Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Virgil, takie ustawienie w takim składzie personalnym to absolutna rewolucja. Wiem, że drużyna jest dość dynamiczna (choć w zasadzie gramy to samo odkąd Vidal przebił się do pierwszego składu), ale chyba nie aż tak. Bonucci zaczynający akcje od tyłu to bardzo istotny element systemu Conte, aż wolał szkolić na stopera Marrone niż ustawić tam drwala jak Lucio. Rezygnując jednocześnie z Pirlo i Bonucciego kompletnie zmieniamy koncepcję, takie coś by raczej nie przeszło. Zresztą Conte wydaje się nie brać pod uwagę ustawienia bez trójki z tyłu, więc myślę, że prędzej będziemy grali bez registy trójką box-boxów (tak jak to zwykle robimy kiedy Pirlo nie gra).
3-5-2 foreva 8)
3-5-2 foreva 8)
- jakku1
- Juventino
@Kucharius1
@Szwarou
@Vincitore
@Virgil
@francois
@Misha
Dziekuje za cieple slowa : )
Jesli chodzi o Poliego, ktorego temat tutaj jest wciaz poruszany, to on obecnie w Sampdorii gra na identycznej pozycji, jak Marchisio u nas - lewa strona trzyosobowej pomocy. Ale niektorzy maja racje, ze ewentualne wykupienie calosci lub nawet polowy jego karty, bedzie zastanawiajace. To nie jest chlopak, ktory ma 18, 19 czy 20 lat i po nabyciu praw do jego karty go gdzies wypozyczymy, zeby sie "ogrywal". W gre wchodza wiec dwa scenariusze:
1. Sprzedaz ktoregos z naszych pomocnikow, tutaj mam na mysli Giaccheriniego lub Padoina.
2. Wlaczenie Poliego w jakas transakcje wiazana z innym klubem.
Inaczej to nie ma sensu zupelnie. Chyba, ze ktos ma tutaj jakis inny pomysl?: )
Edit: Wszystkie wloskie serwisy dzisiaj informuja, ze Conte oczywiscie zostaje z nami na przyszly sezon, ale domaga sie solidnego wzmocnienia skladu dwoma duzymi nazwiskami.
Mowi sie o czterech nazwiskach: Sanchez, Jovetic, Suarez (ehe...) i... Gomez. Z tej czworki trafic ma do nas jeden. Drugiego "duzego" wzmocnienia mamy oczekiwac rzekomo na lewej flance. I tutaj jest pare rzeczy zastanawiajacych. Niektore zrodla wymieniaja w tym kontekscie Naniego, a jak wszyscy wiemy to nie jest lewy wingback... Inni pisza o Bale'u, jeszcze inni o Santonie czy Cuadrado (ale to jest prawa flanka). Matri i Quag podobno moga sie pozegnac z klubem latem.
http://www.calciomercato.com/rassegna-s ... nte-574037
http://www.tuttomercatoweb.com/serie-a/ ... nte-429493
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=131076
Moze i faktycznie Conte bardzo chce wzmocnic zespol dwoma duzymi nazwiskami, ale nie wydaje mi sie, zeby to mial byc np. Bale.
Przyjdzie Llorente, jeszcze jakis napastnik, ktos do obrony, a reszta juz bedzie zalezala od tego jakie beda okazje na rynku i czy bedziemy mieli ochote na wymiane Padoina na Poliego, itd.
@Szwarou
@Vincitore
@Virgil
@francois
@Misha
Dziekuje za cieple slowa : )
Jesli chodzi o Poliego, ktorego temat tutaj jest wciaz poruszany, to on obecnie w Sampdorii gra na identycznej pozycji, jak Marchisio u nas - lewa strona trzyosobowej pomocy. Ale niektorzy maja racje, ze ewentualne wykupienie calosci lub nawet polowy jego karty, bedzie zastanawiajace. To nie jest chlopak, ktory ma 18, 19 czy 20 lat i po nabyciu praw do jego karty go gdzies wypozyczymy, zeby sie "ogrywal". W gre wchodza wiec dwa scenariusze:
1. Sprzedaz ktoregos z naszych pomocnikow, tutaj mam na mysli Giaccheriniego lub Padoina.
2. Wlaczenie Poliego w jakas transakcje wiazana z innym klubem.
Inaczej to nie ma sensu zupelnie. Chyba, ze ktos ma tutaj jakis inny pomysl?: )
Edit: Wszystkie wloskie serwisy dzisiaj informuja, ze Conte oczywiscie zostaje z nami na przyszly sezon, ale domaga sie solidnego wzmocnienia skladu dwoma duzymi nazwiskami.
Mowi sie o czterech nazwiskach: Sanchez, Jovetic, Suarez (ehe...) i... Gomez. Z tej czworki trafic ma do nas jeden. Drugiego "duzego" wzmocnienia mamy oczekiwac rzekomo na lewej flance. I tutaj jest pare rzeczy zastanawiajacych. Niektore zrodla wymieniaja w tym kontekscie Naniego, a jak wszyscy wiemy to nie jest lewy wingback... Inni pisza o Bale'u, jeszcze inni o Santonie czy Cuadrado (ale to jest prawa flanka). Matri i Quag podobno moga sie pozegnac z klubem latem.
http://www.calciomercato.com/rassegna-s ... nte-574037
http://www.tuttomercatoweb.com/serie-a/ ... nte-429493
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=131076
Moze i faktycznie Conte bardzo chce wzmocnic zespol dwoma duzymi nazwiskami, ale nie wydaje mi sie, zeby to mial byc np. Bale.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jareckik
- Juventino
No chyba że tak, Poli <-> Padoin jeśli dużo na tym finansowo nie stracimy to ok... Druga rzecz, na lewą chciałbym Kolarova jak sporo osób tutaj, Bale ostatnio gra jako cofnięty napastnik(rozgrywający ?? ) Poza tym połowa wielkich klubów się na niego ślini... Suarez(niemożliwe marzenie), ale jak wygramy LM to kto wie kto wie ;]
Ps.
Coś czuję, że opuści nas Vidal albo Marchisio w lecie ;/
Ps.
Coś czuję, że opuści nas Vidal albo Marchisio w lecie ;/
- pumex
- Juventino
Marchisio nigdzie nie odejdzie, bo przy samej próbie kombinowania z Claudio cały zarząd Juventusu tifosi wywieźliby na taczkach. Prędzej Marotta opchnąłby Vidala, ale mam nadzieję, że tego nie zrobi.jareckik pisze:Coś czuję, że opuści nas Vidal albo Marchisio w lecie ;/
Conte chce 2-ch dużych, nowych nazwisk? "Duże" to słowo wór, ale jeśli chodzi o duże - duże, to Conte może mieć problem z Marottą

- Arbuzini
- Juventino
Na boba, nie sugeruj, że nie wiem jak wygląda gra Vidala. Whoscored ma swoje liczne odchyły, nawet względem Juventusu (noty Peluso, noty Ryśka), ale akurat to zestawienie Arturo na tle innych pomocników jest ciekawe.pan Zambrotta pisze:według tego śmiesznego portalu Boenish był najlepszym Polakiem na Euro 2012, parę innych kwiatków też by się znalazło. Naprawdę, ktoś czyta ten portal i traktuje jako wyrocznie ? tak wygląda właśnie przedstawianie suchych statystyk.Arbuzini pisze:http://www.whoscored.com/Blog/s5bcyeh2g ... ons-League
Miły artykuł na whoscored. Czy ciekawy? Raczej nic odkrywczego, ale powinien dać do myślenia zwolennikom sprzedaży Vidala.
Swoją drogą PSG i Szachtar swoich środkowych też pozyskali za bardzo przyzwoite pieniądze (ok. 8 mln E). Da się? Da.
@jakku1
Ja się dołączam do grona osób lubiących Twoje posty. Na pewno ciekawsze niż moje

Wymiana Padoina/Gacka na Poliego miałaby jakiś sens. Młodszy i bardziej zbliżony charakterystyką do Claudio. Zainteresowanie Jove i Sanchezem chyba nikogo nie dziwi, o Suarezie tylko możemy sobie pobajać, ale zastanawiający jest fakt, że piszesz o jednoczesnym odejściu Matriego i Quaga. Anelka zostaje?

No, ale wspominasz też, że Conte liczy na nowego wahadłowego na lewą stronę. Nazwiska nieprawdopodobne i przy takim rozwoju sytuacji osobiście trochę przestaje widzieć konieczność kupna Poliego.
- francois
- Juventino
Ja bym tym Gomezem nie pogardził, bo zawsze go lubiłem, ale ciężko go będzie upchać przy Llorente. Na Suareza nie liczę, choć byłby to genialny transfer.
Nani? Podobnie jak Gomez, z tym, że Portugalczyk nie pasuje do systemu Conte. Choć na głównej jest news, w którym chwali się Antonio za to, że dopasował system do posiadanych zawodników. A może chce go zmienić lub przynajmniej zmodyfikować
Nani? Podobnie jak Gomez, z tym, że Portugalczyk nie pasuje do systemu Conte. Choć na głównej jest news, w którym chwali się Antonio za to, że dopasował system do posiadanych zawodników. A może chce go zmienić lub przynajmniej zmodyfikować

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Virgil
- Juventino
A ten Santon to coś gra, że wymienia go się jako kandydata do nas ? Nie śledzę gry Newcastle to nie wiem. Nani nie pasuje do naszej taktyki, bo to nie jest zawodnik który wraca do obrony, więc do gry z 3 obrońców się nie nadaje. Bale to nazwisko nie realne podobnie jak Suarez. Zresztą ten Poli czy ktoś na lewą oznacza spore przetasowania wśród pomocników bo wtedy Asamoah ląduje na środku pomocy, gdzie jego miejsce.
Dosyć realna wersja : Sanchez,Santon/Kolarov + pozbycie się : Giaca, Padoina. Quagliarelli.
Bardzej optymistyczna : Jovetic +Kolarov/Santon
Bardzo optymistyczna : Sanchez/Jovetic + Veratti + Santon/Kolarov
Prawda jest taka że potrzebujemy cofniętego napastnika + klasowego gracza na lewą stronę, innych celów transferowych nie możemy mieć, a jeżeli już to tylko i wyłącznie rozglądanie się za następcą Pirlo i trochę mniej pilnie ale nad następcą Barzargliego. Dlatego nie rozumiem ciągłych plotek o jakiś środkowych pomocnikach, jest to bez sensu.
Dosyć realna wersja : Sanchez,Santon/Kolarov + pozbycie się : Giaca, Padoina. Quagliarelli.
Bardzej optymistyczna : Jovetic +Kolarov/Santon
Bardzo optymistyczna : Sanchez/Jovetic + Veratti + Santon/Kolarov
Prawda jest taka że potrzebujemy cofniętego napastnika + klasowego gracza na lewą stronę, innych celów transferowych nie możemy mieć, a jeżeli już to tylko i wyłącznie rozglądanie się za następcą Pirlo i trochę mniej pilnie ale nad następcą Barzargliego. Dlatego nie rozumiem ciągłych plotek o jakiś środkowych pomocnikach, jest to bez sensu.
- Kucharius1
- Juventino
O Gomezie zapomnij, z tego co się orientuje on zarabia 8 mln na sezon w Bayernie.
Nie spodziewam się byśmy w najbliższych dwóch sezonach odeszli od naszego ustawienia ( czyt. póki gra Pirlo), a za dwa lata to może się wiele zmienić, gdyż to dużo czasu na objawienie się nowego utalentowanego registy, lub zmianę sytuacji Marco w P$G. Nie ma co teraz tego rozkminiać, gdyż nie możemy być pewni co się wydarzy w najbliższe mecato a co dopiero w te za dwa lata. No chyba że Conte wymusi w końcu kupno zawodników do tego swojego upragnionego 4-2-4, na co daje 1% szans.
Jest jednak temat pozyskania lewego winga ? Cóż powiem szczerze że jestem zaskoczony. Pewne jest raczej że to nie będzie Kolarov, bo co jak co , ale nie będziemy płacić wingowi 3,5/4 mln na sezon. Znając Beppe poszukamy kogoś w lidze włoskiej, a czytałem jakiś czas temu o zainteresowaniu Lucasem Castro z Catanii. Bonaventura też grywał na lewej pomocy, ale on chyba jest za cienki w obronie by grać jako nasz wing.
Dużo bardziej niż o odejście Vidala, obawiam się odejścia Lichego. On już rok temu nie miał nic przeciwko podwyżce w P$G, a teraz szykuje się tam kolejna mała rewolucja z tego co słyszałem (czyt. ich właściciel jest niezadowolony z niskiej wyceny drużyny na transfermarkt
). Tak długo szukaliśmy kogoś solidnego na tą pozycję. Coś za dużo mówi się o transferze takich piłkarzy jak Sagna, Corchia czy Cuadrado(transfer jak dla mnie nie do przeprowadzenia). Może mnie tutaj zjecie ale od piłkarza fiołków wolałbym takiego Faraoniego z Udine, może kolejny po Bonucu wychowanek Interu zrealizował by się w tych barwach. Isaac Cofie to też ciekawie rozwijający się piłkarz mogący być wingiem.
Kolejny temat to wymiana pokoleniowa w środku pomocy. Kto by nie wolał zamiast Giacka i Padoina, oglądać młodych włochów :-D . Poli , Bertolacci ( dla mnie b.dobry zawodnik) mogli by z powodzeniem zastępować Claudio w ogórkowych meczach. Szukacie bardziej ofensywnie ustawionego rozgrywającego ? Może Obiang lub Juan Quintero. W końcu jak trafić do Juve to skąd jak nie z Italii ? Ja po cichu liczę na Eriksena... ale to tylko marzenia. Chyba już bardziej prawdopodobne jest scenariusz, że za rok kończy się kontrakt Pirlo, a my ściągamy za free nieco młodszego Xabiego Alonso
.
A może ten Fernandinho by się nadał
?
Prawdopodobne jest pozyskanie nowego środkowego obrońcy. Tych we Włoszech jest kilku. Ezequiel Muñoz, Mario Sampirisi, Marco Capuano to fajni młodzi zawodnicy, a Muñoz i Capuano mogli by być łatwi do pozyskania po spadku ich teamów. Moim zdaniem jednak najlepiej zainwestować w naszego Duńczyka z Bologny, Frederik to dla mnie najlepszy młody środkowy obok Savicia.
Ostatnią i najważniejszą kwestią jest pozyskanie napastnika. Suarez i Gomez to raczej bajki. Jove i Alexis to bardziej realne opcje. Poza kupnem gotowca do pierwszej jedenastki warto by kontynuować współwłasności utalentowanych zawodników. Nicola Sansone, Ishak Belfodil, Luis Muriel to przykłady pierwsze z brzegu. Emeghara ma fajny start w lidze, zobaczymy co pokaże dalej. Warto zobaczyć jak będzie się rozwijać sytuacja Nicolasa Lopeza w Romie, i Adema Ljajicia (do którego ostatnio się przekonuje) któremu został już tylko rok kontraktu.
Ciekaw jestem czy zapomniany już nieco Abel Hernandez pokaże jeszcze coś w dorosłej piłce.
Vladimir Weiss, będzie prawdopodobnie za free po sezonie, a boski Mino jest jego agentem, może warto by się nim zainteresować?
Ktoś śledzi ligę ukraińską ? Jeśli tak to niech powie jak radzi sobie tam Jonathan Cristaldo? Kiedyś eksperci typowali że będzie jak Aguero, tymczasem wybrał egzotyczny kierunek.
Nie spodziewam się byśmy w najbliższych dwóch sezonach odeszli od naszego ustawienia ( czyt. póki gra Pirlo), a za dwa lata to może się wiele zmienić, gdyż to dużo czasu na objawienie się nowego utalentowanego registy, lub zmianę sytuacji Marco w P$G. Nie ma co teraz tego rozkminiać, gdyż nie możemy być pewni co się wydarzy w najbliższe mecato a co dopiero w te za dwa lata. No chyba że Conte wymusi w końcu kupno zawodników do tego swojego upragnionego 4-2-4, na co daje 1% szans.
Jest jednak temat pozyskania lewego winga ? Cóż powiem szczerze że jestem zaskoczony. Pewne jest raczej że to nie będzie Kolarov, bo co jak co , ale nie będziemy płacić wingowi 3,5/4 mln na sezon. Znając Beppe poszukamy kogoś w lidze włoskiej, a czytałem jakiś czas temu o zainteresowaniu Lucasem Castro z Catanii. Bonaventura też grywał na lewej pomocy, ale on chyba jest za cienki w obronie by grać jako nasz wing.
Dużo bardziej niż o odejście Vidala, obawiam się odejścia Lichego. On już rok temu nie miał nic przeciwko podwyżce w P$G, a teraz szykuje się tam kolejna mała rewolucja z tego co słyszałem (czyt. ich właściciel jest niezadowolony z niskiej wyceny drużyny na transfermarkt
Kolejny temat to wymiana pokoleniowa w środku pomocy. Kto by nie wolał zamiast Giacka i Padoina, oglądać młodych włochów :-D . Poli , Bertolacci ( dla mnie b.dobry zawodnik) mogli by z powodzeniem zastępować Claudio w ogórkowych meczach. Szukacie bardziej ofensywnie ustawionego rozgrywającego ? Może Obiang lub Juan Quintero. W końcu jak trafić do Juve to skąd jak nie z Italii ? Ja po cichu liczę na Eriksena... ale to tylko marzenia. Chyba już bardziej prawdopodobne jest scenariusz, że za rok kończy się kontrakt Pirlo, a my ściągamy za free nieco młodszego Xabiego Alonso
A może ten Fernandinho by się nadał

Prawdopodobne jest pozyskanie nowego środkowego obrońcy. Tych we Włoszech jest kilku. Ezequiel Muñoz, Mario Sampirisi, Marco Capuano to fajni młodzi zawodnicy, a Muñoz i Capuano mogli by być łatwi do pozyskania po spadku ich teamów. Moim zdaniem jednak najlepiej zainwestować w naszego Duńczyka z Bologny, Frederik to dla mnie najlepszy młody środkowy obok Savicia.
Ostatnią i najważniejszą kwestią jest pozyskanie napastnika. Suarez i Gomez to raczej bajki. Jove i Alexis to bardziej realne opcje. Poza kupnem gotowca do pierwszej jedenastki warto by kontynuować współwłasności utalentowanych zawodników. Nicola Sansone, Ishak Belfodil, Luis Muriel to przykłady pierwsze z brzegu. Emeghara ma fajny start w lidze, zobaczymy co pokaże dalej. Warto zobaczyć jak będzie się rozwijać sytuacja Nicolasa Lopeza w Romie, i Adema Ljajicia (do którego ostatnio się przekonuje) któremu został już tylko rok kontraktu.
Ciekaw jestem czy zapomniany już nieco Abel Hernandez pokaże jeszcze coś w dorosłej piłce.
Vladimir Weiss, będzie prawdopodobnie za free po sezonie, a boski Mino jest jego agentem, może warto by się nim zainteresować?
Ktoś śledzi ligę ukraińską ? Jeśli tak to niech powie jak radzi sobie tam Jonathan Cristaldo? Kiedyś eksperci typowali że będzie jak Aguero, tymczasem wybrał egzotyczny kierunek.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Poli to środkowy pomocnik i jest szykowany jako zmiennik dla Marchisio. Ma grać półlewego środkowego.Virgil pisze:Zresztą ten Poli czy ktoś na lewą oznacza spore przetasowania wśród pomocników bo wtedy Asamoah ląduje na środku pomocy, gdzie jego miejsce.
- AdiZ
- Juventino
Możecie odłożyć poszukiwania następcy Pirlo na następne okienko. Z czwórki nazwisk wymienionych przez jakku1 Sanchez, Jovetic, Suarez, Gomez skreślam na dzień dobry pierwszego i ostatniego. Gomez mnie nie przekonuje i jego transfer określił bym raczej jako totalne SF. Zresztą jest już jeden rosły drwal w postaci Llorente więc 2 niepotrzebny i to z wysoką pensją jak ktoś wy haczył. Sanchez czy jak woli Kołtoń Sanczis to wymysł Marotty, mam wrażenie, że też nie przyjdzie jako główne wzmocnienie ataku tylko jako dodatek (wypożyczanie z opcja kupna za 5mln) do kogoś z dwójki Suarez/Jovetic. Jako, że transferami zajmuje się Marotta, z tym panem Suarez to totalna abstrakcja. Więc zostaje Jovetic lub ktoś inny może Higuaín, Lewandowski.
Pozbycie się Giaccheriniego, Padiona czy innego, który uzupełnia skład jest bezsensu. Sprzedamy ich z stratą a na nowych też trzeba pieniądze wyłożyć. Jak najdalej od Poli'ego. W żadną transakcje go nie włączymy. Wpierw pozbyć się Motty, który też miał być włączony w operacje transferowe a skończyło się na wypożyczaniu.
W ogóle nie widzę transfer powyżej 20mln przeprowadzanego przez Marotte. Prędzej uwierzę w jego odejście.
jakku1 fanie te spekulacje transferowe zbierasz. Rób tak dalej.
Pozbycie się Giaccheriniego, Padiona czy innego, który uzupełnia skład jest bezsensu. Sprzedamy ich z stratą a na nowych też trzeba pieniądze wyłożyć. Jak najdalej od Poli'ego. W żadną transakcje go nie włączymy. Wpierw pozbyć się Motty, który też miał być włączony w operacje transferowe a skończyło się na wypożyczaniu.
W ogóle nie widzę transfer powyżej 20mln przeprowadzanego przez Marotte. Prędzej uwierzę w jego odejście.
jakku1 fanie te spekulacje transferowe zbierasz. Rób tak dalej.

- francois
- Juventino
@Kucharius1
Wątpię, żeby piłkarze pokroju Sansone, Munoza czy Capuano mieli podnieść jakość naszego zespołu. Co najwyżej głębokie rezerwy. A my swoich Padoinów i Giaccherinich już mamy. Jak trzeba to zagrają w każdej chwili, drodzy w utrzymaniu nie są, a na ich sprzedaży tylko stracimy. Nie ma sensu szukać kolejnych.
Nie widziałem nigdy tylko tego Francuza z Sochaux, o którym teraz tak głośno
Wątpię, żeby piłkarze pokroju Sansone, Munoza czy Capuano mieli podnieść jakość naszego zespołu. Co najwyżej głębokie rezerwy. A my swoich Padoinów i Giaccherinich już mamy. Jak trzeba to zagrają w każdej chwili, drodzy w utrzymaniu nie są, a na ich sprzedaży tylko stracimy. Nie ma sensu szukać kolejnych.
Nie widziałem nigdy tylko tego Francuza z Sochaux, o którym teraz tak głośno

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Kucharius1
- Juventino
Po kolei :
Sansone w ostatnich meczach Parmy prezentował się o niebo lepiej od Belfodila, jest dobrze wyszkolony technicznie, do tego potrafi ładnie obsłużyć kogoś podaniem. Gra nieco bliżej środka pola od Francuza/Algierczyka, ma już 5 goli w Serie A, tylko o połowę mniej minut rozegranych jak nasz Ciro. Z tego co się orientuje, Parma podwędziła go z szkółki Bayernu, no i póki co ładnie się pokazuje.
Capuano kojarzę z włoskich reprezentacji młodzieżowych. Fajnie sobie radzi jeśli spojrzymy na jego pozycję na boisku i wiek. Było kiedyś nim jakieś zainteresowanie z naszej strony dlatego go wymieniłem.
Munoz gra już kolejny pełny sezon w Palermo, a jak wiemy jest tam ciężko zagrzać miejsce. Jak dla mnie to ich najlepszy zawodnik w tym sezonie, ma odpowiednią dynamikę i agresję by się odnaleźć w Juve.
Wszyscy Ci piłkarze są młodzi i warto się im przyjrzeć z tego względu, że fajnie rokują. Nie wymieniam ich jako pewnych kandydatów do pierwszej jedenastki. Jako że są młodzi/grają w Serie A/będą dostępni stosunkowo tanio/ fajnie rokują na przyszłość/ mają nie wysokie pensje, stawia ich jako bardziej realne wzmocnienie niż np. taki Kolarov czy Gomez.
Virgil Santon jak dla mnie jest jednym ze słabszych zawodników Newcastle, może mu liga nie służy.
AdiZ Cóż wydaje mi się że nie zainwestujemy w drugą "9" więc z Twojej listy można śmiało Igłę i Lewego skreślić. Wydaje się (na podstawie ostatnich doniesień) że Conte oczekuje przyjścia kolejnego cofniętego napadziora. Suarez nie jest typowym graczem na tą pozycję, ale ma takie umiejętności że by sobie bez problemu poradził, jedyny problem z nim, to że go nie pozyskamy ;-) Viola też chyba ustawia Jovo coraz wyżej ?
Ja tam przedkładam umiejętności Alexisa nad Joveticia. Chilijczyk ostatnie dwa sezony miał kosmiczne, dopiero w tym gra kaszane. Jovetic za to (nie zlinczujcie mnie za to) gra "zaledwie" dobrze. Nie gra tak żeby wydać na niego te 30-35 mln jakie oczekuje za niego Fiora. Na przyjście obydwu na raz , bym się nie obraził, z tym że to nierealne raczej.
Wymiana Padoina na Poliego, bez stracenia przy tym, była by świetna, bo pod względem sportowym Andrea przerasta naszego grajka.
Sansone w ostatnich meczach Parmy prezentował się o niebo lepiej od Belfodila, jest dobrze wyszkolony technicznie, do tego potrafi ładnie obsłużyć kogoś podaniem. Gra nieco bliżej środka pola od Francuza/Algierczyka, ma już 5 goli w Serie A, tylko o połowę mniej minut rozegranych jak nasz Ciro. Z tego co się orientuje, Parma podwędziła go z szkółki Bayernu, no i póki co ładnie się pokazuje.
Capuano kojarzę z włoskich reprezentacji młodzieżowych. Fajnie sobie radzi jeśli spojrzymy na jego pozycję na boisku i wiek. Było kiedyś nim jakieś zainteresowanie z naszej strony dlatego go wymieniłem.
Munoz gra już kolejny pełny sezon w Palermo, a jak wiemy jest tam ciężko zagrzać miejsce. Jak dla mnie to ich najlepszy zawodnik w tym sezonie, ma odpowiednią dynamikę i agresję by się odnaleźć w Juve.
Wszyscy Ci piłkarze są młodzi i warto się im przyjrzeć z tego względu, że fajnie rokują. Nie wymieniam ich jako pewnych kandydatów do pierwszej jedenastki. Jako że są młodzi/grają w Serie A/będą dostępni stosunkowo tanio/ fajnie rokują na przyszłość/ mają nie wysokie pensje, stawia ich jako bardziej realne wzmocnienie niż np. taki Kolarov czy Gomez.
Virgil Santon jak dla mnie jest jednym ze słabszych zawodników Newcastle, może mu liga nie służy.
AdiZ Cóż wydaje mi się że nie zainwestujemy w drugą "9" więc z Twojej listy można śmiało Igłę i Lewego skreślić. Wydaje się (na podstawie ostatnich doniesień) że Conte oczekuje przyjścia kolejnego cofniętego napadziora. Suarez nie jest typowym graczem na tą pozycję, ale ma takie umiejętności że by sobie bez problemu poradził, jedyny problem z nim, to że go nie pozyskamy ;-) Viola też chyba ustawia Jovo coraz wyżej ?
Ja tam przedkładam umiejętności Alexisa nad Joveticia. Chilijczyk ostatnie dwa sezony miał kosmiczne, dopiero w tym gra kaszane. Jovetic za to (nie zlinczujcie mnie za to) gra "zaledwie" dobrze. Nie gra tak żeby wydać na niego te 30-35 mln jakie oczekuje za niego Fiora. Na przyjście obydwu na raz , bym się nie obraził, z tym że to nierealne raczej.
Wymiana Padoina na Poliego, bez stracenia przy tym, była by świetna, bo pod względem sportowym Andrea przerasta naszego grajka.
- Virgil
- Juventino
Czy mu Liga nie służy to wątpię myślałem że jakoś wypalił skoro wymienia się go jako potencjalne wzmocnienie lewej strony. W Serie A szału nie robił Inter oddał go bez większego żalu.
Jakoś nie widzę oprócz Kolarova kandydata na wzmocnienie lewej strony, ale też jakoś się nie orientuje jeżeli chodzi o naprawdę wartościowych lewych pomocników.
Co do ataku to myślę że powalczymy o Jovetica, ale jak się szybko go nie uda zakontraktować to kupimy Sancheza.
Reszta formacji nie wymaga wzmocnienia, na obronie i tak mamy tłok nawet jeżeli Marrone odejdzie np. na wypożyczenie. Kupowanie kogoś na ławkę nie ma sensu za grube pieniądze, jedyna sensowna opcja dla mnie to np. zakup Dorii i danie go na wypożyczenie. Potrzebny będzie zmiennik Barzargliego ale to spokojnie możemy to odłożyć o rok.
A już szukanie jakiś Polich jako zastępców Marchisio to absurd, za Marchisio może spokojnie grać Pogba czy Asamoah(jeżeli kupimy lewego pomocnika ) oczywiście są to piłkarze o innej charakterystyce niż Claudio ale też o innej charakterystyce jest Poli. I szczerze wolę Pogbę niż Poliego. Może grać jako box-to-box też Isla też go wolę niż Poliego.
Resumując : kupmy klasowego SS, lewego pomocnika + młodego defensora i wyrzućmy wreszcie trochę szrotu jak Giac, Padoin,Quag gdyż w środu wtedy będzie tłok i nawet szkoda ich na ławce trzymać
Jakoś nie widzę oprócz Kolarova kandydata na wzmocnienie lewej strony, ale też jakoś się nie orientuje jeżeli chodzi o naprawdę wartościowych lewych pomocników.
Co do ataku to myślę że powalczymy o Jovetica, ale jak się szybko go nie uda zakontraktować to kupimy Sancheza.
Reszta formacji nie wymaga wzmocnienia, na obronie i tak mamy tłok nawet jeżeli Marrone odejdzie np. na wypożyczenie. Kupowanie kogoś na ławkę nie ma sensu za grube pieniądze, jedyna sensowna opcja dla mnie to np. zakup Dorii i danie go na wypożyczenie. Potrzebny będzie zmiennik Barzargliego ale to spokojnie możemy to odłożyć o rok.
A już szukanie jakiś Polich jako zastępców Marchisio to absurd, za Marchisio może spokojnie grać Pogba czy Asamoah(jeżeli kupimy lewego pomocnika ) oczywiście są to piłkarze o innej charakterystyce niż Claudio ale też o innej charakterystyce jest Poli. I szczerze wolę Pogbę niż Poliego. Może grać jako box-to-box też Isla też go wolę niż Poliego.
Resumując : kupmy klasowego SS, lewego pomocnika + młodego defensora i wyrzućmy wreszcie trochę szrotu jak Giac, Padoin,Quag gdyż w środu wtedy będzie tłok i nawet szkoda ich na ławce trzymać
- annihilator1988
- Juventino
Mam nadzieję, że Szalonookiemu nie przyjdzie do głowy pomysł sprzedaży, któregoś z kluczowych zawodników, zaraz po tym jak kupi Sancheza. A sprowadzi, bo napastnika z nazwiskiem zażyczył sobie Conte. Jeżeli plotki o MU i Vuciniciu są prawdziwe, to trzeba chwytać okazję. Za rok, leniwego Czarnogórca, nikt nie będzie chciał
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- @D@$
- Juventino
Traktuję to jako najlepszy komplement.pan Zambrotta pisze:ostatnio się pytano czy ktoś czyta długie cytowanki i wypociny adasia. Również przyłączam się do fanklubu omijających
Nie myśl tak intensywnie. Przy takim składzie byłoby to po prostu nasze 3-5-2, Sanchez jako "10", Pirlo głęboko itp. Przy okazji, Pirlo tak blisko napastników grał osttani raz chyba w Interze. Wprawdzie czasem się zapędzi (jak w zeszłym sezonie bodajże z Violą kiedy wykończył jak rasowy napastnik), ale głównie to mu się zdarza po stałych fragmentach (np. po rożnym zostaje blisko pola karnego), ewentualnie w końcówkach meczów kiedy trzeba cisnąć a nie kombinować.Dobry Mudżyn pisze:A gdyby przerzucic sie na gre 3-4-2-1 ?
Jaka obrona wiadomo, a pomoc - Asamoah, Vidal, Marchisio, Lichsteiner - Pirlo, Alexis Sanchez - Llorente ? a gdy Pirlo "is no more" to za niego Pogba?
Widzę że trochę chaosu się porobiło, także zdementuję/przypomnę (wprawdzie nie mam na to źródeł, ale pewnie wnioski wyciągam):
- Padoin i Giaccherini nigdzie się nie ruszą póki jest Conte a już napewno nie w tym okienku
- Vidal także nie odejdzie, daje na to 99,5 %. Marchisio nie odejdzie na stówę (bo i takie pomysły tu widzę).
- nie będzie żadnej rewolucji (jak w piosence T.Love, inna rzecz, że potem leci tam: jestem zupełnie nienormalny...) w ataku. Przychodzi Llorente a oprócz niego nikt lub 1 nowy napastnik. Tu już pole do popisu dla spekulantów. Od siebie dodam że sam już nie wiem jakiego typu miałby być to napastnik, czy bliżej "10" czy "9"...
- nie przyjdzie Jovetic
- co najmniej dwóch z trójki: Giovinco, Matri, Quagliarella zostanie. Konkretniej, to prawdopodobnie Seba i Mitra są bezpieczni, a Fabio tak pół na pół.
- Vucinic zostanie. Może jest pół stopnia niżej od Pirlo, Chielliniego, Marchisio czy Vidala jeśli chodzi o "pewniaków", ale pozbycia się go nie spodziewam i nawet bym nie chciał.
Jak gdzieś w tej wyliczance walnąłem coś co sie nie sprawdzi, to bardzo się zdziwię.
Co do tematu: "co będzie po Pirlo". Ja myślę że po prostu będziemy szukać rozgrywającego, nie mylić z trequartistą. Nawet jak nie będzie to zawodnik dokładnie takiej charakterystyki jak Andrea, to ktoś bliżej Aquilaniego czy Montolivo niż Hamsika, Diego czy Sneijdera. No typowego ofensywnego pomocnika się nie spodziewam.
Widzę że jak bumerang wraca co jakiś czas sprawa newsów Jakku. Ktoś na niego ponarzeka i nagle pojaiwa się grupa wsparcia