LM 12/13 (1/8): Celtic 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:23

Nie ma się co oszukiwać, zagraliśmy kapitalne zawody. Na pierwszy rzut oka Celtic ewidentnie nas miażdżył. Pierwsza połowa były totalnie zdominowana przez piłkarzy ze Szkocji, ale...

... ale właśnie to my pokazaliśmy pazur, pokazaliśmy typową włoską szkołę taktycznego futbolu. Celtic mimo iż miał posiadanie, mimo iż rozgrywał piłkę to z ich sytuacji tak naprawdę niewiele wynikało. Ich strzały na bramkę strzeżoną przez Buffona przypominały mi słabiutkie strzały Fabio Quagliarelli. My za to pokazaliśmy jak się gra w defensywie i jak umiejętnie wykorzystać niewielką ilość sytuacji.

Brawo dla Matriego, który od 4 spotkań pokazuję naprawdę wysoką formę, brawo dla Marchisio bo dzisiaj wyszedł z ukrycia i ustrzelił bramkę, brawo dla Buffona za mimo wszystko ładne ustawianie się w bramce i wyłapywanie każdej piłki, która zmierzała w światło bramki, i w końcu brawo dla całego zespołu za determinacji i mądre taktyczne granie w obronie.

Dziękuje za tak piękny mecz, choć dla osób bliżej niezwiązanych z piłką i z Juventusem mógł on się nie podobać.

Forza Juve ! Jest pięknie :bravo:

Obrazek
revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:25

czy mi sie zdawalo czy Markiz nie asystowal jeszcze przy golu Mirka?

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:25

revelJuve pisze:Tu nie chodzi o ustawienie Juve i taktyke czy ustawienie naszej obrony. Ja uwazam ze mielismy duzo szczescia. Szczegolnie w pierwszej polowie pare razy nasi obroncy ledwo nadazali za akcja.
Cały problem polega na tym, że pozwoliliśmy na te wrzutki. Pomijam że one były bardziej na farta niż na centymetry, ale mnie drażniło to, że nasi w pierwszej połowie nie wychodzili do nich. Oddaliśmy im za dużo pola, a to rzeczywiście przy odrobinie pecha mogło się skończyć bramką dla Celticu.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:27

Czy tamten gość, który próbował mnie przekonać że z Realem byłoby łatwiej niż z Celtikiem dalej obstaje przy swoim? Na Santiago Bernabeu wsadzilibyśmy piątkę? Rywal zagrał ambitnie, odważnie i bez kompleksów, ale pewnych rzeczy, takich jak brak umiejętności, po prostu się nie przeskoczy. To swoją drogą powinno być nauczką dla Conte, bo kilka razy miewałem wrażenie że nieco o tym zapomina.

Zastanawiałem się czy posadzenie na ławie (i nie wpuszczenie nawet w drugiej połowie) Asamoah'a to dobra decyzja, ale obecnie nie mam co do tego wątpliwości - dwa gole podarował nam facet, który przez miesiąc walczył na Mistrzostwach Murzynów, ciężko mi uwierzyć że to przypadek.

W sumie to szkoda że Vidal pod koniec meczu nie "wyprosił" kartki - pauzowałby w rewanżu, a tak dalej będzie zagrożony.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:28

revelJuve pisze:czy mi sie zdawalo czy Markiz nie asystowal jeszcze przy golu Mirka?
asystował.

revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:29

Przy wrzutkach bardziej liczy sie ruch napastnika do pilki niz zagranie na centymetry. Wiadomo ze jakas tolerancja musi byc:) Przy odrobinie szczescia dla Celtow ten mecz mogl sie calkiem inaczej potoczyc.

revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:30

Ja popieram haslo ze Markiz man meczu. Tylko nikt nie napisal ze mial asyste przy Mirku to tak spytalem dla pewnosci

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:31

tak się zastanawiam czy więcej było szczęścia w naszej grze czy taktyki... na pewno umiejętności zaważyły.

revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:33

Szczescie mielismy to jest pewne. A umiejetnosci to np Markiz przy bramce.Mix szczescia z umiejetnosciami;P

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:36

delarudii pisze:tak się zastanawiam czy więcej było szczęścia w naszej grze czy taktyki... na pewno umiejętności zaważyły.
Umiejetnosci i stalowe nerwy :)

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:42

Zagraliśmy dziś po profesorsku. Takiej skuteczności w naszym wykonaniu dawno nie widziałem. Co mogę więcej powiedzieć? Dla takich chwil jak dzisiaj warto być kibicem Juventusu. Celticu trochę mi szkoda. Jeszcze a propos Szkotów - Wanyama to świetny zawodnik. Nic dziwnego, że SAF go chce.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:43

Ale ten mój ojciec to ma nosa do wyników Juve w ważnych meczach. Co do samego spotkania, jestem bardzo zadowolony wynikiem i obraniem taktyk. Conte przy odrobinie szczęścia po prostu dał lekcje szkoleniowcowi Celticu. Cała drużyna rozegrała dobry mecz, moim zdaniem najlepiej spisał się Książe i Samuraj w naszej ekipie. Teraz tylko nie odpuścić w rewanżu i czekamy na rywala.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:44

Dla mnie zawodnikiem meczu zdecydowanie był Caceres. Gość nie popełnił żadnego błędu. Był zdecydowany w obronie - wręcz perfekcyjny. Świetnie wyprowadzał piłkę. Naprawdę jestem bardzo zadowolony z jego ostatnich występów. Strzelcy bramek również zasługują na uznanie. Tak skutecznego Juve nie widziałem dawno i oby takie mecze trafiały się jak najczęściej. Forza Juve!

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:47

zahor pisze:Czy tamten gość, który próbował mnie przekonać że z Realem byłoby łatwiej niż z Celtikiem dalej obstaje przy swoim? Na Santiago Bernabeu wsadzilibyśmy piątkę? Rywal zagrał ambitnie, odważnie i bez kompleksów, ale pewnych rzeczy, takich jak brak umiejętności, po prostu się nie przeskoczy. To swoją drogą powinno być nauczką dla Conte, bo kilka razy miewałem wrażenie że nieco o tym zapomina.
Tamten gość przede wszystkim nie przekonywał cię że z Realem byłoby łatwiej. Po prostu główna myśl została sprowadzona na inny tor, a reszty nie trzeba komentować. A tak na marginesie, przypomnij mi jeśli możesz, kto wygrał grupę D? Czy był to może Real?

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 23:53

Super, tylko trzeba popracować nad agresywniejszą odpowiedzią na jaskiniowy pressing rywali. Odpowiadaliśmy tak trochę "za letnio".

BTW. Nie wiem co to za nowe praktyki "N" wprowadza, bo dzisiaj skrótów z Celtic-Juve po 23:00 nie raczyli puścić, tylko paplaninę co czeka nas JUTRO.

Zablokowany