Mercato (2012-2014)
- Dolce Vita
- Juventino
Iaquinta jak wysoko na tej liście...Nic dziwnego, że doi nas ile wlezie... Pogbie też przydałoby się podnieść pensję bo zara go Raiola gdzieś wytransferuje.

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
rufi8 pisze:Jestem z Juve od 1991 roku
Ale Ty stary jestes, ziooom, prawie tak jak jarufi8 pisze:Bardzo możliwe, że znajdzie się ktoś kto jest z bianco-nerimi dłużej. Ja faktycznie byłem szczylem, miałem wtedy 13 lat.

Jove strzela Interowi gola w stylu... Del Piero <3
Napalilem sie tez troche na Ville.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- @D@$
- Juventino
Co nie znaczy że musimy się pozbywać podstawowego gracza bo "może PSG inaczej nie puści Włocha". Jak się Paryżanie uprą to w najgorszym razie sprawę trzeba będzie albo przeczkać, albo szukać innych opcji. Chyba że pijesz tylko do ceny jaką rzucił @DM, wtedy sory że się wcinamzahor pisze:Pewnie że lepiej. Ale jeszcze lepiej wymienić go za Padoina. Pewnym minusem obu opcji jest jednak to, że wydają się one niemożliwe do zrealizowania.Dobry Mudżyn pisze:OK,w porzadku, ale czy nie lepiej byloby wybulic za Verrattiego 15 milionow, niz oddawac im Lichego?

Pomijając wszystko, słabo by to wyglądało gdybyśmy ostatecznie wymienili Lichtsteinera na Islę jeszcze nic na tym nie zarabiając.

Oby nie, bo jeszcze nam odda Pirlo za drmo do Interurufi8 pisze:chyba że zmienimy dyrektora sportowego na powiedzmy Gallianiego, a ten sprezentuje nam...

Nie ma ludzi nie zastąpionych, ale to nie znaczy że mamy sobie niepotrzebnie robić problem w lini pomocy, czy na prawej flance (Lichy). Ale nie martwię się o to, bo nic ne wskazuje na tyki scenariusz.
Na moje, to wykupienie Isli teraz byłoby głupie, pytanie tylko właśnie jest takie, jak dogadał się Marotta z Udinese, ciekawe czy w ogóle się tego dowiemy (po ew. wykupie). Rozsądnie byłoby go potrzymać jeszcze rok z tą jedną połówką. A potem konkurs kopert albo Udinese zmięknie (chyba żeby zmiękli już teraz u puścili drugą połówkę taniej).Arbuzini pisze:Isla też zostanie u nas. Pod znakiem zapytania stoi tylko fakt, czy w ruch pójdzie gotówka, czy po prostu dalej będzie grał u nas na zasadzie współwłasności. Wystarczy przeanalizować sobie te dwa transfery żeby zauważyć, że zapłaciliśmy za tych zawodników trochę więcej w zamian za taką możliwość współwłasności żeby mieć hajs na napastnika. Z drugiej strony niemal pewne wydaje mi się, że Marotta zobowiązał się do wykupienia obu panów. (...)Znając upodobania Marotty przyjdzie też jakiś środkowy pomocnik. Zapewne będzie to ten ugadany Poli - ihmo niepotrzebny ruch.
@Arbuzini, czy to nie Ty rok/półtora temu mocno polecałeś Poliego?

Na temat Storariego już się inni sensownie wypowiedzili, ja się czepię Padoina. Kokosów nie zarabia, na nim też specjalnie nie zarobimy a jako solidny zapychacz się przydaje (kiedy np. Lichtsteiner odpoczywa, Isla szuka i nie znajduje formy a Caceres łata defensywę). De Ceglie to jest głębsza spawa, ale ostatecznie też się pewnie nigdzie nie ruszy.iltalismano pisze:Padoin,De Ceglie out
Chcialbym by Leali wrocił i zastąpił juz Storariego.
Z nim to jest dziwna sprawa. Jest solidny, potrafi grać kombinacyjnie, też nie można powiedzieć żeby sie spalał. A jednak jego występy mmoim zdaniem bardzo się różnią, tzn. gra w lidze mistrzów w porównaniu do tego co pokazuje w serie a. W LM zachowuje się jakoś tak asekuracyjnie, wręcz bojaźliwie w ofensywie. Nie wiem, może trema, bo to pierwsze jego mecze w tych rozgrywkach (a jednak podczas PNA takiej tremy nie widizałem) i np. za rok będzie lepiej. Mam dziwne przeczucie że w tej edycji nie pokaże więcej niż w fazie grupowej, obym się mylił.pumex pisze:Sprowadzenie kogoś na lewą stronę jest dla mnie równie istotne, co rewolucja w ataku i podkreślam, że nie mówię tego przez pryzmat ostatniego, słabego występu Kwadwo. Asamoah jest zawodnikiem bardzo dobrym, ale nie jest typowym wingbackiem i to niestety czasem widać.
"Trzeba" jak trzeba. Taki Marchisio mia niedawno podwyższaną, więc nie jest to sprawa paląca. Leo dostaje na poziomie Barzagliego i nie wiem w sumie czemu miałby mieć więcej (wiem, to tak nie działa), z resztą nie sądzę by się gdzieś wybierał. Jak juz to Vidalowi, ale to też wtedy gdy zacznie grymasić, bądź bedzie mu się kończył kontrakt i pewnie pójdzie 0,5 góra 1 mln do góry z zarobkami. No i Pogba, wcześniej czy później zażąda podwyżki, o to akurat jestem spokojny...AdiZ pisze:Pensje trzeba podnieś Vidal'owi Marchisio, Bonucci'emu
Co do Pepe, z nim są w zasadzie dwa problemy. Pierwszy to oczywiście przewlekła kontuzja. Drugi jest taki, że w zasadzie nie ma dla niego miejsca w 3-5-2. Przypominam, że po wprowadzeniu tego systemu zaczął pojawiać się sporadycznie (już w zeszłym sezonie) i to też tylko wtedy gdy wracaliśmy do 4-3-3. Pamiętam też, że grał lepiej w 4-3-3 niż w 4-4-2, więc na logikę tym ciężej go widać na pozycji Lichego w 3-5-2.
Conte ostatnio robi taki manewr, że gdy prowadzimy to wpuszcza Pogbę za napastnika, więc od biedy mógłby też wpuścić Pepe za typowego napastnika (Pepe grał w dwuosobowym ataku co najmniej w meczu z Napoli (3:3) ) zamiast tego Pogby, ale to chyba nie jest wystarczający powód by go trzymać.
Szkoda pilkarza, fajnie się spisywał w 4-3-3 a także dzięki niemu można było jedną zmianą łagodnie zmieniać te formacje. Problem jest taki, że on się łamie a Conte powoli porzuca 4-3-3.
Ładnie, nie dość że stuknęła 1000 strona, to jeszcze 15000 postów w tym temacie :doh:
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013, 21:49 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mate.G
- Juventino
No bramka mistrzowska, lecz w ostatnich meczach formą nie zachwycał...Bazyliszek pisze:tak bardzo bym chcial Jovetica w Juve...
Ogólnie to momentami Fiorentina klepie Inter tak jakby grali z jakimiś amatorami

Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013, 21:45 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Ad Isla. Warto przypomnieć jak ten transfer się odbył (Asamoaha zresztą też). Najpierw kupiliśmy całość karty zawodniczej, a potem Udinese od nas odkupiło połówkę. Ewidentna przysługa ze strony Udinese. Jestem ciekawy, jak to rozwiąże Marotta. Oczywiście, że najrozsądniej z naszej perspektywy byłoby zrobić tak, jak Ty mówisz, ale może między klubami umowa - niekoniecznie na piśmie - wygląda inaczej.@D@$ pisze:Na moje, to wykupienie Isli teraz byłoby głupie, pytanie tylko właśnie jest takie, jak dogadał się Marotta z Udinese, ciekawe czy w ogóle się tego dowiemy (po ew. wykupie). Rozsądnie byłoby go potrzymać jeszcze rok z tą jedną połówką. A potem konkurs kopert albo Udinese zmięknie (chyba żeby zmiękli już teraz u puścili drugą połówkę taniej).Arbuzini pisze:Isla też zostanie u nas. Pod znakiem zapytania stoi tylko fakt, czy w ruch pójdzie gotówka, czy po prostu dalej będzie grał u nas na zasadzie współwłasności. Wystarczy przeanalizować sobie te dwa transfery żeby zauważyć, że zapłaciliśmy za tych zawodników trochę więcej w zamian za taką możliwość współwłasności żeby mieć hajs na napastnika. Z drugiej strony niemal pewne wydaje mi się, że Marotta zobowiązał się do wykupienia obu panów. (...)Znając upodobania Marotty przyjdzie też jakiś środkowy pomocnik. Zapewne będzie to ten ugadany Poli - ihmo niepotrzebny ruch.
@Arbuzini, czy to nie Ty rok/półtora temu mocno polecałeś Poliego?Bo pamiętam że ktoś tu kiedyś regularnie to nazwisko podrzucał...
Ad Poli. Prędzej za Cigarinim i to raczej niezbyt natarczywie. Jak znajdziesz moje regularne posty o Polim, że jest spoko i dawać go to kupuję Bilobil.
- francois
- Juventino
Nie widziałem wcześniej tego zestawienia, ale jestem pod wrażeniem porządków Marotty. Tylko te 2 mln Lucio śmiesznie wyglądająAdiZ pisze:

Taka refleksja mnie naszła - skoro Llorente dostanie 4.5 mln... to nie liczmy na nowego napastnika. Przynajmniej żaden Dzeko, żaden Higuain, żadna inna 9tka.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- jakku1
- Juventino
Specjalnie odkopalem ten post, bowiem kilka ciekawych rzeczy wyszlo na jaw (wyszlo albo nie - nigdy nie wiadomo, ile w tym prawdy). Sprawy wygladaja podobno tak:pumex pisze:Nie wiem, na ile plotka panująca na obcojęzycznych forach jest prawdziwa, ale ostatnio znowu odżyły pogłoski (by Curva), że wielkim marzeniem Conte jest duet napastników Jovetic-Cavani. Podobno jego zdaniem to para idealnie pasująca do naszego 3-5-2 i Antonio chciałby mieć u siebie przynajmniej jednego z nich. Piszę to tylko w ramach ciekawostki, nie dla podsycania napięcia i oczekiwań
1. Jovetic jednak ma wpisana klauzule odejscia ale wynoszaca 35m, a nie 30m, ktore dawalismy latem. Z tym, ze plotka glosi, ze ta klauzula funkcjonuje do konca sierpnia 2013. Potem bedzie obowiazywala nowa - 45m.
2. Ostatnie fochy Conte odnosnie zimowego mercato mialy przede wszystkim na celu zmuszenie Marotty do... postawienia wlasnie na Joveticia. Conte chce i chcial konkretnego napastnika. Tak jak Pumex napisal, nasz trener najchetniej widzialby w druzynie duet Jovetic - Cavani. Wszyscy zdaja sobie sprawe, ze jest to niemozliwe, ze zakontraktowalismy juz Llorente, ktory bedzie pelnil role 9. Teraz wszystko rozbija sie o to, kto i czy zostanie dokoptowany na pozycje SS. Conte chce Joveticia i jest w tym zdeterminowany. Marotta widzi za to "okazje" w A. Sanchezie i Murielu. Agnelli popiera poglady naszego trenera. Stad te rozdzwieki, o ktorych pisala prasa.
3. Quagliarella jest po raz kolejny kluczem w tej calej transakcji, chyba ze postawimy wszystko na jedna karte i od reki damy 35 baniek zamykajac negocjacje. To jest mozliwe, ale nie jest powiedziane, ze sprawa nie zostanie rozstrzygnieta wlasnie z udzialem Quagliarelli. Podobno strasznie zainteresowany uslugami naszego napastnika jest trener Fiorentiny - Montella. Problem jest raczej ze strony Quaga, ktory uwaza, ze Viola to za niskie progi. Poki co przynajmniej.
Mysle, ze nad transferem SS bedziemy pracowac najwiecej i najwpowazniej, jesli chodzi o letnie mercato. To bedzie nasz glowny cel, pytanie jednak brzmi, czy znow nie bedzie wielkiego rozczarowania?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Mate.G
- Juventino
Jojo nie jest wart tych pieniążków.
To dobry zawodnik ale nie za 30-35mln...
Na Suareza kasy nie mamy... ale jeśli damy te 30 - 35 mln na Jovetica, to nie powiem wolałbym Urugwajczyka
(który jest droższy o 10 mln~) ale też lepszy, bym powiedział co najmniej o klasę...
To dobry zawodnik ale nie za 30-35mln...
Na Suareza kasy nie mamy... ale jeśli damy te 30 - 35 mln na Jovetica, to nie powiem wolałbym Urugwajczyka
- AdiZ
- Juventino
3-5-Jovetic-Cavani :płaczę: Kosmicznie by to wyglądało.jakku1 pisze:Specjalnie odkopalem ten post, bowiem kilka ciekawych rzeczy wyszlo na jaw (wyszlo albo nie - nigdy nie wiadomo, ile w tym prawdy). Sprawy wygladaja podobno tak:
1. Jovetic jednak ma wpisana klauzule odejscia ale wynoszaca 35m, a nie 30m, ktore dawalismy latem. Z tym, ze plotka glosi, ze ta klauzula funkcjonuje do konca sierpnia 2013. Potem bedzie obowiazywala nowa - 45m.
