Serie A 12/13 (29): Bologna 0-2 JUVENTUS
- Marian.
- Juventino
Zagraliśmy dobry mecz. Kilka razy lepszy niż z Catanią. Widziałem dziś zalążek naszej gry z poprzedniego sezonu. Kilka szybkich, kombinacyjnych akcji. Dużo klepki, szybkie przemieszczanie się pomiedzy formacjami. Było dziś na prawdę dobrze, szczególnie w drugiej odsłonie.
Mirek, mimo, że nie zagrał jakiegoś najlepszego meczu to zaliczył asystę i zdobył bardzo ważną bramkę. Jego występ oceniam na plus. Co innego Giovinco. Jego dzisiejsza gra to była żenada. Wierzyłem w tego chłopaka, kiedy wracał do nas z Parmy. Jego ostatni sezon zrobił na mnie ogromne wrażenie. Niestety, ale w Juventusie sobie nie radzi. Myślę, że problem leży w jego psychice, bo chłopak umiejętności na pewno ma, co w Parmie już udowadniał.
Cóż. Strasznie cieszy dzisiejsza wygrana, szczególnie, że graliśmy na niewygodnym dla nas terenie. Mam nadzieję, że jutro słabo dysponowane Napoli straci punkty z nieobliczaną Atalantą. Milan jutro podejmuje tragiczne Palermo i nie wierzę, że stracą punkty.
Reakcja Conte pod koniec meczu - TO JEST TO!
Mirek, mimo, że nie zagrał jakiegoś najlepszego meczu to zaliczył asystę i zdobył bardzo ważną bramkę. Jego występ oceniam na plus. Co innego Giovinco. Jego dzisiejsza gra to była żenada. Wierzyłem w tego chłopaka, kiedy wracał do nas z Parmy. Jego ostatni sezon zrobił na mnie ogromne wrażenie. Niestety, ale w Juventusie sobie nie radzi. Myślę, że problem leży w jego psychice, bo chłopak umiejętności na pewno ma, co w Parmie już udowadniał.
Cóż. Strasznie cieszy dzisiejsza wygrana, szczególnie, że graliśmy na niewygodnym dla nas terenie. Mam nadzieję, że jutro słabo dysponowane Napoli straci punkty z nieobliczaną Atalantą. Milan jutro podejmuje tragiczne Palermo i nie wierzę, że stracą punkty.
Reakcja Conte pod koniec meczu - TO JEST TO!

- pumex
- Juventino
On powinien być potraktowany przez klub jak oszukany obiad na bałtyckim wybrzeżu. Zachciało się rybki po taniości, zjadło się, bolał brzuch, wizyta w szalecie, parę stęknięć, zapomniało się...deszczowy pisze:11 milionów wyrzucone w błoto. Kto jeszcze uważa, że Giovinco będzie naszą tajną bronią na Bayern?
Swoją drogą, niezła polewka. Vucinic stojąc zrobił gola i asystę, Konus wyrobił kilometry i jajco mu z tego przyszło, jak zwykle.
Są 3 pkt i niezła gra w drugiej połowie. Forza!

- Piti
- Juventino
panowie przedewszystkim dzisiaj powróciło to, czego nei bylo od ostatnich kilkunastu spotkaniach czyli gra kombinacyjna srodkiem i z klepy oraz gra skrzydlami od czasu do czasu. Akcja przy golu Marchisio bardzo przypominala mi ubiegly sezon ogolnie zle nie zagralismy, ale moglismy w 1 polowie bramke strzelic.
- kaczy19FJ
- Juventino
Nad Gio jakaś zmora jest. Chłopak się stara i stara, i nic. A jak ktoś wspomniał Szwagier wbija bramkę prawie na stojąco. Może sęk w tym że mrówa za bardzo się stara? Jeszcze wszystko by było ok, ale ta skuteczność...
I ta piłka posłana do Mrówki, zabrana z przed nosa Pirlo:DBuffalo pisze:Teraz doskonale widac ile w obronie daje Chiellini, przepycha innych, zastawia i robi super zasłony bez piłki.
- Antek666
- Juventino
w 1 połowie graliśmy piach i temu chyba nikt nie zaprzeczy.Natomiast druga połówka była już całkiem zacna.Elo Vidal:) pisze:Wygrywamy pewnie na trudnym terenie co cieszy. Ale i tak większość Januszy pisze o tym kto odwalił kichę i że jakiego to piachu nie grało Juve. Jesteście awesome! Oby jakieś wakaty po X Factor czekały na Was, bo konkurencja jest ogromna. Bardzo fajnie wiele naszych akcji wyglądało, szybka klepa wymienność pozycji. Obie nasze akcje po których padły gole można oglądać do znudzenia i naśladować.
jak mnie oko nie myli to już taki masz obecnie,zaktualizujesz tylko?Ein pisze:P.S. rezerwuje avatar z buziakiem od Conte :C
kuba2424 pisze:Bardzo podobała mi się reakcja Chielliniego na przetrzymywanie piłki przez Pirlo - na zasadzie "Odejdź Andrzej, ja to podam!"

W ogóle cały ten początek akcji bramkowej na 2-0 to jakaś parodia,komedia.Wpierw Padoin przerzucał się z Diamantim,później piłka odbiła się od sędziego no i te zabranie piłki spod nóg Pirlo przez Kielona

Conte w ostatniej minucie cieszył się jak dzieciak z Chupa-Chups'a.Bardzo fajne to było,bardzo.Pozostaję tylko pytanie czy radował się tak bo Miruś swoje zrobił,bo zdobyliśmy 3 pkt na trudnym terenie,albo już czuję zapach obronionego Scudetto.
z kąd,z tąd,z kądinąd,z tamtąd. SPRZED*kaczy19FJ pisze:I ta piłka posłana do Mrówki, zabrana z przed nosa Pirlo:DBuffalo pisze:Teraz doskonale widac ile w obronie daje Chiellini, przepycha innych, zastawia i robi super zasłony bez piłki.
- bendzamin
- Redaktor
Wow, +4 do eksperckosci :lol: Jeszcze 9 punktow i otrzymasz odznake Brazowego Janusza.Zugzwang pisze: 2-0, po golu Vucinicia wychodzimy na prowadzenie, on sam zmieniony w 82 minucie, a Bologna finalnie oddaje wszystkie punkty Juve i Milanowi w sezonie 2012/2013 (w moim przekonaniu TOP2 tego sezonu).
Zugzwang mówi .......szach i mat.

- FelekJUVE
- Juventino
Nie rozumiem tych hejtów na Gio... Przecież nie zagrał złych zawodów! A skuteczność w końcu przyjdzie! Gio nawet mnie tym zaskakuje, że wraca sie aby odzyskać piłkę i dość często mu to wychodzi. Jedyne co mozna sie przyczepić to ta nieszczęsna skuteczność...
- kuba2424
- Juventino
Ja bym się z taką opinią jeszcze wstrzymał. Pewnie tajną bronią to on nigdy i z nikim nie będzie, ale przecież w meczu z piwoszami z Oktoberfestu może mu coś wpadnie. Kto wie, może będzie miał właśnie w tym meczu swoje pięć minut. Póki musimy się z nim męczyć, należy wierzyć w to, że kiedyś się "wypłaci"bajbek17 pisze:Jedno jest pewne zobaczymy go w pierwszym składzie przeciwko Bawarczykom. Dramat.deszczowy pisze:11 milionów wyrzucone w błoto. Kto jeszcze uważa, że Giovinco będzie naszą tajną bronią na Bayern?

- Piti
- Juventino
kurcze mimo wieku chcialbym Diamantiego u nas, do rotacji bylby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bardzo wszechstronny pilkarz moze grac i w ataku i w pomocy, na dodatek ma fajna kiwke, strzal z dystansu no i z rzutow wolnych tez ladnie dogrywa i strzela
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Takimi meczami wygrywa się mistrzostwo. Wygrywamy niby z ogórem, ale będącym ostatnimi czasy w dobrej dyspozycji, na jego terenie, gdzie ostatni raz wygraliśmy bodaj w 2010 roku. Do końca 9 spotkań. FORZA!
Gra Juventusu mogła się podobać. W drugiej połowie przyspieszyliśmy, a 2 bramki padły po znakomitych sytuacjach. Powinniśmy byli wygrać wyżej - w dalszym ciągu męczymy się niemiłosiernie w ataku. Giovinco także w drugiej połowie miał swoje sytuacje - raz strzelił prosto w bramkarza, raz koło słupka... Warto dodać, że były to wyborne okazje. Mirek, jak niektórzy z Was zdążyli już zauważyć, jest cholernie leniwy (poziom pro), ale ma umiejętności i w każdym momencie jest w stanie zmienić oblicze pojedynku. Sposób, w jaki obrócił się z piłką gubiąc obrońcę...
Gdyby tylko mu się chciało... Konus irytuje raz kolejny potwierdzając, że jest bezproduktywny i nieefektywny. Mam do niego sentyment (tylko ze względu na fakt, że jest naszym wychowankiem), ale powinien się z klubem pożegnać, ewentualnie siedzieć na ławie i tam pozostać na stałe. Zastanawiające jest to, że potrafi sobie wypracować świetną sytuację, w asyście kilku rywali, ale ma OGROMNY problem z umieszczeniem piłki w siatce.
Perez to jakaś recydywa? Powinien był wylecieć na zbity z boiska.
Reakcja Conte pod koniec meczu - malina.
Takie momenty będziemy wspominać i właśnie takie obrazki będą się pojawiać w kompilacjach podsumowujących sezon.
Robimy swoje, krocząc pewnie po... swoje.
EDIT:
Ponoć po tym, jak nasi "obrażali" Mario B. z Milanu (nie były to absolutnie okrzyki rasistowskie), groziło nam zamknięcie stadionu dla kibiców. Czym zatem władze zagrożą w takim przypadku?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 9778_n.jpg
Juventino Bianconero, twoje miejsce jest na cmentarzu (kolejne odniesienie do '-39'). Brak słów. Włochy to chlew.

Gra Juventusu mogła się podobać. W drugiej połowie przyspieszyliśmy, a 2 bramki padły po znakomitych sytuacjach. Powinniśmy byli wygrać wyżej - w dalszym ciągu męczymy się niemiłosiernie w ataku. Giovinco także w drugiej połowie miał swoje sytuacje - raz strzelił prosto w bramkarza, raz koło słupka... Warto dodać, że były to wyborne okazje. Mirek, jak niektórzy z Was zdążyli już zauważyć, jest cholernie leniwy (poziom pro), ale ma umiejętności i w każdym momencie jest w stanie zmienić oblicze pojedynku. Sposób, w jaki obrócił się z piłką gubiąc obrońcę...

Perez to jakaś recydywa? Powinien był wylecieć na zbity z boiska.
Reakcja Conte pod koniec meczu - malina.

Robimy swoje, krocząc pewnie po... swoje.
EDIT:
Ponoć po tym, jak nasi "obrażali" Mario B. z Milanu (nie były to absolutnie okrzyki rasistowskie), groziło nam zamknięcie stadionu dla kibiców. Czym zatem władze zagrożą w takim przypadku?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 9778_n.jpg
Juventino Bianconero, twoje miejsce jest na cmentarzu (kolejne odniesienie do '-39'). Brak słów. Włochy to chlew.

- juventussek
- Juventino
Wszedł Naldo i Wuczini przerobił go jak dzieciaka, na plecy i obrót ;d. Duet Wuczini Dziowino działa zawsze tak samo szybie piłki z pierwszej często przepuszczanie piłki jak wiemy rzadko kiedy się potrafią zrozumieć. Powinniśmy docenić Padoina i Peluso, grają tak jak Conte tego chce, czyli przede wszystkim skutecznie w defensywie. Pogba trzeźwo nie podpalał się co dostał piłkę to odegrał do partnera, żadnych głupich strat. Według mnie Pirlo zagrał słabo, dużo strat i kilka złych podań i przyjęć np jak miała być kontra ale nie potrafił przyjąć jak Diamanti ;p .
- jakku1
- Juventino
Zgadzam sie. Bardzo fajny pilkarz. Jego cecha charakterystyczna jest prowadzenie pilki. Potrafi trzymac futbolowke wyjatkowo krotko przy nodze na bardzo duzej predkosci, co jest bardzo rzadkie w obecnych czasach. Troche dzisiaj facet marudzil i plakal, ale byl jednoczesnie zdecydowanie najgrozeniejszym pilkarzem Bologni.Bazyliszek pisze:kurcze mimo wieku chcialbym Diamantiego u nas, do rotacji bylby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bardzo wszechstronny pilkarz moze grac i w ataku i w pomocy, na dodatek ma fajna kiwke, strzal z dystansu no i z rzutow wolnych tez ladnie dogrywa i strzela
Kolejna jego zaleta jest ta lewa noga. Diamanti potrafi wrzucic, podac, strzelic, wszystko z duza dokladnoscia. Mysle, ze warto byloby sie nim zainteresowac, nawet jesli bedziemy juz mieli w ataku tego upragnionego topa (kimkolwiek by on nie byl). Chociazby z mysla o lawce rezerwowych. W przyszlym sezonie przeciez tez bedziemy mieli bardzo zawalony kalendarz spotkan.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113