Liga Mistrzów 2012/13
- jareckik
- Juventino
Kolego, od czegoś są te rangi, żeby sobie oznaczyć a nie tak podszywać się pod fana Bianco-Nero...skurczzone pisze:Forza Milan!
Cieszę się z tego zwycięstwa bardziej niż z Juve w Glasgow :lol:
- Brutalo
- Juventino
Kliknąłem w profil użytkownika skurczzone. Dwa posty temu napisał, że woli cygana od Messiego. Co tu dużo gadać. Showmanmateelv pisze:Rozumiem jakąś delikatną oznakę radości, bo już się na FBC patrzeć nie chce, ale takie teksty? Za to powinna być kartka :doh:skurczzone pisze:Forza Milan!
Cieszę się z tego zwycięstwa bardziej niż z Juve w Glasgow :lol:

Milan dzisiaj zagrał jak przystało. Swoje wytrzymali, nosa Szpakowi i Puyolowi utarli. Eliminacja Dumy Katalonii w 1/8 to byłby szok. Przez trzecią (teraz zobaczyłem, że tak ładnie wskoczyli, równie dobrze szóstą) drużynę Serie A ? Hehe, lubię to !
- Kubba
- Juventino
No sorry, ale gra się tak, jak na to przeciwnik pozwala, a Milan zagrał dziś świetnie i praktycznie na nic szczególnego nie pozwolił Barcelonie. Dlatego nie ogarniam jak możesz pisać "że Barca zagrała na 20%"? Moim zdaniem zagrali na setke, ale nie byli w stanie ogarnąć świetnie ułożonego taktycznie Milanu.zahor pisze:Na takiej, że widziałem ten zespół grający bez porównania lepiej. Żeby było jasne - ja nie usprawiedliwiam Barcelony, bo nikt im nie bronił dzisiaj dać z siebie wszystkiego. Milan zagrał lepiej, na zwycięstwo zasłużył, nie twierdzę że jest inaczej. Po prostu uważam że Barcelona ma potencjał żeby w rewanżu wbić im nawet trzy, cztery gole, stąd też sądzę że sprawa awansu jest jak najbardziej otwarta.mateelv pisze: Jak ja nie lubię takiego usprawiedliwiania. Na jakiej podstawie to oceniasz?
Co do rewanżu, się zgadzam. Może i być 10-0 dla Barcelony.
- kuba2424
- Juventino
Chyba nie sądzisz, ze poza mną no i może jeszcze paru odważniejszych, ktoś skreśla Barcelonę?!zahor pisze:Wydaje mi się że na skreślanie Barcelony jest jeszcze zbyt wcześnie. Po pierwsze ta drużyna zagrała dzisiaj na 20% swoich możliwości, jeżeli trafią z formą w rewanżu to będzie to zupełnie inna rozgrywka.
Tylko proszę, nie zaczynaj wykładu o lekceważeniu, bo tak nie jest.Zdaję sobię sprawę z tego, co czeka Milan w rewanżowym meczu, ale dla mnie ten dwumecz rozstrzygnął się dziś, między innymi w głowach zawodników.
Ja natomiast uważam, że to Milan pozwolił im zagrać tylko na 20%, a nie oni zagrali na 20%, bo to brzmi jakby mieli przeciwnikóww w głębokim poważaniu. Messi właściwie nie istniał, więc i Barca nie istniała.
Powoli era Barcelony dobiega końca, co nie zmienia faktu,że przez ostatnich kilka lat napsuli masę nerw kibicom europejskim.
- grande amore
- Juventino
Na stronie SerieA.pl ktorys z kibicow Milanu zapytal czy ktos sie spodziewal takiego wyniku dzis na SanSiro. Przez chwile myslalam o tym, zeby sie tam zarejestrowac i odpisac mu, ze na pewno nie Szpaq :lol:
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- skurczzone
- Juventino
Oj tam to była taka hiperbola, przesadnia nie bierzcie obrażajcie się chłopaki
Co do Ibry to jestem przekonany, że mimo wszystko w Seria A mógłby okazać się lepszy od Messiego.

Co do Ibry to jestem przekonany, że mimo wszystko w Seria A mógłby okazać się lepszy od Messiego.
- zahor
- Juventino
To że Milan zakładał pressing i nie pozwalał Barcelonie grać piłką to jedno - za to należą im się pochwały. Ale druga sprawa jest taka, że Barca dzisiaj grała na stojaka. Nie było ruchu, nie było szukania pozycji, nie było przyspieszania akcji, nie było próby gry z pierwszej piłki, ucieczki na wolne pole, strzałów z dystansu itp. Gdyby Barca starała się, gryzła trawę, próbowała tego wszystkiego, a Milan wszystko by blokował, to bym powiedział że faktycznie zagrali na 100%. I skreśliłbym ich w rewanżu, uznając że Milan po prostu jest lepszy. A tak nie wiem czego się spodziewać.Kubba pisze: No sorry, ale gra się tak, jak na to przeciwnik pozwala, a Milan zagrał dziś świetnie i praktycznie na nic szczególnego nie pozwolił Barcelonie. Dlatego nie ogarniam jak możesz pisać "że Barca zagrała na 20%"? Moim zdaniem zagrali na setke, ale nie byli w stanie ogarnąć świetnie ułożonego taktycznie Milanu.
Co do rewanżu, się zgadzam. Może i być 10-0 dla Barcelony.
Czasami jest tak, że po prostu nie idzie, mimo że się chce, że nie lekceważy się rywala itp. Myślisz że Włosi dostali od Hiszpanów lanie w finale ME, bo się nie spięli?kuba2424 pisze: Ja natomiast uważam, że to Milan pozwolił im zagrać tylko na 20%, a nie oni zagrali na 20%, bo to brzmi jakby mieli przeciwnikóww w głębokim poważaniu.
Zgodzę się natomiast że ten wynik ma duże znaczenie dla psychiki piłkarzy - tak jak pisałem powyżej, Barcelona nie umie grać pod presją, kiedy wynik jest niekorzystny i każda minuta przybliża ich do porażki. I tu właśnie widzę największą szansę Milanu, a nie w tym że wyłączą z gry Messiego i wszyscy jego koledzy (Mistrzowie Świata i Europy) znowu będą się kopać w czoło.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013, 23:42 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- jareckik
- Juventino
Ej dobra ale tak obiektywnie patrząc, to jakby drużyna bez trenera awansowała do 1/4LM to chyba było by coś nie tak?
- AdiZ
- Juventino
Milan kapitalnie zagrał i wygrał. Życzę im z całego serca korzystnego rezultatu w Katalonii i wykopanie aktorów z dalszej gry z LM. Bunga Bunga w Mediolanie pewnie będzie do rana. Słupki wyborcze na pewno w górę wystrzelą. Aktorom trawa nie mogła przeszkadzać to znaleźli kolejną ofiarę w postaci sędziego.
Jeszcze raz gratki dla Milanu. A Szpaku w formie. CEO Milanu to Adriano Galwani :rotfl:
Jeszcze raz gratki dla Milanu. A Szpaku w formie. CEO Milanu to Adriano Galwani :rotfl:
- Montezuma11
- Juventino
Wieje od ciebie sezonowcem na kilometr kolego. Cygan grał w Serie A, między innymi w Juve, więc mogę rozwiać twe watpliwosci, w Serie A cygan dawał radę.skurczzone pisze:Co do Ibry to jestem przekonany, że mimo wszystko w Seria A mógłby okazać się lepszy od Messiego.
FORZA JUVENTUS !!!
- Kubba
- Juventino
A czasami to nie jest tak, że właśnie ten pressing, nie odchodzenie na krok od "swojego" zawodnika nie powodowało tego stojaka i braku wiatru?zahor pisze:To że Milan zakładał pressing i nie pozwalał Barcelonie grać piłką to jedno - za to należą im się pochwały. Ale druga sprawa jest taka, że Barca dzisiaj grała na stojaka. Nie było ruchu, nie było szukania pozycji, nie było przyspieszania akcji, nie było próby gry z pierwszej piłki, ucieczki na wolne pole, strzałów z dystansu itp. Gdyby Barca starała się, gryzła trawę, próbowała tego wszystkiego, a Milan wszystko by blokował, to bym powiedział że faktycznie zagrali na 100%. I skreśliłbym ich w rewanżu, uznając że Milan po prostu jest lepszy. A tak nie wiem czego się spodziewać.
Barca szukała gry, ale Milan im po prostu na to nie pozwolił. Liczę na tak samo dobrze ułożonych Rossonerich w Hiszpanii.
Miałem jeszcze coś napisać odnośnie Szpaka, ale szkoda klawiatury...
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
rozumiem Zahor jakby Barca wygrała 2:0, możnaby tak napisać. Ale dostając dwa gole oni dalej sobie grali na te 20% możliwości? A to roboty jedne, coś w tym jest.
Ja też widziałem Juventus lepiej grający niż z Romą, ale to nie znaczy, że zagraliśmy na 20% swoich możliwości, Antonio popełnił błąd trzeba było pokrętło ustawić tak jak dzisiaj była barca ustawiona, a nie na 10% to byśmy Rome pykneli, filmów sci-fi za dużo Zahor. Jak nie idzie to nie idzie, a poza tym Milan zagrał perfekcyjnie, ale mam info że na 25,5% swoich możliwości
Ja też widziałem Juventus lepiej grający niż z Romą, ale to nie znaczy, że zagraliśmy na 20% swoich możliwości, Antonio popełnił błąd trzeba było pokrętło ustawić tak jak dzisiaj była barca ustawiona, a nie na 10% to byśmy Rome pykneli, filmów sci-fi za dużo Zahor. Jak nie idzie to nie idzie, a poza tym Milan zagrał perfekcyjnie, ale mam info że na 25,5% swoich możliwości

FORZA JUVE!!!
- deszczowy
- Juventino
Swoją drogą: Milan zagrał dziś to, co my ze Szkotami - wyrachowaną, s_syńską, cyniczną piłkę. Dał się wyszumieć piłkarzom Barcy, przyczaił się i spokojnie czekał na wynik. I brawo im za to.
- kuba2424
- Juventino
Chyba Messi & co. ostatnio zbyt bardzo sugerowali się opiniami bukmacherów, którzy wmówili im, że przecież zaraz po losowaniu są już w ćwierćfinale.zahor pisze:Gdyby Barca starała się, gryzła trawę, próbowała tego wszystkiego, a Milan wszystko by blokował, to bym powiedział że faktycznie zagrali na 100%.
To po co biegać i się pocić?!