Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 00:29

W lidze Real, żeby zobaczyć plecy Barcelony musi sięgnąć po lornetkę, w Lidze Mistrzów czeka ich ciężki mecz z United i znowu może ich dopaść klątwa 1/8, więc nie zdziwiłbym się gdyby w lecie znowu próbowali kupić pół świata. W Madrycie tak to już po prostu działa, lekarstwem na brak sukcesów jest jeszcze więcej transferów. Real jest jak impotent, który próbuje kupić wszystkie dostępne specyfiki, o których usłyszy w nadziei, że w końcu któryś okaże się skuteczny. Vidala nie powinniśmy oddawać za żadne skarby, dopóki sam zawodnik nie wyrazi chęci odejścia. W tej chwili nie ma na rynku chyba nikogo, kto byłby w stanie go zastąpić.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 00:52

Vimes pisze: Vidala nie powinniśmy oddawać za żadne skarby, dopóki sam zawodnik nie wyrazi chęci odejścia. W tej chwili nie ma na rynku chyba nikogo, kto byłby w stanie go zastąpić.
Dokładnie. Gość miał udział, bodajże, w 18 bramkach Juve w tym sezonie, nie mówiąc już jego całkowitym wkładzie w grę drużyny. Z innej beczki. Ponoć "Stara Dama" interesuje się Clémentem Grenierem. Podsyłam dane z whoscored.com, byście mogli zapoznać się z informacjami na temat stylu gry Francuza bez zbędnego grzebania w necie. Ponoć to on ma być następcą Pirlo, zaś samemu młodemu piłkarzowi kontrakt z OL wygasa w 2014 roku, także byłby do wyrwania za ludzkie pieniądze. Może warto byłoby anulować rozmowy z Sampą, dotyczącą Poliego i mieć w zanadrzu te 2,5 mln euro na pomocnika z Ligue 1?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 01:25

Jak z Sampy to tylko Obiang i Icardi, tylko i wyłącznie. Poli to średniak i trzeba upaść ze sporej wysokości na główkę by widzieć w nim następce Pirlo.

:plflag: :juveflag: :plflag:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 11:50

yanquez pisze:
jakku1 pisze:
mrozzi pisze:100 baniek nikt za niego nie da, więc nie ma o czym mówić. :smile:
Otoz to. O ile mowimy o kwotach realnych, to nie ma o czym mowic. A nikt nie da za niego tyle, zeby Marotta mogl za te pieniadze wyciagnac np. Suareza i Verrattiego.
Nie oddałbym Vidala za Suareza i Verattiego. Jeżeli PSG tak bardzo zależy, to niech nam załatwią pakiet Suarez-Bale ;) Wtedy pogadamy ;)
Racja! Vidal - 25 lat, Top3 na swojej pozycji. Patrząc na kwoty, jakie płaci się za talenty bądź na najlepszych piłkarzy z określonej formacji, Arturo jest wart minimum 50 baniek. Biorąc pod uwagę, że taka kwota wystarczyłaby raptem tylko na jednego topa do ataku, Vidal jest dla nas bezcenny. Ktoś jest zainteresowany? Niech płaci tyle, coby starczyło nam na 2-ch topów. Dopóki Artek nie ma wielkiego ciśnienia na wyprowadzkę z Turynu, niech Marotta ani myśli się go pozbywać.
Dolce Vita pisze:Jak z Sampy to tylko Obiang i Icardi, tylko i wyłącznie. Poli to średniak i trzeba upaść ze sporej wysokości na główkę by widzieć w nim następce Pirlo.
200, a nawet 300% poparcia :ok:
Niestety, wszystko wskazuje na to, że Poli jest praktycznie nasz :?

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 12:11

Tak w ogole to chyba najbardziej realnym transferem z młodych gwiazd były Neymar. Kiedys wypowiadal sie o grze w Juve ze wzgledu na barwy.

Jego cena to okolo 40 milionow, a warto dodac ze wiekszosc karty nalezy do niego.

Ad Pumex - Ale chyba kiedys było ze bierzemy Poliego bo chce go Fiora co ma obnizyc cene za Jojo?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 12:42

iltalismano pisze:Tak w ogole to chyba najbardziej realnym transferem z młodych gwiazd były Neymar. Kiedys wypowiadal sie o grze w Juve ze wzgledu na barwy.

Jego cena to okolo 40 milionow, a warto dodac ze wiekszosc karty nalezy do niego.
On już mówił, że chce grać w Barcelonie, Realu a ostatnio wyraził swoją sympatię do Bayernu. Tak w ogóle to on nie odejdzie z Santosu do lipca 2014 roku.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 12:54

Dajcie spokój z tym Neymarem, mam wrażenie, że on jest marketingowo bardzo "napompowany", bo Brazylijczycy mają kosmicznego butthurta, że żadnego z ich rodaków nie wymienia się w jednym szeregu z Messim i Ronaldo. Wcześniej mieli światowe gwiazdy jak gruby Ronaldo, Rivaldo czy Ronaldinho, a teraz posucha. Skoro nowy bohater sam się nie pojawił to trzeba było go stworzyć. Osobiście to już wolałbym Lamelę.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 13:01

Na takie newsy o poświęceniu Lichtsteinera by kupić Verattiego to bym uważał. Na moje oko dziennikarze biorą informację że my chcemy tego, oni tego i swoje dopowiadaja, że są rozmowy o wymianie. Już ja to znam z innych okienek :) Także bym się nie przejmował. Ogólnie osłabiać pierwszego składu nie bedziemy (przynajmniej tak to wyględa), to sie tyczy i Vidala i Stefana, nie mówiąc o reszcie.
jakku1 pisze:Latem skupimy sie na SS i to tutaj nalezy szukac naszego potencjalnego topa. Moze bedzie to Jovetic, moze A. Sanchez, moze ktos inny. Niemniej ze wzgledu na to, ze zakontraktowalismy Llorente, sprzedaz Vidala jest nam do niczego po prostu niepotrzebna. Moim zdaniem, Marotta obral dobry kierunek jesli chodzi o wzmocnienie druzyny.
Tak z ciekawości, fragment o tym ze skupimy się na "10" jest też "Twoim zdaniem" czy masz jakieś poparcie we włoskich źródłach? Pytam bo sam się zastanawiam kogo tak naprawdę potrzebujemy do ataku. Na logikę powinien wtedy odejść ktoś z dwójki Vucinic/Giovinco. O sprzedaży Mirko nie chcę słyszeć, nie tylko dlatego, że to mało prawdopodobne, ale sam bym tego nie chciał. Poza tym za wiele to byśmy nie dostali w stosunku do tego ze jednak się przydaje. Pozostaje Seba, ale coś mi się nie wydaje, by tak się to skończyło. Osobiście to on mnie nie zachwyca, ale też nie mam parcia by się go pozbyć. No chyba że kupimy kogoś kto może grać i na szpicy i cofniętego, wtedy by poleciał pewnie (z bólem serca) Quagliarella. Choć ja wiem? Obaj z Matrim spełniają swoją rolę jokerów w tym sezonie.
francois pisze:
szczypek pisze: Vidal będzie u nas do końca kariery. Ja mu wierzę.
Krasić, Iaquinta i wielu innych też zapewniało :D
Może i dobre zdanie, ale złe przykłady. Krasic nie odszedł bo chciał, a Vicek też pewnie wolałby być na miejscu chociażby Anelki (i nie mówię o Chinach).
francois pisze:Co do Sampy - warto zaznaczyć jedną ważna rzecz - jako jedyny (chyba?) zespół w Serie A tak odważnie stawia na tak młodych zawodników. I co? Wychodzą na tym co najmniej bardzo dobrze.
Nie będę teraz patrzył dokładnie po skadach, ale Parma czy Udinese też szła taką polityką (wychować i sprzedać jak będzie dobra oferta), Pescara na młodych zrobiła awans do Serie A, co też warto zauważyć. Tylko jak to się ma do Juve? No nijak, my tak nie będziemy ryzykowac, bo Juve nie może sobie pozwolić za zawalenie sezonu a tamci w jakims stopniu tak (nie mówię o spadku, ale o miejscu środku tabeli już tak). Z drugiej strony im więcej takich Samp, tym lepiej, zawsze będzie gdzie naszych młodych wysyłać, póki nie ma zespołu rezerw.
wagner pisze:
Kubba pisze:A co do przyjaźni Marcysio i Vidala... Gio pewno nie pocieszony :smile:
przecież ma De Ceglie
Zgejowaliście to forum (czy bardziej tę sytuację) maksymalnie, gratuluję :)
iltalismano pisze:Ad Pumex - Ale chyba kiedys było ze bierzemy Poliego bo chce go Fiora co ma obnizyc cene za Jojo?
Jeśli coś było to chyba nikt o tym nie pamięta. W ogóle nie rozumiem takich pomysłów, jakby go chcieli, to by sobie go pewnie kupili, nie?

Ogólnie muszę sobie kiedyś obejrzeć jakies mecze Sampy, skoro mówicie że Poli już jest do kitu a Obiangi i Icardi talenty nie z tej ziemi :think:
Tak się zastanawiam, czy klepnięcie Poliego to nie jest znak na to, ze PÓKI CO odpuszczamy Verattiego, czy też wątpimy że coś uda się z nim ugrać w tym okienku. A Poli ma być nie tyle "przyszłym Pirlo" ale alternatywą na ławkę, kiedy Andrea nie może zagrać lub wcześniej schodzi. Pogba jest zdolny, ale to nie zawodnik na tę pozycję, nie wiem tylko jakie są plany co do Marrone...

Neymar? E tam, ja już o nim zapomniałem. A Marotta kiedyś mówił, że nie będziemy raczej wydawać dużych sum na piłkarzy grających w Ameryce.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 13:08

@D@$ pisze:Poli ma być nie tyle "przyszłym Pirlo" ale alternatywą na ławkę, kiedy Andrea nie może zagrać lub wcześniej schodzi. Pogba jest zdolny, ale to nie zawodnik na tę pozycję, nie wiem tylko jakie są plany co do Marrone...
Jeśli Pogba nie może być "alternatywą" dla Pirlo (jest jeszcze Marrone) o której piszesz, to tym bardziej do takiej roli nie nadaje się Poli - kolejna średniaczyna o bliżej niezdefiniowanej charakterystyce.

Wróżbita pumex donosi: niedługo pojawią się plotki łączące Mario Gomeza z Juve :lol:

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 13:11

Ja nie rozumiem kto wymyślił bzdurę pt. "Poli zastępcą/następcą Pirlo". Facet bardziej gra jak Marchisio i to prędzej jego zastępcą Andrea będzie. Poli nie potrafi rozgrywać i tego nie robi.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 13:12

pumex pisze:
Wróżbita pumex donosi: niedługo pojawią się plotki łączące Mario Gomeza z Juve :lol:
bywasz na tuttojuve :-D

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 14:37

Matthaeus powiedział, że jego zdaniem Lewandowski dogadał się z Bayernem, więc w ataku monachijczyków zrobi się tłok. Jednak nie widzę żadnego sensu w ściąganiu Gomeza do Juve. Zaklepaliśmy już sobie jedną tyczkę w polu karnym, więc po co nam druga? Llorente z Gomezem razem grać nie będą, a sadzanie na ławce któregoś z nich biorąc pod uwagę ich zarobki byłoby czystym marnotrawstwem. Kolejna plotka i nic więcej.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 14:55

@D@$ pisze:Tak z ciekawości, fragment o tym ze skupimy się na "10" jest też "Twoim zdaniem" czy masz jakieś poparcie we włoskich źródłach?
Linka do artykulu na tuttojuve, czy na innym portalu Ci nie znajde, ale swego czasu czytalem podobne doniesienia. Zreszta nie tylko tam, ale takze na VS (duzo wczesniej). W zasadzie to ja bardzo rzadko tutaj wyglaszam swoje opinie, co do przyszlosci, naszych planow. O wszystkim zazwyczaj gdzies wczesniej czytalem ; )

Nie sugerowalbym sie w tym przypadku jednak doniesieniami mediow, tylko raczej zdrowym rozsadkiem. Dzisiaj prasa pisze o zainteresowaniu Gomezem... Nie sadze, zeby mimo tego, ze napisano o tym w jakiejs gazecie, ktos potraktowal te plotki powaznie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:18

Vimes pisze:Osobiście to już wolałbym Lamelę.
według mnie to jeździec bez głowy . Z resztą Romy się nie tykajmy.. bo ich zawodników to nawet kijem bym nie tyknął
@D@$ pisze:
wagner pisze:
Kubba pisze:A co do przyjaźni Marcysio i Vidala... Gio pewno nie pocieszony :smile:
przecież ma De Ceglie
Zgejowaliście to forum (czy bardziej tę sytuację) maksymalnie, gratuluję :)
no wiesz .. jak możesz :roll:
Vimes pisze:Llorente z Gomezem razem grać nie będą
no raczej.. Tym bardziej że nas na niego nie stać

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:29

wagner pisze:
Vimes pisze:Llorente z Gomezem razem grać nie będą
no raczej.. Tym bardziej że nas na niego nie stać
Tu akurat myślę, że byłoby nas stać. Na tej zasadzie, że bez podpisu Llorente Marotta wyłożyłby 20-30 mln i dał duży kontrakt Gomezowi ogłaszając, że to jest ten nasz top player, nasza kosmiczna 9tka.
Wolę Llorente za darmo i możliwość rozglądania się jeszcze za jakimiś ciekawymi nazwiskami do roli cofniętego.

Zablokowany