ataku :prochno:
Padoin pisze:Burdel w ataku będzie jak kogoś nie sprzedamy. W końcu trzeba zrobić z tym porządek.
jeszcze zatęsknimy za 4 napastnikami strzelającymi bramki :prochno:
Ostatnio zmieniony 17 marca 2013, 12:09 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 11:36

Burdel w ataku będzie jak kogoś nie sprzedamy. W końcu trzeba zrobić z tym porządek.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 12:16

pumex pisze: Natomiast jeśli chodzi o Sancheza, to za ile Ty byś chciał go kupić? Chilijczyk ma 24 lata, Barca zapłaciła za niego z miejsca 25mln (z bonusami nawet do 37mln), więc cena w okolicach 20mln jest dobrą okazją zważywszy, że piłkarz pokazał już, co potrafi w Serie A. Mocno zmartwiłbym się, gdyby Inter rzeczywiście go kupił.
Jeśli to co pokazał to wszystko co ma do zaoferowania to 20mln to zdecydowanie za dużo. Sezon przed odejściem do Barcelony strzelił 12 bramek i zaliczył 6 asyst i to był jego najlepszy sezon do tej pory.
Powala na kolana?
Póki trenerem jest Conte, nie zapowiada się na odejście od 3-5-2. Zatem jeśli chcemy wzmocnić atak, to Sanchez to dość kontrowersyjny wybór.
Potrzebujemy godnego następcy Del Piero.
Ouh_yeah pisze:
blackadder pisze:Póki trenerem jest Conte, nie zapowiada się na odejście od 3-5-2. Zatem jeśli chcemy wzmocnić atak, to Sanchez to dość kontrowersyjny wybór.
Sezon, który przytoczyłeś rozegrał w 3-5-2 właśnie. Nie kontrowersyjny, a naturalny.
W takim razie po co ładować 20 baniek w drugiego Giovinco? No chyba że wszyscy tutaj uważają ze te statystyki są całkowicie zadowalające.
Ostatnio zmieniony 17 marca 2013, 12:21 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 12:18

blackadder pisze:Póki trenerem jest Conte, nie zapowiada się na odejście od 3-5-2. Zatem jeśli chcemy wzmocnić atak, to Sanchez to dość kontrowersyjny wybór.
Sezon, który przytoczyłeś rozegrał w 3-5-2 właśnie. Nie kontrowersyjny, a naturalny.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 13:06

Ouh_yeah pisze:
Ja się zgodzę z blackadderem. Jeżeli przyjdzie Sanchez to płakał nie będę, ale nie do końca pasuje mi jego charakterystyka piłkarska. Mamy już jednego skrzydłowego grającego jako napastnik i słabo to wygląda. Z resztą w Barcy krytykuje się go za słabe wykończenie i brak kreatywności, a chwali za rozciąganie defensywy przeciwnika do boku. Nam raczej właśnie potrzeba dwóch pierwszych cech. Charakterystyka Sancheza pasowała też do stylu Udinese, nie wiem jak to by było u Conte.

Conte lepiej wie, czego mu trzeba, ale ja wolę bardziej klasycznego napastnika, np Jojo. Mogę się mylić, bo wykończenie Sancheza i ogólnie jego gra w środku jednak jest ponoć coraz lepsza.

http://www.zonalmarking.net/2010/12/03/ ... al-winger/
http://www.thehardtackle.com/2011/what- ... -signings/

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 13:14

iltalismano pisze:
rh pisze:jest jeden zawodnik, ktory jest mlody, mega dobry i za stosunkowo niewysoka kwote. To Robert Lewandowski. To jest TOP czy komus sie podoba czy nie. Dzisiaj znowu blyszczy. W sumie to juz normalne. Fingers crossed
Top według Twojego polskiego uznania.

Nie wedle specjalistów. Lewy to przereklamowany napastnik marnujący wiecej sytuacji niz Matri.
Pobawiłem się w alinę i sprawdziłem staty obu na whoscored, wyszło, że kłamiesz. :prochno:. Alessandro potrzebuje 4,8 strzału na gola, podczas gdy Robert strzela co 4,1. 8)
Taki Ronaldo strzela co 7,1, więc Lewandowski i Matri wciągają go nosem. :smile:
E: Żeby nie było, jestę specjalistą. :dance:
Gotti pisze:
Nie wedle specjalistów. Lewy to przereklamowany napastnik marnujący wiecej sytuacji niz Matri.
Wedle jakich specjalistów? Możesz napisać?
Pewnie miał na myśli tego dziennikarza z weszło.pl ;)
Ostatnio zmieniony 17 marca 2013, 14:38 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 13:24

heh Matri i Lewandowski to dwie rozne polki. Nie bez przyczyny ma oferty z najlepszych klubow na swiecie. Ma tendencje rosnaca i jesli teraz jeszcze mu czegos brakuje to sa wielkie szanse na to ze w najblizszym czasie to poprawi. Zlatan swego czasu tez marnowal setki i wszyscy na niego psy wieszali. Co teraz wyrabia kazdy widzi. Wg, mnie Robert to najlepsza z mozliwych opcji i realne wzmocnienie. true story.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 13:24

Jeśli Inter zgarnie Sancheza to niewykluczone, że po raz kolejny zostaniemy z ręką w nocniku (tzn. z Giovinco i Vuciniciem). Marotta i Conte mogą wierzyć w sprowadzenie Joveticia, ale już dziś wiadomo, że będzie to transakcja szalenie trudna do przeprowadzenia.
W razie braku zakupu solidnego napastnika (kogoś w typie Joveticia bądź Sancheza), zacznę wątpić w Marottę.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 13:28

Robert drugi sezon z rzędu jest najlepszym napastnikiem Bundesligi. Poza tym strzela także w LM. Jest on na dzień dzisiejszy spokojnie w top 10 napastników EU. Wzmocnienie było by to dla nas po prostu idealne, bo Lewandowski strzela dużo i jest po prostu skuteczny.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 13:59

Gotti pisze:
Wedle specjalistów mających kompleksy. Wielu z nich odstrasza po prostu to, że Robert jest Polakiem. Gdyby był Serbem, Chorwatem czy Czechem, to nie wzbudzałby u takich "ekspertów" żadnych wątpliwości.

