Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 11:43

Lol, $ity jest żałosne. Już widzę jak Paul rezygnuje z Juve na rzecz petrodolarów. Francuz może i odejdzie, ale na pewno nie po roku swojej przygody ze "Starą Damą". Ponadto, TuttoJuve podaje, że Napoli w razie sprzedaży Cavaniego, może zechcieć zastąpić swojego napastnika Sanchezem. Mam jednak nadzieję, że sama wola Chilijczyka będzie miała decydujący wpływ na wybór przyszłego pracodawcy i Chilijczyk zdecyduje związać się z ekipą z z Turynu. Jest także info ws. "Igły". Argentyńczyk znajduje się na celowniku $ity i jest wielce prawdopodobne, że latem zasili drużynę najemników z Anglii

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 11:53

Jeśli Napoli pozbędzie się Cavaniego to po nim pójdzie Hamsik, a wtedy Napoli już przestanie być konkurencyjne dla Juve. Nie wspominam już o całkowitym braku ławki rezerwowych. Do końca sezonu jeszcze zaliczą 2-3 mecze pod rząd gdzie najwyżej 1 zremisują.
Pogba nie odejdzie. Wypracowuje sobie powoli miejsce w składzie i już jest pierwszym do wejścia w środku pola.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 12:24

Neapol to nie jest miasto gdzie można zbudować na stałe wielką drużynę, póki co mieli epizod bardzo dobrej gry za czasów Diego, no i teraz. Jeśli w tym roku już 3krotnie okradli tam na mieście Hamsika i 2 krotnie Edinsona, to sorry ale co za piłkarz chciałby tam się przenieść z rodziną. Taki Inler póki była szansa odejść gdzie indziej zwlekał z podpisaniem kontraktu. Dla takich graczy jak Dzemaili (tak się to piszę ?) itp. to sportowa szansa, ale czy ktoś topowy odejdzie do tego klubu? Śmiem wątpić, ponieważ będzie miał porównywalne oferty pod względem sportowym, w normalnych miejscach. Z resztą pensje w Napoli też nie są jakieś szczególnie wysokie, a to nie oszukujmy się dla piłkarzy najważniejsze ;-) Jedyną szansą dla nich jest to że trafi im się młody piłkarz i wyrośnie z niego top, jak w przypadku Hamsika czy Cavaniego, ale to strzały raz na sto, które mogą im się trafić za najbliższe 10 lat.

Jeśli ta dwójka odejdzie, Napoli niczym nie będzie się różnić od takiego Udinese.

zahor nie przesadzaj z tym LFC, może i Daniel S. fajnie tam zaczął grać , ale póki co w dorosłej piłce nie pokazał nic szczególnego. Swoją drogą powoli Liverpool zaczyna ciekawie wyglądać, skończyły się czasy drewnianej ofensywy. Jak Inter mógł tak łatwo opchnąć Coutinho :doh:

dr.DeV ostatnio omawiany był tutaj Pelle i jego super staty w lidze niderlandzkiej, w ostatnich latach okazuje się że tamtejsze dokonania nie są niczym szczególnym, po transferze do mocniejszej ligi.

jakku1 mnie tam napad Llorente - Sanchez zupełnie wystarczy, każdy kolejny dodatkowy napastnik byłby miłą niespodzianką, ale dość nie oczekiwaną.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 12:29

A Pierre-Emerick Aubameyang, który zna Włochy, jest młody, ma paszport UE, w 26 meczach tego sezonu strzelił już 15 goli i zaliczył 11 asyst. Na co my czekamy?! Założę się, że zainteresujemy się nim dopiero za rok, gdy zwrócą na niego uwagę Arsenal, Tottenham, Inter, Atletico, Malaga a jego wartość przekroczy 20 mln :(
Wysoki, dobrze zbudowany, świetnie grający głową i zgrywający piłki Llorente i szybki, dynamiczny, zwrotny, z dobrze ułożoną stopą i potrafiący fajnie podać Aubameyang. Obaj z pewnością nie drewniani. Obaj mają dobre warunki fizyczne (Aubameyang jest ponad 20 cm wyższy od Giovinco i prawie 15 kg cięższy). Cena Transfermarkt: śmieszne 10 mln euro, podejrzewam, że w czerwcu będzie to ok. 15-18 mln.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 12:37

annihilator1988 pisze:Lol, $ity jest żałosne. Już widzę jak Paul rezygnuje z Juve na rzecz petrodolarów. Francuz może i odejdzie, ale na pewno nie po roku swojej przygody ze "Starą Damą".
Jakoś bez trudu mogę sobie wyobrazić, że Pogba odchodzi z Juve z powodu petrodolarów. W sumie to liczę, że prędzej czy później wymienimy go na Verrattiego.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 12:56

Vimes pisze:Jakoś bez trudu mogę sobie wyobrazić, że Pogba odchodzi z Juve z powodu petrodolarów.
Z powodu jego 'pustego' wyglądu? Pewnie już wiesz, ale nie powinno się oceniać książki po okładce.
Vimes pisze:W sumie to liczę, że prędzej czy później wymienimy go na Verrattiego.
Ja bym dokupił Verrattiego i liczył na to, że za kilka lat będą najlepszymi 'midfilderami' na świecie.
Zresztą wymiana Paul - Marco jest dla mnie bezsensowna. Jasne, Verratti to fajny regista, ale bez jaj! Pogba nie jest bele kim, żeby się go pozbywać od tak.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 13:12

pablo1503 pisze:Zresztą wymiana Paul - Marco jest dla mnie bezsensowna.
Vidal ma 25 lat, Marchisio 27 lat, a Pirlo 33 lata, więc wiadomo kogo w pierwszej kolejności trzeba będzie wymienić. Ja nie widzę w Pogbie następcy Pirlo, zdecydowanie wolałbym Verrattiego. Pogba będzie musiał raczej walczyć o miejsce w składzie z Vidalem i Marchisio, bo na ławce z pewnością nie będzie chciał siedzieć, dlatego uważam, że taka wymiana miałaby sens. Oddajemy zawodnika, którego aż tak bardzo nie potrzebujemy za takiego, który już wkrótce bardzo się przyda.

Obrazek
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 13:22

Wczoraj obejrzałem mecz ligi francuskiej i wyróżniał się tam Yohan Mollo przyglądał się ktoś jemu wczesniej i wie co on tak naprawdę prezentuje

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 13:29

Vimes pisze:Oddajemy zawodnika, którego aż tak bardzo nie potrzebujemy za takiego, który już wkrótce bardzo się przyda.
Też się zastanawiam nad sensem takiej operacji. Póki co Pogba rozegrał jeden sezon w barwach Juve i jest zdecydowanie za wcześnie, by myśleć o sprzedaży chłopaka. Co do piłkarza, który miałby zostać następcą Pirlo, to jestem przekonany, że na przestrzeni dwóch lat ta kwestia zostanie rozwiązana. Zarząd może zainteresuje się Sahinem, bądź też postara dogadać się z Sampdorią i pozyska Obianga. Co ważne dla sprawy, Szalonooki monitoruje również sytuacje Clémenta Greniera. Zawsze istnieje też szansa, że Udine wyszuka, a następnie odsprzeda do Turynu utalentowanego rozgrywającego
Ostatnio zmieniony 03 marca 2013, 13:33 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 13:33

Vimes pisze:
pablo1503 pisze:Zresztą wymiana Paul - Marco jest dla mnie bezsensowna.
Vidal ma 25 lat, Marchisio 27 lat, a Pirlo 33 lata, więc wiadomo kogo w pierwszej kolejności trzeba będzie wymienić. Ja nie widzę w Pogbie następcy Pirlo, zdecydowanie wolałbym Verrattiego. Pogba będzie musiał raczej walczyć o miejsce w składzie z Vidalem i Marchisio, bo na ławce z pewnością nie będzie chciał siedzieć, dlatego uważam, że taka wymiana miałaby sens. Oddajemy zawodnika, którego aż tak bardzo nie potrzebujemy za takiego, który już wkrótce bardzo się przyda.
Mi też Pogba nie widzi się jako naturalny następca Pirlo, ale kto powiedział, że musimy grać z registą w składzie? Wracając do sprzedaży Pogby. Uważam to za absurd, bo Francuz to melodia przyszłości(chociaż jak na tą przyszłość, to już teraz radzi sobie bardzo dobrze) i to, że w tej chwili być może nie ma szans na pierwszy skład, to nie zmienia to faktu, że jest nam potrzebny. Jestem pewien, że Pogba za kilka lat będzie wielkim pomocnikiem(o ile mu nie odbije jak jego sobowtórowi) i pozbycie się go, mogłoby się okazać jednym z największych błędów transferowych XXI wieku.
Uważam, że póki Paul chce u nas grać, to powinniśmy robić wszystko, aby mu to zapewnić. Co innego, jeżeli będzie chciał odejść. Wtedy trzeba będzie ustalić jak najwyższą cenę.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 14:03

Jakiś czas temu obawialiśmy się czy Marotta nie zechce sprzedać Vidala, żeby zgromadzić środki na "top playera". Teraz pojawiają się pogłoski, że City jest zainteresowane naszym wartościowym, ale tylko rezerwowym, więc dlaczego go nie poświęcić? Ceny za utalentowanych nastolatków są w obecnych czasach zawrotne. Jeżeli City zgłosi oficjalne zapytanie w sprawie Pogby to chciałbym, żeby Marotta rzucił kwotę, powiedzmy 35 mln euro i powiedział chcecie to bierzcie, nie chcecie to nie, my sprzedawać nie musimy. Poza tym, uważam, że w lato czeka nas cykl newsów o Raioli negocjującym podwyżkę dla Pogby, bo na razie zarabia on tylko 600 tys. euro za sezon. Mniej od niego dostają tylko Rubinho i Marrone.

Obrazek
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 14:39

pytanie na ile dojrzały jest Pogba. jeśli Raiola omota go wizją kasy u szejków to nic nie pomoże. Pogbie opłaca się bardziej zostać i nadal się rozwijać u nas. żadne City nie da mu tyle szans na grę. do tego odchodzić do klubiku, który 2 sezon z rzędu nie wychodzi z grupy LM?
najpierw sprzedajmy szrot z napadu ( tylko kto ich zechce za rozsądna kasę?!), dodajmy do tego oszczędności i będzie kasa na transfery, nie musimy nikogo poświęcać.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 14:42

Kucharius1 pisze: dr.DeV ostatnio omawiany był tutaj Pelle i jego super staty w lidze niderlandzkiej, w ostatnich latach okazuje się że tamtejsze dokonania nie są niczym szczególnym, po transferze do mocniejszej ligi.
Bez przesady, zawodników z takimi statystykami, którzy odchodzili za grube miliony można policzyć na palcach jednej ręki a i tak okazywali się bardzo pomocni w lepszych klubach, lepszych ligach etc.
Tharp pisze:ta? az taki dobry jest w fmie?
Chcesz być zabawny, czy tak normalnie pajacujesz na co dzień?
Sajan pisze:Wczoraj obejrzałem mecz ligi francuskiej i wyróżniał się tam Yohan Mollo przyglądał się ktoś jemu wczesniej i wie co on tak naprawdę prezentuje
W tej rundzie jeszcze nie oglądałem spotkań St Etienne, ale w tamtej rundzie w barwach Nancy był zdecydowanie najlepszym zawodnikiem do spółki z Sane.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2013, 14:50 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 14:47

Ouh_yeah pisze:Porąbana sprawa z tym Islą, a raczej ploteczkami jakie przytoczył jakku. Jeśli Conte go aż tak kocha i problemem jest psychika, to dlaczego już nawet nie wpuszcza go w 88 minucie przy korzystnym wyniku? Według mnie to co przeczytałeś, to bzdury. Być może z tych samych źródeł, gdzie w poprzednich okienkach huczało o tym, że dogadujemy Cavaniego, mamy oko na Dzeko a głównym celem jest Torres.
Nie dopowiadaj ; ) Nidzie nie napisalem, ze Conte jakos strasznie "kocha" Isle. Chilijyczk ma po prostu taka sama blokade psychiczna jak Quagliarella swego czasu. Fabio potrzebowal sezonu aby dojsc do siebie. Wszyscy w naszym sztabie medycznym zdaja sobie sprawe, ze w przypadku Isli sprawa wyglada podobnie. I nikt podobno go jeszcze nie skreslil. Do tego momentu ten news wyglada bardzo wiarygodnie. Mnie jedynie zastanawia fragment odnoszacy sie do tego, ze Isla jest "szykowany" na przyszly sezon. To juz brzmi dziwnie. Ale tylko to ; ) Swoja droga, przeczytalem to na Tuttojuve pare dni temu, a pozniej TMW opublikowalo liste pilkarzy, ktorzy sa u nas nie do ruszenia za zadne pieniadze (co prawda, srednio wiarygodna, ale jednak potwierdzajaca doniesienia Tuttojuve).

Pamietaj, ze to samo zrodlo, ktore teraz wysmiales wielokrotnie bylo bezbledne jesli chodzi o transfery Juventusu. Agrestiemu nalezy sie szacunek, ze wzgledu na jego prace na rzecz calej kibicowskiej spolecznosci Juve. Tak na marginesie - Cavani byl negocjowany, kwota odstepnego okazala sie jednak tak odstraszajaca, ze dalismy sobie spokoj. A Dzeko to Marotta wypatrzyl juz wtedy kiedy kupowalismy Krasicia. Oczywiscie, jest wiele spraw, ktore mozna wytknac redaktorowi goal.com, ale akurat nie Cavaniego albo Dzeko. Ja bym tutaj wskazal na pewno Verrattiego i Lisandro z ostatniego okienka (mial byc "deal done", a do tej pory nie wiadomo co sie stalo, ze LL nie skonczyl w barwach Starej Damy). Dziwna i wciaz niejasna jest tez sprawa Torresa, ktorym "rzekomo" mielismy sie interesowac. Byly takie plotki, faktycznie, ale bez przekonywujących konkretow.

Trafionych transferow bylo jednak zdecydowanie wiecej i tutaj ludzie zdaja sie o tym zapominac ; )

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 15:00

jakku1 pisze:Raczej kupimy tylko jeszcze jednego gracza do ataku (oprocz Llorente). Na chwile obecna wydaje sie, ze bedzie to albo Sanchez albo Jovetic. Z Jojo moga byc pewne problemy, poniewaz jest po prostu drozszy, ale tez tutaj trzeba wziac pod uwage zdanie Conte, ktory wyraznie opowiada sie po stronie Czarnogorca. Pojawilo sie tez ostatnimi czaso sporo plotek i ploteczek, postaram sie to w miare zgrabnie podsumowac ; ) Miejcie na uwadze to, ze zrodla momentami sa "srednie".
Martwi, że jednego. Bo atak trzeba gruntownie przebudować. Ta formacja to przepaść patrząc na resztę. Sanczis jak i Jovetic nie robią na mnie już takiego wrażenia jak jakiś czas temu. To nie to. Za JoJo opowiada się Conte, Sanchez to opcja rezerwowa forsowana przez Marotte bo transfer mniej skomplikowany mimo, że zawodnik ma ważny kontrakt. Jovetic kupiony za Matri/Quaq + dopłata i Sanczis za 5mln z prawem pierwokupu było by ok.
jakku1 pisze:2. Druga sprawa - Poli
Nie mogę się do gościa przekonać, wygląda już to lepiej jako pozycja Marchisio niż Prilo. Najlepiej niech siedzi w Sampdorii. Włącznie w późniejsze transakcje z Marottą, tego nie kupie. Motta też miał być wplątany w transakcje a błąka się na wypożyczeniach.
jakku1 pisze:3. Trzecia sprawa - Isla. Pare dni temu jeden z serwisow internetowych we Wloszech napisal, ze Chilijczyk jest nie do ruszenia. Na treningach Isla prezentuje sie bardzo fajnie, ale kontuzja ktora przebyl - tak jak to bylo w przypadku Quagliarelli - pozostawila gleboki slad w jego psychice. Podobno nie mamy zamiaru sie go pozbywac i facet jest szykowany na "przyszly sezon". Brzmi to dosc dziwne (i smiesznie) mowiac szczerze, ale tak czy inaczej nie wydaje mi sie, abysmy mieli zrezygnowac z Chilijczyka. Przynajmniej na razie. Ta sprawa jest jednak rozwojowa i niczego nie mozna wykluczyc.
Jego zakup był obciążony sporym ryzykiem, jakim była jego ciężka kontuzja. Nie ukrywam byłem za. Dalej jestem i wierzę w Isle. Pozbycie się go po sezonie to będzie większy błąd niż jego zakup. W Udine do nieszczęsnego meczu z Milanem wymiatał. Z reguły zawodnik, który zawodził w pierwszym sezonie w 2 grał lepiej. Nedveda też po pół roku skreślano a jak kapitalnie się zapisał w historii. Dać spokój Isli niech przepracuje okres przygotowawczy, w pełni się zaaklimatyzuje i w końcu się przełamie i będzie :ok: Oby te przewidywanie tego dziennika były prawdą.
jakku1 pisze:5. Piata sprawa - nasza "mlodziez". Zaden z naszych utaletowanych napastnikow (na 90%) nie wroci do nas po sezonie. Czy to jest mowa o Boakye, czy tez o Immobile albo Gabbiadinim. Wszyscy dostana jeszcze jedna szanse na to, aby pokazac sie na boiskach Serie A, w swoich obecnych klubach. Najbardziej perspektywiczny jest Gabbiadni, ktory mowiac szczerze - w moim odczuciu - przypomina momentami troche Lewandowskiego, ale jest bardziej zwrotny i zwinny (i gra czesto na podobnej pozycji jak Lewadnowski w Lechu, mimo predyspozycji do pelnienia roli ST). Immobile ma problemy w Genui, ale zainteresowanie jego karta wyraza wiele ekip (Napoli, Fiorentina). Niemniej, dla wszystkich tych wyzej wymienionych pilkarzy jest za wczesnie, ale wrocic do Juve i walczyc o pierwszy sklad. Moim zdaniem, Marotta postapil bardzo madrze dokonujac tych wszystkich "rotacji" w temacie wlasnosci kart, jesli chodzi o wyzej wymienionych napastnikow. Wykupilismy bardzo perspektywicznych Gabbiadiniego oraz Boakye, jednoczesnie pozbywajac sie polowy Immobile, ktory poki co wyraznie zawodzi.
Immobile musi koniecznie odejść z Genui, to nie jest klub na dobry rozwój piłkarza. Tam się co chwilę coś zmienia 13 odchodzi 18 przychodzi, zmiana trenera. Uprzedzenia na bok wysłać Ciro pod oko Montelli. Ewentualnie Udine lub Parma. Nie ukrywam Gabbiadini mnie zaskoczył. Kompletnie nie rozumiałem jego transferu i zachwytu nad jego osobą. Początek sezonu nie grał w ogóle, miał problem by wywalczyć miejsce w składzie ale pracował wygryzł kawałek zieleni dla siebie i nawet strzela. Oglądałem 2 czy 3 jego spotkania początkiem roku i powiem, że chłopak ma coś w sobie. Boakye musi grać. Jeśli jego Sassuolo awansuje do Serie A to zostawić go tam. Nie kombinować zna środowisko będzie mu łatwiej.

Ostanio Tutto zrobił parę ankiet, nawet ciekawe. Np. "Jakiego napastnika potrzebuje Juventus?" Górował Cavani potem Suarez i daleko daleko Jo-Jo.
"Kogo sprzedać by kupić TOPa." Wygrał leń Vucinic z ponad 85% głosów. Potem był :płaczę: Vidal i Marchisio ale to 1% czy 2%. "Było też pytanie odnoście młodych zeber na wypożyczeniach odnoście powrotu." Trochę zaskoczenia bo wygrał Gabbiadini coś koło 40% do 30% Immobile. Myślałem, że wyżej będzie stał Ciro.
Pogbe bym poświecił za ofertę w granicach 30mln. Potrzebny jest klasowy napastnik. Taki kosztuje, szkoda marnować pieniędzy na półśrodki. Zgromadzić i kupić. Na letnie okienko Celować w napastników. Reszta zostaje na przyszłe okienko w tym między innymi następca Pirlo, którym Pogba nie będzie.

Zablokowany