Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 15:39

Ouh_yeah pisze:Co do powtarzania pewnych wątpliwych haseł, to jednym z nich jest "olbrzymia pensyja Llorente". Pirlo dostał 3,5 na trzy lata i biorąc pod uwagę jego wiek i słabe ostatnie sezony w Milanie, to było znacznie większe ryzyko niż dorodny Hiszpan.
Bez obrazy, ale mnie bardziej irytują hasła jakoby Pirlo był od paru lat w słabiej formie, czy jego transfer był ryzykowny. Dla mnie jedyną niewiadomoa było to, czy wytrzyma fizycznie, bo że jest genialny to wiadomo od 10 lat. Owszem, zdarzyła mu się raz pólroczna kontuzja, może trcohę zajęła mu rehabilitacja, ale bez przesady, to zawsze była jakość, choć faktycznie tak dobrych statystyk jak w zesłżym sezonie nie miał chyba nigdy wcześniej, nie zmienia to faktu, że w Milanie był lata liderem, tak jak teraz w Juve.

Nie na temat, ale na eurosporcie2 Augsburg gra z Leverkusen i broni "nasz" Manninger :) Aż się zdziwiłem, nie wiedziałem że trafił do Niemiec, ale tej gęby się nie zapomina.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 15:44

Widzę, że parę lepszych występów naszych napastników i już nie trzeba transferów do ataku. Prawda jest taka, że od bramki do pomocy jesteśmy drużyną na światowym poziomie. Niestety jeśli chodzi o napad to odstajemy od światowej czołówki i jeśli mamy być siłą w Europie to tutaj w pierwszej kolejności potrzeba transferów.

Czy mamy w składzie napastników formatu choćby Benzemy, Igły, czy nawet Lewandowskiego? Nie. O super-TOPach w stylu Van Periego, Ronaldo, Cavaniego czy Falcao nie ma nawet co mówić.

Przychodzi Llorente i to jest duży krok naprzód. W formie jest zawodnikiem o klasę lepszym od każdego naszego napastnika. Bardzo dużo będzie zależało od tego w jakiej dyspozycji będzie, kiedy pojawi się Turynie.

Co z tego, że na cofniętym napastniku mamy Giovinco oraz Vucinicia. Jedna połowa forum nie chce nigdy więcej oglądać Mrówy na boisku, a druga dostaje nudności na widok gry Czarnogórca i z chęcią wystrzeliłaby go w kosmos. Choćby gości scalić w jednego zawodnika to Sanchez i tak jest piłkarzem zdecydowanie lepszym.

No i Icardi. Ten chłopak to jest diament. Naprawdę bardzo bym chciał żeby Juventus zapewnił sobie do niego prawa. Myślę, że w tym roku są spore szanse na odejście Cavaniego z Napoli więc o młodego Argentyńczyka może być ciężko. Dodatkowo paskudną kontuzję zaliczył Milito więc Inter słynący z zamiłowania do tej nacji też pewnie zagęści ruchy w staraniach o niego.

Tak często narzekamy, że nie mamy zawodników do gry w 352. Dokładnie, zgadzam się w 100%. Do gry tym ustawieniem brakuje nam dwóch klasowych napastników.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 15:54

Arbuzini pisze:Widzę, że parę lepszych występów naszych napastników i już nie trzeba transferów do ataku. Prawda jest taka, że od bramki do pomocy jesteśmy drużyną na światowym poziomie. Niestety jeśli chodzi o napad to odstajemy od światowej czołówki i jeśli mamy być siłą w Europie to tutaj w pierwszej kolejności potrzeba transferów.
Jakby na nas było jeszcze stać na tą światową czołówkę w ataku. Nigdy nie będzie nas stać na takich graczy, bo nie mamy bogatych właścicieli albo własności na połowie Półwyspu Apenińskiego. Nie chodzi się o podjaranie formą ataku tylko o realne możliwości. Jeśli nie kupimy jakiegoś talentu albo nie wyhodujemy go to nigdy nie będziemy mieli w ataku gracza światowego poziomu.

Jedynie na kogo nas stać to przy dobrych lotach na Sancheza albo Suareza, o ile kwota miałaby być maksymalnie 30 milionów.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 15:58

wloski pisze:Jedynie na kogo nas stać to przy dobrych lotach na Sancheza albo Suareza, o ile kwota miałaby być maksymalnie 30 milionów.
A mi podoba się pomysł z Villą. Byłby jeszcze tańszy niż wymieniona przez Cb dwójka, Barca chyba nie powinna robić problemów z transferem. A napastnik znakomity.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 15:59

Arbuzini pisze:Widzę, że parę lepszych występów naszych napastników i już nie trzeba transferów do ataku.
Nie chodzi o to czy potrzeba, tylko o nasze możliwości. Trzeb być nieźle naiwnym, żeby wierzyć w jakiegoś Suareza itp.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:00

Arbuzini pisze:Tak często narzekamy, że nie mamy zawodników do gry w 352. Dokładnie, zgadzam się w 100%. Do gry tym ustawieniem brakuje nam dwóch klasowych napastników.
Nie wiem, na ile plotka panująca na obcojęzycznych forach jest prawdziwa, ale ostatnio znowu odżyły pogłoski (by Curva), że wielkim marzeniem Conte jest duet napastników Jovetic-Cavani. Podobno jego zdaniem to para idealnie pasująca do naszego 3-5-2 i Antonio chciałby mieć u siebie przynajmniej jednego z nich. Piszę to tylko w ramach ciekawostki, nie dla podsycania napięcia i oczekiwań :wink:

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:03

pumex pisze:
Arbuzini pisze:Tak często narzekamy, że nie mamy zawodników do gry w 352. Dokładnie, zgadzam się w 100%. Do gry tym ustawieniem brakuje nam dwóch klasowych napastników.
Nie wiem, na ile plotka panująca na obcojęzycznych forach jest prawdziwa, ale ostatnio znowu odżyły pogłoski (by Curva), że wielkim marzeniem Conte jest duet napastników Jovetic-Cavani. Podobno jego zdaniem to para idealnie pasująca do naszego 3-5-2 i Antonio chciałby mieć u siebie przynajmniej jednego z nich. Piszę to tylko w ramach ciekawostki, nie dla podsycania napięcia i oczekiwań :wink:
Bardzo ciekawa ciekawostka, każdy kto życzy dobrze Juve ma takie samo zdanie jak on :D

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:05

Cavani -> Napoli = 17 mln E
El Shaarawy -> Milan = 15,5 mln E

Przykłady z ostatnich lat na własnym podwórku. Stać nas na klasowego napastnika, ale trzeba go najpierw znaleźć, a nie liczyć na gotowe.

@fazzi
Naprawdę jest na tym globie od groma lepszych napastników niż nasi i kwota ich odstępnego wynosi poniżej 30 mln E.

@pumex
Nie kuś losu, diable!
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2013, 16:07 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:05

Arbuzini pisze:O super-TOPach w stylu Van Periego, Ronaldo, Cavaniego czy Falcao nie ma nawet co mówić [...]
Myślę, że w tym roku są spore szanse na odejście Cavaniego
Jeśli Cavani odszedłby z Napoli to dokąd? Chelsea, Real, City, PSG? Chyba tylko te kluby na niego stać. Ale w każdym z tych klubów są już świetni napastnicy. Więc taki transfer wywoła coś w stylu "okazji", jak to mawia Marotta, do kupienia zbędnego zawodnika z wymienionych klubów. Chyba nikt nie pogardziłby Lukaku, Hiaguainem czy Dzeko. Może nawet Gameiro :think:
Arbuzini pisze:Cavani -> Napoli = 17 mln E
My też interesowaliśmy się Cavanim gdy grał w Palermo. A z tego co pamiętam spora część userów JP mówiła "drewno", "drugi Amauri" itp :prochno:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:12

Wielki mi problem, Elkann wyskakuje z bańki euro i Antoś będzie wniebowzięty :D

Nie dla Villi, coś on nie może wykurować się do końca po tej kontuzji i jeszcze złapie u nas coś większego a kasa za niego pójdzie się przejść.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:15

pumex pisze:
Hehe to musi ktoś tam być mega naiwny. Jovetic może jest jeszcze możliwy, ale jego umiejętności jakoś się nie ujawniają, a ogólnie to on powiedzmy sobie był ok do sprowadzenia kiedy marzyliśmy o powrocie do LM. Teraz jak dla mnie ten gracz nie ma sensu racji bytu, bo są lepsi gracze od niego, którzy może się spodobać projekt Juventusu, który jak widać bardzo dobrze się rozwija.

Jeśli chodzi o Cavaniego, to już bardziej uwierzyłbym w sprowadzenie Falcao, którego najchętniej sprzedaliby za granicę. Analogicznie jest z Edisonem, Napoli nie będzie chciało oddawać swojego najlepszego gracza do rywala. Bo on zmniejszył dystans do Juventusu, bez niego Napoli mogłoby pomarzyć o takiej stracie punktowej jak mają teraz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:15

francois pisze:My też interesowaliśmy się Cavanim gdy grał w Palermo. A z tego co pamiętam spora część userów JP mówiła "drewno", "drugi Amauri" itp :prochno:
Były też newsy o zainteresowaniu nim jeszcze zanim trafił do Palermo.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:19

Przykłady z ostatnich lat na własnym podwórku. Stać nas na klasowego napastnika, ale trzeba go najpierw znaleźć, a nie liczyć na gotowe
Muriel!

Już za chwileczkę, juz za momencik, zacznie się kręcić... tysięczna strona :dance:

Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 16:48

Ile jeszcze musi uplunac wody w wisle bysmy kupili cos co mozna by bylo nazwac transferowym hitem? Nie m nadzieji, jak sami sobie nie wychowamy, to gotowca nie dostaniemy.

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 17:05

Arbuzini pisze:Cavani -> Napoli = 17 mln E
El Shaarawy -> Milan = 15,5 mln E

Przykłady z ostatnich lat na własnym podwórku. Stać nas na klasowego napastnika, ale trzeba go najpierw znaleźć, a nie liczyć na gotowe.

@fazzi
Naprawdę jest na tym globie od groma lepszych napastników niż nasi i kwota ich odstępnego wynosi poniżej 30 mln E.
Tylko że skoro kibice chcą topa to nie można go "wyhodować", Cavani nie był na pewno topem w Palermo. El Shaarawy jeszcze sezon temu był niezły a teraz jest uważany za topa (lub w pobliżu). Marotta za wydanie 15 mln na napastnika nie topa zostałby "powieszony" przez kibiców( zwłaszcza na forum:prochno: ). Prawda jest taka że kupiliśmy ostatnio sporo napastników i zawsze jest szansa że któryś odpali.
A zachwycanie się Icardim jest dziwne, chłop jeszcze sezonu w Serie A nie zagrał strzelił co prawda 8 bramek ale w 3 meczach w tym 4 Pascarze

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Zablokowany