Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:45

cerb pisze:wto 02/04/13 LMU Bayern Monachium - Juventus Turyn

śro 10/04/13 LMU Juventus Turyn - Bayern Monachium
Fajnie, ale jest dokładnie odwrotnie :P Czyli w TVP będzie pierwszy mecz Juve albo Barcelony (lipa, bo oba w Paryżu i Monachium) i rewanż Borussi.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:48

Ribery tez czesto kontuzjowany, ie jest w najwyzszej formie, nie wiadomo jak po kontuzji bedzie gral Bastian Schwain. Robben tez nie zachwyca forma do tego jego egoizm. Martinez nie zagra ale nie wydaje mi sie to wielkim oslabieniem bo maja Gustavo w razie czego, ktory nie odbiega poziomem od Hiszpana, w dodatku czesciej wpisuje sie na liste strzelcow, ma dobrze ulozona noge.

Paradoksalnie Bayern wygrywa mecze dobra obroną mimo wysokich wynikow na ich korzysc. Dante jest w zyciowej formie. No i bramkarz na niego tez mozemy liczzyc :prochno: ostatnio strasznie niepewny.

Emocje beda nieziemskie , pierwszy raz bodajze od 2009 roku i dwumeczu z Chelsea.

Jak ktos jest chetny na wyjazd to mozna cos skombinowac. Moja matka mieszka praktycznie pod stadionem i sprobuje ogarnac temat biletow, w jakiej cenie itp. Bo jesli ceny beda oscylowac w granicach 200-300 euro to raczej odpada.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Juve musi wyrobic sobie wieksza przewage w tabeli by móc potem oszczedzac kluczowych pilkarzy na Bayern

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jakku1 pisze:Orientuje sie ktos kto w Bayernie jest kontuzjowany, jak dlugie sa to kontuzje, kto bedzie pauzowal za kartki, etc? Jakim skladem ewentualnie oni moga na nas wyjsc? Oglada ktos Bayern namietnie w Bundeslidze?
Schweinsteiger ma/miał kostkę w gipsie, czytałem gdzieś, że termin jego powrotu nie jest jeszcze sprecyzowany, ale być może da radę się wykurować na następną fazę LM. Na pewno niedostępny będzie Badstuber. Zresztą, to u nich niewielka różnica, bo ławkę mają chyba najlepszą w całej Europie.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 12:50 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jeśli w pierwszym meczu nie zagrają Schwein i Martinez to mamy szansę. Tylko Markiz i Vidal bez kartek. I pełna koncentracja, jak w pierwszym meczu na SB.

Martinez to potwór, jeśli chodzi o czytanie gry. Razem z Marchisio absolutna światowa czołówka.

pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:51

o kartki może być ciężko, będzie mecz walki zapewne o każdą piłkę

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:52

yanquez pisze:Bwin płaci 1,65 za awans Bayernu, a 2,10 za awans Juve. Najbardziej wyrównana para
Wydaje mi się, że te kursy nie odzwierciedlają stanu faktycznego. W tak wyrównanej parze ciężko dopatrywać się faworyta. Pewnie kursy będą się zmieniać im bliżej będzie meczu. Wpływ będą miały kontuzje które mogą wyskoczyć, najbliższe mecze ligowe.

W internecie pojawia się masa komentarzy włoskich i niemieckich kibiców - obawiających się o wyniku dwumeczu. Miło będzie patrzeć na widowisko jakie stworzy Juventus z Bayernem. Uważam, że 1/4 to świetne osiągnięcie po tych latach posuchy, ale póki co wstrzymam się z myślami o półfinale. Wiem tylko, że jest osiągalny.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bazyliszek pisze:Juve musi wyrobic sobie wieksza przewage w tabeli by móc potem oszczedzac kluczowych pilkarzy na Bayern
Dokładnie :ok:

Na stronie Bayernu delikatnie nas nie doceniają, mam nadzieję że udowodnimy im że się mylą :)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Hehe, jak zostaly 4 kuleczki z PSG BARCA BAYERNEM I JUVE to mialem juz puls 180, i wiedzialem ze los nam zesle mozliwosc rewanzu na ,,wielkim'' Bayernie.