Smolwin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 15:26

Nie ulega wątpliwości, że taki Robert byłby dla nas na chwile obecną dużym wzmocnieniem, jak wiadomo lubi grać cofniętego napastnika a i utrzymać przy piłce potrafi się całkiem nieźle. Jedynym problemem byłaby cena odstępnego, która oscylowałaby w granicach 25 mln.
Moim zdaniem i tak skupimy się na Joveticiu, który ma duże uznanie u naszego trenera.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 15:42

Smolwin pisze:Nie ulega wątpliwości, że taki Robert byłby dla nas na chwile obecną dużym wzmocnieniem, jak wiadomo lubi grać cofniętego napastnika a i utrzymać przy piłce potrafi się całkiem nieźle. Jedynym problemem byłaby cena odstępnego, która oscylowałaby w granicach 25 mln.
Moim zdaniem i tak skupimy się na Joveticiu, który ma duże uznanie u naszego trenera.
Cena za Roberta nie bedzie problemem. Problemem bedzie pensja. Jakies 7 mln trzeba bedzie rocznie wylozyc, a to za duzo. Jojo bylby realniejszy.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 15:44

Do Lloretne pasuje ktoś szybki, zwinny, z dobrym dryblingiem i techniką. Wydaje mi się, że każdy z proponowanych przeze mnie graczy jest lub ma szansę stać się lepszym graczem niż Giovinco. Dlatego nasza lista życzeń powinna wyglądać mniej więcej tak:
1. Pierre-Emerick Aubameyang (1989, Saint-Étienne, ok. 18 mln)
Świetnie zna Włochy, więc zero problemu z aklimatyzacją i komunikacją z partnerami. 27 goli w tym sezonie, a w nich 16 goli i 12 asyst mówi wszystko. Niespodziewanie ciągnie swój klub do Ligi Mistrzów i jako jedyny goni Ibrahimovica w klasyfikacji strzelców Ligue 1. Czuję, że stałby się naszym nowym Trezeguetem.
2. Carlos Vela (1989, Real Sociedad, ok. 15 mln)
Jak powyżej - bardzo dobre staty. 27 meczów - 12 goli i 8 asyst. Też ciągnie swój przeciętny klub do LM. Nigdy nie grał we Włoszech, ale skoro skreślił go Wenger (sprzedał go za ok. 4 mln), to mamy szansę zrewanżować się Arsenalowi za Hennrego.
3. Alexis Sanchez (1988, Barcelona, ok. 25 mln)
Ukształtowany piłkarsko we Włoszech. On po prostu nie pasuje do Barcelony. Po powrocie do Włoch prawdopodobnie odżyje jak Balotelli, a być może da Vidalowi kolejny powód, by nawet nie myśleć o odejściu.
4. Luis Muriel (1991, Udinese, ok. 15 mln)
Najmłodszy z nich, ale potrafi już nieźle zakręcić niejednym doświadczonym obrońcą Serie A. Problemem może być wysoka kwota transferu, jaką zazwyczaj żądają prezesi włoskich klubów za wschodzące gwiazdy. Mamy jednak z Udine dobre stosunki i zbędną połówkę Isli. Drugi problem to stosunkowo młody wiek. Nie wiadomo jak Kolumbijczyk będzie się dalej rozwijać. Ideałem byłoby pozyskanie jego połówki i zostawienie na następny sezon w Udine, więc to raczej inwestycja na przyszłość.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 15:59

Vela to przecietniak, w Arsenalu sie nie sprawdzil.
Co do Muriela to mozna byloby te kwote zmniejszyc oddajac im połówke karty Isli.
A co do Sancheza to...
Marotta jest dobry w odbijaniu zawodnikow (Isla, Berbatov, Vidal) więc wierze w niego co do sprowadzenia Alexisa, bo jest to bardziej prawdopodobny do sprowadzenia niz Jovetic.
co do Aubmeyanga to byłbym za, ale watpie w transfer, bo Marotta rzadko zagląda w rynek francuski, a szkoda.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 18:29

Gotti pisze:
Robert drugi sezon z rzędu jest najlepszym napastnikiem Bundesligi. Poza tym strzela także w LM. Jest on na dzień dzisiejszy spokojnie w top 10 napastników EU. Wzmocnienie było by to dla nas po prostu idealne, bo Lewandowski strzela dużo i jest po prostu skuteczny.
Najlepszym napastnikiem Bundesligi. Brzmi naprawde fantastycznie. Szczegolnie gdy o prym walczy z Kießling'iem , Mandzukiczem czy Gomezem.

Przykłąd dwóch ostatnich pokazuje że duzo daje im styl gry na jednego napastnika, tak samo jak Lewemu. Ogladam prawie kazdy mecz BVB, znam fanow tego klubu. Nie wiem czy znalazl by sie taki ktory nie oddal by Lewego z powrotem za Barriosa. Lewy marnuje bardzo duzo sytuacji.

Jego zakup dla klubow typu Juventus,Man Utd nie byłby krokiem naprzód ,gdyz Lewy nie posiada potrzebnej do tego jakosci.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany