Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 22:03

BlueCrystal_meth pisze:
Marouane Fellaini (ur. 22 listopada 1987 w Etterbeek), piłkarz belgijski pochodzenia marokańskiego grający na pozycji środkowego obrońcy lub defensywnego pomocnika , nie raz grał również jako cofnięty napastnik
To tylko adnotacja z wiki :) bo przeciez Pirlo wcale nie gra na ŚO. Co Jednak nie zmienia fakt, ze na defensywnego rozgrywajacego pasowałby IDEALNIE
Niech chcę żeby wyszło, że się Ciebie czepiam, ale proponuję abyś zaczął oglądać mecze. Fellaini na pozycji Pirlo? To tak, jakby postawić na niej Vidala czy Guarina

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 22:22

Dobry Mudżyn pisze: Nam sie przyda ktos taki, dokladnie ktos taki jak Verratti. Inna alternatywa bylby Montolivo/Hamsik/Guarin/Aquilani, ALE, z Aquilanim juz sie raz widzielismy, i zbytnio ### u nas nie urywał, Guarin nie do wyhaczenia, Hamsik tez bardziej ATM niz CM, wiec nie bardzo, a Monto nie do wyciagniecia. :(
Czas pokazał że żaden z nich nie gra tak jak Pirlo, i nie spełnia podobnej funkcji. Jedynie Monto udaje się nadawać tempo i płynność gry, i to też nie w takim stopniu jak Andrei. Hamsik to ofensywny pomocnik czasami gra na skrzydle, Guarin ma dobry drybling, ale holuje piłkę tak długo że przypomina mi czasem Diego, Alberto w Romie był robiony na rozgrywającego, ale też bardziej w znaczeniu Montolivo czyli nie jako klasyczny regista, a teraz w Violi gra zwykłego środkowego.

Moim zdaniem to już Eriksen ma większe możliwości że względu na wiek, umiejętności techniczne i grę pod pressingiem, do zastąpienia Pyrlo niż wyżej wymienieni zawodnicy. Każdy ma swoje zdanie na ten temat.

To i tak czysta hipoteza, bo przez dwa najbliższe lata Beppe będzie stał pod stadionem P$G i prosił się o młodego Włocha.

edit. Ciekawe czy nadal interesuje nas ten młody Rojas z kontynentu kangurów. Strzelił tam więcej goli od Alexa więc byłby kandydat na 10 w nowym sezonie :prochno:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 22:37

Miałem wrzucić posta wczoraj, ale mi się wziął i skasował :/ a nie chciało mi się pisać drugi raz.
francois pisze:A co do Sancheza - o ile się nie mylę nie Marotta nie ściągnął nikogo, z kim związana byłą tak długa telenowela (z wyjątkiem Llorente, ale on był za darmo). Beppe działa cichcem :smile:
To ja jeszcze dołożę Lichtsteinera, bo niby przyszedł we wczesnej fazie okienka, ale pare tygodni się o nim mówiło. Swoją drogą ciekawy jestem co tam u Becka z Hofencośtam, który już był na 90% w Turynie (nawet jako zmiennik Szwajcara), ale teraz o nim nic nie słyszę.
No a z Beppe to nigdy nie wiadomo. Są i tasiemce, są i pomysły z kapelusza (Aquilani, Quagliarella czy ostatnio Anelka - z różnym skutkiem).
Arbuzini pisze:Faktycznie. Teraz się odrodził i gra jak rasowy TOP. Zawodnik nie do ruszenia za żadne pieniądze.
A gdzie ja napisałem, że Matri to top? Ale w grudniu większość osób by go wykopała za czapkę gruszek, jak pisałem, że to Bendtner jest ostatni do wejścia, to uważaliście mnie za dziwoląga. I podobno dawał więcej na boisku niż Alessandro. Nie brakowało też płaczów, by wrócił Immobile. O ironio, Matri odzyskał skuteczność a Ciro stracił miejsce w słabej Genoi.
Wracając do Muriela, to nie twierdzę że jest ostatnią ciapą, możliwe że będzie z niego klasowy gracz. Natomiast póki co nie ma podstaw by tak musiało się stać. Jak dla mnie to góra pół karty wykupić jako lokatę na przyszłość, ale nie rzucać lekko 20 mln za całość.
Arbuzini pisze: No, ale to nie ja będę się za rok stukał po czole, jak nam ciężko idzie walka z Milanem w lidze, w którym pomyśleli i wzmocnili najsłabsze sektory boiska. My dalej będziemy męczyć się z daremnymi i wiekowymi napastnikami, a na dodatek coraz bardziej widoczna będzie konieczność kupna klasowego rozgrywającego (i żaden Marrone, czy Poli nie są w stanie sprostać temu zadaniu).

Pozostaje tylko trzymać kciuki żebyśmy faktycznie zobaczyli w Turynie duet sensownych napastników, bo bez tego (sorry dziewczyny, że bez mydła), ale nie będzie trzeciej gwiazdki.
Uroczo wygląda zdanie o fantastycznych wzmocnieniach Milanu, obok zdania o potrzebie rozgrywającego... Jest taki piłkarz którego puścili za darmo do najgroźniejszego rywala, nazywa się Andrea ..... a z resztą nieważne. Ważniejsze, ze nie bardzo wiem czego mamy Milanowi zazdrościć, chyba tylko Egipcjanina, ale też bez przesady. Swoją drogą ciekawa była ta tabelka przed meczem z Napoli (pomijając tego pajaca za Toro). Otóż Cavani daje 40 pare procent wszystkich goli które ma Napoli. My oczywiście takiego gościa nie posiadamy (i w sumie mimo tego łokcia, chętnie bym go w pasiaku biało-czarnym zobaczył), natomiast nam się gole całej czwórki ładnie rozkładają, pytanie zasadnicze, kto ma lepiej.
Natomiast ostatnim zdaniem spokojnie dołączasz do loży z @Mishą i @Adizem, bez urazy do żadnego z waszej trójki.
A propos gwiazdek, cieszę się, że nie zakupiłem koszulki o 29 mistrzostwach, bo tego lata będzie siara w takiej chodzić :)
Arbuzini pisze:Napoli, Milan, czy nawet Romę było stać, a nas już nie. Kurde, nawet arcyżenujący ostatnimi czasy Liverpool ma lepszy atak od nas.
Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś nawiążemy do poziomu obecnej Romy czy Liverpoolu :roll:
Tak jak napisał @wagner "co to znaczy atak"? Jeden zawodnik, cała linia napadu, czy może cały system w jakim atakujemy? :think:
zahor pisze: Pirlo w zasadzie prawie nigdy nie daje sobie odebrać piłki, co najwyżej czasem traci ją niecelnym podaniem. Marrone wystarczy mocniej przycisnąć i jest spora szansa na odbiór. Z tego względu facet lepiej prezentuje się na środku obrony, bo tam siłą rzeczy nie ma takiego pressingu i łatwiej jest mu te piłki rozdzielać.
Co do Pirlo, to niestety, coraz częściej zdarzają mu się straty w środku. Dalej jest piłkarzem wybitnym, ale nawet z Napoli było kilka sytuacji w których przekombinował. Co do Marrone, to chyba jednak jego błędy w defensywie mogą być bardziej kosztowne a typowym obrońcą to on nie jest - i tu moje obawy. Inna rzecz, że Leo swoje babole miał, ale w razie czego Barzagli i Chiellini go asekurowali i się wyrobił, może podobnie będzie z Luką, ale ja mimo wszystko wolę go widzieć w pomocy, tyle że robi się tam tłok a jeszcze ma dojść Poli :think:
Vimes pisze:Vidal ma 25 lat, Marchisio 27 lat, a Pirlo 33 lata, więc wiadomo kogo w pierwszej kolejności trzeba będzie wymienić. Ja nie widzę w Pogbie następcy Pirlo, zdecydowanie wolałbym Verrattiego. Pogba będzie musiał raczej walczyć o miejsce w składzie z Vidalem i Marchisio, bo na ławce z pewnością nie będzie chciał siedzieć, dlatego uważam, że taka wymiana miałaby sens.
Też wolałbym Włocha. Pytanie czy trzeba będzie wybierać miedzy nimi. Możliwe, że PSG teraz zażąda takiej kwoty, że trzeba będzie sprawę o jakiś rok przeczekać z jakimś Polim na rezerwie czy kimś tam innym. Optymalnie jakby Ancelotti został zwolniony a przyszedł jakiś zwolennik defensywnych pomocników w środku jak-ja wiem?-Capello? (nie mówię, że konkretnie on).
Swoją drogą, nieźle kochaliby Pogbę w MU. Najpierw ich porzucił a teraz poszedłby do MC? Byłyby jajca.
jakku1 pisze:Swoja droga, przeczytalem to na Tuttojuve pare dni temu, a pozniej TMW opublikowalo liste pilkarzy, ktorzy sa u nas nie do ruszenia za zadne pieniadze
To zarzuć, bo coś nie widzę (za to cisną znowu temat Zlatana :doh: ).
Co do wątku Quagliarelli i Joveticia o czym pisałeś we wcześniejszym poście. Myślę, że Viola jak już to puści Jojo za gotówkę i to dużą. A nawet jakby się dało wciągnąć w to Fabio, to pewnie wyglądałoby to Quagliarella plus grubo ponad 20 mln, co mi się średnio podoba.
AdiZ pisze: Dalej jestem i wierzę w Isle. Pozbycie się go po sezonie to będzie większy błąd niż jego zakup. W Udine do nieszczęsnego meczu z Milanem wymiatał. Z reguły zawodnik, który zawodził w pierwszym sezonie w 2 grał lepiej. Nedveda też po pół roku skreślano a jak kapitalnie się zapisał w historii.
Ja ostatnio po cichu liczę, że tak może być z Giovinco. Wiem, że w Juve miał już więcej szans niż ten sezon, ale coś tak sądzę, że zarząd nie będzie się spieszył w jego sprawie i w przyszłym sezonie go tu jeszcze zobaczymy. Osobiście żałowałem sprzedaży jego połówki do Parmy, teraz dla odmiany (w 2012/13) najczęściej mnie irytuje, niemniej mam nadzieję, że się przełamie i będzie pokazywał coś więcej niż gole przy stanie 2:0...
Jacky pisze:A Gaston Ramirez albo K. Honda pociagneliby na pozycji Pirlo?
No raczej nie, jak już ich upychać do 3-5-2 to na cofniętego napastnika, gdzie też szykuje się tłok, Honda może jeszcze na b2b, ale też średnio, ogólnie tu nie pasuje. Tak samo nie chwytam newsów o Hamsiku. Dobry grajek, ale gdzie on na pozycję Pirlo? Szalony pomysł.

@Z czym przesadziłem, długość posta, czy jestem nudny?
Ogólnie sory za liczbę błędów, trochę poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2013, 22:59 przez @D@$, łącznie zmieniany 3 razy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 22:48

@up
Kurde, dzisiaj to przesadziłeś :o .

Podobno Napoli chce nam podprowadzić Sancheza.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 22:49

Arbuzini pisze: Podobno Napoli chce nam podprowadzić Sancheza.
Chcieć to sobie mogą dużo. Poza względami finansowymi nie ma ŻADNEGO powodu dla, którego Alexis miałby przedkładać Napoli nad Juventus. Miasto, rodacy w drużynie, poziom sportowy i marka - to wszystko jest po naszej stronie.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 23:55

Kto oprócz mnie omija szerokim łukiem te śmieszne "cytowanki" adasia?
Ostatnio zmieniony 03 marca 2013, 23:59 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
BlueCrystal_meth

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 23:58

pumex pisze:
BlueCrystal_meth pisze:
Marouane Fellaini (ur. 22 listopada 1987 w Etterbeek), piłkarz belgijski pochodzenia marokańskiego grający na pozycji środkowego obrońcy lub defensywnego pomocnika , nie raz grał również jako cofnięty napastnik
To tylko adnotacja z wiki :) bo przeciez Pirlo wcale nie gra na ŚO. Co Jednak nie zmienia fakt, ze na defensywnego rozgrywajacego pasowałby IDEALNIE
Niech chcę żeby wyszło, że się Ciebie czepiam, ale proponuję abyś zaczął oglądać mecze. Fellaini na pozycji Pirlo? To tak, jakby postawić na niej Vidala czy Guarina
http://www.transfermarkt.co.uk/en/marou ... 39679.html

gdzie :
Main position: Attacking Midfield
Secondary positions: Defensive Midfield
position: Central Midfield

To ,że gra wyżej nie znaczy ze, nie nadaje się na pozycje Pirlo

-----------------------------------------------------------
Swallowed, smoked, snorted, injected
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 00:16

Lypsky pisze:Kto oprócz mnie omija szerokim łukiem te śmieszne "cytowanki" adasia?
Zgłaszam się :wink:

Nie ma co się ścigać kto bedzie nastepca Pirlo lub kto tam pasuje (co do kandydatury Fellainiego na to miejsce, to w ogole ktos niezle wyskoczyl :shock: ) bo oto kolejny zawodnik z naszej kopalni diamentow ma chrapke na gre w Turynie :lol:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=130912

milej lekturki :wink:
Ostatnio zmieniony 04 marca 2013, 00:25 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 00:25

BlueCrystal_meth pisze:
pumex pisze:
BlueCrystal_meth pisze:To tylko adnotacja z wiki :) bo przeciez Pirlo wcale nie gra na ŚO. Co Jednak nie zmienia fakt, ze na defensywnego rozgrywajacego pasowałby IDEALNIE
http://www.transfermarkt.co.uk/en/marou ... 39679.html

gdzie :
Main position: Attacking Midfield
Secondary positions: Defensive Midfield
position: Central Midfield

To ,że gra wyżej nie znaczy ze, nie nadaje się na pozycje Pirlo
Czegoś tu nie rozumiem. Ty w ogóle oglądasz mecze, czy tylko bazujesz na Wikipedii i innym tego typu bzdetom? To, że facet jest pomocnikiem, nie oznacza, że bez problemu odnalazł by się jako regista. O czym my tu w ogóle gadamy. Fellaini i odejście z wysp? :stop: Nie ma najmniejszych szans.
Może Caceresa przesuniemy na atak, bo przecież przecież szybki i niezły technicznie. Albo lepiej, zróbmy tak z Chiellinim - ostatnio strzelił bramkę. :whistle:

Obrazek
BlueCrystal_meth

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 00:46

dałem stronę żeby rozwiać wątpliwości.
Zresztą nie obchodzi Mnie opinia typu ze nie umie tam grać, bo jouz wiele razy potwierdzil ze potrafi.
No ale jak ktoś szuka drugiego Pirlo to powodzenia.
Bezsensu jest porównywanie jego stylu do kogokolwiek.
Jednak nie ma ludzi niezastąpionych, tyle.

-----------------------------------------------------------
Swallowed, smoked, snorted, injected
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 00:53

@D@$ proszę przybliż dokładnie w jakiej grupie jestem bo nie rozumiem, nie to żebym się czepiał tylko chcę wiedzieć jak mnie postrzegasz skoro zostałem wymieniony i zaliczony do grupy... no właśnie jakiej? :)

Co do postów powyżej z następcą Pirlo będzie tak jak z następcą Nedveda.
Nie będzie takiego następcy, może będziemy próbowali zapchać dziurę po nim Polim czy jakimś wynalazkiem z Atalany bo nie wierzę że kupimy Verattiego. Gość który gra w podstawie obecnie najbogatszego klubu świata i odrzucił naszą propozycję tylko po to żeby zjeść parę bagietek i wrócić do Serie A ?? no way!

Po drugie czy Wy naprawdę wierzycie że już do końca świata będziemy grać 3-5-2 ??
Przyjdzie nowy trener za 3 może 5 lat, Pirlo zawiesi buty na kołku za 3 może 5 lat a my będzemy grali nowym ustawieniem : ) może 4-4-2? a może 4-1-2-1-2? a może 4-3-3? Nie mieliśmy nigdy następcy Zidana (chyba że ktoś uważa że był nim Diego :smile:) nie mieliśmy Nedveda i nie będziemy mieli Pirlo:)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 08:36

BlueCrystal_meth, gościu, musisz być bardzo młody, naiwny, skoro ślepo ufasz wikipedii i transfermarkt oraz raczej nie znasz się na piłce. Od kiedy pozycja Pirlo równa się pozycji defensywnego pomocnika? Chłopie, aż grzech, że takie bzdury wygaduje zdeklarowany kibic Juve. Jeśli chodzi o Fellainiego, to Ty żeś oglądał choć jeden jego występ? Jeśli tak, to powinieneś wiedzieć, że im dalej gra od bramki przeciwnika, tym ilość jego atutów jest mniejsza, zupełnie odwrotnie niż u Pirlo.
BlueCrystal_meth pisze:Zresztą nie obchodzi Mnie opinia typu ze nie umie tam grać, bo jouz wiele razy potwierdzil ze potrafi.
Aha, to już chyba wszystko jest jasne. Trener ciągle przesuwa go bliżej bramki przeciwnika mimo, iż ten gra świetnie jako defensywny pomocnik, wbrew Twoim przekonaniom i wszelkiej logice. :lol: Chyba czas kończyć tę dyskusję

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 08:46

MishaAveJuve pisze:Gość który gra w podstawie obecnie najbogatszego klubu świata i odrzucił naszą propozycję tylko po to żeby zjeść parę bagietek i wrócić do Serie A ??
Temat był już poruszany, żeby Verratti odrzucił propozycję Juve, to najpierw Juve musiałoby chcieć dać za niego Pescarze tyle co PSG. Chyba, że masz na myśli scenariusz, w którym młody Włoch staje okoniem klubowi, w którym dorastał i mówi "puście mnie do Turynu za połowę tego, co dostaniecie od PSG".

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 08:56

Vimes pisze:
MishaAveJuve pisze:Gość który gra w podstawie obecnie najbogatszego klubu świata i odrzucił naszą propozycję tylko po to żeby zjeść parę bagietek i wrócić do Serie A ??
Temat był już poruszany, żeby Verratti odrzucił propozycję Juve, to najpierw Juve musiałoby chcieć dać za niego Pescarze tyle co PSG. Chyba, że masz na myśli scenariusz, w którym młody Włoch staje okoniem klubowi, w którym dorastał i mówi "puście mnie do Turynu za połowę tego, co dostaniecie od PSG".
W dodatku miał do wyboru trenowanie u boku mistrza albo gra u trenera, który stworzył mistrza. Z naszej perspektywy to smutne, ale chłopak dokonał możliwie najlepszego wyboru w tamtym momencie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2013, 09:02

@AdiZ: Ja mowiac szczerze, najbardziej chcialbym zeby Genua spadla. Chociaz z punktu widzenia Juventusu (w kontekscie Immobile), moze to nie byc zbyt oplacalne rozstrzygniecie, poniewaz w takich okolicznosciach cena za te polowke karty nalezaca do Genui tez spadnie. To znaczy, moze i bedziemy w stanie jakos chlopaka tanio wykupic, ale co dalej? No wlasnie, tak czy siak, stoimy w miejscu. Chyba, ze Immobile w koncu zacznie cos grac. Ale jesli tak sie nie stanie, a Preziosi i jego lajba zatona, to polowa skladu zostanie rozsprzedana za grosze.
@D@$: Pomylka, nie TMW a calciomercato! Tutaj masz link:

http://www.calciomercato.com/juventus/c ... erv-465802

Co prawda news w calosci jest tak srednio wiarygodny, ale w sprawie Isli potwierdza sporo wczesniejszych doniesien, ze na chwile obecna nie zamierzamy sie go pozbywac. Sprawa moze oczywiscie sie zmienic, jak to czesto bywa : )

1 grupa - pilkarze niezbedni - nie na sprzedaz:
Buffon, Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Marrone; Asamoah, Isla, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal; Vucinic.
2 grupa - obserwowani:
De Ceglie, Peluso; Giaccherini, Pepe; Giovinco, Matri.
3 grupa - pilkarze, ktorzy moga odejsc:
Rubinho; Caceres, Lichtsteiner; Padoin; Anelka, Bendtner, Quagliarella.
Ostatnio zmieniony 04 marca 2013, 09:12 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany