Liga Mistrzów 2012/13
- @D@$
- Juventino
Najlepiej niech każdy da po 10 swoich typów, ci co trafią będą mogli sie zacytwoać jacy byli przewidujący.
Bayern by wczoraj i gol od tego by przejąć od Milanu tytuł frajera roku. Serio to ma byc ten wielki faworyt? OK, rozumiem, ze gdyby nie taki lajtowy wynik z pierwszego meczu, to może by się wczoraj bardziej spieli i nie dali sobie wbić 0:2, jednak po rewanżach znacznie spadły ich notowania. Po pierwszych meczach zdaje się byli kandydatem nr 1 do tytułu? :lol:
Tak sie nawet zastanawiam, czy faktycznie z Barceloną byłoby nam łatwiej. Chyba jednak to 1:4 za Ferrary za bardzo siedzi nam w głowach, nam kibicom.
Szczerze to sam nie wiem kogo bym chciał, nie sądzę, że spękamy przed kimkolwiek, wpadki jak 0:2 z Milanem czy z Arsenalem też nam sie nie zdarzały, więc bez względu na rywala, myślę, że będą to dla nas co najmniej wyrównane spotkania. Wiadomo, trzeba będzie zagrać na maksa.
@joy - nie brnij w ślepy zaułek. Właśnie te 12,5 % to jest z uwzględnieniem liczby kombinacji. 8 zespolów, 8 możliwości. W totku masz z milion możliwości, czy tam miliard. Przy twoim toku rozumowania, mamy 50% szans na LM, bo wygramy albo nie
Bayern by wczoraj i gol od tego by przejąć od Milanu tytuł frajera roku. Serio to ma byc ten wielki faworyt? OK, rozumiem, ze gdyby nie taki lajtowy wynik z pierwszego meczu, to może by się wczoraj bardziej spieli i nie dali sobie wbić 0:2, jednak po rewanżach znacznie spadły ich notowania. Po pierwszych meczach zdaje się byli kandydatem nr 1 do tytułu? :lol:
Tak sie nawet zastanawiam, czy faktycznie z Barceloną byłoby nam łatwiej. Chyba jednak to 1:4 za Ferrary za bardzo siedzi nam w głowach, nam kibicom.
Szczerze to sam nie wiem kogo bym chciał, nie sądzę, że spękamy przed kimkolwiek, wpadki jak 0:2 z Milanem czy z Arsenalem też nam sie nie zdarzały, więc bez względu na rywala, myślę, że będą to dla nas co najmniej wyrównane spotkania. Wiadomo, trzeba będzie zagrać na maksa.
No właśnie, wrzucajcie takie rzeczy przed prawdziwym losowaniem, żeby potem nie było, że ktoś widział wcześniej, ale "zapomniał" o tym napisać lub wtedy jeszcze nie sądził że się potwierdzipumex pisze:Jest jakieś próbne losowanie dzień wcześniej? Może jakiś dziwnym trafem znowu wyniki się powtórzą :lol:

@joy - nie brnij w ślepy zaułek. Właśnie te 12,5 % to jest z uwzględnieniem liczby kombinacji. 8 zespolów, 8 możliwości. W totku masz z milion możliwości, czy tam miliard. Przy twoim toku rozumowania, mamy 50% szans na LM, bo wygramy albo nie

Ostatnio zmieniony 14 marca 2013, 11:33 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Kod: Zaznacz cały
Juventus - PSG
BVB - Malaga
Real - Galatasaray
Barcelona - Bayern
Kod: Zaznacz cały
Juventus - BVB
Real - Bayern

PSG, Malagę, Galatę powinniśmy pokonać; z BVB byłoby nieco trudniej, ale też wskazanie na nas. Z pozostałą trójką może być różnie....
- joy
- Katalończyk
No to chyba nie biorąc pod uwagę umiejętności i możliwości każdej z drużyn. To tak samo jakbym ja w swoim przykładzie nie brał pod uwagę liczby możliwych kombinacji albo założył, że szanse są takie same jak przy rzucie monetą. W końcu są dwa zdarzenia albo wygram główną nagrodę albo nie.pan Zambrotta pisze:]szalone pokolenie amnestii maturalnej ?
mateo369 chodziło o to, że każda drużyna ma równe szanse zdobycia trofeum i ja się z tym zgadzam, każda ma 12,5 %
Co do losowania to gdyby mocne drużyny powpadały na te (teoretycznie) słabsze to przynajmniej półfinały ciekawie by się zapowiadały

- Cabrini_idol
- Juventino
A ja sobie zrobilem losowanie bo tez mam takie kuleczki
i wyszlo mi tak :
Bayern-PSG
Malaga - Galata
Real - BVB
Barca - Juve
ale pierwszy mecz gramy na Camp Nou 
no i jak ktos ma fejsa to pamietny mecz na camp nou z 2003 roku. Obszerny skrót:

Bayern-PSG
Malaga - Galata
Real - BVB
Barca - Juve

no i jak ktos ma fejsa to pamietny mecz na camp nou z 2003 roku. Obszerny skrót:

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zalerzieta, Zalarzieta, oj pamiętam ten mecz, byłem mega "zdenerwowany" czerwoną Davidsa i bardzo szczęśliwy po meczu. Mimo wszystko wydaję się ,że wtedy mieliśmy lepszą ekipę niż teraz.Cabrini_idol pisze:no i jak ktos ma fejsa to pamietny mecz na camp nou z 2003 roku. Obszerny skrót:
A moim zdaniem będą takie:
Juve - PSG
Barca - Galata
Bayern - Malaga
Real - BVB
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Malaga - Bayern
PSG - Galata
Barcelona - Borussia
Real - Juventus
pewne info
Barca musi trafic na interesujacego rywala - czyli PSG albo Borussia - ale nie mocnego, zeby przejsc dalej. Czyli Galata odpada.
Real i Juve kreuja sie na najsilniejsze po Barcelonie druzyny (Bayern juz pokazal co potrafi w rewanzu
) - wiec trafia na siebie, zeby UEFAlona miala jeden problem z glowy mniej. 2 pozostale mecze to dowolna losowosc, chociaz obstawiam, ze Bayern zagra z Malaga a PSG z Galata, bo Galata i Malaga sa teoretycznie najslabsze, a UEFA nie lubi slabiakow/niespodzianek w polfinalach :naughty:
PSG - Galata
Barcelona - Borussia
Real - Juventus
pewne info

Barca musi trafic na interesujacego rywala - czyli PSG albo Borussia - ale nie mocnego, zeby przejsc dalej. Czyli Galata odpada.
Real i Juve kreuja sie na najsilniejsze po Barcelonie druzyny (Bayern juz pokazal co potrafi w rewanzu

BESTER MANN, BESTEEER !

- pan Zambrotta
- Juventino
nie chce mi się tłumaczyć tego, ale w rzucie monetą są dwa zdarzenia = {"orzeł", "reszka"}, w losowaniu lotto masz zdarzeń {"1,2,3,4,5,6", "1,2,3,4,5,7".....} , więc nie możesz sobie niczego zakładać, że masz dwa zdarzenia, tylko multum.joy pisze: To tak samo jakbym ja w swoim przykładzie nie brał pod uwagę liczby możliwych kombinacji albo założył, że szanse są takie same jak przy rzucie monetą. W końcu są dwa zdarzenia albo wygram główną nagrodę albo nie.
Powiedzenie, że 12,5% szans ma każda drużyna to dosyć jasne przekazanie, że każdy ma takie same szanse na wygranie LM, bo przy 8 powtórzeniach, bardzo prawdopodobne jest że każda z drużyn wygra raz, lub przy 16 powtórzeniach każda wygra po dwa razy itd.

- joy
- Katalończyk
Tylko że w losowaniu lotto prawdopodobieństwo każdego zdarzenia jest takie samo (no chyba, że ktoś podgrzewa kuleczki). A drużynom należałoby przypisać wagi, bo szanse (choćby ze względu na warunki kadrowe) nie są takie same dla wszystkichpan Zambrotta pisze: Powiedzenie, że 12,5% szans ma każda drużyna to dosyć jasne przekazanie, że każdy ma takie same szanse na wygranie LM, bo przy 8 powtórzeniach, bardzo prawdopodobne jest że każda z drużyn wygra raz, lub przy 16 powtórzeniach każda wygra po dwa razy itd.

- jarmel
- Redaktor
Ciekawe czy taki Zalayeta grałby dzisiaj w pierwszym składzie, pewnie tak..Cabrini_idol pisze: no i jak ktos ma fejsa to pamietny mecz na camp nou z 2003 roku. Obszerny skrót:
Co do losowania to ja najbardziej chciałbym trafić na PSG. Po wczorajszym meczu trochę przestałem się bać Bayernu, także.. tylko nie Barcelona

#AllegriOut
- pan Zambrotta
- Juventino
no ale mateo369, jak i ja i każdy ogarnięty człowiek wie, że szanse wszystkich drużyn w lidze mistrzów w formule pucharowej są takie same, co od samego początku było jasne...joy pisze:Tylko że w losowaniu lotto prawdopodobieństwo każdego zdarzenia jest takie samo (no chyba, że ktoś podgrzewa kuleczki). A drużynom należałoby przypisać wagi, bo szanse (choćby ze względu na warunki kadrowe) nie są takie same dla wszystkich
- mateo369
- Juventino
Tylko że wagi i szanse o których piszesz są tylko i wyłącznie na papierze i dobitnie pokazał to choćby mecz w Mediolanie, czy wczoraj w Monachium. Na papierze Barca jest lepsza od Galatasaray, na boisku, biorąc pod uwagę to co napisałem wyżej, oba zespoły mają takie same szanse.joy pisze:Tylko że w losowaniu lotto prawdopodobieństwo każdego zdarzenia jest takie samo (no chyba, że ktoś podgrzewa kuleczki). A drużynom należałoby przypisać wagi, bo szanse (choćby ze względu na warunki kadrowe) nie są takie same dla wszystkich
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood