Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 12:56

W tej wypowiedzi Nedveda o Ibrze było coś jeszcze: "To sign a player who is better than we already have would cost us a lot of money – at the moment we don’t have that and we don’t want to spend that". Ibrze może się nie podobać w Paryżu, ale pewnie bardziej nie podobałaby mu się znaczna obniżka kontraktu. Jeżeli zdecyduje się na zmianę klubu to pewnie pójdzie do Anglii.

Obrazek
Zugzwang

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 13:04

Jovetic, Ibrachimovic, Cavani i tak w koło Macieja, a na koniec 31 sierpnia tuż po obiedzie w hotelu w Mediolanie, Marotta dopnie wypożyczenie Maxi Lopeza z prawem pierwokupu (bądź innego tego typu atackera).
Najpierw żeby kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia do Juve to trzeba sprzedać któregoś z naszych obecnych bombardierów, a żaden z naszych nie ma ochoty opuszczać Juve. Przykład Iaquinty pokazuje, kto podejmuje decyzje o odejściu z Turynu, a że nie stać nas na utrzymywanie piłkarzy "niechcianych" to dopóki nie pojawi się oferta za któregoś z naszych snajperów i przy tym automatycznie jego chęci i deklaracji odejścia dopóty nie będzie realnej oferty ze strony Juve na zakup Napastnika (przez duże N).

Tuttosport i inne szmatławce będą tak pisać co rusz bo muszą się sprzedać.
Sprawa nowego napastnika (oprócz LL) w Juve jest bardziej złożona.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 13:06

pumex pisze: Jeśli tylko drużyna nie dostosowałaby się do PSG i Milanu z czasów Ibry, gdzie hasłem przewodnim w razie jakichkolwiek, nawet najmniejszych problemów było: "keep calm and pass to Ibra", to Zlatana brałbym w ciemno, choć na rozsądnych warunkach, rzecz jasna.
Proszę Cię, dwa razy próbowano i nic z tego nie wyszło.
A może inaczej, wyszło, ale przy znikomym udziale obrażonego Szweda.
Dlaczego teraz miałoby być inaczej? Bo Conte?

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 13:22

yanquez pisze:Dla Ibry TAK.
Jestem zwolennikiem żelaza w obronie, pracy w pomocy i magii w ataku. Przy obecnym składzie pozyskanie jakiegoś "czarusia" (Ibra, Neymar) do przodu wyniosłoby nas na ścisły europejski top. Chociaż oczywiście inny typ napadziora (Suarez, Jovetić) również wiele by nam dał...
Czy dobrze rozumiem, że odzierasz Joveticia z owej magii?

deszczowy pisze: Stawianie Ibry i Joveticia w jednym rzędzie jest... dość nierozsądne ;)
Ależ nie robię tego. Ibra jest lepszym piłkarzem i ma lata sukcesów za sobą. Pytanie nie dotyczyło tego.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2013, 13:41 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 13:30

Łukasz pisze: Czy dobrze rozumiem, że odzierasz Joveticia z owej magii?
Stawianie Ibry i Joveticia w jednym rzędzie jest... dość nierozsądne ;)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 13:39

Kurde przydalby sie taki Ibra mimo swojego charakteru i tego, ze ma w dupie sentyment do klubu choc nie rozpędzałbym sie tak z tym ze nas 'zdradził' jestem pewien ze gdyby nie calciopoli i spadek do serie B to by zostal u nas. Tak jak sam mowi zawsze szanowal Juve chyba nawet wyżej nas stawial od Interu i Milanu. Niewiem sam, mysle ze przydalby sie nam taki pilkarz mielibysmy czym straszyc przynajmniej w LM.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 14:30

Istnieje szansa że po sezonie sprawdzony u nas zostanie Luca Castiglia. Chłopak ma wprawdzie już 23 lata, i był przez wielu spisywany na straty, ale ten sezon w Serie B ma znakomity, więc możliwe jest że Conte będzie chciał mu się przyjrzeć po sezonie.

jakku1 właśnie przeczytałem doniesienia że mamy już zapewnione prawo do zakupu połówki Berardiego, i teraz tylko mamy dogadać gdzie wyląduje na następny sezon.

Czytałem też doniesienia o tym że Alexis wcale nie odejdzie po dużej obniżce. Nie wiadomo ile w tym prawdy, a ile domysłów dziennikarzy po strzeleniu przez niego gola w ostatni weekend.

Wrzucam link o teoretycznym odejściu któregoś z napadziorów realu o którym pisałem ostatnio:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=131961

Ostatnich plotek o Ibrze i Jojo nie komentuje, bo brzmią nierealnie, a nauczony doświadczeniami z Kunem, Rossim i RvP nie jaram się zbytnio.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 14:51

Wymiana Gio + 15 mln = Jovetic wygląda dla mnie świetnie i powinniśmy opchnąć Kurdupla póki jeszcze ktoś go chce.
Jeśli Cygan zgodziłby się na zarobki max 7 mln na sezon to Agnelli nie powinien mieć wątpliwości patrząc na to, że mógłby nas kosztować poniżej 20 mln, a zawodnika o takiej klasie nie kupimy za takie pieniądze nigdzie.
Jovetic jest dobrym piłkarzem z przebłyskami. Częstymi przebłyskami. Cygan jest genialny z przebłyskami w niemal każdym meczu.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 14:53

prędzej Vucinic poleci niz Giovinco, tak mi sie przynajmniej wydaje.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 15:08

Bazyliszek pisze:prędzej Vucinic poleci niz Giovinco, tak mi sie przynajmniej wydaje.
I to jest w tym wszystkim najgorsze. Quag, który potrafi grać na wysokim poziomie i pożyteczny Matri są do odstrzału, a dwójka piłkarskich magów z nami zostanie. Jestem w stanie jakoś zrozumieć to, że Conte nie chce puścić Mirka, który mimo wszystko potrafił czasem zabłysnąć. Tylko na jakiej kurna podstawie Giovinco jest nie do ruszenia tego nie rozumiem. Jest z całej czwórki najsłabszy i najbardziej denerwujący.

Po porannym fapaniu nad Ibrą czas wrócić do rzeczywistości. Beppe zakontraktuj chociaż tego Sancheza, a będzie dobrze.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 15:20

@D@$ pisze:
pablo1503 pisze:Wątpię, żeby chciał wracać do Milanu po tym co mu zrobili.
Co mu zrobili? Za to on 3 dni po podpisaniu kontraktu mówił, że PSG już jest lepsze od Milanu :doh:
Nie znam dokładnych szczegółów transferu Szweda do PSG, ale wyglądało to jak zwykłe opchnięcie piłkarza dla kasy.
A co miał mówić? Że PSG to tylko kasa i nic więcej i, że nadal uwielbia Milan, a Paryż jest beee? :whistle:
Kurka wodna, ale ja jestem naiwny. Zaczynam wierzyć w ten transfer. To samo było z Van Persiem(?). Co kilka godzin były plotki, że jest praktycznie nasz. Ba! było nawet zdjęcie, jak jest w Turynie(do dziś nie wiem, czy to było prawdziwe foto), a jak się skończyło, to chyba wszyscy wiemy. Bendtner :prochno:

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 15:36

Pominąć należy już całkowicie Podolskiego.
Zamienił stryjek...
Rozumiem Islę - gość jest po ciężkiej kontuzji, ale Giovinco był na fali po dobrym sezonie w Parmie gra u nas taki kał, że tego nie da się oglądać. Conte powinien go pogonić albo zrobić z niego co najwyżej rezerwowego.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 15:39

Pamiętacie może jak Giovinco grał w Parmie? On NIE JEST słabym piłkarzem, pamiętam też, że Nedved na początku zawodził. Myślę, że da się coś z nim zrobić jeszcze, do odstrzału tylko Mirko moim zdaniem.

Pamiętacie jak Sebą interesowało się swego czasu City i Barcelona?

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 15:53

skurczzone pisze: Pamiętacie jak Sebą interesowało się swego czasu City i Barcelona?
Taa.. i wylądował w Juve? Gadanie...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2013, 15:54

seba bylby dobry do 4-3-3 na skrzydlo a jesli on gra u nas na szpicy to nie dziwota ze lami

Zablokowany