2. Ostatnie fochy Conte odnosnie zimowego mercato mialy przede wszystkim na celu zmuszenie Marotty do... postawienia wlasnie na Joveticia. Conte chce i chcial konkretnego napastnika. Tak jak Pumex napisal, nasz trener najchetniej widzialby w druzynie duet Jovetic - Cavani. Wszyscy zdaja sobie sprawe, ze jest to niemozliwe, ze zakontraktowalismy juz Llorente, ktory bedzie pelnil role 9. Teraz wszystko rozbija sie o to, kto i czy zostanie dokoptowany na pozycje SS. Conte chce Joveticia i jest w tym zdeterminowany. Marotta widzi za to "okazje" w A. Sanchezie i Murielu. Agnelli popiera poglady naszego trenera. Stad te rozdzwieki, o ktorych pisala prasa.
3. Quagliarella jest po raz kolejny kluczem w tej calej transakcji, chyba ze postawimy wszystko na jedna karte i od reki damy 35 baniek zamykajac negocjacje. To jest mozliwe, ale nie jest powiedziane, ze sprawa nie zostanie rozstrzygnieta wlasnie z udzialem Quagliarelli. Podobno strasznie zainteresowany uslugami naszego napastnika jest trener Fiorentiny - Montella. Problem jest raczej ze strony Quaga, ktory uwaza, ze Viola to za niskie progi. Poki co przynajmniej.
Mysle, ze nad transferem SS bedziemy pracowac najwiecej i najwpowazniej, jesli chodzi o letnie mercato. To bedzie nasz glowny cel, pytanie jednak brzmi, czy znow nie bedzie wielkiego rozczarowania?
Ale zejdźmy na ziemie. Dopóty Marotta będzie w klubie nie zobaczymy TOPa w ataku. Llorente to wymysł Marotty. Jeśli Conte się zdenerwuje łagodnie mówiąc to Fernando spędzi sezon na ławie jak Elia. Sanchez czy Muriel mogą przyjść jako dodatek do TOPa którym nie jest i nigdy nie będzie Llorente. Ale tylko i wyłącznie wtedy gdy Conte tego będzie chciał. W przeciwnym wypadku to kasa wydana w błoto.
Dużym Problem jest kuracjusz Quagliarella. Kopie się po czole i nie chce odejść. Ogromnym błędem był wykup jego karty po ciężkiej kontuzji. Ale błąd tkwił w umowie, którą fatalnie zawarto i trzeba było go wykupić. Quagliarella się nigdzie nie ruszy, jemu jest tu dobrze, odcina tylko kupony. Sam to przyznał, on jak i jego agent mówili to wielokrotnie. W dodatku przedłużono z nim kontrakt co jest paranoją. Pozbyć się wpierw Marotty. Konflikt jest, miał okienko transferowe do wykazania się i przybył Bendtner. Przeglądną ślepiami całą Europe zamiast skupić się na 2 czy 3 celach. Wyskoczył jak Filip z konopi niosąc 30 baniek za Jovetica w sierpniu i myślał, że wszyscy upadną na twarz przed dyrektorem Juventusu. Marotta nie przeskoczy pewnego poziomu. Z nim
okienko letnie będzie wyglądało jak ostatnie. Szukamy napastnika z prawdziwego zdarzenia 2 miesiące skończy się na Pazzinim. No ale jest Llorente. Więc można usprawiedliwić.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Buffon- Chiellini Barzagli Bonucci -Asamoah- Vidal Pirlo Marchisio - Lichstainer - Jovetic Cavani
Dajcie mi Barcelone,Real i Man Utd!
Ależ było by fapu fap. ojoj. ; )
Aczkolwiek, przy samym Jojo-Llorente ,zle nie bedzie ; )
Dajcie mi Barcelone,Real i Man Utd!
Ależ było by fapu fap. ojoj. ; )
Aczkolwiek, przy samym Jojo-Llorente ,zle nie bedzie ; )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.