Mercato (2012-2014)
- Nedved1983
- Juventino
cygan? nigdy go nie lubiłem, nie zniósł bym widoku cygana znowu w naszej koszulce.
po co ma nam rozsadzać szatnię? tworzyć komin płacowy? po co nam egoista, stawiający siebie przed kolegów i zespół? do tego jego powrót to niepotrzebne zamieszanie, potencjalne awantury na trybunach czy też w szatni. niech gra u szejków, nie ważne których, pasuje tam idealnie.
nasza największą siłą jest, i zawsze był, zespół, zbiór ludzi idących w tym samym kierunku, gotowych skoczyć za sobą w ogień. teraz to wróciło, wreszcie, nie psujmy atmosfery, nie rozsadzajmy zespołu od środka.
po co ma nam rozsadzać szatnię? tworzyć komin płacowy? po co nam egoista, stawiający siebie przed kolegów i zespół? do tego jego powrót to niepotrzebne zamieszanie, potencjalne awantury na trybunach czy też w szatni. niech gra u szejków, nie ważne których, pasuje tam idealnie.
nasza największą siłą jest, i zawsze był, zespół, zbiór ludzi idących w tym samym kierunku, gotowych skoczyć za sobą w ogień. teraz to wróciło, wreszcie, nie psujmy atmosfery, nie rozsadzajmy zespołu od środka.
- Arbuzini
- Juventino
Wstyd panie, wstyd! Powiem tylko, że chodzi o końcówkę sezonu 04/05 oraz lwią część 05/06. Takie rzeczy na forum Juventusu...Nevermind pisze:Ja póki co nie wierzę w atak złożony z Llorente i Ibrahimovica, bo jeszcze nigdy nie widziałem duetu złożonego z dwóch toporów (mam tutaj na myśli wzrost, a nie możliwości techniczne).
- Łukasz
- Juventino
Dlaczego? To klasyczny przykład.Nevermind pisze:Bez przesady. Nigdy nie traktowalem Trezeguet jako wysokiego snajpera.
Dla Ibry nie. To dużo lepszy piłkarz niż wtedy, kiedy przychodził do nas - wtedy nie miał lewej nogi dziś to światowa czołówka. Ale charakter wciąż ten sam. "Jak oni tam mogą w tej Barcelonie nie jeździć Ferrari?"
@Never - Ibrahimovicia.
- francois
- Juventino
Zależy jaką siłę masz na myśli. Na pewno siłą fizyczną nie odstaje Boakye. A jeśli chodzi o umiejętności to do tego poziomy mogą wkrótce dołączyć przede wszystkim Leali, Sorensen i wspomniany Boakye. Mógłby też Bouy, ale poważna kontuzja chyba trochę go pewnie zatrzyma.BlueCrystal_meth pisze:francois pisze:Też nigdy nie widziałem Berardiego na żywo. Wynik bramkowy nie powala na kolana, ale wszyscy się nim zachwycają, więc coś w nim jest.
Swoją drogą:
Leali - Sorensen, Masi, Guano - Chibsah, Gabriel, Bouy, Giandonato, De Silvestro - Boakye, Gabbiadini
Trochę na siłę niektóre pozycje, ale niezła jedenastka wychodzi
Czy ktoś z nich jest tak silny jak Pogba?
Fakt, zapomniałem o Ciro.Kucharius1 pisze:francois jeszcze Fausto Rossi, Leonardo Spinazzola to utalentowane grajki na wypożyczeniach, nie mówiąc już o kilku talentach z primki, no i mamy chyba jeszcze połówkę Pasquato i Ciro. Spokojnie dali by radę w Serie B
A Spinazzola nie przebił się w Serie B... Guano w sumie też.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dla Ibry TAK.
Jestem zwolennikiem żelaza w obronie, pracy w pomocy i magii w ataku. Przy obecnym składzie pozyskanie jakiegoś "czarusia" (Ibra, Neymar) do przodu wyniosłoby nas na ścisły europejski top. Chociaż oczywiście inny typ napadziora (Suarez, Jovetić) również wiele by nam dał...
Wyobraźcie sobie, takiego Vucinicia, któremu wychodzi 90% dryblingów, wykorzystuje 90% dobrych sytuacji, zalicza w co drugim meczu takie podania jak do Matriego z Udinese i takie strzały jak zeszłoroczny - Milanowy...
Jestem zwolennikiem żelaza w obronie, pracy w pomocy i magii w ataku. Przy obecnym składzie pozyskanie jakiegoś "czarusia" (Ibra, Neymar) do przodu wyniosłoby nas na ścisły europejski top. Chociaż oczywiście inny typ napadziora (Suarez, Jovetić) również wiele by nam dał...
Wyobraźcie sobie, takiego Vucinicia, któremu wychodzi 90% dryblingów, wykorzystuje 90% dobrych sytuacji, zalicza w co drugim meczu takie podania jak do Matriego z Udinese i takie strzały jak zeszłoroczny - Milanowy...
- jareckik
- Juventino
To chyba nie jest takie proste... Tak jak ktoś wspomniał wcześniej ten na pierwszy rzut oka brakujący element układanki może okazać się wadliwym towarem i rozwali połowę naszego silnika od środka. W ogóle nie widzę Ibry w naszym nowym Juve. Dla niego po prostu tutaj nie ma miejsca.yanquez pisze:Dla Ibry TAK.
Nie wiem natomiast, mogę tylko sobie gdybać, jaki on jest i czy by nas załatwił od środka ale ten filmik w humorystyczny sposób przybliża charakter ibry:D
Edit:
Jeszcze jedna rzecz. W zeszłym sezonie obaliliśmy mit drużyny ze Zlatanem w składzie, która zawsze wygrywa Scudetto. Serie A wygrywamy bez niego, LM nam nie pomoże wygrać

- ewerthon
- Juventino
Nie wierzę w transfer Ibrahimovicia, wiem, że on by mógł wrócić gdybyśmy mu zaoferowali odpowiednio wysoki kontrakt i takie coś nie robi mu różnicy.
Po roku od odejścia legendy ściągają człowieka powszechnie uważanego za zdrajce? Nie wiem jakby kibice zareagowali.
Poza tym, nie wydaję mi się, że gość by pasował do naszej drużyny.
Po roku od odejścia legendy ściągają człowieka powszechnie uważanego za zdrajce? Nie wiem jakby kibice zareagowali.
Poza tym, nie wydaję mi się, że gość by pasował do naszej drużyny.
- Szaq
- Juventino
Tak dla Ibry. To jest człowiek, którego nam brakuje. Rozstrzelałby te wszystkie autobusy stawiane przez Sieny i inne Bologne. Myślę, że z nim w składzie moglibyśmy pobić rekord punktów z czasów Capello.
Liga Mistrzów? Z kim miałby ją wygrać jak nie z nami?
Najgorsze jest to, że się zajarałem ,a on i tak nie przyjdzie.
Liga Mistrzów? Z kim miałby ją wygrać jak nie z nami?
Najgorsze jest to, że się zajarałem ,a on i tak nie przyjdzie.
- jakku1
- Juventino
Dzisiaj oprocz wiadomosci o Zlatanie, Tuttosport i LGDS serwuja nam garsc ploteczek o Joveticiu. Wedlug Tutto bedziemy starali sie przekonac Fiorentine kartami... Giovinco i Marrone. Gotowka tez wchodzi w gre (15m euro), a cala sprawa jest obecnie w fazie dyskusji. Schemat wymiany prezentowalby sie nastepujaco: Giovinco (calosc karty) + Marrone (polowa karty) + 15m = Jovetic.
Wydaje sie to raczej nieprawdopodobne, ze wzgledu na to, ze Conte nigdy nie pusci Marrone. To samo zreszta dotyczy Giovinco. On i Vucinic na 95% zostana z nami na przyszly sezon. Jesli zas chodzi o samego Zlatana, to... wszystko podobno jest mozliwe o ile facet ograniczy swoje zarobki do jakiegos rozsadnego poziomu. No ale to wiedzielismy juz wczesniej.
