Juventini na wypożyczeniach...
- Piti
- Juventino
no i po co? mogli go zostawic do konca sezonu w Pro Vercelli tam nie musialby walczyc o podstawowy sklad, co z tego ze ten klub na spadku jest jak i tak po sezonie wrocilby do nas?
/
ekhm..że tak spytam..jak radzi sobie Boniperti w Parmie? :lol:
/
ekhm..że tak spytam..jak radzi sobie Boniperti w Parmie? :lol:
- MVP
- Juventino
Sęk w tym że od gorszych się nie nauczyBazyliszek pisze:no i po co? mogli go zostawic do konca sezonu w Pro Vercelli tam nie musialby walczyc o podstawowy sklad, co z tego ze ten klub na spadku jest jak i tak po sezonie wrocilby do nas?

- francois
- Juventino
Na ławie na pewno się nie nauczy. A grając w barwach słabego zespołu, ale przeciw lepszym napastnikom miałby więcej okazji, żeby się pokazać i ogólnie, że tak powiem, wyższy poziom trudności.MVP pisze:Sęk w tym że od gorszych się nie nauczyBazyliszek pisze:no i po co? mogli go zostawic do konca sezonu w Pro Vercelli tam nie musialby walczyc o podstawowy sklad, co z tego ze ten klub na spadku jest jak i tak po sezonie wrocilby do nas?
Nawet jeżeli nie gra dużo to jednak lepiej chyba dla niego że znajduje sie w klubie który jest na wyższym poziomie piłkarsko, a co za tym pewnie idzie zaplecze też jest lepsze ( nie jestem pewien ).
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Cabrini_idol
- Juventino
francois.. ale obrona polega na wspolpracy... askuracji.. Mimo, ze jeden obronca jest klasy dobrej, bardzo dobrej.. jak ma 2 slabych to obraz calej obrony niestety jest slaby. W kazdej formacji liczy sie zgranie i kolektyw.. szczegolnie w obronie.
nooo moze poza bramkarzem. Choc nie jest powiedziane, ze bramkarz im wiecej ma strzalow, sytuacji do obronym tym jest lepszy. Bramkarz w dobrym .. bardzo dobrym klubie jak np. Juventus musi zachowywac koncentracje na 100%, gdzie przy znikomym zagrazeniu bramki przez przeciwnika jest w stanie obronic te 2 moze 3 strzaly ,,nie do obrony'', przy tym zachowujac spokoj i opanowanie przy strzalach slabych czy tzw ,,szmat''.
Dla mnie Barzagli jest typowym obecnie obronca klasy swiatowej, ktory w kazdym meczu utrzymuje forme i koncentracje nie zaleznie od przeciwnika.
nooo moze poza bramkarzem. Choc nie jest powiedziane, ze bramkarz im wiecej ma strzalow, sytuacji do obronym tym jest lepszy. Bramkarz w dobrym .. bardzo dobrym klubie jak np. Juventus musi zachowywac koncentracje na 100%, gdzie przy znikomym zagrazeniu bramki przez przeciwnika jest w stanie obronic te 2 moze 3 strzaly ,,nie do obrony'', przy tym zachowujac spokoj i opanowanie przy strzalach slabych czy tzw ,,szmat''.
Dla mnie Barzagli jest typowym obecnie obronca klasy swiatowej, ktory w kazdym meczu utrzymuje forme i koncentracje nie zaleznie od przeciwnika.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2013, 17:28 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- Piti
- Juventino
no od obroncow jakiejś Ternany ktora jest kilka pozycji wyzej w tabeli napewno wiecej sie nauczyMVP pisze: Sęk w tym że od gorszych się nie nauczyNawet jeżeli nie gra dużo to jednak lepiej chyba dla niego że znajduje sie w klubie który jest na wyższym poziomie piłkarsko, a co za tym pewnie idzie zaplecze też jest lepsze ( nie jestem pewien ).
- MVP
- Juventino
Chodziło mi o też o całe zaplecze. Być może sztab szkoleniowy w Pro był tragiczny itp itd. Oczywistym jest że jeżeli nie gra to niedobrze, ale być może gra w klubie takim jak Pro byłaby gorszym rozwiązaniem niż siedzenie na ławie w lepszym klubie. Cały obraz sytuacji na pewno ktoś analizował w Juve i pewnie Masi i tak po sezonie znajdzie się w kadrze jeszcze jakiegoś innego zespołu.Bazyliszek pisze:no od obroncow jakiejś Ternany ktora jest kilka pozycji wyzej w tabeli napewno wiecej sie nauczyMVP pisze: Sęk w tym że od gorszych się nie nauczyNawet jeżeli nie gra dużo to jednak lepiej chyba dla niego że znajduje sie w klubie który jest na wyższym poziomie piłkarsko, a co za tym pewnie idzie zaplecze też jest lepsze ( nie jestem pewien ).
uczyc to sie moze w lecie na przygotowaniach przed sezonowych z druzyna Juve, z ludźmi od ktorych faktycznie moglby sie czegos nauczyc czyli od m.in. Chielliniego, Barzagliego..on w tym wieku potrzebuje GRAĆ, bez względu na to czy drużyna jest czerwoną latarnią ligii czy nie, zwlaszcza ze faktycznie moze cos z niego byc, w sparingach letnich prezentowal sie wybornie jak na swój wiek.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Masi zmienił klub w ostatnich dniach stycznia, potrzebował trochę czasu na przebicie się, ale z tego co widziałem na stronie Serie b tim to już zagrał w dwóch spotkaniach, w jednym ok 30 minut a w drugim chyba 58 minut, ale jeśli ktoś lepiej wie niech mnie poprawi.
- Piti
- Juventino
zakonczyla sie kolejka w Serie B i tak:
Boakye w meczu Sassulo - Cittaddela ustala wynik spotkania strzalem z rzutu karnego i rozegral pełne 90 minut
Chibsah wszedł w 74 minucie w meczu Sassulo - Cittaddela
Appelt - pełne 90 minut w wygranym meczu Pro Vercelli - Padova
Masi - pełne 90 minut w wygranym meczu Ternana - Vicenza
Leali - pełne 90 minut na bramce w zremisowanym meczu Lanciano - Empoli
tych których nie wymienilem tutaj z grona wypozyczonych nie wystapili w spotkaniach w swoich klubach, albo poprostu kogoś przeoczyłem
Boakye w meczu Sassulo - Cittaddela ustala wynik spotkania strzalem z rzutu karnego i rozegral pełne 90 minut
Chibsah wszedł w 74 minucie w meczu Sassulo - Cittaddela
Appelt - pełne 90 minut w wygranym meczu Pro Vercelli - Padova
Masi - pełne 90 minut w wygranym meczu Ternana - Vicenza
Leali - pełne 90 minut na bramce w zremisowanym meczu Lanciano - Empoli
tych których nie wymienilem tutaj z grona wypozyczonych nie wystapili w spotkaniach w swoich klubach, albo poprostu kogoś przeoczyłem
- Piti
- Juventino
Wczoraj zakonczyla sie 32 kolejka a w zasadzie to dzisiaj się kończy, Novara - Varese kończą dzisiaj tę kolejke, w barwach Novary gra Alberto Libertazzi, ale i tak nie wystąpi z powodu kontuzji, tak więc:
Gabriel Appelt rozegrał pełne 90 minut w barwach Pro Vercelli w przegranym meczu z Brescią, zaś w przeciwnej drużynie pełne 90 minut rowniez rozegrał Fausto Rossi
Timothy Nocchi rozegral pelne 90 minut w bramce Juve Stabii przeciwko Sassulo, zaś w barwach Sassulo od początku mecz rozpoczął Chibsah i rozegrał 57 minut, oraz Boakye wszedł z ławki w 60 minucie gry i rozegrał 30 minut.
W bezbramkowym meczu Ternany z Grossetą, Alberto Masi rozegrał pełne 90 minut jego klubowy kolega Riccardo Maniero wszedł na boisko w 70 minucie i rozegrał 20 minut
Nicola Leali rozegral pelne 90 minut w przegranym meczu Lanciano z Verona
tych których nie wymienilem tutaj z grona wypozyczonych nie wystapili w spotkaniach w swoich klubach
Gabriel Appelt rozegrał pełne 90 minut w barwach Pro Vercelli w przegranym meczu z Brescią, zaś w przeciwnej drużynie pełne 90 minut rowniez rozegrał Fausto Rossi
Timothy Nocchi rozegral pelne 90 minut w bramce Juve Stabii przeciwko Sassulo, zaś w barwach Sassulo od początku mecz rozpoczął Chibsah i rozegrał 57 minut, oraz Boakye wszedł z ławki w 60 minucie gry i rozegrał 30 minut.
W bezbramkowym meczu Ternany z Grossetą, Alberto Masi rozegrał pełne 90 minut jego klubowy kolega Riccardo Maniero wszedł na boisko w 70 minucie i rozegrał 20 minut
Nicola Leali rozegral pelne 90 minut w przegranym meczu Lanciano z Verona
tych których nie wymienilem tutaj z grona wypozyczonych nie wystapili w spotkaniach w swoich klubach
- Zawidowianin
- Juventino
Tutaj mecz Lealiego. 2 fenomenalne interwencje, ale i bardzo głupie zachowanie przy karnym. Niech się uczy na błędach

onliforpipul
- Arbuzini
- Juventino
Gość jest bardzo utalentowany i ma świetny refleks. Nie mniej widać gołym okiem, że nie jest jeszcze ukształtowany i oszlifowany. Mam nadzieję, że się szybko wyrobi wyrobi, bo dysponuje wielkim potencjałem. Jakby istniało "Juve B" grające na zapleczu Serie A to taki zawodnik miałby o wiele lepsze możliwości rozwoju (choćby trenując wraz z Buffonem i Storarim). Niestety pogrążeni w kryzysie Włosi dalej muszą wiedzieć swoje... Swoją drogą strasznie mi ten kraj kojarzy się z "Polską południa". Przerośnięta (i niekompetentna) biurokracja, zawiść o sukces, wiochowe społeczeństwo.