Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 14:15

Terefere...
To oczywiste że rozmawiali o Pogbie. Po co takie ściemnianie? A o Ibrze to tylko mogli sobie powspominać stare czasy, bo chyba nie ma tak naiwnych kibiców którzy wierzą, że Ibra do nas wróci.
Że niby zgodzi się pracować za drobne?!

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 14:15

Tharp pisze:Tak jak i 500 innych zawodnikow, ktorych jedyne co laczylo z Juve to pojedyncza plotka/wyobraznia dziennikarzy. Zelazny argument. Z Hondy taki cofniety napastnik, jak z Diego da Cunha. O ile nie zaczelibysmy forsowac jakiegos durnego 4-4-1-1, do ktorego, notabene, nie mamy odpowiednich skrzydlowych, to nie widze u nas miejsca dla takiego zawodnika.
Radzę obejrzeć jakiś mecz CSKA zamiast patrzeć na transfermarkt. Honda to bardzo dobry piłkarz, a to że można go wyciągnąć za mniejsze pieniądze z racji kończącego się kontraktu działa na jego korzyść.
Ploteczki dotyczyły też Vucinicia, Vidala i innych.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 14:44

Sprawa Ibrahimovicia wygada podobno nastepujaco:

1. To nie jest dowcip ani wymysl, facet chce odejsc z PSG. A Raiola szuka juz mu klubu. Zlatanowi nie podoba sie w Paryzu kompletnie.
2. PSG jest sklonne oddac swojego napastnika za okolo 10 milionow euro.
3. Problemem jest to, ze Szwed zarabia 12 milionow euro netto. To znaczy, tyle ile Buffon, Vidal i Pirlo razem. Nigdy sie nie zgodzimy na cos takiego. Jesli Zlatan zgodzilby sie na obnizke zarobkow do 5m euro netto, wowczas... kto wie, roznie to mogloby sie skonczyc.
4. Marotta juz sie rzekomo wypowiedzial w tym temacie (ale nie moglem znalezc linka), ze: "Nie zamierzamy sprowadzac Zlatana Ibrahimovicia". Moim zdaniem, Ibrahimovic trafi ostatecznie do Anglii.

Poza tym, szukamy cofnietego napastnika, a nie kolejnej "9". Chociaz fakt faktem, ze Ibrahimovic jest bardzo specyficznym pilkarzem i spokojnie sobie go wyobrazam jednak obok kogos takiego jak Llorente. Niemniej, jego zarobki to problem nie do przeskoczenia, nawet nie ze wzgledu na sama kwote, ale przede wszystkim ze wzgledu na hierarchie w zespole. Sanchez pozostaje na chwile obecna glownym kandydatem do dolaczenia do naszej druzyny. Na drugim miejscu postawilbym na Joveticia. Ale chcialbym jeszcze dodac tutaj jedno zdanie: podobno ten sezon jest wyjatkowo trudny, dla dziennikarzy, jesli chodzi o przecieki z klubu w sprawie strategii transferowej. Niewiele wiadomo, po prostu, nikt z pracownikow klubu nie chce nic powiedziec. Wiecej mozna wyciagnac od roznej masci agentow, ale to wciaz bardzo niepewne zrodla. Ciekawe czy Marotta zakupil szwajcarskie karty SIM :prochno:.

Rozgladamy sie tymczasem za kims, kto moglby byc zmiennikiem dla Pirlo. Verratti pozostaje celem, ale trzeba wziac pod uwage to, ze bedzie bardzo trudno go wyciagnac. Ostatnio pojawia sie sporo newsow o Grenierze z Lyonu. Jest to mlody Francuz, z konczacym sie kontraktem w 2014 roku. Podobnie jak ma to miejsce w przypadku Zazy, bylby stosunkowo tani (z tym, ze poki co, w przypadku Zazy to Milan prowadzi bardziej zaawansowane rozmowy, niz my). I chyba tym kryterium sie tutaj kierujemy.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2013, 14:58 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 14:51

Castiel pisze: Radzę obejrzeć jakiś mecz CSKA zamiast patrzeć na transfermarkt. Honda to bardzo dobry piłkarz, a to że można go wyciągnąć za mniejsze pieniądze z racji kończącego się kontraktu działa na jego korzyść.
Ploteczki dotyczyły też Vucinicia, Vidala i innych.
Zamiast CSKA, lepiej byś Juventus pooglądał - niby na jakiej pozycji Honda ma u nas grać? Jakim cudem ma się odnaleźć w 3-5-2 czy 4-3-3? Lepiej przyznać się do palnięcia głupoty, niż iść w zaparte i robić z siebie jeszcze większe pośmiewisko.

Nie odpowiedziałeś na pytania czym tylko potwierdzasz to, co napisałem wyżej. eot.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2013, 14:55 przez Skibil, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 14:53

Skibil pisze: Zamiast CSKA, lepiej byś Juventus pooglądał - niby na jakiej pozycji Honda ma u nas grać? Jakim cudem ma się odnaleźć w 3-5-2 czy 4-3-3? Lepiej przyznać się do palnięcia głupoty, niż iść w zaparte i robić z siebie jeszcze większe pośmiewisko.
Kolejny znawca. Jak chcesz wypowiadać się o mercato to oglądnij w miesiącu kilka innych meczów poza Juve by zobaczyć mniej więcej kto mógłby cokolwiek w Juve zmienić. Nie wiesz - nie odzywaj się i wypatruj nowe perełki w Primce.
EDIT: Jak nie znasz Hondy to co Ci będę pisał? I tak guzik z tego będziesz wiedział jak nawet go nie widziałeś.
Jeśli już tak bardzo chcesz to ok - Honda może grać równie dobrze w środku co i na lewej stronie w 3-5-2 choć skrzydło to raczej z musu. Również w 3-5-2 może grać za napastnikiem. W 4-3-3 idealnie pasowałby na lewe skrzydło ataku.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 15:15

jakku1 pisze:Sprawa Ibrahimovicia wygada podobno nastepujaco:

1. To nie jest dowcip ani wymysl, facet chce odejsc z PSG. A Raiola szuka juz mu klubu. Zlatanowi nie podoba sie w Paryzu kompletnie.
dowcip nie dowcip.. odchodzić może z PSG ale przychodzić do nas to już dowcip i bujdy 8)
jakku1 pisze:Ostatnio pojawia sie sporo newsow o Grenierze z Lyonu. Jest to mlody Francuz, z konczacym sie kontraktem w 2014 roku
byłbym w szoku gdybyśmy sprowadzili kogoś z ligi francuskiej

Podobnie jak Skibil nie pojmuje podjęcia tematu Hondy, z ofensywnych pomocników mimo wszystko wole Diego :prochno:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 15:34

Bardziej prawdopodobny transfer to ściągnięcie Messiego czy Krysi Ronaldo niż powrót Cygana.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 15:34

wagner pisze:byłbym w szoku gdybyśmy sprowadzili kogoś z ligi francuskiej
Jeszcze mowi sie w kontekscie tej pozycji od jakiegos czasu o J. Clasie z Feyenoordu. Ale fakt jest faktem, tez sie zdziwie jak ostatecznie kupimy albo jednego (Graniera) albo drugiego (Clasie).

Niemniej duza ilosc informacji o srodkowych pomocnikach (Verratti, Clasie, Granier, Poli, etc) moze sugerowac, ze po sezonie pozbedziemy sie albo Giaccheriniego albo Padoina. Ja to przynajmniej tak widze.

A Zlatana widze w Anglii, tak jak pisalem, moze City i Mancini? Oni i tak nie powalcza w LM, wiec by pasowalo :D.

Edit: Podobno jestesmy bardzo blisko pozyskania polowki Berardiego z Sassuolo. Chlopakiem interesowalismy sie juz wczesniej, natomiast latem w koncu mialoby dojsc do transakcji. Berardi jednak dalej ogrywalby sie w Sassuolo. Juz w Serie A, bo pewnie awansuja.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2013, 16:08 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 16:08

http://www.juvepoland.com/news.php?id=24278

takiego transferu bym się nie spodziewał :)
ale to pewnie w większości spekulacje bo tam grube miliony pójdą;)

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 16:30

Castiel pisze: EDIT: Jak nie znasz Hondy to co Ci będę pisał? I tak guzik z tego będziesz wiedział jak nawet go nie widziałeś.
Jeśli już tak bardzo chcesz to ok - Honda może grać równie dobrze w środku co i na lewej stronie w 3-5-2 choć skrzydło to raczej z musu. Również w 3-5-2 może grać za napastnikiem. W 4-3-3 idealnie pasowałby na lewe skrzydło ataku.
Nie masz pojęcia o tym jakich zawodników/mecze/ligi oglądam, więc nie wypowiadaj się w takim tonie bo po raz kolejny pokaz Twojej ignorancji na forum. Co do Japończyka: Lewe skrzydło? Stanowczo za słaby w obronie. Środek? Mógłby co najwyżej grać na pozycji Marchisio ale po co, skoro ten radzi sobie wyśmienicie, Honda lepszy na tej pozycji nie będzie, a zmiennika można kupić dużo taniej i mieć kogoś o podobnej charakterystyce do Claudio. Cofnięty napastnik? To znowu upychanie na siłę i jeśli już kogoś brać z CSKA na tą pozycję to Dzagojewa. Do skrzydłowego ataku (niezależnie od strony czy przydzielonych zadań) też bardziej nadałby się Rosjanin niż Keisuke.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 16:33

Kurcze jak ja bym chciał powrotu Zlatana, to był mój idol, uwielbiałem oglądać go w Juve, a właśnie wtedy zacząłem na poważnie interesować się piłką nożną i Juventusem, to był mój pierwszy ulubiony piłkarz.

