Serie A 12/13 (29): Bologna 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:00

Bazyliszek pisze:czyli kolejne wyszarpane 1:0 sie zapowiada? albo i remisik
Jest taka ewentualność, że jak większość na forum telepie portkami o wynik, to gramy niezły mecz i spokojnie wygrywamy, a jeśli dopisują 3 pkt przed meczem to jest wtopa. :prochno:

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:02

Szkoda, że Giaccherini nie gra w środku, byliby wszyscy pupilkowie :doh:

Liczę, że chociaż Isla dostanie w 2. połowie trochę czasu do pokazania się.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2013, 20:04 przez Dzium, łącznie zmieniany 2 razy.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:03

Dlaczego znowu Matri i Quag siedzą. Odpoczywają? Ale po czym? Nie rozumiem tego Conte czasem serio. Co on widzi w tych dwóch pseudo-napastnikach?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:04

BBC i MVP okej, reszta składu do bani. Skrzydła Padoin&Peluso ? WHY!? My już oszczędzamy siły na FCB? Następny mecz mamy dopiero za tydzień wiec niewiem czemu nie mogli wyjść Lichy&Asa. Atak? Każdy wie jak to wygląda. Szkoda gadac...

Dzisiaj wygrana 3-1.

FORZA JUVE!

sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:05

Ten mecz będzie mordęga do oglądania. Ehhh wyjdzie na to, że jestem masochistą oglądając ten mecz. O ile lewe skrzydło w postaci Peluso jestem w stanie zrozumieć, o tyle Padoina nie... Nasz atak lepiej przemilczę.

EDIT UP.

Asa gra piach i Peluso mnie nie dziwi. Wole oglądać Peluso, niż Asamoaha w takiej dyspozycji, za to Padoin nie wiem co robi w tym składzie.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2013, 20:06 przez sFieSu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:06

ewerthon pisze:Wolisz Asamoah - Isla?
Wolę Isle od Padoina i nie ma w tym ani hejtowania Włocha, ani pobłażania Chilijczykowi i oczekiwania na cud. Po występach jednego i drugiej zdecydowanie wolałbym Mauricio, ale rzecz jasna mam nadzieję, że dziś Padoin pokaże się z dobrej strony.

Dziwnie wygląda ten nasz skład. Wypadałoby wygrać, utrzymać przewagę przed zbliżającym się kwietniem, tymczasem mamy w ataku... no, wiadomo kogo, zaś na skrzydłach obrońcę i zawodnika, który w tym sezonie nie dał drużynie praktycznie nic.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:08

Olać Padoina. Lichtsteiner może się pojawić w drugiej połowie na zmęczonego rywala. Nie mogę jednak zrozumieć decyzji o ponownym wystawieniu bezproduktywnej pary Vucinić - Giovinco. Co Conte w nich widzi? Para Quagliarella - Matri prezentuje się o niebo lepiej, a nie ma po czym odpoczywać, bo w tygodniu nic przecież nie graliśmy. Ponownie zapowiada się męczarnia... Po co komplikować sobie sprawę? :angry: Niech się w końcu obudzą, bo przy mało efektywnej grze dostają nad wyraz dużo szans. Dobra decyzja z Peluso - Asamoah nie jest w najlepszej dyspozycji.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:09

C_Marchisio
w II połowie wejdzie, Matri, Asa i Pogba/ Quag.

Wojtek za tydzień nie gramy, bo grają reprezentacje, następny mecz na weekend 29 - 31 III.

Spokojnie, damy radę i tu i teraz. Jakoś tego gola wpakujemy, byle rozwaznie i konsekwentnie w obronie. A jakoś 3 pkt wróca do Turynu. Byle bez kontuzji bo już niewiele czasu zostalo do meczu z Bayernem (notabene oglądam ich mecz z Leverkusen i wnioski są ciekawe).

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:11

szczypek 2 dni temu pisze:Jeśli wyjdziemy dwójką Giovinco - Vucinic to autentycznie zwątpię w Conte. Przecież Matri w każdym meczu udowadnia, że to od niego powinno się zaczynać ustalanie obsady ataku. Quagliarelli nie lubię ostatnio, ale też może nam dać więcej niż Mirko czy Sebastian. Niech chociaż dostaną taką szansę.
Nie Antonio, ja Cię po prostu cholera nie ogarniam. Quagliarella strzelał bramki i siadł na ławce, wstać nie może, Matri pakował piłkę do bramki rywala w każdym meczu, teraz też siedzi na ławce. Giovinco ma przebłysk raz na jakiś czas, bramek regularnie nie zdobywa i ma miejsce w wyjściowej jedenastce. Vucinic wygląda tak jakby grał za karę, gra za karę. Cholera no... Niech mi to ktoś wytłumaczy?

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:13

pumex pisze:
ewerthon pisze:Wolisz Asamoah - Isla?
Wolę Isle od Padoina i nie ma w tym ani hejtowania Włocha, ani pobłażania Chilijczykowi i oczekiwania na cud. Po występach jednego i drugiej zdecydowanie wolałbym Mauricio, ale rzecz jasna mam nadzieję, że dziś Padoin pokaże się z dobrej strony.
Jeden drugiego jest wart jeśli chodzi o jakość gry na boisku. Reszta to kwestia większej sympatii do danego zawodnika. Ja osobiście wolę jednak Padoina.
pumex pisze:Dziwnie wygląda ten nasz skład. Wypadałoby wygrać, utrzymać przewagę przed zbliżającym się kwietniem, tymczasem mamy w ataku... no, wiadomo kogo, zaś na skrzydłach obrońcę i zawodnika, który w tym sezonie nie dał drużynie praktycznie nic.
A Isla w tym sezonie dał coś drużynie? Chyba tylko powód do smutku, bo większość z nas spodziewała się po nim dużo więcej, tymczasem mamy ZONK!
Ostatnio zmieniony 16 marca 2013, 20:16 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:13

nie wiem co Conte chce udowodnić wystawiając znowu tak nieudaczny atak :( zamiast stawiać na Matriego i Quaga, pozwolić im całkowicie ustabilizować formę, to my stawiamy na nasze 2 największe pomyłki :angry:
trzeba się napić, znowu czeka nas walenie głową w mur, piętki do nikogo, straty i niecelne strzały.

J*kr*U*a*V*ki*E

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:17

panowie na którym programie cyfry + można obejrzeć mecz?? pozdro

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:19

Specjalnie wytknę każde zagranie, każdy błąd i grymas Szwagra i Gio. Chciałbym w którymś z wywiadów z Conte dowiedzieć się, co nim kieruje wystawiając taki atak jak dzisiaj, który się nie sprawdza od dawna, a napastnicy, którzy ewidentnie grają lepiej, siedzą na ławie.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:22

jsduga pisze:Specjalnie wytknę każde zagranie, każdy błąd i grymas Szwagra i Gio. Chciałbym w którymś z wywiadów z Conte dowiedzieć się, co nim kieruje wystawiając taki atak jak dzisiaj, który się nie sprawdza od dawna, a napastnicy, którzy ewidentnie grają lepiej, siedzą na ławie.
Wiesz, zawsze możesz się zapytać podczas forum internetowego prowadzonego ze szkoleniowcem "Starej Damy". Po zapoznaniu się z listą "pierwszej jedenastki" zaczął mnie #### łeb

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 20:23

A poza tym fajnie wygląda tercet ofensywny Bolognii.
Manolo - Diamanti - Gilardino.
Bo chłopcy muszą dzisiaj być mocno skoncentrowani w obronie, myślę, że wybór Peluso na wb jest istotnie dobrym pomysłem. No i wypoczęty Vidal, musimy mocno ich pilnować. Nie ma co się już obecnie nad naszym atakiem pastwić, mamy calą pomoc i ktoś z nich wciśnie bramkę, A ja czekam na dobra formę napastników na kwiecień, niech trzymają na ten ciezki czas wszystko co mają najlepsze.

Zablokowany