Serie A 12/13 (29): Bologna 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 00:03

kaczy19FJ pisze:Nad Gio jakaś zmora jest. Chłopak się stara i stara, i nic. A jak ktoś wspomniał Szwagier wbija bramkę prawie na stojąco. Może sęk w tym że mrówa za bardzo się stara? Jeszcze wszystko by było ok, ale ta skuteczność...
Przecież on miałby dzisiaj z 2 bramki gdyby nie to, że ciągnął przed polem niemiłosiernie. Jest zakładnikiem własnych umiejętności.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 00:07

problem Gio tkwi w głowie. może gdy przyjdzie jakiś top napastnik, to Gio się odblokuje, presja będzie mniejsza. chciałbym żeby tak było, nie chciałbym go jeszcze skreślać.
ważne 3 punkty, takimi spotkaniami zdobywa się mistrzostwo. chociaż jak piłka wpadła do naszej bramki to serce zabiło mi mocniej. Szwagier w swoim stylu, bramka i asysta pomimo lenistwa. ale znając życie przez kolejne 3-4 spotkania znowu nic z niego nie będzie :angry:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 00:11

panowie przedewszystkim dzisiaj powróciło to, czego nei bylo od ostatnich kilkunastu spotkaniach czyli gra kombinacyjna srodkiem i z klepy oraz gra skrzydlami od czasu do czasu. Akcja przy golu Marchisio bardzo przypominala mi ubiegly sezon ogolnie zle nie zagralismy, ale moglismy w 1 polowie bramke strzelic.
Pewnie było to spowodowane brakiem Lichego i mniejszego zaufania do Padoina.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 00:25

Bazyliszek pisze:kurcze mimo wieku chcialbym Diamantiego u nas, do rotacji bylby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bardzo wszechstronny pilkarz moze grac i w ataku i w pomocy, na dodatek ma fajna kiwke, strzal z dystansu no i z rzutow wolnych tez ladnie dogrywa i strzela
Do rotacji? On przy naszych napastnikach byłby pierwszym wyborem do ataku. Przynajmniej powinien być. Też bym go u nas chętnie zobaczył 8)

Obrazek
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 01:04

Peluso mnie strasznie denerwował. Fajnie, że jest zmotywowany i waleczny, ale grał za ostro, jego interwencje były spóźnione. Po drugiej stronie barykady mieliśmy natomiast Pereza (psychol straszny), ale jednak obie ekipy skończyły ten mecz w pełnych składach.
Cenne zwycięstwo, a reakcja Conte pod koniec meczu - zapachniało już Scudetto. :ok:

Giovinco Sebastian... Ależ nieskuteczność.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 03:11

Ja wrzuciłbym dla eksperymentu Gio na bocznego pomocnika (tak chyba grał kilka lat temu z tego co pamiętam), on ma potencjał - jest dobry technicznie, jest szybki. Budowanie druzyny to takie układnie klocków, szkoda tylko, że Conte nie wie gdzie wstawić Sebę i dodatkowe ma dwie 10, bez 9.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 07:42

FelekJUVE pisze:Nie rozumiem tych hejtów na Gio... Przecież nie zagrał złych zawodów!
Nie no zagrał świetne! Dużo biegał, starał się. Machał swoimi krótkimi łapkami i wykrzywiał pyszczek - to pokazuje jak bardzo mu zależało.

Za to Wuczini leń mało biegał, mało się starał, a że strzelił bramkę, zaliczył asystę, wystawił setkę Dżiowinkowi, setkę Widalowi i zrobił jeszcze jedna dobrą akcję temu ostatniemu to się nie liczy - bo człapał.

FORZA DŻJOWINKO!!!!!!
-------
Ogólnie, gdyby Bolonia kończyła w dziewięciu, nikt nie mógłby mieć do sędziego pretensji. Dobrze, że obyło się bez kontuzji.
Interwencja Buffona na początku, przekozacka. Asekuracja obrońców - jeszcze lepsza.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 08:09

Mecz wyglądał momentami różnie. Oglądałem tylko 2 połowę, ale momentami mogło się podobać. Nie rozumiem czemu Conte wystawia Kurdupla. Przecież on się do ataku pozycyjnego nie nadaje. To typowy gracz do gry z kontry. Mam nadzieje, że nie będzie już takich przypadków i będzie grał Quag, który jest całkiem ogarnięty. Meczyk trochę bez historii. Wygrać i zapomnieć.
Podobał mi się Diamanti. Fajnie grał też w minionym sezonie. Powinniśmy pogonić Kutchera i ściągnąć gracza Bologni. Fajnie wrzuca, ma niezły drybling. W obronie raczej mizernie, ale wystarczy mu taki trener jak Conte by wskoczył na level wyżej.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 08:34

FelekJUVE pisze:Nie rozumiem tych hejtów na Gio... Przecież nie zagrał złych zawodów! A skuteczność w końcu przyjdzie! Gio nawet mnie tym zaskakuje, że wraca sie aby odzyskać piłkę i dość często mu to wychodzi. Jedyne co mozna sie przyczepić to ta nieszczęsna skuteczność...
Kiedy? Jak będzie naprzeciw Ramos, Hummels, Sakho czy inny Puyol? Jak w bramce będzie bronił Neuer czy ktoś inny z Top10 bramkarzy na świecie? Gość dużo biega ale w większości przypadków bez ładu i składu, a co najważniejsze bez wymiernych korzyści dla drużyny. W tym meczu rzeczywiście coś tam pograł, wywierał pressing na bramkarzu, wrócił się 2 czy 3 razy pomagając w ustawieniu ale jak już doszedł do bardzo dobrych sytuacji to 2 razy strzelił prosto w bramkarza i raz obok słupka. Jeżeli fuksem nie fuksem uda mu się tak wbić między stoperów jak w pierwszej połowie to musi zdobyć gola. Puyol i Pique nie dadzą się tak zrobić, a nawet jak dadzą to udanie wróci Sergio albo Alves. Jak dostanie w polu karnym tyle miejsca od obrony co przy strzale w drugiej połowie to musi trafić do siatki, a nie w bramkarza. Chłopak jest za wąski na bycie 1,2 czy nawet 3 napastnikiem w takim klubie jak Juventus. On na 10 spotkań w 9 spala się psychicznie, a tym jednym strzela/asystuje kiedy mecz jest pod pełną kontrolą. Koszulka wyraźnie mu ciąży. Jak nie pogodzi się z rolą rezerwowego (najlepiej nr 4) to sprzedać go póki coś wart.

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 08:43

Bazyliszek pisze:kurcze mimo wieku chcialbym Diamantiego u nas, do rotacji bylby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bardzo wszechstronny pilkarz moze grac i w ataku i w pomocy, na dodatek ma fajna kiwke, strzal z dystansu no i z rzutow wolnych tez ladnie dogrywa i strzela

Ja natomiast jestem przeciwnikiem tego kopacza.
Symulant, często popełnia głupie straty, średniak i tyle. Giovinco też kręcił w Parmie, strzelał z dystansu, z rzutów wolnych
Wolałbym kogoś młodego z perspektywami a nie kolejnego 30 letniego Włocha.
edit:
No chyba, że miałby przyjść na na prawdę korzystnych warunkach, wtedy na ewentualnego zapchajdziure mógłby być... Ale mamy inne priorytety, musimy się skupić na dobrym napastniku.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 09:20

wloski pisze: Przecież on miałby dzisiaj z 2 bramki gdyby nie to, że ciągnął przed polem niemiłosiernie. Jest zakładnikiem własnych umiejętności.
On sprawia wrażenie, że chce okiwać samego siebie. Wydaje mi się, że jakoś tak w drugiej połowie nasi zaczęli go lekko omijać, a on w pewnym momencie zaczął rozkładać ręce i mieć o to pretensje. Szkoda tylko, że jest przydupasem Conte i on go nie posadzi na ławce, choćby urwało mu nogę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 09:31

skurczzone pisze:Ja wrzuciłbym dla eksperymentu Gio na bocznego pomocnika (tak chyba grał kilka lat temu z tego co pamiętam), on ma potencjał - jest dobry technicznie, jest szybki. Budowanie druzyny to takie układnie klocków, szkoda tylko, że Conte nie wie gdzie wstawić Sebę i dodatkowe ma dwie 10, bez 9.
On by sie dobrze sprawdzał w 4-3-3 jako lewy napastnik. Tak właśnie grał w Parmie. Zresztą dobrze widać jak znajdzie sie przypadkowo w tej części boiska to czuje sie tam o wiele lepiej niż na środku.

Zresztą koleinym naszym napastnikiem ktory by się sprawdził na tej pozycji jest Mirko. Jak graliśmy 4-3-3 gdzie atak to był Mirko-Matri-Pepe to fajnie to wyglądało.

A i okienko wyglądąło by troche prosciej jak byśmy byli przynajmniej tak elastyczni jak rok temu. Pamietacie czeste zmiany formacji w 2 połowie? Chyba to gubiło przeciwnika.

Atak który bym chciał widzieć w 4-3-3 to Gio/Vucinic- Llorente/Matri-Sanchez/Quag. Oczywiście patrząc realnie na to, bo mógłbym wrzucać jakiegoś młodego zawodnika, ale my jak kogoś kupimy z zawodników utalentowanych w wieku ~20 lat to wysyłamy go do mniejszego klubu.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 09:50

Qrczak a jak już wyślemy młodego i utalentowanego gdzieś to ściągamy jakiegoś starego napastnika, który pobiera sobie kawałek pensji za trenowanie z drużyną. Trójka w napadzie wyglądałoby to zdecydowanie lepiej ale Conte miałby problem z ustawieniem reszty drużyny. Kielon znów musiałby grać na lewej obronie, a Asamoah też wypadłby ze składu. Choć wtedy nie byłoby problemu z rotacja w składzie i odpoczynku kluczowych zawodników. Conte jednak nie lubi większej rotacji. Szkoda, moim zdaniem właśnie Caceres, Marrone, Quag i jeszcze paru, którzy nie grają na swojej optymalnej pozycji mogliby odciążyć naszą pierwszą 11.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 09:56

:ok:

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2013, 10:38

Nie ma to jak pojazdy po gościu, który w tym akurat meczu zrobił różnicę, bez której mogłoby być nieciekawie.

Te obozy anty/pro Vucinić/Giovinco są przezabawne. Toż nie można ich oceniać z meczu na mecz, jak choćby takiego Padoina? Chłopak zagrał dzisiaj fajnie, kilka osób o tym wspomniało. Jak gra kaszanę, to też kilka osób, bez zbędnych emocji, o tym wspomina. Analogiczna sytuacja w przypadku naszych napastników i zaczyna się wylewanie jadu. Ludzie, zluzujcie porty ;)

3 pkt bliżej Scudetto :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany