Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:26

Może faktycznie jeśli mielibyśmy ryzykować to lepszym pomysłem byłby ktoś z trójki Benteke, Szalai czy Aubameyang. Piłkarze na dorobku, wszyscy powinni być w naszych granicach finansowych. Chyba wszyscy się zgodzą, że sprowadzanie napastnika z Eredivisie to loteria.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:32

francois pisze:Może faktycznie jeśli mielibyśmy ryzykować to lepszym pomysłem byłby ktoś z trójki Benteke, Szalai czy Aubameyang. Piłkarze na dorobku, wszyscy powinni być w naszych granicach finansowych. Chyba wszyscy się zgodzą, że sprowadzanie napastnika z Eredivisie to loteria.
Ja bym powiedział, że sprowadzenie kogokolwiek to loteria. Napoli kupowało za kilkanaście mln chłopaczka, który w najlepszym sezonie strzelił bodaj 13 goli. Dzisiaj ładuje ponad 20 na sezon.
Jakby się dało pogonić Giovinco i Matriego to ten murzyn mógłby zaskoczyć, ale kto go tam wie.
Pewnie skupimy się na kimś z już wyrobioną marką, a w miarę sensowną wartością (Sanchez?).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:34

francois pisze:Może faktycznie jeśli mielibyśmy ryzykować to lepszym pomysłem byłby ktoś z trójki Benteke, Szalai czy Aubameyang. Piłkarze na dorobku, wszyscy powinni być w naszych granicach finansowych. Chyba wszyscy się zgodzą, że sprowadzanie napastnika z Eredivisie to loteria.
Szalai ma kontuzje, z tego co mi sie wydaje, zerwanie więzadeł, do końca sezonu out i teraz jest pytanie czy warto brać "Isla x2". W ogóle Hannover nie zachwyca i tak jak Szalai robił różnice, to jednak wg mnie za wysokie progi na Juve. Zresztą gdzie on by miał grac w Juve? Bo on w Hannoverze nie gral typowo na pozycji napastnika z tego co pamiętam to raczej ten boczny przy ewentualnej taktyce 4-3-3. Coś strzelał ale i miał sporo asyst. Jako typowy napastnik to rzadko grywal, skoro na jego zastepce szykowany był Wszolek.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:37

Castiel pisze:
Ja bym powiedział, że sprowadzenie kogokolwiek to loteria. Napoli kupowało za kilkanaście mln chłopaczka, który w najlepszym sezonie strzelił bodaj 13 goli. Dzisiaj ładuje ponad 20 na sezon.
Jakby się dało pogonić Giovinco i Matriego to ten murzyn mógłby zaskoczyć, ale kto go tam wie.
Pewnie skupimy się na kimś z już wyrobioną marką, a w miarę sensowną wartością (Sanchez?).
Napoli kupiło też młodą gwiazdę z Chile - Eduardo Vargasa za 13,5 mln. Dziś jest znany jako jeden z większych niewypałów w Serie A w ostatnich latach. Wiem, że to nie było umyślne, ale za każdym razem ktoś daje przykład Napoli co zyskuje super napastników za małe pieniądze i mają teraz atak.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:38

Robaku pisze:
Szalai ma kontuzje, z tego co mi sie wydaje, zerwanie więzadeł, do końca sezonu out i teraz jest pytanie czy warto brać "Isla x2". W ogóle Hannover nie zachwyca i tak jak Szalai robił różnice, to jednak wg mnie za wysokie progi na Juve. Zresztą gdzie on by miał grac w Juve? Bo on w Hannoverze nie gral typowo na pozycji napastnika z tego co pamiętam to raczej ten boczny przy ewentualnej taktyce 4-3-3. Coś strzelał ale i miał sporo asyst. Jako typowy napastnik to rzadko grywal, skoro na jego zastepce szykowany był Wszolek.
Pomyliłeś chyba Szalaia z Husztim. Obaj to Węgrzy, ale Szalai jest napastnikiem i gra w Mainz.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:47

Szalai na oczy nie widziałem, więc się nie wypowiem. Co do Benteke, to już kiedyś pisałem, że to ciekawy piłkarz, ale raczej nie nasze zbawienie i mimo wszystko nie kandydat na 'topa', bardziej uzupelnienie składu chyba. Aubameyang natomiast ma wielki potencjał i jestem przekonany, że obecnie nie ma rynku lepszego napastnika w takiej cenie (ok. 15 mln E) i niewygórowaną pensją.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:50

francois pisze:
Robaku pisze:
Pomyliłeś chyba Szalaia z Husztim. Obaj to Węgrzy, ale Szalai jest napastnikiem i gra w Mainz.
A masz rację ;) W kazdym razie tak jak od czasu do czasu ogladam Bundeslige to w oczy mi sie ten Szalai nie rzucił niestety. Jesli chodzi o napastników z Niemieckiej to albo Lewy albo Gomez inni nie wniosą niczego ponad to co obecnie mamy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:54

Jeśli chodzi o napastników Napoli to na pewno przeprowadzili ostatnio ciekawsze transakcje od nas (Cavani, Lavezzi, Isigne). Sęk w tym, że generalnie to Marotta przeprowadził lepsze transfery.
Po ściągnięciu Llorente naszym priorytetem powinien być napastnik, który potrafi grać jako cofnięty. Kupno trzeciego atakującego będzie ciężką sprawą, bo nie sądzę żeby odeszło aż dwóch naszych asów. A chciałoby się...

Co powiedziecie o Meksykaninie Veli? Podobno dobrze gra w Hiszpanii. Dobra alternatywa?

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 15:59

Arbuzini pisze:Jeśli chodzi o napastników Napoli to na pewno przeprowadzili ostatnio ciekawsze transakcje od nas (Cavani, Lavezzi, Isigne). Sęk w tym, że generalnie to Marotta przeprowadził lepsze transfery.
Po ściągnięciu Llorente naszym priorytetem powinien być napastnik, który potrafi grać jako cofnięty. Kupno trzeciego atakującego będzie ciężką sprawą, bo nie sądzę żeby odeszło aż dwóch naszych asów. A chciałoby się...

Co powiedziecie o Meksykaninie Vela? Podobno dobrze gra w Hiszpanii. Dobra alternatywa?
W Sociedad widziałem go w chyba tylko jednym meczu, ale pamiętam go jeszcze z Arsenalu, nie zachwycał tam. Niby miał kilka dobrych meczy, ale jak na utalentowaną młodzież Wengera to prezentował się słabo (przegrywał rywalizacje z Bendtnerem :D ). O ile nie zrobił jakiegoś gigantycznego postępu, to raczej dużo lepszy od naszych asów nie jest, o ile w ogóle.

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 16:25

jest jeden zawodnik, ktory jest mlody, mega dobry i za stosunkowo niewysoka kwote. To Robert Lewandowski. To jest TOP czy komus sie podoba czy nie. Dzisiaj znowu blyszczy. W sumie to juz normalne. Fingers crossed

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 16:34

Arbuzini pisze:Co powiedziecie o Meksykaninie Veli? Podobno dobrze gra w Hiszpanii. Dobra alternatywa?
Alternatywa dla kogo? Rozumiem, że dla Giovinco? Choć rzygam w najlepsze naszymi napastnikami (a w szczególności duetem Miro-Sebuś), to ciągle jestem zwolennikiem teorii, że jeśli ich wymieniać, to na kogoś zdecydowanie lepszego typu Sanchez, Jovetic, etc. Jeśli mielibyśmy się bawić w eksperymenty typu Vela, to już zdecydowanie lepiej postawić na Muriela.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 16:49

Lewy wali brame za brama, dzisiaj nawet zapisal sie w kartkach historii Bundesligii strzelajac jako pierwszy w kazdym z 8 ostatnich spotkan w ktorych gral. To jak rozpoczal akcje przy 3 bramce to naprawde rece sie skladaja do oklaskow :bravo: ruleta ala zidane, wypuszczenie prostpoadlym podaniem skrzydlowego BVB, potem zrobienie obroncy na zamach i wykonczenie po dlugim rogu - wyobrazacie sobie zeby Matri zrobil takie cos? bo ja osobiscie nie. Jak na wysunietego napastnika Lewy ma swietna technike, ale i tak przez nie ktorych i tak bedzie uwazany za drewniaka i pilkarza ktory wszystkie bramki strzela na farcie dosuwajac tylko noge :smile:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 16:59

Ja i tak myślę, że my w to Mercato w Bundeslidze pogrzebiemy. Jesli nie Lewego to wyciągniemy Gomeza.
Fajnie by to wygładalo atak L - L, obaj wysocy silni, moglibby porozstawiac obrońców w serie A, że aż miłoby to wyglądało.
Ale jeśli Lewego sciagnie Bayern wtedy zapewne Mario Gomez będzie jak najbardziej dostępny i nie za jakiś super wielki hajs. Jeszcze niedawno były newsy o tym, ,że się nim wstępnie interesujemy. szczerze to chciałbym go tutaj bo dalby jakośc atakowi Juve.
A poza tym to dzisiaj w Serie B - bramke z karnego strzelił Richomond, a remis dla Ascoli uratował w 90 minucie Simone Zaza, kurczę brać tego młodzieniaszka i nawet jeśli nie od razu do Juve to dać go na wypożyczenie do takiego Saussolo ( które praktycznie awansuje) i niech się razem z Richim sprawdzi na boiskach serie A.

http://www.transfery.info/56840,quaglia ... -wolfsburg
no i poraz kolejny Wolfsburg zainteresowany Quagiem, chyba są na niego naprawdę napaleni a to daje nam szanse wyciągnać od nich jakieś dobre pieniądze.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 17:23

rh pisze:jest jeden zawodnik, ktory jest mlody, mega dobry i za stosunkowo niewysoka kwote. To Robert Lewandowski. To jest TOP czy komus sie podoba czy nie. Dzisiaj znowu blyszczy. W sumie to juz normalne. Fingers crossed
Top według Twojego polskiego uznania.

Nie wedle specjalistów. Lewy to przereklamowany napastnik marnujący wiecej sytuacji niz Matri.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2013, 17:35

Robaku pisze:Ja i tak myślę, że my w to Mercato w Bundeslidze pogrzebiemy.
Nie jest to dla nas jakaś nowość ;). Lewandowskiego widziałbym u nas bardzo chętnie, natomiast Gomez to chyba nie jest piłkarz, na którym powinniśmy się skupiać. Ja wiem, że spuszczawa nad Robertem jest denerwująca, ale trzeba myśleć rozsądnie.

No, ale najpierw cofnięty napastnik. Robert zdecydowanie lepiej radzi sobie jako wysunięty.

@pumex
Dla naszych napastników. Po prostu jestem ciekawy, czy ktoś wie coś o nim więcej, bo statystyki ma ciekawe, a i oceny na whoscored ma bardzo dobre - pytanie tylko, czy w jego przypadku uzasadnione.

Zablokowany