Serie A 12/13 (26): JUVENTUS 3-0 Siena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:32

jsduga pisze: A kwestionowanie fachu Conte jest co najmniej śmieszne. Gość zrobił z nas jedną z najlepszych ekip w Europie, najlepszą w Serie A, odbudował naszą markę. I to w stosunkowo krótkim czasie.
Cały czas piszę o szacunku do Conte na podstawie jego dotychczasowych osiągnięć na posadzie trenera. To nie ma wiele wspólnego o jego umiejętnościach, gdyż te ma: pisałem, że dobrze mu idzie i nie chce jego zmiany.

Mou szanujecie jako trenera? A szanowaliście go po tym jak wygrał z Porto LM, tak od razu...a może do tej pory w ogóle?

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:41

@Arcadio Morello

Cała ta głupia wypowiedź zaczęła się od Twojego stwierdzenia, że Conte jest żałosny bo, no właśnie, bo nie wpuścił Q czy Anelki. Czyli jak by ich wpuścił to zyskałby Twój szacunek? Wątpię! Więc te Twoje wypociny zmierzały tylko ku temu, by podkreślić że Conte jest żałosny. Za tydzień też to powtórzysz?
Nie musisz go szanować, ale nie mów że jest żałosny.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:47

gucio_juve pisze:
jareckik pisze:Wiecie że jak Pescara nie wygra jutro to mamy pewne utrzymanie w lidze ???:D
??Jakieś dziwne te obliczenia ma kolega. 58 punktów i nawet mimo porażek we wszystkich ligowych meczach do końca sezonu mielibyśmy się nie utrzymać?
To była tylko ciekawostka, bo matematyczne szanse są ;] Pescara wygrywa wszystko do konca a my przegrywamy i Pescara ma 13kolejek *3 = 39 + 21 które ma obecnie daje nam 60pkt ;]

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:49

LordJuve pisze: Mou szanujecie jako trenera? A szanowaliście go po tym jak wygrał z Porto LM, tak od razu...a może do tej pory w ogóle?
Czy sugerujesz, że w momencie wygrania LM TSO, dwukrotny zwycięzca ligi i jednokrotny Pucharu UEFA, był jakimś nonamem spod Wałbrzycha, o którym słyszeli tylko wybrańcy i hipsterzy trenerki?

EDIT.
A ilu spośród tych setek trenerów zrobiło to w ciągu 5 pierwszych lat swojej kariery, ledwo po tym, jak zabrali się za trenerkę? Dodatkowo w ciągu tych lat nie mając ani jednej trenerskiej wpadki na koncie?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013, 19:07 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:01

SKAr7 pisze:
LordJuve pisze: Mou szanujecie jako trenera? A szanowaliście go po tym jak wygrał z Porto LM, tak od razu...a może do tej pory w ogóle?
Czy sugerujesz, że w momencie wygrania LM TSO, dwukrotny zwycięzca ligi i jednokrotny Pucharu UEFA, był jakimś nonamem spod Wałbrzycha, o którym słyszeli tylko wybrańcy i hipsterzy trenerki?
Nie, ale sugeruję, że był jednym z setek trenerów, którym udało się wygrać ligę czy zdobyć jakiś puchar.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:02

jareckik pisze: To była tylko ciekawostka, bo matematyczne szanse są ;] Pescara wygrywa wszystko do konca a my przegrywamy i Pescara ma 13kolejek *3 = 39 + 21 które ma obecnie daje nam 60pkt ;]
To tylko podałeś, że Pescara ma szansę przegonić nas w tabeli. Matematycznie niemożliwe jest, abyśmy z 58 punktami spadli. Trzeba by zmienić system rozgrywek, jak również punktowania :P

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:05

Jestem pełen uznania dla Pogby, to jego 5 bramka w barwach Juve z czego 4 z nich to piekne strzały z dystansu, zza pola karnego. Jak na 19 latka to naprawde jestem pelen podziwu nie pamietam by kiedykolwiek w Juve grał prawie że regularnie tak mlody zawodnik, a co najwazniejsze - grał dobrze. :)

Cieszy mnie również bramka Giovinco, mimo wszechobecnego hejtu na niego, ja tez uwazam ze zagral kupe, ale bramke zaladowal przednią..co by nie mówić ta bramka calkowicie podciela skrzydla pilkarzom Sieny, bo nie powiem w drugiej polowie zaczęło sie robić gorąco pod naszą bramką.

Nadal nei moge uwierzyc co wyprawia natomiast Vucinic..mimo asysty, która była bądź co bądź fartowna, gdyby na bramce Sieny stal lepszy bramkarz to by nie dopuścił do takiego babola i niewybil pilki wprost pod szarżującego Lichtsteinera. Poza tą asystą znów zagrał kompletne dno. Ani nie biega, ani nie poda dokladnie, ani nie kiwnie..ten pilkarz to nie porozumienie i z calym szacunkiem za poprzedni sezon, ale w tym nie zasluguje swoją grą na koszulke Juve, a jego ciągłe występy w 1 składzie tylko podkreślają jak tragiczny mamy atak..bo jeśli tak marny Vucinic któremu nawet dobiec do pilki sie nie chce jest u nas podstawowym napastnikiem to troche zle swiadczy o naszej obecnej sile ofensywnej.

Niepokoi mnie również dyspozycja Asamoaha..niewiem czy az tak go zajechali w tej Afryce, czy nie w kazdym bądź razie to nie jest ten sam Asamoah, który grał u nas przed świętami Bożego Narodzenia.

bastek13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:06

Jeśli chodzi o Conte powiem tylko, że lepszego trenera nie mogliśmy sobie wymarzyć i powiiniśmy się go trzymać jak długo się da.
Co do meczy to powiem, że zaimponował mi Lichsteiner (pomyśleć że jeszcze niedawno oglądaliśmy tam Grygere) ;)

BTW. Co się stało w Cagliari. Diop wszedł w 87 minucie a już w 88 schodził z czerwoną kartką :prochno:

Juventus był nieprawdopodobnie silny, tak wielki i mocny jak pełen talentów. Już samo stanie koło nich w tunelu było onieśmielające.
~G. Neville
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:25

LordJuve pisze:
SKAr7 pisze:
Nie, ale sugeruję, że był jednym z setek trenerów, którym udało się wygrać ligę czy zdobyć jakiś puchar.
Zapominasz o tym, że Conte poprowadził drużynę przez cały długi sezon bez porażki, co ogranicza liczbę trenerów jego pokroju, czyż nie?!

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:28

kuba2424 pisze: Zapominasz o tym, że Conte poprowadził drużynę przez cały długi sezon bez porażki, co ogranicza liczbę trenerów jego pokroju, czyż nie?!
Abosultnie, dlatego pisałem, że ma umiejętności, świetnie mu idzie i chcę, żeby dalej trenował. Nie ma to jednak wiele wspólnego z szacunkiem za jego trenerskie dokonania, bo moim zdaniem, jak do tej pory, nic wielkiego nie osiągnął. Z pewnością jednak osiągnie i Conte przestanie mi się kojarzyć jedynie ze świetnym i godnym szacunku zawodnikiem Juve, ale także świetnym i godnym szacunku za dokonania trenerem.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:31

Pomimo zaliczenia dosyć ładnego gola ten mecz powinien być dla niego podsumowaniem żałosnego sezonu, żałosnych występów i gwoździem do trumny niejakiego Sebastiana G. Totalnie zawiodłem się na tym piłkarzu, ale ciągle wierzyłem. Myślałem że się ogarnie, że jakoś spełni oczekiwania. Myliłem się. Jeśli tylko będzie możliwa transakcja z Barcą w sprawie Alexisa to Giovinco powinien zostać natychmiast sprzedany. Z niego już chyba nic nie wyrośnie.
Dobry występ Pogby. Z tego chłopaka coś będzie.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:36

Wynik świetny, nawet sprawdził się mój typ :dance: Tak naprawdę to mecz bez historii, odklepany, niby nie ma się do czego przyczepiać ale zawsze można ponarzekać :C

Nigdy nie hejtowałem ani Gio ani Vucinicia i daleko mi do tego, ale kurde no, obydwoje dzis zagrali tak straszną kupę, że masakra :( Seba mimo pięknej bramki, za co należą się brawa, nie zagrał kompletnie nic. Same straty i niedokładne podania. Vucinić znowu ociężale i leniwie. Ten za to zaliczył ładną asystę, chociaż pomógł mu bramkarz. Matri wszedł, nie pokazał nic, nie wiem, może dostał za mało czasu. Marotta, dej nam TOPa! :pray:

Poza napadem wszystko poprawnie. Na pochwałę zasługuje po raz kolejny Peluso. Dobrze Banu z Barzaglim. Pomoc nie najgorzej. Nie forsowali tempa, grali z głową. Zadowolony jestem z Pogby :happy: Poprawnie w obronie, w ofensywie też coś próbował. Cieszy kolejna piękna bramka zza pola karnego. Chłopak ma zdecydowanie najlepiej ułożoną nogę w naszym zespole :ok: No i oczywiście Buffon, genialna interwencja.

Martwi postawa naszego czarnego LWB. Afrykańcy oddali nam zupełnie innego Asę. Mimo wszystko, jestem pewien, że Antoni go ogarnie.
A Lichy wręcz przeciwnie. Zasuwa przez cały mecz. Główny motor napędowy naszej ofensywy. Kolejna bramka w jego wykonaniu. Naprawdę ostatnimi czasu miło się na niego patrzy.

Ogólnie to spoko, ale może być lepiej :wink:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:38

Castiel pisze:Pomimo zaliczenia dosyć ładnego gola ten mecz powinien być dla niego podsumowaniem żałosnego sezonu, żałosnych występów i gwoździem do trumny niejakiego Sebastiana G. Totalnie zawiodłem się na tym piłkarzu, ale ciągle wierzyłem. Myślałem że się ogarnie, że jakoś spełni oczekiwania. Myliłem się. Jeśli tylko będzie możliwa transakcja z Barcą w sprawie Alexisa to Giovinco powinien zostać natychmiast sprzedany. Z niego już chyba nic nie wyrośnie.
Dobry występ Pogby. Z tego chłopaka coś będzie.
Razem za Gio Matri, Vucinic, Padoin, De Ceglie, Qua...pewnie by się jeszcze paru znalazło, co? :smile:

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:43

Marchisio cichy bohater.
Vucinic praktycznie nic nie zrobił.
Giovinco dostał swoje pomimo, że grał po stokroć lepiej od Mirko.
Pogba średnio, a wszystkim oczy przysłoniła jego bramka.
Zastanawiam się po co sprowadzili Anelkę skoro i tak Matree dostaje szansę na dalsze kaleczenie tego sportu. 78 minuta i ten jego drybling w polu karnym...

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:52

Giovinco wygwizdany przez kibiców. Treneiro jest niezadowolony z tego powodu.

Conte: "I am attracted by the idea of working overseas."
Co to ma znaczyć Antek. Nieładnie :naughty:

Zablokowany