Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2013, 21:48

Żeby było śmieszniej, strzelanie z Romą rozpoczął dzisiaj Esti. Od kiedy nie ma Zemana, bo coś mnie ominęło chyba?

Co do tabeli, to mogłaby taka pozostać do końca. 2 Mediolany tuż poza LM, to mogłoby byc ciekawe :) Napoli wstydu w LM ie przyniesie, a Lazio może sę nie wyprzeda jak Udinese i chociaż wejdzie do tej imprezy i to nie jako chłopcy do bicia.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2013, 22:27

@D@$ pisze:Żeby było śmieszniej, strzelanie z Romą rozpoczął dzisiaj Esti. Od kiedy nie ma Zemana, bo coś mnie ominęło chyba?

Co do tabeli, to mogłaby taka pozostać do końca. 2 Mediolany tuż poza LM, to mogłoby byc ciekawe :) Napoli wstydu w LM ie przyniesie, a Lazio może sę nie wyprzeda jak Udinese i chociaż wejdzie do tej imprezy i to nie jako chłopcy do bicia.
A ja bym wolal zeby Napoli i Fiorentina znalazly sie poza europejskimi pucharami. Brak LM = mniej kasy. Jakby sie tak stalo, a my wygramy w tym roku i lige i LM to moze bedzie nas stac na Jovetica i Cavaniego :prochno:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2013, 23:05

@D@$ pisze:Żeby było śmieszniej, strzelanie z Romą rozpoczął dzisiaj Esti. Od kiedy nie ma Zemana, bo coś mnie ominęło chyba?
Zemana nie ma od ostatniej kolejki. Wywalili biedaka :prochno:
Teraz trenerem tymczasowym jest Aurelio Andreazzoli. Co ciekawe, zmienił on formacje na 3-5-2. Już połowa Serie A gra tym systemem :-D
Monte Cristo pisze:

A ja bym wolal zeby Napoli i Fiorentina znalazly sie poza europejskimi pucharami. Brak LM = mniej kasy. Jakby sie tak stalo, a my wygramy w tym roku i lige i LM to moze bedzie nas stac na Jovetica i Cavaniego :prochno:
Mniej kasy dla takich klubów jak Napoli czy Fiorentina to mniej kasy także dla Serie A. Raczej wątpię, żeby jakaś Catania zawojowała Europę :whistle: A grając w słabej lidze Juventusowi będzie trudniej dogonić czołówkę.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 lutego 2013, 23:16

francois pisze: Teraz trenerem tymczasowym jest Aurelio Andreazzoli. Co ciekawe, zmienił on formacje na 3-5-2. Już połowa Serie A gra tym systemem :-D
I to jest właśnie najbardziej zabawne. Rzymianie mają kiepskich obrońców plus taktykę Zdenka we krwi. :smile: Już sobie wyobrażam, jak będą chcieli przeciwstawić się nam tym ustawieniem... Lustrzane odbicie. :prochno:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2013, 23:51

mrozzi pisze:
francois pisze: Teraz trenerem tymczasowym jest Aurelio Andreazzoli. Co ciekawe, zmienił on formacje na 3-5-2. Już połowa Serie A gra tym systemem :-D
I to jest właśnie najbardziej zabawne. Rzymianie mają kiepskich obrońców plus taktykę Zdenka we krwi. :smile: Już sobie wyobrażam, jak będą chcieli przeciwstawić się nam tym ustawieniem... Lustrzane odbicie. :prochno:
No niby tak, ale...
Jako ten środkowy mógłby grać De Rossi, a to mimo, słabszego sezonu, klasa sama w sobie. Jest ten młody Marquinhos, jest Burdisso, dzisiaj jako półlewy grał Castan. Może do gry w trójce udałoby się przystosować Balzarettiemu. No i jeszcze doszedł Torosidis. Wcale nie musi być takiej tragedii. Ale wiadomo, potrzeba czasu. Choć klasy Chielliniego, Bonucciego i Barzagliego chyba nie osiągną nigdy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 10:21

Monte Cristo pisze: A ja bym wolal zeby Napoli i Fiorentina znalazly sie poza europejskimi pucharami. Brak LM = mniej kasy. Jakby sie tak stalo, a my wygramy w tym roku i lige i LM to moze bedzie nas stac na Jovetica i Cavaniego :prochno:

Zapomnij... O ile szanse na JoJo czysto matematyczne mamy, to już na Cavaniego zupełnie nie. Kwota 60-70mln za Edisona odstrasza większość klubów piłkarskich, a takie sumy są w stanie zapłacić głównie szejkowie, czyli prędzej bym się go spodziewał gdzieś w ManC, PSG czy choćby Realu, niż w innym klubie SerieA.

A Jovetic teoretycznie jest do wyciągnięcia, ale przecież zarząd Violi cięty jest na nas kompletnie i nie wydaje mi się, aby chcieli wzmacniać największego rywala.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 10:28

Sila Spokoju pisze:A Jovetic teoretycznie jest do wyciągnięcia, ale przecież zarząd Violi cięty jest na nas kompletnie i nie wydaje mi się, aby chcieli wzmacniać największego rywala.
Za tych 30 milionów, o których się mówi, mogliby znacząco wzmocnić własną drużynę i uczynić ją nawet lepszą niż obecnie. Jovetic, pomimo zapewnień szefów Violi, wcale nie jest centralną postacią ich projektu. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że jest wręcz w drugim rzędzie.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 12:07

Roma gra 3-5-2, choć w zasadzie nie wiem dlaczego. Z Sampą wyglądało to prześmiesznie, a Sansone sam rozmontował Rzymian. Czuję, że mocno się po nich przejedziemy. Widać, że nasz zespół wchodzi na najwyższe obroty właśnie teraz, a Roma jest w mocnym kryzysie.

Co do samego 3-5-2... Dziwi mnie, że Allegri jeszcze nie wpadł na pomysł grania tym systemem. Chyba tylko dwa razy grali z trzema obrońcami z tyłu, a mając na WB Abate i De Sciglio i duet Ballo-Shaarawy mogliby robić niezłe zamieszanie pod bramką rywali.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 12:13

Tak jak Skibil, czuje ze rozjedziemy Rome aż miło.
Ich forma jest tragiczna, a obrona dziurawa jak ser szwajcarski.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 14:08

Skibil pisze: Co do samego 3-5-2... Dziwi mnie, że Allegri jeszcze nie wpadł na pomysł grania tym systemem.
Kto wie, czy w dłuższej perspektywie nie zechce spróbować? To tłumaczyłoby transfer Salamona.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2013, 21:08

Dzisiaj we Włoszech był wesoły dzień. Najpierw rano aresztowano Cellino za rzekome przekręty przy budowie stadionu Cagliari. Potem poinformowano, że walkower w meczu Cagliari-Roma był niesłuszny i być może trzeba będzie go jednak rozegrać :prochno:.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 12:47

Problemów Cagliari ciąg dalszy. Okazuje się, że obecne miejsce rozgrywania domowych spotkań ekipy z Sardynii może zostać zrównane z ziemią (KLIK!) z powodu lipnych pozwoleń na budowę. Sam Cellino dalej siedzi w areszcie :lol:

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 13:08

pumex pisze:Problemów Cagliari ciąg dalszy. Okazuje się, że obecne miejsce rozgrywania domowych spotkań ekipy z Sardynii może zostać zrównane z ziemią (KLIK!) z powodu lipnych pozwoleń na budowę. Sam Cellino dalej siedzi w areszcie :lol:
Może niedługo będą chcieli nam wcisnąć Nainggolana żeby zapłacić kaucje za prezesa... :P

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 13:17

We Wloszech mialy powstawac stadiony, lub powinno sie odrestaurowywac obecne, by jakos lige uatrakcyjnic ale nie takim kosztem i nie w ten sposob... :? Tak to kolejny raz bedzie to liga kojarzona ze skandalami i machlojami.. ehh.. A tyle placzu bylo ze Strony Celino i wladz Cagliari jak Nasz mecz z nim odbyl sie w Parmie..
Capy..
PS: To gdyby nie walkower w meczu Cagliari- Roma ( z reszta tez przez ten stadion) to zakladajac, ze Roma tego meczu by nie wygrala to 10 miejsce w tabeli.. :prochno:
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2013, 13:20 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2013, 13:19

Monte Cristo pisze:

A jak sprzedamy Vicka i Zieglera to starczy jeszcze na Messiego i Ronaldo!

Zablokowany