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:53

pumex pisze:
jakku1 pisze:Orientuje sie ktos kto w Bayernie jest kontuzjowany, jak dlugie sa to kontuzje, kto bedzie pauzowal za kartki, etc? Jakim skladem ewentualnie oni moga na nas wyjsc? Oglada ktos Bayern namietnie w Bundeslidze?
Schweinsteiger ma/miał kostkę w gipsie, czytałem gdzieś, że termin jego powrotu nie jest jeszcze sprecyzowany, ale być może da radę się wykurować na następną fazę LM. Na pewno niedostępny będzie Badstuber. Zresztą, to u nich niewielka różnica, bo ławkę mają chyba najlepszą w całej Europie.
Schweinsteiger zagra skoro został powołany do reprezentacji na najbliższe mecze.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:53

Myzarel pisze:s nie doceniają, mam nadzieję że udowodnimy im że się mylą :)
bo oni mysla ze to ciagle ten sam Juventus co pare sezonow temu, gdzie meczylismy sie z Lechem Poznan.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:54

SKAr7 pisze:Jeśli w pierwszym meczu nie zagrają Schwein i Martinez to mamy szansę.
A jeśli zagrają to jesteśmy bez szans? Przestańcie pieprzyć - o wyniku dwumeczu może zadecydować dyspozycja dnia, decyzje sędziego czy pojedyncze błędy zawodników.
Wg mnie faworytem jest Bayern, ale naszą siłą jest to co wyróżniało nas w poprzednim sezonie serie a - niesamowicie spinamy się na silnych w CL (Chelsea i drugi mecz z Szachtarem). Możemy pokonać każdego, wszystko w naszych nogach.
Jeśli chodzi o nasz atak to już dziś wiem, że w podstawowym składzie powinna wyjść para Vucinić-Matri.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:56

Niefortunne losowanie, ale cóż poradzić. Dostaliśmy Bayern, to trzeba z nim zagrać. Nasza para to zdecydowanie najlepsza i najbardziej wyrównana para 1/4. W pierwszym meczu wywalczenie bramkowego remisu w Monachium byłoby kapitalnym wynikiem. Ważne, też, aby Vidal i Marchisio w pierwszym spotkaniu nie dostali kartek, bo wtedy lipa ładna. Pozytywem jest to, że gramy pierwszy mecz na wyjeździe.

Trafiliśmy nieciekawie, ale wierzę w awans. Ten mecz pokaże naszą siłę na tle jednego z najlepszych, jak nie najlepszego zespołu obecnie w Europie.

Bardzo możliwe, że TVP zafunduje nam mecz z Bayernem na swojej antenie. Minusem jest fakt, że mecz ten nie będzie na naszym stadionie tylko na Allianz Arena.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:58

To jest najgorszy przeciwnik dla Juve, świetna taktyka, determinacja, pressing no i mają Riberego, podobna drużyna do Juventusu. Moim zdaniem słabymi punktami Bayernu jest Van Buyten i Neuer któremu zdarzają się klopsy więc może coś wpuści z Juve. Będzie bardzo ciężko ale mamy szanse.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 12:59

Lypsky pisze:
SKAr7 pisze:Jeśli w pierwszym meczu nie zagrają Schwein i Martinez to mamy szansę.
A jeśli zagrają to jesteśmy bez szans?
Nieprecyzyjnie się wyraziłem- jeśli nie zagrają (dobrze), to mamy duże szanse. Mamy szansę na przejęcie środka pola i kontroli nad wydarzeniami na boisku.
Bo jeśli wyjdą Rib-Mu-Kro-Schwein-Mart to w to nie wierzę :stop: A tym bardziej, jeśli Vidal i Marchisio będą uważać na kartki.

down
to już wiem :) jeszcze czekam, aż ktoś mnie wprowadzi w tajniki ostatnich kontuzji Ribbery'ego i Bastiana S.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 13:02 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany