Liga Mistrzów 2012/13
- skurczzone
- Juventino
Bardziej chodziło mi o to, że Messi nie grałMontezuma11 pisze:Wieje od ciebie sezonowcem na kilometr kolego. Cygan grał w Serie A, między innymi w Juve, więc mogę rozwiać twe watpliwosci, w Serie A cygan dawał radę.skurczzone pisze:Co do Ibry to jestem przekonany, że mimo wszystko w Seria A mógłby okazać się lepszy od Messiego.

- filippo
- Juventino
Jak tak przeglądam wpisy tutaj to do co poniektórych mam wątpliwości:
czy większa jest miłość do Juve czy siła hejtu do Barcelony
Choć muszę przyznać, że Milan zrobił na mnie piorunujące wrażenie i po golu na 2-0 cieszyłem się jak głupi
nie wiem czy to zdrowa oznaka, mam nadzieję, że forumowi eksperci to ocenią
czy większa jest miłość do Juve czy siła hejtu do Barcelony

Choć muszę przyznać, że Milan zrobił na mnie piorunujące wrażenie i po golu na 2-0 cieszyłem się jak głupi
nie wiem czy to zdrowa oznaka, mam nadzieję, że forumowi eksperci to ocenią

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No chyba tak jednak nie było, fajna była transmisja na livescore? :]deszczowy pisze:Swoją drogą: Milan zagrał dziś to, co my ze Szkotami - wyrachowaną, s_syńską, cyniczną piłkę. Dał się wyszumieć piłkarzom Barcy, przyczaił się i spokojnie czekał na wynik. I brawo im za to.
FORZA JUVE!!!
- zahor
- Juventino
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja nie twierdzę że piłkarze Barcelony byli dzisiaj skoncentrowani na 20%, że wylewali 20% ilości potu, którą zwykli wylewać czy też że przebiegli 20% tego co biegają na co dzień. Ja po prostu widziałem mecze, w których udawało im się zagrać kilka razy lepiej niż dzisiaj, nawet jeżeli rywal grał bardzo dobrze.dawid91 pisze:rozumiem Zahor jakby Barca wygrała 2:0, możnaby tak napisać. Ale dostając dwa gole oni dalej sobie grali na te 20% możliwości? A to roboty jedne, coś w tym jest.
Wiesz co, jeżeli rywal zakłada pressing, stara się nie zostawiać ani centymetra, nie daje w ogóle miejsca na rozegranie akcji, to chyba należy próbować go zabiegać, nie? Trzeba urywać się, uciekać, przyspieszać i szukać sobie miejsca tak długo, aż w końcu ktoś zaśpi, nie dopilnuje i uda się stworzyć sytuację strzelecką. Tymczasem Barcelona dzisiaj wcale nie starała się rywala w ten sposób zamęczyć i dać szansę popełnienia błędu. Niekoniecznie wynikało to z braku chęci, raczej zabrakło pomysłu i zrozumienia - koniec końców wyglądało to tak, że mecz mógłby trwać jeszcze z pięć godzin a Barcelona raczej nie stworzyłaby sobie klarownej sytuacji.Kubba pisze: A czasami to nie jest tak, że właśnie ten pressing, nie odchodzenie na krok od "swojego" zawodnika nie powodowało tego stojaka i braku wiatru?![]()
Barca szukała gry, ale Milan im po prostu na to nie pozwolił. Liczę na tak samo dobrze ułożonych Rossonerich w Hiszpanii.
Poważnie widziałeś kiedyś mecz, w którym Milan zagrałby cztery razy lepiej niż dzisiaj? To było chyba jeszcze za Ancelottiego, wtedy faktycznie zdarzało im się grywać tak, że dzisiaj mogliby powieźć tę słabo grającą Barcelonę 5:0.dawid91 pisze:Jak nie idzie to nie idzie, a poza tym Milan zagrał perfekcyjnie, ale mam info że na 25,5% swoich możliwości
Zatem doprecyzowuję - chodzi mi o efekt końcowy. Nie chęci, nie zaangażowanie, tylko to co dzisiaj zagrała Barcelona - ten zespół potencjalnie jest w stanie zagrać dużo lepiej.kuba2424 pisze: Widocznie nie tylko mi Twoja wypowiedź o tych 20 % zaśmierdziała. Trudno, każdemu babol się trafia, a może po prostu się niesprecyzowałeś.
Było wałkowane sto razy - po 1/8 będzie losowanie ćwierćfinałów i półfinałów. Nie ma żadnych ograniczeń, rozstawień itp. Każdy może trafić na każdego.alekssidePL pisze: na wiki stworzyli już drabinke aż do finału... to jest oficjalne? bo jeżli tak to pięęęęknie![]()
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, 00:00 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- alekssidePL
- Juventino
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistr ... _pucharowa
na wiki stworzyli już drabinke aż do finału... to jest oficjalne? bo jeżli tak to pięęęęknie
chociaż wydaje mi sie ze zrobili po prostu 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
na wiki stworzyli już drabinke aż do finału... to jest oficjalne? bo jeżli tak to pięęęęknie

chociaż wydaje mi sie ze zrobili po prostu 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
"Kiedy jesteś częścią Juve, jesteś zobligowany do zrobienia wszystkiego, by wygrać za każdym razem. To, o czym mogę zapewnić, to że zbudujemy Juventus, który będzie walczył o scudetto."
- alekssidePL
- Juventino
no tak, nie pomyślałem. ale nieźle by było gdyby tak polosowali ;p. co do Milanu to mam nadzieje ze awansują i jakies tam punkciki do przodu w rankingu państw by były. oby niemieckie szybko poodpadały...
"Kiedy jesteś częścią Juve, jesteś zobligowany do zrobienia wszystkiego, by wygrać za każdym razem. To, o czym mogę zapewnić, to że zbudujemy Juventus, który będzie walczył o scudetto."
- jareckik
- Juventino
Chyba trzeba zacząć z Angolami konkurować, Niemcy nieosiągalne..alekssidePL pisze:no tak, nie pomyślałem. ale nieźle by było gdyby tak polosowali ;p. co do Milanu to mam nadzieje ze awansują i jakies tam punkciki do przodu w rankingu państw by były. oby niemieckie szybko poodpadały...
- Kiss
- Juventino
Nie mamy zadnych szans dogonic szkopow przez conajmniej 3 lata. Zreszta Niemcy prawdopodobnie lada chwila polkna Anglikow ->
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html
Nie mowiac o tym, ze jak sie nie ogarniemy to wyprzedzi nas liga portugalska:D (Juz za 2 lata)
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html
Nie mowiac o tym, ze jak sie nie ogarniemy to wyprzedzi nas liga portugalska:D (Juz za 2 lata)
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, 00:16 przez Kiss, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
@zahor możliwe, że była w słabej dyspozycji, ale bez przesady. Gra się tak jak rywal pozwala. Dzisiaj Milan zaskoczył Barce inteligencją, pomysłem na grę co sprawiło, że barcelonie nie grało się łatwo, tak jak z potęgami ligi hiszpańskiej (w szczególności mowa o tych z dolnej części tabeli). To które spotkanie Barca zagrała na 100%?
Mało ich meczów oglądam, chyba że nie mogę zasnąć to bardzo chętnie, ale jeśli tiki taka gra przeciwko drużynie dobrze poukładanej taktycznie zawsze daje z siebie nie więcej niż 50%, dziwne.
Mało ich meczów oglądam, chyba że nie mogę zasnąć to bardzo chętnie, ale jeśli tiki taka gra przeciwko drużynie dobrze poukładanej taktycznie zawsze daje z siebie nie więcej niż 50%, dziwne.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, 00:19 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- Marcin_ACM
- Milanista
Dokładnie. BVB i Schalke04 remisy bramkowe na wyjeździe, 90% szans na awans do ćwierćfinałów. Bayern po zgwałceniu Arsenalu w Londynie - wiadomo. A więc komplet. Zresztą, jeżeli Barcelona odpadnie z nami, to Bayern jest dla mnie kandydatem nr 1 do wygrania LM w tym roku.jareckik pisze: Chyba trzeba zacząć z Angolami konkurować, Niemcy nieosiągalne..
- skurczzone
- Juventino
Bardzo mocny Bayern się zrobił ostatnio, obawiam się o wiele bardziej niż Realu czy United
- zahor
- Juventino
Przeginasz. Piszesz tak, jakby Barcelona przez ostatnie 5 lat grała wyłącznie przeciwko Getafe, Realowi Sociedad i Mallorce, a tutaj nagle trzeba zagrać z poważniejszym rywalem i jest lipa. Ten zespół z tymi zawodnikami potrafił trząść piłkarską Europą, potrafił pokonać każdego i sugerowanie że tych piłkarzy nie stać na nic ponadto, co zaprezentowali dzisiaj jest herezją.dawid91 pisze:@zahor możliwe, że była w słabej dyspozycji, ale bez przesady. Gra się tak jak rywal pozwala. Dzisiaj Milan zaskoczył Barce inteligencją, pomysłem na grę co sprawiło, że barcelonie nie grało się łatwo, tak jak z potęgami ligi hiszpańskiej (w szczególności mowa o tych z dolnej części tabeli). To które spotkanie Barca zagrała na 100%?
Też nie jestem wielkim miłośnikiem tiki-taki, ale faktem jest że Hiszpanie (jako reprezentacja) od siedmiu lat wygrywają tak wszystko, co można wygrać, więc chyba nie jest to tylko narzędzie do klepania kelnerów.
Po losowaniu par 1/8 finału zauważyłem że możliwa jest sytuacja, w której Juventus będzie jednym w ćwierćfinale zespołem spoza Hiszpanii i Niemiec. Nigdy bym się natomiast nie spodziewał że możliwa jest sytuacja, w której żaden hiszpański klub nie awansuje do ćwierćfinału, a jest taka opcja. Co prawda uważam że szanse na awans Malagi, Realu i Barcelony nie są mniejsze niż 30%, a zatem (nawet zakładając zerowe szanse Valencii) wychodzi że szanse na awans chociaż jednego klubu z Hiszpanii wynoszą ponad 75%, ale mimo wszystko - jeszcze niedawno wydawało się że obecność tamtejszych drużyn w 1/4 to niemal pewność.Marcin_ACM pisze: Dokładnie. BVB i Schalke04 remisy bramkowe na wyjeździe, 90% szans na awans do ćwierćfinałów. Bayern po zgwałceniu Arsenalu w Londynie - wiadomo. A więc komplet. Zresztą, jeżeli Barcelona odpadnie z nami, to Bayern jest dla mnie kandydatem nr 1 do wygrania LM w tym roku.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, 00:40 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.