Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino
DC też jest wychowankiem. A gdybyś miał do wyboru jego i Bale'a - prymat którego byś uznał?Juras_Senat pisze: Zgoda, piłkarsko nie dorasta Ibrze do pięt, ale jest naszym wychowankiem, chłopakiem z Turynu, a to dla mnie znaczy więcej niż cygańska magia. Także skoro już sobie na nim używasz, z uzasadnionych wg. Ciebie powodów, to nie odbieraj innym prawa do hejtów na Cygana.
Tak btw. zgadzam się, w obecnej formie Giovinco nie powinien meczu zaczynać w pierwszym składzie.
Tak btw.2 nie jest Ci choć trochę głupio za hejty na Marchisio?
Jakiś choćby zmiennik być musi. Chyba, że jednak pozostaniemy z MatrimJuras_Senat pisze:I żeby nie było oft.
Mamy pewnego Llorente, nie wierzę, że rozglądamy się za kolejną "9".

- Łukasz
- Juventino
To zły zmiennik?deszczowy pisze:Jakiś choćby zmiennik być musi. Chyba, że jednak pozostaniemy z MatrimJuras_Senat pisze:I żeby nie było oft.
- Pawełek
- Juventino
Inna pozycja, słoneczny. Włącz TV czasami lub przynajmniej obejrzyj jakieś skróty.deszczowy pisze:DC też jest wychowankiem. A gdybyś miał do wyboru jego i Bale'a - prymat którego byś uznał?Juras_Senat pisze: Zgoda, piłkarsko nie dorasta Ibrze do pięt, ale jest naszym wychowankiem, chłopakiem z Turynu, a to dla mnie znaczy więcej niż cygańska magia. Także skoro już sobie na nim używasz, z uzasadnionych wg. Ciebie powodów, to nie odbieraj innym prawa do hejtów na Cygana.
Tak btw. zgadzam się, w obecnej formie Giovinco nie powinien meczu zaczynać w pierwszym składzie.
A może Amauri? Przecież hattricka strzelił.
- Kucharius1
- Juventino
Elkann dementuje zainteresowanie Ibrą
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=132067
Alexis byłby idealnym uzupełnieniem ataku jak dla mnie. Jest też kilku zdolnych chłopaków w Serie A, pewnie weźmiemy jakiegoś młodziaka w to lato jeszcze. Przy tylu inwestycjach któryś musi wystrzelić tak jak Szary w Milanie
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=132067
Alexis byłby idealnym uzupełnieniem ataku jak dla mnie. Jest też kilku zdolnych chłopaków w Serie A, pewnie weźmiemy jakiegoś młodziaka w to lato jeszcze. Przy tylu inwestycjach któryś musi wystrzelić tak jak Szary w Milanie
- Bandiera_Rossa
O boże, co za brednieCabrini_idol pisze:Tu chodzi o cos innego. Bonucci przyszedl jako mlody graczi fakt, ogrywal sie w internazionale ale mam wrazenie ze zostanie z nami na dlugo... juz mi sie wydaje ze zaczal sie utozsamiac z klubem i kibicami i to dosyc mocno.Castiel pisze:Kolega Cabrini chyba za bardzo nie wie kto gra obecnie w Juventusie. Nasz klub to praktycznie sami najemnicy i dobrze.
Barzagli fakt, przyszedl jako dopelnienie skladu, dostal swoja gaze i fakt zachowuje sie jak typowy dobry pracownik wykonujacy swoja prace bez calowania herbu i tym podobnych, ale zachowuje przy tym klase.... a w przypadku CYGANA kazdy wie jak to wygladalo, on kazda koszulke calowal i odnosil sie w mediach jak to kocha klub w ktorym gra, po czasie to samo robil ale u druzyny przeciwnej...wrecz wrogiej.
Buffon ? toz to historia Juve. Chiellini ? jeszcze kilka lat i bedzie podobnie, poza tym on kocha bardzo ten klub i wszystko co z nim zwiazane. Marchisio ?? on ma czarno biale serce. Vidal .. jakos mam przeczucie, iz Juventus jest najwazniejszym przystankiem w jego karierze i zapisze sie w jego historii... a jesli zostanie sprzedany to tylko ze wzgledu na duza kwote na ktora poslini sie nas zarzad. Giovinco ?... niby taka mala menda, ale w sercu ma Juve od zawsze.... Gdzie sa najemnicy ? typowe szczurze mordy zmieniajace kluby jak skarpetki nie omijajac tych, ktore ze soba sie gryza?
wiec skonczcie piepszyc jako to Cygan wspanialy i TOP TOPEVER 3 forever na ziemi. Dla mnie liczy sie cos wiecej niz tylko gol czy sukces za wszelka cene, liczy sie dla mnie tozsamosc zespolu i jego aura. Juventus mimo tego calego zgielku komercyjnego i marketingowego zachowal swoja tozsamosc i ducha.
NIE DLA CYGANA. Kibice by go wygwizdywali co mecz .. CO MECZ. I gadanie ze kilkanascie goli by to zmienilo jest nic nie warte, ludzie związani z Juve nie wybacza mu ze przeszedl do interu, ktory byl umoczony w sprawie naszej degradacji, po czym szczerzyl zeby zdobywajac 3 mistrzostwa pod rzad dla nich.
- francois
- Juventino
Otóż toŁukasz pisze:To zły zmiennik?deszczowy pisze:Jakiś choćby zmiennik być musi. Chyba, że jednak pozostaniemy z MatrimJuras_Senat pisze:I żeby nie było oft.

Lepsze wrogiem dobrego. I taniego.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ja się jedynie cieszę, że wreszcie użytkownicy JuvePoland zauważyli, że Giovinco to przeciętniak.
Wytransferowanie go gdziekolwiek za kwotę 10-12 mln to powinien być priorytet w letnim okienku. Z ataku wraz z Vucinicem pierwsi do odstrzału.
Wytransferowanie go gdziekolwiek za kwotę 10-12 mln to powinien być priorytet w letnim okienku. Z ataku wraz z Vucinicem pierwsi do odstrzału.

- Kucharius1
- Juventino
Z tym że tego... co za różnica czy forum JuvePoland uważa Gio za kmiotka, czy za boga? I tak to nie ma na nic wpływu. Mam rozumieć że Ci na tym zależało skoro się z tego cieszysz?
Coś czytałem że zamierzamy obserwować w najbliższych czasie Graniera i jego grę w Lyonie.
Coś czytałem że zamierzamy obserwować w najbliższych czasie Graniera i jego grę w Lyonie.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2013, 22:18 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szaq
- Juventino
Daj mi jakiś cytat, gdzie Ibra mówi, że kocha klub, albo fotę jak całuje herb. Zlatan wbrew pozorom bardzo miło wspomina Juve. Nawet po przejściu do P$G przyznał, że we Włoszech zabraniali mu dobrze o nas mówić.Cabrini_idol pisze:a w przypadku CYGANA kazdy wie jak to wygladalo, on kazda koszulke calowal i odnosil sie w mediach jak to kocha klub w ktorym gra, po czasie to samo robil ale u druzyny przeciwnej...wrecz wrogiej.
Oo "masz przeczucie". No argument nie do podważenia.Cabrini_idol pisze:Vidal .. jakos mam przeczucie, iz Juventus jest najwazniejszym przystankiem w jego karierze i zapisze sie w jego historii
Prześledź sobie karierę chociażby Quagliarelli i Pirlo. Nawet Giach przyznał, że jest fanem interu.Cabrini_idol pisze:Gdzie sa najemnicy ?
Masz jakieś wtyki wśród kibiców, czy może znowu przeczucie?Cabrini_idol pisze:Kibice by go wygwizdywali co mecz .. CO MECZ
No tu jest już grubo.Cabrini_idol pisze:I gadanie ze kilkanascie goli by to zmienilo jest nic nie warte, ludzie związani z Juve nie wybacza mu ze przeszedl do interu, ktory byl umoczony w sprawie naszej degradacji, po czym szczerzyl zeby zdobywajac 3 mistrzostwa pod rzad dla nich.
Oczywiście, że kilkanaście goli, by coś zmieniło. On ma grać świetnie i strzelać bramki nie "kochać" klub.
Rozumiem, że ludzie związani z Juve to Ty?
Jak zdobywał te mistrzostwa to miał płakać? Człowieku obudź się futbol to biznes zawodnicy mają zapewniać tytuły, a nie opowiadać jak to od dziecka komuś kibicują.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
No jaha... Jam naczelny hejter Giovinco cieszę się, że miałem rację i teraz mogę pisać swoje wywody nt. krasnala, które większość popiera.Kucharius1 pisze:Z tym że tego... co za różnica czy forum JuvePoland uważa Gio za kmiotka, czy za boga? I tak to nie ma na nic wpływu. Mam rozumieć że Ci na tym zależało skoro się z tego cieszysz?
Wreszcie stałem się Bogiem na tym forum, więc jak widzisz bardzo mi zależało

- skurczzone
- Juventino
Jak myślicie co jest lepsze nienajemnik, któremu nie chce się biegać nawet po boisku i woli sobie chodzić czy najemnik dający z siebie zawsze 100%? :lol:
- Szaq
- Juventino
Conte ceni sobie leniwych najemników. Zwłaszcza w ataku.skurczzone pisze:Jak myślicie co jest lepsze nienajemnik, któremu nie chce się biegać nawet po boisku i woli sobie chodzić czy najemnik dający z siebie zawsze 100%? :lol:
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Nie bardzo rozumiem do czego dążysz. I jak to się ma do tego co napisałem.deszczowy pisze:DC też jest wychowankiem. A gdybyś miał do wyboru jego i Bale'a - prymat którego byś uznał?Juras_Senat pisze: Zgoda, piłkarsko nie dorasta Ibrze do pięt, ale jest naszym wychowankiem, chłopakiem z Turynu, a to dla mnie znaczy więcej niż cygańska magia. Także skoro już sobie na nim używasz, z uzasadnionych wg. Ciebie powodów, to nie odbieraj innym prawa do hejtów na Cygana.
Jasne, że Bale jest lepszym piłkarzem niż De Ceglie, podobnie jak w przypadku Gio i Ibry. Z tego powodu mam cisnąć go i fapać nad graczem Spurs?
Matri to idealny zmiennik.deszczowy pisze:Jakiś choćby zmiennik być musi. Chyba, że jednak pozostaniemy z MatrimJuras_Senat pisze:I żeby nie było oft.
Są tu i tacy, którzy nigdy nie widzieli w nim drugiego Messiego, czy np. następcy Del Piero, a mimo to darzą go sympatią i cieszą się że wrócił i ma swoje miejsce w drużynie.Sila Spokoju pisze:Ja się jedynie cieszę, że wreszcie użytkownicy JuvePoland zauważyli, że Giovinco to przeciętniak.
Wytlumaczę Ci to pragmatycznie, do LM każda drużyna musi zgłosić czterech piłkarzy będących wychowankami klubu. Na dziś dzień ten warunek spełniają De Ceglie, Marrone, Marchisio i Giovinco właśnie. Myślisz że pozbawimy się możliwości zgłoszenia pełnej kadry?Sila Spokoju pisze:Wytransferowanie go gdziekolwiek za kwotę 10-12 mln to powinien być priorytet w letnim okienku. Z ataku wraz z Vucinicem pierwsi do odstrzału.
I sądzisz, że "gościu z Primki" będzie lepszym rozwiązaniem niż Giovinco?Castiel pisze:Możemy zgłosić kogo chcemy. Nawet gościa z primki. Co za różnica?
Zresztą nie trzeba zgłaszać piłkarzy o statusie wychowanka który nie ukończył 21-ego roku życia, nadal zostajemy z niepełną kadrą.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2013, 08:26 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
Możemy zgłosić kogo chcemy. Nawet gościa z primki. Co za różnica? Giovinco powinien polecieć po sezonie, ale to się nie stanie bo Conte sam go chciał w Turynie, a szkoda bo pokazałby że ma jajca i uczy się na błędach. Rozumiem Padoina, Peluso, Caceresa, Lichego...zawodników w Juve na życzenie Conte, ale oni grają dobrze, bardzo dobrze lub poprawnie. Giovinco gra beznadziejnie.Juras_Senat pisze: Wytlumaczę Ci to pragmatycznie, do LM każda drużyna musi zgłosić czterech piłkarzy będących wychowankami klubu. Na dziś dzień ten warunek spełniają De Ceglie, Marrone, Marchisio i Giovinco właśnie. Myślisz że pozbawimy się możliwości zgłoszenia pełnej kadry?
- Pan Mietek
- Juventino
Mówi się ostatnio o Ibrze. Ja powiem tak - nie lubię go. Ale nie za to, że jest "najemnikiem" itd. Oczywiście, wkurzył mnie fakt, że odszedł akurat do Interu ale nie lubię go akurat dlatego, że to burak i cham, który nie potrafi przegrywać.
Ale w Juve bym go nie widział z zupełnie innego powodu - moim zdaniem po prostu tu nie pasuje. Siłą Juventusu jest zgranie, odpowiedni sposób gry już wpojony piłkarzom i do którego już przygotowuje się następców (Marrone, Pogba). Albo by trzeba było ułożyć taktykę pod Ibrę (co jest idiotyzmem - zmieniać dobrze działającą drużynę dla jednego piłkarza) albo Ibrę pod taktykę, co pewnie skończyłoby się jak jego przygoda w Barcelonie.
Jak dodamy to ile Szwed zarabia to dla mnie już nie ma wątpliwości, że nie ma tematu.
Ale w Juve bym go nie widział z zupełnie innego powodu - moim zdaniem po prostu tu nie pasuje. Siłą Juventusu jest zgranie, odpowiedni sposób gry już wpojony piłkarzom i do którego już przygotowuje się następców (Marrone, Pogba). Albo by trzeba było ułożyć taktykę pod Ibrę (co jest idiotyzmem - zmieniać dobrze działającą drużynę dla jednego piłkarza) albo Ibrę pod taktykę, co pewnie skończyłoby się jak jego przygoda w Barcelonie.
Jak dodamy to ile Szwed zarabia to dla mnie już nie ma wątpliwości, że nie ma tematu.