Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 10:43

Niepotrzebnie tak szybko skreślamy Motte i De Ceglie. Do 30tki jeszcze mają kilka sezonów. Może wypalą później, jak Toni 8)
Immobile wydaje się mieć immunitet od pojazdów na forum. Trzeci trener wyżej ceni sobie Borriello, ale oczywiście to Ciro jest lepszy, tylko taktyka mu nie pasuje, drużyna za słaba i zawsze kopie pod wiatr.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 10:56

Ouh_yeah pisze:Niepotrzebnie tak szybko skreślamy Motte i De Ceglie. Do 30tki jeszcze mają kilka sezonów. Może wypalą później, jak Toni 8)
No jak dobrze pójdzie to załapią się do Plusa na call center. Dajmy spokój z Motty i De Ceglie nic nie będzie. Jeden już do Juve nie wróci, a drugi powinien podzielić jego los. Z tej naszej utalentowanej młodzieży to z Gabbiadiniego powinno coś wyrosnąć.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 12:02

Może Serie B jest nie miarodajna, ale taki Marco Sau (chyba tak się pisze jego nazwisko) w tej właśnie lidze oglądał plecy Ciro, a teraz ma dwa razy więcej goli. Lepiej niż na statystykę goli patrzeć co dany gracz umie zrobić z piłką. Z tej perspektywy jest piłkarze. dużo słabszym niż Manolo, czy młody Ghańczyk. Taki Zaza z Ascoli umie uderzyć w pełnym biegu i piłka leci zazwyczaj tam gdzie tego sobie życzy, czego o Ciro powiedzieć nie można.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 12:05

Ouh_yeah pisze:Niepotrzebnie tak szybko skreślamy Motte i De Ceglie. Do 30tki jeszcze mają kilka sezonów. Może wypalą później, jak Toni 8)
albo Barzagli 8) 8) 8)

tu nie chodzi o jego obronę, a o szanse na rozwój. Oczywistym jest, że chciałbym mieć u siebie Faraona, któremu jeszcze prawdziwe wąsy nie rosną, a wali bramkę za bramką w SerieA, ale 23-latek - no to już mógłby być produkt gotowy, ale mimo wszystko może być jeszcze lepszy niż obecnie. Pewnie - ktoś jak Toni trafia się raz na 300 - jeśli nie więcej - przypadków, ale u Immobile widać smykałkę do gry, co potwierdził nie pojedynczymi dobrymi występami (co wymienieni przez Ciebie obrońcy - żeby mnie tu zaraz ktoś nie wytknął palcem, to tak, zdaję sobie sprawę, że specjalnie przejaskrawiałeś), ale świetnym jednym sezonem w SerieB i nienajgorszym startem w tym sezonie. Ja wiem, że to jest mało. Ale nie można powiedzieć, żeby Villa czy van Persie byli o 5 klas lepsi w jego wieku. Top Plajerami stali się około 25. urodzin i dlatego uważam, że ten sezon jeszcze można dać Ciro na 'przetarcie', ale jeśli za rok nie będzie jeszcze z niego prawie nic - to trzeba będzie o nim zapomnieć jak o jakimś 'Palladinho'

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 13:20

Chibsah gral od poczatku do konca w meczu Vicenzy z Sassuolo. Dostal zolta kartke. Boakye wszedl w drugiej polowie. Sassuolo wygralo 1:0 i prowadzi w tabeli. Gola strzelil Berardi (ten, ktorym sie interesujemy). Raczej na pewno zobaczymy te druzyne w przyszlym sezonie w Serie A. Chibsah w sumie do tej pory uzbieral 1010 minut, strzelil 1 gola i zanotowal 2 asysty.

Leali jak zwykle caly mecz w barwach Virtusa. Jego druzyna wygrala 3:1 i znajduje sie w koncu troche ponad strefa spadkowa. Masi po zmianie klubu (na Ternane) pozostaje rezerwowym. Mecze Bresci (Rossi) i Ceseny (Giandonato) zostaly przelozone.

Aha, "rzekomo nasz" Poli przed chwila strzelil bramke dla Sampy i mowiac szczerze, gra bardzo dobrze. Obok Obianga (asysta) najlepszy pilkarz na boisku.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 13:32

jakku1 pisze:Masi po zmianie klubu (na Ternane) pozostaje rezerwowym.
Szefostwo chyba wolało, żeby siedział na ławie w lepszym klubie niż spadł z ligi w słabiutkim Pro Vercelli. Dziwna sprawa, bo po obozach przed sezonem wydawało się, że to fajny chłopak, a tu ława w środku tabeli Serie B.
mati888 pisze:albo Barzagli
Barzagli na najwyższy poziom wszedł dopiero w Juve, ale przypadkiem w kadrze nie pogrywał, przypadkiem do Bundesligi za 14 milionów też nie trafił :P

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 14:09

Ouh_yeah pisze:Niepotrzebnie tak szybko skreślamy Motte i De Ceglie.
Motta zawiódł na całej linii. Ale De Ceglie? Wirtuoz to to nie jest, ale przebłyski ma, dużo nie zarabia, dużo nie narzeka. Mi on nie przeszkadza 8)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 14:17

Ouh_yeah pisze: Szefostwo chyba wolało, żeby siedział na ławie w lepszym klubie niż spadł z ligi w słabiutkim Pro Vercelli. Dziwna sprawa, bo po obozach przed sezonem wydawało się, że to fajny chłopak, a tu ława w środku tabeli Serie B.
Wcale mnie to nie dziwi, że siedzi na ławie: niby dlaczego trener ma w środku sezonu wsadzać młodzieniaszka o zerowym doświadczeniu i zgraniu z resztą zespołu na tak newralgiczną pozycję?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:19

Też oglądałem dzisiaj Sampę, wprawdzie tak jednym okiem, głównie z powodu Poliego. Faktycznie nieźle grał w pierwszej połowie, jest tam jakimś ich liderem, pytanie jakby się odnalazł w Juve. Przyznam że nie do końca kumam jego pozycję na boisku. Jak zaczynają akcję to ustawiony jest bardzo głęboko, ale jak dostanie piłkę i ją dalej rozrzuci, to leci na wychodzi na wyskość pola karnego. Czyli rzeczywiście, styl Pirlo to nie jest, trochę Marchisio (te klepki), ale też nie do końca...:think: Inna rzecz, że Sampdoria gra dosyć radośnie w ataku pozycyjnym.