@Kucharius
Jesli chodzi o Zaze to podobno zaproponowalismy mu 0,6m rocznie. O Berardim poki co wiecej nie wiadomo.
Wydaje sie to raczej nieprawdopodobne, ze wzgledu na to, ze Conte nigdy nie pusci Marrone. To samo zreszta dotyczy Giovinco. On i Vucinic na 95% zostana z nami na przyszly sezon. Jesli zas chodzi o samego Zlatana, to... wszystko podobno jest mozliwe o ile facet ograniczy swoje zarobki do jakiegos rozsadnego poziomu. No ale to wiedzielismy juz wczesniej.
@Kucharius
Jesli chodzi o Zaze to podobno zaproponowalismy mu 0,6m rocznie. O Berardim poki co wiecej nie wiadomo.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2013, 11:57 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- deszczowy
- Juventino
Odpalenie kurdupla za Jojo i przyjście Ibry? Ręka by mi uschła...
Nie nudzi się wam to wypominanie "Ale on poszedł do Interu!"?
Nie nudzi się wam to wypominanie "Ale on poszedł do Interu!"?
- @D@$
- Juventino
Ludzie ja naprawdę staram się być cierpliwy, ale wszystko ma swoje granice. Pare dni temu ktoś tu zauważył, że
Swoją drogą, nie chcecie "lenia-Vucinicia", ja już widzę, jak Ibrahimovic chętnie zasuwa do obrony przy każdej akcji
Pirlo zawsze zachowywał się z klasą, z szacunkiem wypowiadał się o swoich klubach, ale też nie wciskał kitu po każdym przejściu, że od dziecka marzył właśnie o tym zespole.
Kolejny "fajny argument": "Zlatan nigdy nie mówił źle o Juve". A co miał mówić? "Słusznie że odebrano Juventusowi 2 mistrzostwa, to od początku była farsa"? No dajcie spokój.
@Szaq - jakoś z Barceloną nie wygrał, mimo tego, że wygrali rok przed i rok po tym jak przybył.
@Pumex - czy Mourinho przyjdzie do PSG czy kto inny to już mniej ważne, byle zwolnili Ancelottiego, wtedy droga po Verattiego może być łatwiejsza. Fakt faktem, ze Jose woli 4-2-3-1 lub 4-3-3 z typowym ofensywnym pomocnikiem i dwoma środkowymi-defensywnymi.
@Deszczowy - mnie bardziej nudzi odgrzewanie kotleta pod tytułem: "a może Ibra wróci?"
Ja od razu sobie wtedy pomyślałem, że podobnie jest ze Zlatanem i Balotellim, z tym że drugi szczęśliwie poszedł do Milanu, wiec chwilowo bedzie cisza. No proszę wałkujemy znowy Ibrę :doh: :doh: :doh: Swoje zdanie wyrażałem nie raz, tym razem posłużę się wnioskami kogo innego:Santos pisze:Temat Neymara był już wałkowany co najmniej kilka razy przez te 1033 strony i za każdym razem chyba zgadzaliśmy się, że nie jest to dobry pomysł.
Fajnie byłoby to gdzieś wyodrębnić na głównej a może niech każdy sobie wydrukuje i powiesi nad łóżkiem zanim znowu wróci ten genialny pomysł. Raioli oczywiście byłby na rękę powrót Szwedo-Bośniako-Cygana, więc będzie sprawę cisnął i pewnie newsów jeszcze kapnie "o rychłym powrocie", ale jak zwykle sprawa się rozejdzie. Najlepsze że tyle jest gadek o odmłodzeniu składu o wyrównanym budżecie a tu nagle tylu zwolenników Zlatana, oj zawodzicie mnie ludzie, choć to nic nowego. Tak naprawdę jedyne co mnie martwi to wypowiedź Conte, ale cóż, wybaczam i muVimes pisze:Być może rzeczywiście coś jest na rzeczy i Ibra odejdzie z PSG, ale wątpię, że do nas. Ibra to bez wątpienia "top player", ale nie chciałbym go w Juve. Nasz stadion jest za mały, żeby pomieścić jego ego. W obecnej chwili siłą Juventusu jest dobrze zorganizowana i rozumiejąca się drużyna, a Ibra myślący na zasadzie "Jestem JA i 10 pachołków podających MI piłkę" mógłby tę harmonię zachwiać.

Swoją drogą, nie chcecie "lenia-Vucinicia", ja już widzę, jak Ibrahimovic chętnie zasuwa do obrony przy każdej akcji
Nedved akurat tak pieprzy od 2-3 lat, z resztą podobnie o Balotellim. Może i dobrze że jego rola w klubie jest symboliczna, a nie ma np. wpływu na transfery.mrozzi pisze:W podobnym tonie wypowiedział się dzisiaj Nedved, który także przyznał, że chciałby powrotu Cygana do Juve.
Co mu zrobili? Za to on 3 dni po podpisaniu kontraktu mówił, że PSG już jest lepsze od Milanu :doh:pablo1503 pisze:Wątpię, żeby chciał wracać do Milanu po tym co mu zrobili.
Kocham takie argumenty, to równie fajne, jak "Jovetic szklany? Pirlo tez miał kontuzję"skurczzone pisze:Najemnik? Pirlo tez byl w 2 klubach z mediolanu.

Pirlo zawsze zachowywał się z klasą, z szacunkiem wypowiadał się o swoich klubach, ale też nie wciskał kitu po każdym przejściu, że od dziecka marzył właśnie o tym zespole.
Kolejny "fajny argument": "Zlatan nigdy nie mówił źle o Juve". A co miał mówić? "Słusznie że odebrano Juventusowi 2 mistrzostwa, to od początku była farsa"? No dajcie spokój.
Cygan cyz nie to mnie akurat mało obchodzi, ale że ma nie tak pod deklem, to już bardziej. Swoją drogą niektórzy by się zdziwili który z naszych liderów ma takie "niecne" pochodzenie.Pawełek pisze:Ibra jest dobry, ale to cygan i nie chcę go tutaj.
@Szaq - jakoś z Barceloną nie wygrał, mimo tego, że wygrali rok przed i rok po tym jak przybył.
@Pumex - czy Mourinho przyjdzie do PSG czy kto inny to już mniej ważne, byle zwolnili Ancelottiego, wtedy droga po Verattiego może być łatwiejsza. Fakt faktem, ze Jose woli 4-2-3-1 lub 4-3-3 z typowym ofensywnym pomocnikiem i dwoma środkowymi-defensywnymi.
@Deszczowy - mnie bardziej nudzi odgrzewanie kotleta pod tytułem: "a może Ibra wróci?"

Ostatnio zmieniony 12 marca 2013, 12:12 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Miałem rzec to samodeszczowy pisze:Odpalenie kurdupla za Jojo i przyjście Ibry? Ręka by mi uschła...

Jeśli tylko drużyna nie dostosowałaby się do PSG i Milanu z czasów Ibry, gdzie hasłem przewodnim w razie jakichkolwiek, nawet najmniejszych problemów było: "keep calm and pass to Ibra", to Zlatana brałbym w ciemno, choć na rozsądnych warunkach, rzecz jasna.
Wymiana Mikrusa na Joveticia brzmi jak piękny sen.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Skoro już jesteśmy w sferze życzeń, to ja bym jeszcze chciał żeby był trochę młodszy i nie kopał kolegów na treningach.pumex pisze:Jeśli tylko drużyna nie dostosowałaby się do PSG i Milanu z czasów Ibry, gdzie hasłem przewodnim w razie jakichkolwiek, nawet najmniejszych problemów było: "keep calm and pass to Ibra", to Zlatana brałbym w ciemno, choć na rozsądnych warunkach, rzecz jasna.
Tutto robi z tą ofertą za JoJo jazdy jak z Aguero i Rossim. Do sierpnia jeszcze będzie kombinacja Quagliarella, Matri, Melo, De Ceglie, Padoin i 10 mln. Viola mająca na nas focha będzie zachwycona.