Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
@up to całkiem normalne ze strony Violi, Toni ma już 50 lat, a El Hamdoui ponoć marzy o odejściu bo mało gra.
Również jestem zdania, że Sanchez to opcja o wiele realniejsza, tańsza i pewniejsza od ściągania Joveticia i innych transferów z FMa. duet Sanchez-Llorente, w odwodzie Miras, Matri i ... Quag/Konus jako zapchajdziura. Jednego z nich trzeba koniecznie opchnąć.
Również jestem zdania, że Sanchez to opcja o wiele realniejsza, tańsza i pewniejsza od ściągania Joveticia i innych transferów z FMa. duet Sanchez-Llorente, w odwodzie Miras, Matri i ... Quag/Konus jako zapchajdziura. Jednego z nich trzeba koniecznie opchnąć.
- Piti
- Juventino
Nie chce Sancheza, wiecie dlaczego? w ogóle to wiecie dlaczego gra niemiłosierną kupe w Barcelonie? bo to ten sam typ piłkarza co Giovinco - sprawdzaja sie jedynie na grze z kontry, czego Barca za często nie stosuje, bo niby kiedy ma stosowac jak przez 90 minut siedza i klepia piłką na połowie rywala
.
- Arbuzini
- Juventino
Dla mnie nie ma napastnika, którego nie można ruszyć. Matriego lubię najbardziej, bo najsympatyczniejszy chłop z naszych wszystkich tap strajków. Quag walnął parę bramek i sam ogłosił się królem kosmosu i okolic, Mirasa szczerzę nie trawię w tym sezonie, a Gio to jednak za mały pikuś żeby grać w Juventusie. A TAKIE statsy w Parmie miał.
Llorente, Sanchez, 50% Muriel - fantasy football, ale byłoby pięknie
EDIT:
Oj, Bazyli. Racji to Ty nie masz.
Llorente, Sanchez, 50% Muriel - fantasy football, ale byłoby pięknie
EDIT:
Oj, Bazyli. Racji to Ty nie masz.
- pumex
- Juventino
Arbuzini, ciekawy jestem Twojego zdania. Masz do wyboru: Sanchez za 20-22mln, Muriel za 15mln lub Jovetic za 35mln. Kogo bierzesz? Szczerze mówiąc, ja sam nie za bardzo wiedziałbym, na kogo postawić. Do Jo-Jo mam słabość, Muriel nie jest jeszcze do końca ukształtowanym piłkarzem, a Sanchez... bo ja wiem... w zasadzie niezła opcja, choć zgadzam się z przedmówcą, że ciut, ciut jedzie od niego Giovincowatością
(żebyśmy mieli tylko takie problemy w temacie 'mercato' :lol:)
(żebyśmy mieli tylko takie problemy w temacie 'mercato' :lol:)

- Lypsky
- Juventino
Jeśli będzie szansa zgarnięcia Sancheza za +/- 20 mln., nie ma nad czym się zastanawiać i do ostatniego dnia kombinować z Joveticiami. Trzeba działać szybko by jakieś lamusy z Neapolu czy inny parówy z Mediolanu nie wmieszały się w całą akcję.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Arbuzini
- Juventino
@pumex
Jakby miał te 170 cm wzrostu to już by Giovinco pewnie nie zalatywał
. Sęk w tym, że on wcale nie jest taki skarlony, jak go malują - tu z kolegą Di Natale.
Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem nam bardzo brakuje jakości w ataku jeśli chodzi o grę z kontry, bo przecież Gio nie trafia u nas w takich sytuacjach. Zresztą podkreślam jeszcze raz - Alexis posiada o wiele więcej atutów niż tylko dobre kontrowanie.
Jove jest nierealny ze względu na cenę, ale jakby nie ucierpiały na tym inne wzmocnienia to byłby moim pierwszym wyborem. Rozstrzygnięcia pomiędzy Sanchezem, a Murielem nie jestem w stanie dokonać na tym etapie rozgrywek. Póki co skłaniam się w stronę Chilijskiej kolonii, ale może się jeszcze pozmieniać.
Dzisiaj tak, a co będzie jutro nie pytaj:
Jove -> Sanchez -> Muriel
A tak już na boku - pod względem charakteru do Juventusu pasuje mi właśnie najbardziej Alexis.
Jakby miał te 170 cm wzrostu to już by Giovinco pewnie nie zalatywał

Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem nam bardzo brakuje jakości w ataku jeśli chodzi o grę z kontry, bo przecież Gio nie trafia u nas w takich sytuacjach. Zresztą podkreślam jeszcze raz - Alexis posiada o wiele więcej atutów niż tylko dobre kontrowanie.
Jove jest nierealny ze względu na cenę, ale jakby nie ucierpiały na tym inne wzmocnienia to byłby moim pierwszym wyborem. Rozstrzygnięcia pomiędzy Sanchezem, a Murielem nie jestem w stanie dokonać na tym etapie rozgrywek. Póki co skłaniam się w stronę Chilijskiej kolonii, ale może się jeszcze pozmieniać.
Dzisiaj tak, a co będzie jutro nie pytaj:
Jove -> Sanchez -> Muriel
A tak już na boku - pod względem charakteru do Juventusu pasuje mi właśnie najbardziej Alexis.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sanchez pewnie podejdzie pod typowy schemat niewypału w wielkim klubie. Barca będzie musiała go komuś wcisnąć, a wszystkie zainteresowane kluby będą rżnąć głupa, że drogo i że wcale nie jest taki dobry... Nie miałbym nic przeciwko, żeby to akurat Marotta go capnął za 20 mln na raty i ogłosił, że to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie 8)
Swoją drogą jeśli było nas stać na 15 mln za Vucinicia, albo po 20 na Asa i Isle, to Sancheza za 20/25 melonów Marotta by pewnie kupił jeszcze dziś wieczorem, gdyby była taka możliwość.
Swoją drogą jeśli było nas stać na 15 mln za Vucinicia, albo po 20 na Asa i Isle, to Sancheza za 20/25 melonów Marotta by pewnie kupił jeszcze dziś wieczorem, gdyby była taka możliwość.
- pumex
- Juventino
Ale ja broń Boże nie miałem na myśli jego warunków fizycznych, które rzecz jasna są nieporównywalnie lepsze niż u naszego Karzełka. Miałem na myśli styl, a konkretniej to, czy Sanchez nadaje się bardziej do gry z kontry, do ataku pozycyjnego, czy odnajdzie się niezależnie od sposobu gry drużynyArbuzini pisze:Jakby miał te 170 cm wzrostu to już by Giovinco pewnie nie zalatywał. Sęk w tym, że on wcale nie jest taki skarlony, jak go malują

Zgoda, brakuje i jest to nad wyraz widoczne. Również zgoda jeśli chodzi o kiepowatość Giovinco w tym aspekcie. Natomiast moim zdaniem nasza słaba gra z kontry jest spowodowana nie tyle słabymi ogniwami, co odpuszczeniem tego elementu. Chodzi o drużynę jako całość, mając sposobność do wyprowadzenia kontrataku często po prostu z niego rezygnująArbuzini pisze:Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem nam bardzo brakuje jakości w ataku jeśli chodzi o grę z kontry
Ale to ponoć na niego uparł się Conte :doh:Arbuzini pisze:Jove jest nierealny ze względu na cenę
EDIT:
Bo tak napisałem ja, jeszcze przed Jakku i regularnie, co jakiś czas coraz to inne źródła potwierdzają tę informacjęLypsky pisze:Bo tak napisałem Jakku, który wyczytał to na VS? :lol:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013, 10:38 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- jareckik
- Juventino
Nie wiem a ten Hamsik niby gdzie miałby grac w dwójce 3-5-2 ?? Sanchez tylko na wypożyczenie jak cos nawet jakbysmy mieli zaplacic 25mln to musimy miec pewnosc ze on sie w ogole nadaje do taktyki Conte... Jo-Jo coś czuję, że do nas nie przyjdzie, bo musieli byśmy słono przepłacić a wiemy jaki jest Marotta... Sprzedajmy Pogbe za 30 i brać Suareza. "Wódkę trzeba żłopać a nie z boku stać stać stać"
Edit: Może by poszli na 30mln + Giovinco za Suareza;] Marotta lubi im mieszać w głowie...
Edit: Może by poszli na 30mln + Giovinco za Suareza;] Marotta lubi im mieszać w głowie...
- @D@$
- Juventino
I gdzie teraz są. Kto jest mistrzem i liderem? Sory, ale np. z Rossim to Viola zrobiła totalne szaleństwo. może mogą sobie pozwolić kluby w dołku bez takiej presji wyniki, ale nie Juve. Może się sprawdzi, może nie, dużo bardziej ryzykowne to było niż zakup Isli, na którego też troche popsioczyć można.Arbuzini pisze:Przy transferze napastnika musimy wziąć pod uwagę, jak to się teraz robi w Serie A. Dla przykładu Milan podjął moim zdaniem niemałe ryzyko sprowadzając za spore kwoty Szarego i Mariuszka (jednak nie były to astronomiczne pieniądze przy obecnych cenach napastników). Roma jak na swoje możliwości wydała mega hajs za młodzika z Ameryki Południowej, a Lamela gra teraz, że aż miło patrzeć. Napoli decydując się na Cavaniego z całą pewnością nie posiadało wiedzy, że w krótkim czasie stanie się on jednym z najlepszych napastników na świecie. We Florencji także sięgnięto po zdolnego młodzieńca (tutaj akurat cena atrakcyjna), a teraz wzięli połamanego Rossiego. I wiecie co?
Zgadzam sie że trzeba mieć oczy na około głowy i łapać zdolnych póki nie mają jeszcze astronimcznych cen, ale spokojnie powoli to robimy, tylko trzeba cierpliwości i nie koniecznie kazdego Boakye czy Gabbiadiniego dawać od razu do pierwszego zespołu na głęboką wodę.
Dla mnie nie ma takiego, którego koniecznie trzeba latem sprzedać. Sprzeda się JEŚLI będzie zaklepany ktoś lepszy, pók co najbliżej wylotu jest Quagliarella, ale to nie jest takie pewne. Z resztą w przypadku przyjścia Sancheza, to raczej Seba powinien odejść, ale też ciężko sobie to wyobrazić, skoro Marotta dopiero co szczodrze wykupił połówkę.Arbuzini pisze:Dla mnie nie ma napastnika, którego nie można ruszyć. (...), a Gio to jednak za mały pikuś żeby grać w Juventusie. A TAKIE statsy w Parmie miał.
Co do statystyk, to akurat Giovinco dużo nie odbiega od tego co uzyskał w Parmie. Teraz ma 10 goli i 6 asyst we wszystkich rozgrywkach (no może samo serie a nie wyglada zbyt okazale), no ale ciężko było się spodzieać, że powtórzy dokładnie wynik z Parmy, gdzie cały zespół grał na niego.
Sancheza negocjować by zejść jak najniżej, Muriela ewentulanie kupić połówkę i zostawić w Udinese, a Fiorentinie kazał się wypchać, jeśli nie będą chcieli zejść z ceny (z resztą jak damy 35 to oni mogą nagle chcieć 40), ale to nie mnei pytałeśpumex pisze:Arbuzini, ciekawy jestem Twojego zdania. Masz do wyboru: Sanchez za 20-22mln, Muriel za 15mln lub Jovetic za 35mln. Kogo bierzesz?

Jak Sanchez gra głową to aż tak bardzo mnie nie interesuje. Np. osobiście uważam, że taki Del Piero gra całkiem dobrze głową, tylko że jak się walczy z obrońcami po 190 cm to średnio taką umiejętność wykorzystaćArbuzini pisze:Cóz... fakt jest taki, że pomimo ok. 15 cm różnicy Sanchez na pewno nie gra głową gorzej od Jojo. Ze słabszej nogi też potrafi zrobić więcej użytku.

Co do masy, to Giovinco też nieźle przypakował w Parmie...
Jak dla mnie Sanchez i Giovinco w Juve to trochę za wiele, trzebaby Sebę sprzedać a średnio to widzę.
- francois
- Juventino
Jeśli Sanchez by się nie sprawdził to wszyscy 'zjedzą' Marottę :lol:
Fakt faktem, jeśli chce się mieć dobrego piłkarza po okazyjnej cenie (a Sanchez w granicach 20 mln to okazja) to trzeba zaryzykować. Wg mnie jednak nie pasuje do drużyny. Jakoś go nie widzę.
Fakt faktem, jeśli chce się mieć dobrego piłkarza po okazyjnej cenie (a Sanchez w granicach 20 mln to okazja) to trzeba zaryzykować. Wg mnie jednak nie pasuje do drużyny. Jakoś go nie widzę.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
Ale co ma piernik do wiatraka? Liderem Juventus jest dzięki kapitalnej grze środka pola, dobrej obronie i skrzydłach, nie ma co z automatu chwalić napastników "bo jesteśmy mistrzami". Każda z tych drużyn, które wymienił Arbuzini ma akurat atak silniejszy od Juventusu. Piszesz że Juve nie może sobie pozwolić na eksperymenty, że jest presja wyniku - tyle że my te wszystkie wyniki osiągamy nie dzięki napastnikom, a mimo nich. W budowanie pierwszej linii Marotta wpompował chyba więcej kasy niż jakikolwiek inny klub w Italii, a nie mieścimy się pod kątem jakości nawet w pierwszej piątce.@D@$ pisze:I gdzie teraz są. Kto jest mistrzem i liderem? Sory, ale np. z Rossim to Viola zrobiła totalne szaleństwo. może mogą sobie pozwolić kluby w dołku bez takiej presji wyniki, ale nie Juve. Może się sprawdzi, może nie, dużo bardziej ryzykowne to było niż zakup Isli, na którego też troche popsioczyć można.
To inaczej. Jeżeli ktoś przyjdzie, to ktoś musi też odejść, napastników będzie w kadrze pewnie pięciu, tak jak w tym roku (Iaquinty nie liczę). Za Bendtnera przyszedł Anelka, latem zmieni go Llorente, więc bilans na zero, ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić że nie będzie już ŻADNYCH transferów napastników. Ktoś po prostu musi przyjść, więc siłą rzeczy, kogoś też trzeba będzie sprzedać.@D@$ pisze:Dla mnie nie ma takiego, którego koniecznie trzeba latem sprzedać. Sprzeda się JEŚLI będzie zaklepany ktoś lepszy, pók co najbliżej wylotu jest Quagliarella, ale to nie jest takie pewne. Z resztą w przypadku przyjścia Sancheza, to raczej Seba powinien odejść, ale też ciężko sobie to wyobrazić, skoro Marotta dopiero co szczodrze wykupił połówkę.
Z drugiej strony, teraz ma za plecami najlepszą pomoc w Serie A, a być może i na świecie, która chętnie grałaby na niego, gdyby chociaż trochę wystawał ponad poziom swoich pierdołowatych kolegów.@D@$ pisze: Co do statystyk, to akurat Giovinco dużo nie odbiega od tego co uzyskał w Parmie. Teraz ma 10 goli i 6 asyst we wszystkich rozgrywkach (no może samo serie a nie wyglada zbyt okazale), no ale ciężko było się spodzieać, że powtórzy dokładnie wynik z Parmy, gdzie cały zespół grał na niego.
Niekoniecznie, biorąc pod uwagę jego klauzulę wykupu.@D@$ pisze:Fiorentinie kazał się wypchać, jeśli nie będą chcieli zejść z ceny (z resztą jak damy 35 to oni mogą nagle chcieć 40), ale to nie mnei pytałeś
Tutaj również nie mogę się zgodzić. Gra głową to nie tylko samo uderzenie, ale przede wszystkim znalezienie sobie pozycji, zrobienie miejsca i wyskok. Zobacz sobie jak uderza piłkę głową Falcao (który jest chyba w tym elemencie najlepszy na świecie), który od ADP jest raptem parę centymetrów wyższy. Jemu wysocy obrońcy niestraszni.@D@$ pisze:Jak Sanchez gra głową to aż tak bardzo mnie nie interesuje. Np. osobiście uważam, że taki Del Piero gra całkiem dobrze głową, tylko że jak się walczy z obrońcami po 190 cm to średnio taką umiejętność wykorzystać
Ja natomiast w ogóle nie widzę takiej opcji, żeby Llorente był jedynym porządnym wzmocnieniem na lato. Jeżeli pojawi się szansa pozyskania Chilijczyka, ale będzie się to wiązało z oddaniem Seby, to ja bym się nie zastanawiał.@D@$ pisze:.
Jak dla mnie Sanchez i Giovinco w Juve to trochę za wiele, trzebaby Sebę sprzedać a średnio to widzę.
Jeżeli natomiast nasz DS przestraszy się, zrobi kupę i wybierze kolejny wariant bezpieczny typu "wypożyczenie Boriniego z opcją wykupu" (przykładowo) to zjedzony powinien zostać tym bardziej.francois pisze:Jeśli Sanchez by się nie sprawdził to wszyscy 'zjedzą' Marottę :lol:
Kolega chyba nie śledzi forum zbyt regularnie, bo jakby śledził, to by wiedział że Messi we Włoszech by nie strzelił nawet 20 goli. Chievo zaparkuje autobus i będzie mieć pograne.Virgil pisze:A może 35mln + Giovinco za Messiego?
To jest taka sama dyskusja, jaka się jakiś czas temu toczyła na temat wrzutek ze skrzydeł - nie gramy ich, bo nie mamy wykonawców, czy nie mamy wykonawców, bo Conte nie planuje takiego sposobu gry.pumex pisze: Natomiast moim zdaniem nasza słaba gra z kontry jest spowodowana nie tyle słabymi ogniwami, co odpuszczeniem tego elementu. Chodzi o drużynę jako całość, mając sposobność do wyprowadzenia kontrataku często po prostu z niego rezygnują
W mojej opinii im więcej kart mamy w ręku jeżeli chodzi o możliwości atakowania bramki rywala, tym lepiej. W tej chwili ten nasz wachlarz zagrań jest dość ograniczony - kontrolowanie środka pola i próby wymyślenia czegoś pod bramką rywala z ataku pozycyjnego. Gdyby doszła możliwość poszukania napastnika górną piłką (pewnie dojdzie, jak przyjdzie Llorente) - zawsze na plus. Gdyby pojawił się drybler, potrafiący wejść w szesnastkę z piłką przy nodze - bardzo fajnie (karzeł się nie liczy). Jakby pozyskać napastnika, którego można uruchomić długą piłką przy kontrze - dlaczego nie? Różnorodność rozwiązań wydaje mi się kluczem do sukcesu.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013, 17:43 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- juventussek
- Juventino
Dziennikarze znanego serwisu internetowego poinformowali że Messi kłoci się z kolegami drużyny. Myślę że Marotta to wykorzysta.