LM 12/13 (1/8): Celtic 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:34

nie mozemy tak grac... kompletnie nie istniejemy po szczesliwie trafionej bramce.
Vidal dzis slabo, tak samo Barzagli, mnostwo niedokladnych podan. Genialny Caceres i bardzo dobry Peluso, na poziomie tez Matri, duzo pokazuje sie do prostopadlych pilek.
Trzeba przyznac ze Celtic gra niesamowicie... ale ten Brown jest strasznym burakiem, co najmniej zoltko powinien juz miec na swoim koncie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:35

Przedziwny mecz, doprawdy przedziwny. Mamy ten korzystny wynik, nie straciliśmy bramki, ale nasza defensywa jako cała formacja gra wręcz tragicznie, daje oddawać Celtom strzały czasem w ogóle nie ruszając do bloku, źle ustawiają się do dośrodkowań. Ogólnie gramy... dziwnie, po prostu dziwne. Dużo wysokich zawiesin, mało gry po ziemi. Sędzia również wpisuje się w ramy dziwnego występu. Jeden Szkot jajami siada na głowę Pirlo, arbiter nie reaguje. Perfidna nakładka z całym impetem na Vidalu, nic. Hooper dobiera się do Lichtsteinera i Buffona, sędzia coś sapie. To jak? Rysiek ma pozwolić Hooperowi robić co temu się podoba? Tradycyjnie już irytuje mnie Vucinic. Nie twierdzę, że gra źle, ale tak ospałego, tak ślamazarnego, tak statycznego piłkarza jeszcze nie widziałem. Bardzo dobry mecz Matriego, ładnie absorbuje szkockich obrońców i pokazuje się na wolnym polu.
Celtic jest wyjątkowo jednowymiarowy, do boku i dośrodkowanie, w koło Macieju. Musimy jakoś się temu lepiej przeciwstawić, bo to trochę jak czekanie na stratę bramki. FORZA!

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo pewny Buffon. Brawa dla niego, dużo strzałów ani jednego nie wypluł.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Ja pierniczę, ale mecz. Brama dla Celtiku niestety wisi w powietrzu i śmierdzi na kilometr.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:36

Przypomina mi to mecz z Interem i pierwsze mecze z Violą i Sachtarem. No jadą nas jak świnie. Nie radzimy sobie z agresywnie grającymi pressingiem rywalami. Dobrze, że tą bramkę mamy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:36

Co za szkockie śmiecie! ten hooper czy inny mr. nobody... aż mnie skręca w środku jak na niego patrzę. Wszyscy z celticu wyglądają tak samo, jak takie bezmógi typowe.

Denerwuje mnie wszystko co z nimi związane.

Gramy nic wielkiego, ale wynik jest. Oczywiście sędzia znowu dał dupska, piłka była całym obwodem w za linią :angry:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:37

Nie podoba mi się to co widzę. Celtic narzucił nam swój styl gry. Jeżeli tego szybko nie zmienimy, to czuję, że dowiodą swego i w końcu strzelą bramkę.
Bardzo podoba mi się nasza lewa strona, mimo że jest całkowicie rezerwowa. No i oczywiście Buffon. Irytujący są ci piłkarze z przeciwnej drużyny. Przeczucie mi podpowiada, że mecz nie zakończy się 11 vs 11.

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Celtic nieźle nas jedzie...troszke fuksiarskie 1-0..wstawiłbym Pogbę, który wprowadziłby troszkę fizycznej gry w środku pola - bo każdy widzi co się tam dzieje.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po co sa sedziowie bramkowi skoro takich bramek nie widza. dobrze ze Claudio dobil bo bylaby mala afera. Gra wyglada slabo ale pewnie dlatego ze prowadzimy. Lichtsteiner z Gooperem odstawiaja kabaret.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

uff
ależ mecz! Połowa trwała 45 minut? Wydaje się, ze 15!

Jesteśmy bezbłedni w obronie, naprawdę. W ogóle jako drużyna gramy solidnie, nie ma się do kogo przyczepić.

Ale ten Celtic nam zamek założył. Nie spodziewałem się, ze to my będziemy broniącą się drużyną. A chamy to są takie jak cholera, dziwne, ze dopiero dwa żółtka dostali, należały się 3-4 i 'sędzia by się wybronił'... Genialne tempo, liczę, że za jakiś kwadrans się wypompują, a my to wykorzystamy (ciekawe czy jest na to szansa czy są nie do zajechania jak my).
Fakt, że strzelają wszystko prosto w Gigiego, oby tak zostało.

Peluso! :bravo: nareszcie konkretny mecz!

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:38

Nie zasługujemy na prowadzenie. Nasza gra z przodu leży na całego, wszystkie podania wyłącznie do tyłu. Vucinić, tu każdy widzi. Anie jednego celnego podania, same straty. Mam już dość oglądanie jego facjaty i żaden gol/asysta tego nie zmieni.

Ponadto wrzutki. Celtic każdym dośrodkowaniem stwarza zagrożenie. Mam takie wrażenie, że nie ważne kto u nich dośrodkowuje, robi to poprwanie. A u nas? Sto wrzutek na mecz i żadna nawet bramką nie pachnie...

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:38

Kompletnie nie radzimy sobie z wysokim pressem Celticu , musimy się zmobilizować. Świetny Buffon , może wprowadzić Anelkę jego doświadczenie z PL może by zaowocowało. Trzeba zwrócić uwage na wrzutki i strzały z dystansu Celtów oby Conte trochę pokrzyczał w szatni :)

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2013, 21:39

Zmienic natychmiast Vidala bo gramy w dziesieciu. Tyly chca za wszelka cene wyprowadzic akcje klepiac krotkie pilki, dwojka napastnika czeka na dlugie podanie po drugiej stronie boiska a Marchisio i szczegolnie Vidal zupelnie nie ogarniaja. No i jeszcze ta nieszczesna lewa flanka, ktora chaotycznie wypluwa centry rywala przed pole karne.
Szkoda setki Marchisio, powinno byc 2:0.

albertcamus

Juventino
Juventino

czego lamentujecie ciołki?

1:0 dla nas, a wy piszecie jakby było 2:0 dla Celtiku.

spokojnie, presja jest bardzo duża, Szkoci grają jakby od tego meczu zależało życie ich matek. W drugiej połowie siądą aż miło, wygramy dwoma bramkami.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wyglądamy przy nich jak chłopy z orlika. Nie rozumiem, czy tylko oni mają ręce i barki?! Brakuje mi zdecydowanej walki, twardej gry żeby ich zniechęcić.Lichy na medal. I czemu my się ciągle przewracamy? Korki nam podmienili?

Zablokowany