Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 17:39

pan Zambrotta pisze:
pumex pisze:
mati888 pisze:po wczorajszym wyczynie Bayernu przestałem sądzić, że w stawce pozostała drużyna, która jakoś wyraźnie wyróżnia się poziomem na plus.
Doprawdy nie rozumiem, dlaczego ludzie sugerują się wczorajszym meczem Bayernu z Arsenalem. Hello, to był mecz o takiej randze jak nasze rewanżowe spotkanie z Celtikiem, wszystko było rozstrzygnięte w pierwszym spotkaniu.
tak, dokładnie takie samo. Tyle ze my ten swój mecz wygralismy, a Niemcy srali w gacie żeby tamci im nie wbili trzeciego gola
W porządku, ale widziałeś ten mecz? Może się nie znam, ale dla mnie to nie wyglądało tak, że Arsenal zneutralizował Bayern. Po prostu, zlekceważyli Anglików i prawie im się to odbiło czkawką, co nie znaczy, że nagle ukazało się prawdziwe oblicze Bayernu.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 17:44

pumex pisze:
pan Zambrotta pisze:
pumex pisze:Doprawdy nie rozumiem, dlaczego ludzie sugerują się wczorajszym meczem Bayernu z Arsenalem. Hello, to był mecz o takiej randze jak nasze rewanżowe spotkanie z Celtikiem, wszystko było rozstrzygnięte w pierwszym spotkaniu.
tak, dokładnie takie samo. Tyle ze my ten swój mecz wygralismy, a Niemcy srali w gacie żeby tamci im nie wbili trzeciego gola
W porządku, ale widziałeś ten mecz? Może się nie znam, ale dla mnie to nie wyglądało tak, że Arsenal zneutralizował Bayern. Po prostu, zlekceważyli Anglików i prawie im się to odbiło czkawką, co nie znaczy, że nagle ukazało się prawdziwe oblicze Bayernu.
Jak widać Arsenal drugi raz z rzędu zastosował taktykę 'daj mi im fory w pierwszym meczu i ciśniemy w rewanżu'. Może za rok się uda.

PS Dobrze, że do życia wrócił Fabiański :happy:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 17:48

mrozzi pisze: Trudniej byłoby z BVB, ale i w tym meczu bylibyśmy faworytem (choć "znafcy" NSport czy TVP1 są innego zdania - nie mają racji).
Też jakoś nie boję się BVB i również uważam, że to my bylibyśmy faworytami. Inaczej jednak sądzą nie tylko znawcy na TVP, ale i bukmacherzy. Dokładniej chodzi mi o kurs na końcowego zwycięzce- Borussia 7, Juventus 12. Jak dla mnie dziwnie mały na Borussie, fakt to bardzo dobra drużyna, ale bez przesady.

#AllegriOut
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:05

Wiking pisze:@mateo369
Liczysz szanse na wylosowanie jednej drużyny, a nie na wygraną. Chyba, że twierdzisz, że jakby rozegrać 1000 meczów Realu z Galatą, to bilans byłby w okolicach 500:500 :think:
Nie, ja liczę szanse każdej z 8 drużyn na wygranie tegorocznej edycji LM i te szanse z matematycznego punktu widzenia wynoszą dokładnie 12.5% dla każdej z nich, to chyba oczywiste. Ale podkreślam jeszcze raz, mi nie chodzi o rachunek prawdopodobieństwa i matematykę, mi chodzi o realne szanse każdej z drużyn na wygranie finału na Wembley, a że w mojej opinii wszyscy mają je praktycznie jednakowe, to dlatego posiłkowałem się procentami, żeby to dokładniej pokazać.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:09

bendzamin pisze:Obrazek
Podobno probne losowanie z dzisiaj, a drugie ma byc jutro :D
Niemiecka stacja ZDF też zrobiła próbne losowanie, a Kahn również wylosował nam PSG. :smile:

Ale by była beka, gdybyśmy mieli pary BVB - Bayern oraz Real - Barca. :D Pozabijaliby się w tych 1/4 i Juve miałoby łatwą drogę po puchar. 8)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:09

Pod względem sportowym meczu z Borussią się nie obawiam, ale nie chciałbym ich wylosować, bo prawdopodobnie wiązałoby się to z kampanią oszczerstw pod adresem Juventusu w mediach. Już teraz dzienniakarze mają głęboko w rzopach rzetelność i raczą nas takimi nagłówkami artykułów. Z tego samego powodu nie chcę Barcelony, bo media przedstawią ten pojedynek jak walkę dobra ze złem. Natomiast wyeliminowanie napędzanego petrodolarami szejkostwora przysporzyłoby sympatii Juventusowi.

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:14

Po oficjalnym próbnym losowaniu mamy Barce:p

Obrazek

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:18

jesli w probnym wypadla nam Barca to w oficjalnym napewno inny wylosujemy :smile:
wierze.

tak poza tym to slyszeliscie ze nie bedzie drabinki i pary polfinalowe beda rowniez losowane?

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:27

FelekJUVE pisze:Po oficjalnym próbnym losowaniu mamy Barce:p

Obrazek
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - quarterfinalists to po angielsku ćwierćfinaliści - i na tym screenie są przedstawione drużyny, które wezmą udział w jutrzejszym losowaniu - tekst poniżej. Już na poprzedniej stronie była o tym screenie mowa.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:34

Kimi pisze:
FelekJUVE pisze:Po oficjalnym próbnym losowaniu mamy Barce:p

Obrazek
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - quarterfinalists to po angielsku ćwierćfinaliści - i na tym screenie są przedstawione drużyny, które wezmą udział w jutrzejszym losowaniu - tekst poniżej. Już na poprzedniej stronie była o tym screenie mowa.
Nie wiem.. wzialem info z http://www.blaugrana.pl/news/12009/bar% ... waniu.html

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:42

FelekJUVE, łomatko, a zajrzeć na poprzednią stronę to nie łaska?

To jest zwykła zapowiedź stacji FoxSoccer, co widać na pierwszy rzut oka, a ludzie masowo mylą to z jakimś losowaniem, w dodatku oficjalnym...
:snooty:

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 18:56

Postanowiłem podejść do kwestii losowania poważnie, kupiłem w auchan ośmiornice, podsmarzyłem ją lekko na wolnym ogniu, mieszając dodałem sos brokułowy i zostawiłem na kwadrans aby przeszło aromatem. Ośmiornicy się spodobało i gdy zasnąłem zostawiła mi przy łóżku rozlosowane pary:

Malaga - fc Turcja
Dosyc duże derby
Pedosadogej - brathwurst Munich
Miłość chwała forza Juventus - polrussia zagłębie ruhry.

Myślę, że to potwierdzone info :prochno:

Bayern pozostaje dla mnie faworytem nr.1 i rewanż niczego nie zmienia, poza tym hello Arsenal nie był nigdzie blisko awansu, od stanu 0:2 nie weszli w 16 tkę Bayernu. Tuż za nimi Barca. Ostatnie dwa tygodnie pokazały przede wszystkim, że Juventus może grając na poziomie kwiecień ad 2012 rozwalić każdego. Nie mamy ataku, ok ale chrzanić to, Quag jest naszym pięknym w LM, mamy BBC MVP to są bogowie, Conte jest jenerałem, ja celuje w trofeum i tylko to się liczy- forza Juve rozwalmy tą edycję!
Ostatnio zmieniony 14 marca 2013, 19:08 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 19:02

Każdy przeciwnik na tym etapie jest już na pewnym poziomie. Niektórzy ewidentnie nie doceniają Galatasaray, a oni mają na prawdę niezłą ekipę, Malaga również nieprzypadkowo jest gdzie jest. Z takimi zespołami wcale nie musi być łatwiej niż z Realem czy Bayernem, chociaż na pierwszy rzut oka tak by się mogło oczywiście wydawać.

Co ma być to będzie, jedziemy z nimi!

Moje typy:
Juventus - Borussia
Real - Bayern
Barcelona - PSG
Galatasaray - Malaga

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 19:05

Na stronie UEFA bardzo fajne statystyki dot. cwiercfinalow.

Juventus (ITA)
Last QF: 2005/06 (lost 0-2 v Arsenal FC)
QF record: W10 L4
This season: W5 D3 L0 F17 A4
Top scorer: Fabio Quagliarella (4)
European head-to-heads
v Real Madrid W7 D0 L7 F15 A12
v Barcelona W2 D2 L2 F6 A7
v Dortmund W5 D1 L1 F15 A10
v PSG W6 D2 L0 F17 A6
v Galatasaray W1 D2 L1 F5 A6
v Bayern W3 D1 L2 F6 A7
v Málaga N/A

Nie ma w cwiercfinalach ani jednego zespolu, z ktorym mielibysmy niekorzystny bilans spotkan :D Z PSG nie przegralismy jeszcze nigdy :whistle:

Obrazek
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2013, 19:25

W Nyonie przeprowadzono pierwsze próbne losowanie. Wyszły z niego następujące pary:
Barcelona - Juventus
REAL MADRYT - Borussia
Malaga - Bayern
PSG - Galatasaray.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Zablokowany