Serie A 12/13 (26): JUVENTUS 3-0 Siena
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale czego oczekujesz od wiekszosci z forum? Przecież to ludzie którzy w swoim życiu nie osiągną nawet namiastki tego co osiągnął Antoś.annihilator1988 pisze:Nie mam pojęcia skąd się wziął pomysł, na prowadzenie dysputy pt "odejście Conte". Przecież sam trener "Starej Damy" miał powiedzieć, że nigdzie się nie wybiera. Dla mnie fenomenami są osoby, które krytykują Antonio i wydają się nie dostrzegać faktu, że gdyby nie Antonio, to Juve przez następne pięć lat heroicznie biłoby się z Romą o miano "króla środka tabeli".
A jak slysze o 'szacunku' lorda to żal dupe sciska.
Facet dołączył do jakże nielicznego grona drużyn niepokonanych przez cały sezon ,ba, w jego przypadku nawet 49 spotkań.
Nawet Lippi czegoś podobnego nie osiągnął. Mourinho daleko do tego,Guardiola tego nie zrobił. Ile lat pracy na najwyzszym poziomie ma Conte? 1. Słownie jeden rok w którym wygrał praktycznie wszystko co mógł. Przez pół roku nie dowodził , a jednak wygraliśmy ciężką grupę i zdobylismy mistrzostwo zimy. Szacunek, miłość i wiara. To na co zasłuzył juz Conte.
A jeżeli ktoś ma czelność marudzić po wygranym 3:0 meczu ze Sieną , która rozjechala Inter i bedące w świetnej formie Lazio i po meczu z nami moga znowu urwać komuś pkt, to naprawde ludzie pieprznijcie sie w te puste łby.
Mi sie nawet nie chciało komentowac tego meczu. Wygrać i zapomnieć. End of story.
Ad Pumex - Ja bym sie nie obawiał odejścia Antosia. Wydaje mi sie ze po prostu chce być jednym z najlepiej opłacanych na świecie. nie w Italii + jak ktos wspomniał. Woli zrzucic uwage Pismakow na Siebie zeby dać chłopakom troszke oddechu przed meczem z Napoli który może przesądzic o sezonie. Wygranie go da nam az 10 pkt przewagi i pozwoli na skupienie wiekszej energii na LM w która chyba mocno celuje Antek.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wloski
- Juventino
Lord jest "kapitanem" drużyny, której nigdy nic nie pasuje. Najgorsi są tacy ludzie, nawet gdyby wyniki byłyby lepsze niż Barcy to dalej gardzą umiejętnościami trenerów, piłkarzy i dyrektorów sportowych.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2013, 13:03 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.
- rufi8
- Juventino
Mam podobne odczucia. Z jednym się tylko nie zgadzam, mianowicie z długością kontraktu. Ja miałem nadzieje na pozostanie Antka jeszcze chociaż przez 2-3 lata góra. Nie można mu mieć za złe, że chce się rozwijać. Jednak mimo wszystko żal pozostanie po jego odejściu, a najgorsze, że to pewnie będzie wiązało się z wieloma roszadami w składzie. Cóż, takie jest życie, wszystko się zmienia. Na razie jednak nie ma co zaprzątać sobie tym głowy. Conte ma jeszcze dużo do wygrania z Juve. Ja osobiście jako jego ewentualnego następce upatruję w osobie Deschampsa. Didier wspominał kiedyś, że zrobił błąd odchodząc z Juve i na pewno chętnie by tu powrócił. Póki co jednak, nie ma co spekulować.pumex pisze:
Mnie mocno zmartwiła pomeczowa wypowiedź Conte, a konkretniej jego słowa o chęci pracy poza Italią. Oczywiście już wcześniej znałem jego zdanie, ale widziałem to bardziej w ten sposób, że ewentualnie, po 5-7, może 10-ciu latach pracy w Juve zacznie rozważać odejście, ale teraz widzę, że tego momentu chyba powinniśmy spodziewać się znacznie szybciej, niestety. To mnie mocno boli, bo po tylu latach szukania odpowiedniego szkoleniowca, po męczeniu się z Siwym Dziadkiem, Rockim Balboą i Alojzem Wszechwiedzącym w końcu mamy kogoś odpowiedniego i mielibyśmy go stracić? Jak diabli boję się odejścia Vidala, nie wybaczyłbym Marottcie takiego ruchu, ale jeszcze mocniej straszy mnie perspektywa ewentualnej utraty Conte, bo to cement scalający cały obecny Juventus
- Nedved1983
- Juventino
nie ma co dramatyzować w sprawie odejścia Conte, pewnie nawet on nie wie co przyniesie przyszłość, gdzie będzie za 2-3 lata.
w chwili obecnej nie ma powodu odchodzić:
- zbudował autorską, mocną ekipę, z którą zdobywa trofea,
- ma pełne poparcie i zaufanie AA,
- ma pełne poparcie kibiców.
podsumowując ma spokojne warunki do pracy ( na tyle na ile spokojne mogą być warunki pracy w wielkim klubie).
mógłby iść do Chelsea czy Realu, tam dostał by masę kasy na transfery, ale posada mniej pewna, większe ryzyko, słabsza pozycja wobec zarządu.
Conte jest związany z naszym klubem od dawna, odniósł tu sukces jako zawodnik, kapitan. teraz odbudowuje naszą pozycję, zarząd go poparł i mu zaufał w czasie zawieszenia i całej afery. nie wydaje mi się żeby Conte miał odejść w perspektywie kilku lat.
do takich wypowiedzi nie podchodzę serio, zwykła gadka, może pokazanie ciągłej chęci podejmowania wyzwań czy też próba zdjęcia uwagi z zawodników przed ważnym i ciężkim meczem.
podsumowując ma spokojne warunki do pracy ( na tyle na ile spokojne mogą być warunki pracy w wielkim klubie).
mógłby iść do Chelsea czy Realu, tam dostał by masę kasy na transfery, ale posada mniej pewna, większe ryzyko, słabsza pozycja wobec zarządu.
Conte jest związany z naszym klubem od dawna, odniósł tu sukces jako zawodnik, kapitan. teraz odbudowuje naszą pozycję, zarząd go poparł i mu zaufał w czasie zawieszenia i całej afery. nie wydaje mi się żeby Conte miał odejść w perspektywie kilku lat.
do takich wypowiedzi nie podchodzę serio, zwykła gadka, może pokazanie ciągłej chęci podejmowania wyzwań czy też próba zdjęcia uwagi z zawodników przed ważnym i ciężkim meczem.
- zahor
- Juventino
@pumex
Dodałbym jeszcze że Conte miał wielki wkład w srebrny medal Włochów na ME, bo dał Prandellemu trzon zespołu pod 3-5-2, do którego wystarczyło jedynie mądrze dokooptować kilku graczy.
Swoją drogą jak zobaczyłem że w temacie "Juventus-Siena" głos zabiera LordJuve, to byłem gotów założyć się o wszystkie pieniądze że dyskusja nie toczy się na temat tego meczu.
Dodałbym jeszcze że Conte miał wielki wkład w srebrny medal Włochów na ME, bo dał Prandellemu trzon zespołu pod 3-5-2, do którego wystarczyło jedynie mądrze dokooptować kilku graczy.
Swoją drogą jak zobaczyłem że w temacie "Juventus-Siena" głos zabiera LordJuve, to byłem gotów założyć się o wszystkie pieniądze że dyskusja nie toczy się na temat tego meczu.
Wydaje mi się że nikt poważny nie bierze pod uwagę takiego wariantu jak odejście Conte już latem tego roku. Może w przyszłości okazać się on naszym Fergusonem i zostać w Juve na wiele lat, może też jak Guardiola odejść w poszukiwaniu nowych wyzwań, ale nie to lato i pewnie też nie w następne, nawet gdybyśmy w międzyczasie wygrali Ligę Mistrzów.Nedved1983 pisze:nie ma co dramatyzować w sprawie odejścia Conte, pewnie nawet on nie wie co przyniesie przyszłość, gdzie będzie za 2-3 lata.
- Il Fenomeno
- Juventino
Tylko, że Włosi grali w tym ustawieniu całe dwa mecze.zahor pisze:@pumex

- LordJuve
- Juventino
Umiesz Ty czytać? Napisałem kilka razy, że szanuję Conte, że uważam go za świetnego trenera i nie chcę jego odejścia.wloski pisze:Lord jest "kapitanem" drużyny, której nigdy nic nie pasuje. Najgorsi są tacy ludzie, nawet gdyby wyniki byłyby lepsze niż Barcy to dalej gardzą umiejętnościami trenerów, piłkarzy i dyrektorów sportowych.
Mam niektórym pismem obrazkowym wyłożyć kwestię? :lol:
Mecz był kiepski a bramki (poza Pogba) farciarskie. To są fakty. Liczy się jednak wynik, jednak należy pamiętać że Siena to ogórek i są lepsze drużyny w Serie A, z którymi taka gra może dać zgoła inny rezultat.
@ iltalismano: pusty łeb to chyba Twój problem. Czytanie ze zrozumieniem i logiczne kojarzenie faktów leży i kwiczy u Cb.
- Vimes
- Juventino
Trochę ponad tydzień temu Marotta powiedział, że Chelsea może obejść się smakiem, bo Conte jest w centrum naszego projektu i zostanie tutaj na wiele lat. Sukces przyciąga uwagę, więc nie należy się dziwić temu, że inne kluby zaczynają się nim interesować. Podobnie jest z piłkarzami. Osobiście nie miałbym nic przeciwko, żeby jego kadencja w Juve była chociaż w połowie tak długa jak Fergusona w United. Conte jest młody jak na trenera i jeżeli tylko będzie mieć ochotę to będzie uprawiać ten zawód jeszcze przez długi czas. Pamiętam, że w jakimś wywiadzie mówił, że kiedyś chciałby spróbować swoich sił za granicą, ale to były dalekosiężne plany, bo wspominał również o trenowaniu reprezentacji Włoch. Moim zdaniem, po tym sezonie ważniejsze od nowych transferów będzie połechtanie ego naszych obecnych mistrzów poprzez zaproponowanie im tłustszych kontraktów.
- kuba2424
- Juventino
Nie do końca się z Tobą zgadzam, bo skoro chciał przekierować uwagę pismaków,żeby odciążyć naszych piłkarzy, to powinien użyć tysiąca innych plotek, a nie taką, która dla nas jest dość wrażliwa.iltalismano pisze: Ad Pumex - Ja bym sie nie obawiał odejścia Antosia. Wydaje mi sie ze po prostu chce być jednym z najlepiej opłacanych na świecie. nie w Italii + jak ktos wspomniał. Woli zrzucic uwage Pismakow na Siebie zeby dać chłopakom troszke oddechu przed meczem z Napoli który może przesądzic o sezonie. Wygranie go da nam az 10 pkt przewagi i pozwoli na skupienie wiekszej energii na LM w która chyba mocno celuje Antek.
Przecież u nas ma świetną okazję do tego, by się rozwinąć i właśnie to robi, cholernie skutecznie zresztą! To nie rozwój byłby motywacją.rufi8 pisze: Ja miałem nadzieje na pozostanie Antka jeszcze chociaż przez 2-3 lata góra. Nie można mu mieć za złe, że chce się rozwijać.
Myślę, że Conte dobrze wie gdzie chcę się znaleźć za 2-3 lata. Nie sądzę, że jest bez żadnej wizji i podchodzi luźno do sprawy, na zasadzie "się zobaczy". Mam tylko taką nadzieję, że jego przyszłość związana jest z Juve i że nie da się kupić przez bogatszych od nas. Jeśli jednak zdecydowałby się w niedalekiej przyszłości na taki krok, nie mógłbym mieć do niego pretensji, bo co w tym złego, że chciałby zarabiać więcej?Nedved1983 pisze: pewnie nawet on nie wie co przyniesie przyszłość, gdzie będzie za 2-3 lata.
- rufi8
- Juventino
Conte jest najlepiej zarabiającym trenerem w Serie A, myślę że bardziej chodzi tu o chęć spróbowania czegoś innego, podobnie jak u Guardioli, a jeśli przy okazji miałby więcej zarabiać to czemu nie.kuba2424 pisze:
Myślę, że Conte dobrze wie gdzie chcę się znaleźć za 2-3 lata. Nie sądzę, że jest bez żadnej wizji i podchodzi luźno do sprawy, na zasadzie "się zobaczy". Mam tylko taką nadzieję, że jego przyszłość związana jest z Juve i że nie da się kupić przez bogatszych od nas. Jeśli jednak zdecydowałby się w niedalekiej przyszłości na taki krok, nie mógłbym mieć do niego pretensji, bo co w tym złego, że chciałby zarabiać więcej?
Nie ma co sobie dalej zaprzątać głowy tym tematem. Niech najpierw dokończy to co zaczął. Wygranie Ligi Mistrzów i Pucharu Interkontynentalnego może trochę potrwać, chociaż przy odrobinie szczęścia..
Przypominam jednak, że Elkann z Marottą widzą Conte na stanowisku trenera jeszcze przez bardzo długi okres.
- wloski
- Juventino
Mnie w Twoje gierki nie wciągniesz, gdzie wejdę w temat z każdym się kłócisz / spierasz, nigdy Ci nic nie pasuje. To co napisałem wyżej pewnie też nie :lol: .LordJuve pisze:Umiesz Ty czytać? Napisałem kilka razy, że szanuję Conte, że uważam go za świetnego trenera i nie chcę jego odejścia.wloski pisze:Lord jest "kapitanem" drużyny, której nigdy nic nie pasuje. Najgorsi są tacy ludzie, nawet gdyby wyniki byłyby lepsze niż Barcy to dalej gardzą umiejętnościami trenerów, piłkarzy i dyrektorów sportowych.
Mam niektórym pismem obrazkowym wyłożyć kwestię? :lol:
Po meczu z Napoli możemy się nic tylko cieszyć, że przewaga zwiększyła się o kolejne 2 punkty. Drużyna Cavaniego i Hamsika grała kiepsko, bez polotu i tylko Udinese może być złe na siebie, że nie strzeliło żadnej bramki. Mam nadzieję, że wykorzystamy fakty jakimi są dziury na bokach drużyny z Neapolu (szczególnie po stronie Armero), brak formy Cavaniego i zero kreatywności w pomocy.