Nie wiem czy nie rozsądne by było wykupić tę połówkę, wziąć go na okres przygotowawczy (niech go Antonio sprawdzi i ocenii) a potem ewentualnie zostawić go jeszcze na rok w Genui.
W sumie ten Obiang, to poza swietną asystą, niewiele pokazał w pierwszej części. W drugiej połowie za to Sampa głównie się broniła i kontrowała, i wtedy dobrze spisywał się Obiang a ciężko było mi wyłapać Poliego :)

Jak Masi stracił miejsce w nowym zespole, to trochę lipa. Najważniejsze by się ogrywał a czy jego klub jest 10 czy 20 tw Serie B, to dla mniej istotne, najwyżej by latem odszedł. Oby ta zmiana nie okazała się błędem, podzielam zdanie @Ouh_Yeah, koleś nieźle grał na letnim zgrupowaniu. A przy Lucio w tamtej formie, to nawet jak profesor.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:56

Poli to pilkarz troche przypominajacy mlodego Marchisio. Jest dobry w defensywie, potrafi wrocic, odebrac pilke, niezle sie ustawic. Przy okazji fajnie jeszcze uderza z dystansu, umie rozrzucic pilke na boki czy zagrac kombinacyjnie. Oczywiscie nie jest to gracz klasy Claudio i chyba nigdy tak dobry nie bedzie, niemniej chlopak potrafi zagrac na dobrym poziomie i moim zdaniem, bylby swietnym zmiennikiem dla naszego pomocnika.

Poli swego czasu na wypozyczeniu w Interze gral bardzo przyzwoicie i z tego co pamietam, to wszystkich wowczas zdziwila decyzja kierownictwa Mediolanczykow o niewykupieniu chlopaka. Oczywisice, gracz Sampy ma swoje wady. Przede wszystkim nie potrafi sie tak poruszac po boisku jak Claudio. To jedna z najwiekszych zalet naszego pomocnika i Poli musialby sporo popracowac nad tym aspektem, jesli chcialby pelnic u nas podobna funkcje. Po drugie, wydaje mi sie, ze chlopak nie jest tak blyskotliwy, nie potrafi strzelac takich fantastycznych bramek. Nie wiem, czy jego wyjscia do przodu bylyby tak efektowne, jak to dzieje sie w przypadku gdy do przodu wybiega Marchisio.

Nad niektorymi rzeczami da sie popracowac i jestem pewien, ze pod okiem Conte Poli naprawde swietnie by sie spisywal w defensywie. Jesli chodzi o ofensywie, to tutaj stawiam znak zapytania.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 19:09

Szkoda, żeby Poli marnował się u nas na ławce. Facet może się jeszcze bardzo rozwinąć, on potrzebuję regularnej gry. Środkiem pola naprawdę bym się nie przejmował, są inne, ważniejsze problemy na dzień dzisiejszy.

Jeśli chodzi o Immobile, to oczywiście jest szansa, że jeszcze wypali. W Serie B strzelił sporo goli, co znaczy, że potencjał ma, tylko musi trafić na odpowiedniego trenera. Pamiętam przypadek Gilardino, który pod okiem Prandelliego grał świetnie i odżył po przygodzie w Milanie.
Na razie Ciro nie ma co od razu skreślać, wiele lat kariery przed nim.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 20:01

Appelt wrocil do gry po kontuzji i od razu zaliczyl asyste. Brazylijczyk zagral caly mecz, podobno bardzo dobrze, a jego druzyna zremisowala 1:1 z Juve Stabia. Boakye wystepowal przez 34 minuty, a jego Sassuolo przegralo 0:2. Rossi zagral caly mecz i zaliczyl asyste w barwach Bresci, ktora wygrala 2:0 z Virtusem (tez caly mecz Lealiego).

Masi tez w koncu cos zagral dla Ternary - 40 minut. Jego druzyna jednak przegrala 1:0 z Cittadella. Giandonato z kolei dostal 30 minut w meczu Ceseny z Modena.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 23:25

Dziś Sorensen zagrał 45 min z Interem musiał zejść z powodu kontuzji. Podobno radził sobie bardzo dobrze wyłączając z gry Palacio. Gabbiadini cały mecz niczym szczególnym się nie wyróżnił.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 23:32

dp10 pisze:Dziś Sorensen zagrał 45 min z Interem musiał zejść z powodu kontuzji. Podobno radził sobie bardzo dobrze wyłączając z gry Palacio.
Zgadza się, w pierwszej połowie Inter chyba ani razu nie zagroził tak naprawdę Curciemu, który za drugą połowę zasłużył na miano zawodnika meczu.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2013, 22:41

Ten chłopak zrobił naprawdę ogromny postęp. Mam nadzieję, że Conte ma go w swoich planach. Może jeszcze nie na przyszły sezon, ale w każdym razie nie odsprzedajmy go jak Ekdala czy innych.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany