Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 15:00

Vimes pisze: Deszczowy to miał być żart? "Żołnierze wyklęci" należeli do podziemia antykomunistycznego i przeciwstawiali się sowietyzacji Polski. Tymczasem te ordery, o których piszesz zostały ustanowione przez Krajową Radę Narodową reprezentującą komunistów i lewicę.
Vim, dyskusja o "wyklętych" jest trudna, bo wśród nich byli ludzie i prawi... i czasem nie do końca. Tym niemniej - dla mnie człowiek, który zdobywał Berlin i który straszył mnie pozrywanymi paznokciami u ręki jest takim samym bohaterem, jak "leśni". I przeraza mnie trochę, że na sztandarach noszą dziś Wyklętych ludzie, robiący zadymy, rąbiący się maczetami i rzucający płytami chodnikowymi w innych ludzi. Dla mnie to trochę przegięcie pały :/

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 15:01

Panowie deszczowy i JuveCracow, możemy tak się przerzucać newsami o agresywnych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> po jednej i drugiej stronie ale po co? Do dużej grupy zawsze się podłączy garstka baranów szukających "rozrywki", która zrujnuje całą pracę reszty.

No i tak swoją drogą, to niesamowita konsekwencja dziennikarza w tym newsie:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... em_na.html
Wedle relacji świadków napastnicy mieli klubowe szaliki i czapki Śląska Wrocław. Prawdopodobnie byli to kibice wracający z meczu z Ruchem Chorzów.
Ustalamy, kim byli. Z zeznań świadków nie wynika, że mieli na sobie jakiekolwiek emblematy klubowe.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 18:14

Europarlament odrzucił propozycję budżetu :lol:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:09

Jest biały dym, wybrano nowego papieża. Nazwisko ma być podane około 19:45.

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:15

Obstawiamy?

Angelo Scola.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:15

walic kosciol i boga ... liczy sie wiara w siebie, milosc i zaangazowanie.

Walic ta cala komercje i obzartuchow w czarnych sukienkach jezdzacych w mercedesach za 90 tys zlotych i nie zwracajacych uwagi na zgorzknialy i okrutny swiat ( Afryka , Azja, Ameryka PLD.)

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:16

napewno to bedzie ktos kto ogarnia bank watykanski, zresztą łapcie:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:24

Cabrini_idol, jak każdy masz prawo do własnego zdania, ale bądź łaskaw wyrażać je w bardziej cywilizowany sposób.

Alfa i Omega, ja nie obstawiam, liczę, że wybrali jakiegoś hardkorowego ortodoksa.

Obrazek
JuveCracow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:25

Bazyliszek pisze:napewno to bedzie ktos kto ogarnia bank watykanski, zresztą łapcie:
Więc może człowiek od "papieskich zadań niewykonalnych", Robert Sarah? :P

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:33

Vimes pisze:Cabrini_idol, jak każdy masz prawo do własnego zdania, ale bądź łaskaw wyrażać je w bardziej cywilizowany sposób.

Alfa i Omega, ja nie obstawiam, liczę, że wybrali jakiegoś hardkorowego ortodoksa.
:ok: Też mam taką nadzieję. Vimes swój chłop :ok:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:36

Jeśli nie chcecie obstawiać na szybko, kto będzie papieżem, to może postrzelamy, jaki imię przybierze? :wink: Ja typuję, że nowym papieżem będzie Jan XXIV.

Jeśli chodzi o kandydata, to nie znam większości, ale sporo czytałem o kard. Seanie O'Malleyu i wydaje się normalnym gostkiem, w dodatku w miarę młodym :)

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:38

Cywilizowany ? ludzie przeciez to komercja... koles w TVP zastanawia sie czy koles bedzie spal juz dzisiaj w komnatach papieskich czy moze dopiero jutro. przeciez to wszystko to jest kasa i komercja. heh. Wiare nosi sie w sercu a nie na pokaz jak to teraz czyni Watykan i media.

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:42

Vimes pisze: Alfa i Omega, ja nie obstawiam, liczę, że wybrali jakiegoś hardkorowego ortodoksa.
No generalnie wszystko zapowiada konserwatystę (uf)

Scola nie przyjąłby raczej imienia Jana XXIV. Bardziej Paweł VII. Albo Ambroży.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2013, 19:44 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:43

Cabrini_idol pisze:Cywilizowany ? ludzie przeciez to komercja... koles w TVP zastanawia sie czy koles bedzie spal juz dzisiaj w komnatach papieskich czy moze dopiero jutro. przeciez to wszystko to jest kasa i komercja. heh. Wiare nosi sie w sercu a nie na pokaz jak to teraz czyni Watykan i media.
Pod Watykanem, w deszczu stoi kilka, kilkadziesiąt tysięcy wiernych a Ty twierdzisz, że wyjście nowego papieża do ludu to komercha? Sorry, ale oni tak już robią od bardzo dawna.

Natomiast co innego różne media: to one żerują na wydarzeniu (nie tylko na tym przecież). Nie mieszaj do tego Watykanu i tradycji Kościoła.

Jan Paweł III? :wink:
Ostatnio zmieniony 13 marca 2013, 19:44 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2013, 19:44

Cabrini_idol pisze:Cywilizowany ? ludzie przeciez to komercja... koles w TVP zastanawia sie czy koles bedzie spal juz dzisiaj w komnatach papieskich czy moze dopiero jutro. przeciez to wszystko to jest kasa i komercja. heh. Wiare nosi sie w sercu a nie na pokaz jak to teraz czyni Watykan i media.
Kasa, komercja, pedofilia i czczenie szatana zapomniałeś dodać. Widzę ,że kolega z tych najbardziej oświeconych ateistów :lol:

ODPOWIEDZ