Forza Juve!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 17:12

Skibil pisze: Nie masz pojęcia o tym jakich zawodników/mecze/ligi oglądam, więc nie wypowiadaj się w takim tonie bo po raz kolejny pokaz Twojej ignorancji na forum. Co do Japończyka: Lewe skrzydło? Stanowczo za słaby w obronie. Środek? Mógłby co najwyżej grać na pozycji Marchisio ale po co, skoro ten radzi sobie wyśmienicie, Honda lepszy na tej pozycji nie będzie, a zmiennika można kupić dużo taniej i mieć kogoś o podobnej charakterystyce do Claudio. Cofnięty napastnik? To znowu upychanie na siłę i jeśli już kogoś brać z CSKA na tą pozycję to Dzagojewa. Do skrzydłowego ataku (niezależnie od strony czy przydzielonych zadań) też bardziej nadałby się Rosjanin niż Keisuke.
Conte coś wie o upychaniu na siłę. Żywymi przykładami są Bonucci, Lichy, Asamoah i Vidal. Dla nich zmieniono całe ustawienie. Chociaż akurat Licht grał zawsze (mój błąd). Dzagoev to bardzo drogi zawodnik. Honda będzie za małe pieniądze, a w styczniu przyszłego roku za free. Podłamany Alexis może być, a Honda nie?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 17:31

A Zaza strzela kolejną bramkę dla Ascoli, choć jego drużyna przegrywa. To na pewno byłaby dobra inwestycja jeśli zamknęłoby się w granicach 2,5 mln.
I kolejnym zawodnikiem, który strzela bramkę, a którym się interesujemy to Berardi, strzela dla Saussolo. Boayake jakoś się zaciął po PNA, a inni młodzi z Serie B - którymi się interesujemy dają radę.
Dzisiaj też dwie bramki Junior Tallo, który jest wypozyczony z ROmy do Bari. I tak mnie zastanawia czy w końcu ci podstawowi strzelcy SERIE B przebija się w Serie A, czy jednak podobnie jak Immobile będzie to zbyt duza roznica.

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 17:35

Krystek pisze:Kurcze jak ja bym chciał powrotu Zlatana, to był mój idol, uwielbiałem oglądać go w Juve, a właśnie wtedy zacząłem na poważnie interesować się piłką nożną i Juventusem, to był mój pierwszy ulubiony piłkarz.
Ja natomiast za Ibrą w Juve nie przepadałem, wolałem zawsze atak Alex-Treze. Ale bez wątpienia Szwed piłkarzem jest wybitnym tyle, że bardzo drogim i z trudnym charakterem.

Skibil,
Odpuść, bo i tak nie przetłumaczysz:). :-D .

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2013, 17:40

Krystek pisze:Kurcze jak ja bym chciał powrotu Zlatana, to był mój idol, uwielbiałem oglądać go w Juve, a właśnie wtedy zacząłem na poważnie interesować się piłką nożną i Juventusem, to był mój pierwszy ulubiony piłkarz.
Do ataku z rooneyem i balowuahem. Do pomocy błaszczybiletowego i do obrony pepe za Chielliniego. Trzepałbyś fmem co?
Masz pecha że nie urodziłeś się 5 lat wcześniej wybrałbyś sobie idola, który coś sobą reprezentuje a nie chama, liczykrupe i cebulaka.

Nie wierzę w te plotki. Nie po to Conte kupuje kopaczy przede wszystkim według kryterium charakterologicznego i z takim uporem buduje zrównoważoną drużynę z jasnym podziałem ról, żeby wszystko to zaprzepaścić tak głupim transferem.

Dziwię się znawcom hejtującym Castiela i jego Hondę, bo to, że nie ma dla niego pozycji w tej chwili nie wiele oznacza. Szerszy horyzont polecam.
po 1: to może być człowiek na ławkę od zadań specjalnych, kreatywność na poziomie rzadko widzianym w Juve - przydatne na Sieny i Cagliari.
po 2: mało razy niektórzy piłkarze zmieniali pozycje w karierze?
Mnie bardziej zastanawia czy on się rozwinął w ciągu tych 3-4 lat odkąd było o nim głośno. Bo od obiecującego po przereklamowanego droga krótka. Jeszcze się Freddyego Adu kupi i klops będzie
:prochno:

Zablokowany