Liga Mistrzów 2012/13
- deszczowy
- Juventino
Nie podskakuj, synek, i nie baw się w Zambrotte, bo za chudy w nosie na to jesteś. Mam swoje zdanie na temat tego meczu a jak Ci się nie podoba to "Mistrza i Małgorzatę" poczytaj.dawid91 pisze: No chyba tak jednak nie było, fajna była transmisja na livescore? :]
- Kiss
- Juventino
Ty deszczowy tak serio uwazasz, ze Barcelona sie "WYSZUMIALA"? bo przypuszczam, ze o to poszlo dawidowi91. Wyszumiala sie stojac na wlasnej polowie i produkujac 0 bramkowych sytuacji? Jeden chudy w nosie, drugi chudy w....
- PrzemasJuve
- Juventino
hm widok z ciekawej kamery i ujecia, ja bym byl za tym, ze dostal w twarz a potem w reke, ale..czy to cos zmieni!? milan dostawal karne po tym jak isla dostawal w plecy itd to jest czesc pilki i nie ma co dywagowac, i nawet sz.p. akowski i juskoszpak mimo swego wielkiego oburzenia tego nie zmienia hehe
tak jak ja nie zmienie zdania, ze faworytem dwumeczu ciagle jest barcelona, takze milanie trzymaj sie dzielnie na camp nou i.....do zobaczenia w finale (ehh to byloby piekne)
tak sobie wymarzylem, ze 10 lat po pamietnym finale na old trafford tym razem my pokonujemy milan na angielskiej ziemi...
tak jak ja nie zmienie zdania, ze faworytem dwumeczu ciagle jest barcelona, takze milanie trzymaj sie dzielnie na camp nou i.....do zobaczenia w finale (ehh to byloby piekne)
tak sobie wymarzylem, ze 10 lat po pamietnym finale na old trafford tym razem my pokonujemy milan na angielskiej ziemi...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- MoreLL_FTL
- Juventino
daj spokój, bo i ja się rozmarzyłem...PrzemasJuve pisze:tak sobie wymarzylem, ze 10 lat po pamietnym finale na old trafford tym razem my pokonujemy milan na angielskiej ziemi...
- blackadder
- Juventino
Milan zagrał wielki mecz i chwała im za to. Oby wytrzymali te 90 min na Nou Camp, a wtedy uwierzę że może jakoś się udać. Bayern mimo iż od wczoraj jest wyraźnym faworytem do tytułu, jest w naszym zasięgu.
Jest blisko 30% szans na to że w naszej drabince nie znajdzie się ani Bayern, ani Real/Utd, a wtedy szanse na finał będą sprawą otwartą, a tam może zdarzyć się wszystko.
Jest blisko 30% szans na to że w naszej drabince nie znajdzie się ani Bayern, ani Real/Utd, a wtedy szanse na finał będą sprawą otwartą, a tam może zdarzyć się wszystko.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Zapata dostał w twarz ale to nic nie zmienia, bo nawet jakby Zapata dostał w rękę to on uciekał rękoma od piłki (i od strzału) tylko że zawodnik barcelony postanowił rękoma zmienić lot piłki na rzut rożny, jego ruch rąk (mimo, że przy sobie) widać doskonale i to on nabił piłkę w Zapatę, a jak wiemy takich rąk się nie gwiżdże ;]
co do samego meczu to mam wielką nadzieję, że oglądał go Conte, a co więcej zauważył, że tępe pchanie się środkiem często niema najmniejszego sensu i trzeba próbować różnych rozwiązań, w tym wrzutek i strzałów z dystansu, jeśli z dobrze zorganizowaną obroną przeciwnika xavi, messi, iniesta i fabregas nie potrafili oddać żadnego strzału to logicznym powinno być, że Matri, Vidal, Giovinco i Lichtsteiner także by nie oddali, jeśli nie widział tego w naszych kilku meczach gdzie kopaliśmy się po czołach to muszę niestety mieć nadzieję, że zobaczył to wczoraj, na przykładzie drużyny na której się na pewno wzorował... oby wyciągnął słuszne wnioski...
co do samego meczu to mam wielką nadzieję, że oglądał go Conte, a co więcej zauważył, że tępe pchanie się środkiem często niema najmniejszego sensu i trzeba próbować różnych rozwiązań, w tym wrzutek i strzałów z dystansu, jeśli z dobrze zorganizowaną obroną przeciwnika xavi, messi, iniesta i fabregas nie potrafili oddać żadnego strzału to logicznym powinno być, że Matri, Vidal, Giovinco i Lichtsteiner także by nie oddali, jeśli nie widział tego w naszych kilku meczach gdzie kopaliśmy się po czołach to muszę niestety mieć nadzieję, że zobaczył to wczoraj, na przykładzie drużyny na której się na pewno wzorował... oby wyciągnął słuszne wnioski...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- @D@$
- Juventino
Rozumiem, że pisałeś to już po całym meczu (godzina). No to nie wiem gdzie tu "50 na 50". Barca to Barca, ale 2:0 to już pokaźna zaliczka. Muszą te 2-3 strzelić a jak jeszcze pójdzie jakaś jedna dobra kontra to w ogóle są w pupie. Dodatkowo Milan nie ma interesu by grać otwartą piłkę, raczej się lekko zamurują.yanquez pisze:Przed meczem szanse Barcy na awans określiłbym na 95%. Teraz jest 50 na 50, bo Milan powinien coś ustrzelić na wyjeździe
Nie jest sprawa tak rozstrzygnięta jak w parze...Celtic-Juve, ale teraz to Milan jest faworytem do awansu, kto by przypuszczał. Okazuje się, że Milan radzi sobie lepiej z Barcą bez Zlatana

Inna rzecz, że Milan to akurat potrafi sobie skomplikować: Deportivo 4:1 i 0:4, był jeszcze półfinał bodajże z PSV. Wygrali 2:0, ale w rewanżu Holendrzy dość szybko odrobili, Ambrosini ich uratował pamiętam i i skończyło sie 1:3.
Cos podobnego chciałem napisać, jesli nawet była ręka (bo jak zwykle @Bubu ma swoją wersję wydarzeń, ja tam nie będę szukał klatka po klatce), to skoro nam sie nie należał karny z Genoa, to tym bardziej tu gol prawidłowy, tymbardziej że wcześniej piłka odbiła sie od zawdnika Barcelony. Aczkolwiek sam przepis dziwny, no bo ile jest rąk w polu karnym typowo "umyślnych". Inna rzecz, że jak zawsze mówiłem że ręka była nabita w polu karnym, to zawsze mi ktoś odpowiadał: "I co z tego, nie ma czegoś takiego, ręka to ręka".mateo369 pisze:Szpaku stwierdził, że pierwsza bramka nie powinna być uznana, bo była ręka. Jeśli w przypadku Granqvista wg Colliny zagranie ręką nie powinno być odgwizdane, to o jakiejkolwiek kontrowersji przy zagraniu Zapaty nie ma mowy.
Tak na marginesie, mam rozumieć że Francja dostała niesłusznego karnego w półfinale euro 2000, czy może od tego czasu zmieniły się przepisy i "nieumyslna ręką" to coś nowego?
Aha, Szpaku jak Szpaku, ale Iwański to był zdeka wkurzony w studio.
Bez kitu, akcje Barcelony były naprawdę nudne (poza jedną fajna klepką w pierwszej połowie), chyba nawet jakbym nie wiedział kto gra, to bym trzymał kciuki by Milan zaatakował, bo atak pozycyjny Barcelony to był najgorsze, więc usypiające fragmenty meczu.
Byłyby jaja gdyby trafił się ćwierćfinał Juve-Milan, ale chyba nie chciałbym.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W zyciu nie mozna odgwizdywać ręki w takim wypadku.
Zapata nie miał zadnej możliwosci uchronienia sie od tego, wrecz uciekał.
GRonqvist z nami dokladnie wiedzial gdzie leci piłka, ręka zwiekszał sobie powierzchnie ciała, to było zagranie ręką.
Kolumbijczyk mimo wszystko jak widać dostał w głowę więc o kontrowersji nie ma mowy.
Zapata nie miał zadnej możliwosci uchronienia sie od tego, wrecz uciekał.
GRonqvist z nami dokladnie wiedzial gdzie leci piłka, ręka zwiekszał sobie powierzchnie ciała, to było zagranie ręką.
Kolumbijczyk mimo wszystko jak widać dostał w głowę więc o kontrowersji nie ma mowy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jareckik
- Juventino
O fajnie, wychodzi, że wszystko prawidłowo, to teraz szpaku nie wiem co zrobi...Bubu1899 pisze:Ręka czy twarz?
- filippo
- Juventino
pewnie pojedzie standardowym swoim tekstem:jareckik pisze:O fajnie, wychodzi, że wszystko prawidłowo, to teraz szpaku nie wiem co zrobi...Bubu1899 pisze:Ręka czy twarz?
Jak się nie ma lubi, tego co się lubi....
tak czy siak z tej kamery ciężko rozsądzić, czy był jakiś minimalny kontakt ręki z piłką czy nie. Godna odnotkowania jest ręka Messiego w tej sytuacji
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, 10:18 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Pomimo usilnych przekonywań ze strony Szpakowskiego i Juskowiaka nie byłem pewien, że tam była ręka. Jak widać nic nie było i gol prawidłowy. Niemniej jednak hiszpańskie media, a za nimi polskie wciskają ludziom kit o "ewidentnej ręce". Jaki sędzia odważłby się w ogóle nie odgwizdać ewidentnej ręki przeciwko Barcelonie? Zresztą Szpakowski z Juskowiakiem byli żenujący, pamiętam dwa wejścia Pedro w pole karne, po których się przewrócił i nawet nie protestował, a ci dwaj w studio zaczynają mówić o rzucie karnym.Bubu1899 pisze:Ręka czy twarz?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... k3wfgh7I4I
- krystiank
- Juventino
Ręki nie było jak byk, a jedynie dostał w twarz także nie powinni tego gwizdać.
Już w 10" jak Pedro byl na spalonym, sędzia odgwizdał spalonego i w tym czasie piłka sie odbiła od reki bodajże Mexesa to już zaczeli płakać te płaczki. Po gwizdku to nawet mogli by i w siatkówke grać z bramkarzem
Bardzo dobrze sie stało, sprawdziła sie moja teoria ze Barcelona nie da rady z wloskimi ekipami w tym sezonie, niech sie cieszą ze Balotteliego nie było;)
Barcelona niech sie lepiej nauczy wygrywać bez pomocy sędziego, która mają nadmiar w lidze hiszpańskiej. Nie spodziewałęm się ze to powiem ale FORZA Milan ! Bardzo sie ciesze ze dowalili tym pseudo gwiazdeczkom;)
Już w 10" jak Pedro byl na spalonym, sędzia odgwizdał spalonego i w tym czasie piłka sie odbiła od reki bodajże Mexesa to już zaczeli płakać te płaczki. Po gwizdku to nawet mogli by i w siatkówke grać z bramkarzem

Barcelona niech sie lepiej nauczy wygrywać bez pomocy sędziego, która mają nadmiar w lidze hiszpańskiej. Nie spodziewałęm się ze to powiem ale FORZA Milan ! Bardzo sie ciesze ze dowalili tym pseudo gwiazdeczkom;)
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, 11:12 przez krystiank, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dzium
- Juventino
No tak, Barcelona te wszystkie 12 tytułów zdobytych od 2009r. zawdzięcza tylko sędziom :roll:krystiank pisze:Ręki nie było jak byk, a jak by była to nabita także nie powinni tego gwizdać.
Już w 10" jak Pedro byl na spalonym, sędzia odgwizdał spalonego i w tym czasie piłka sie odbiła od reki bodajże Mexesa to już zaczeli płakać te płaczki. Po gwizdku to nawet mogli by i w siatkówke grać z bramkarzemBardzo dobrze sie stało, sprawdziła sie moja teoria ze Barcelona nie da rady z wloskimi ekipami w tym sezonie, niech sie cieszą ze Balotteliego nie było;)
Rozumiem, że można nie lubić Barcelony, ale pisać, że są to pseudogwiazdeczki ? 80% tych zawodników chętnie widziałbym w Juve i to w pierwszym składzie.
Poza tym znów powielasz teksty zmyślone przez gimbaze, że w lidze hiszpańskiej sędziowie są za Barceloną. Obejrzyj sobie ostatni mecz z Granadą, ciekawe co wtedy powiesz.
Lubie Barcelone, ale ciesze się, że przegrali, w końcu w dalszej fazie chyba lepiej trafić na Milan, niż na Katalończyków. (chociaż uważam, że Barca ma spore szanse, by awansować)
+ w piłce nie ma czegoś takiego jak ''nabita''
- sebastian10
- Juventino
Taka jest piłka nic nie gwarantuje sukcesu , z jednej strony dobrze Barcelonie z drugiej to my mieliśmy ja zatopić, prawda jest chyba taka że sama sie zatopiła, sa zajechani i brak woli walki wypaleni sytuacja w lidze nie przekłada sie na mecze i forme w LM . Milan grał poprawnie i to wystarczyło, barcelonie zawsze na włoskiej ziemi słabo szło . Nie skreślam ich jeszcze moga dalej awansować . 4 zespoły hiszpańskie mogą odpaść albo awansuje naj słabsza