Serie A 12/13 (24): JUVENTUS 2-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 21:32

Jestem hejterem Anelki, ale być może był potrzebny po to, by strzelał Matri?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 21:47

co z Vucinicem? Ma ktoś jakieś info? Zaczął coś grać i już kontuzja, załamać się można

edit:

To specjalnie dla Pumexa. Sytuacja co najmniej kontrowersyjna, dla mnie karny, ale oceńcie sami wedle własnego uznania

edit2: zastanawiam się, czy ja jestem ślepy, czy niektórzy są takimi ignorantami, że nie widzą, że Cuadrado kopie (w nogę) i przewraca w konsekwencji De Ceglie, który atakuje piłkę i jest do niej pierwszy przed Cuadrado...

co innego walka bark, w bark, starcia ciało w ciało. Tutaj kop w noge i tyle
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 22:01 przez filippo, łącznie zmieniany 2 razy.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 21:56

filippo pisze:To specjalnie dla Pumexa. Sytuacja co najmniej kontrowersyjna, dla mnie karny, ale oceńcie sami wedle własnego uznania

Dla mnie karnego nie ma. Panowie to jest męski sport, a nie jakiś tam damski zlot. Trochę walki jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Poza tym widać po De Ceglie, że było to strasznie wymuszane przez niego. Ale natomiast jak by sędzia gwizdnął to by się wybronił z tej sytuacji. :wink:

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:02

filippo daj se spokój. Karnego nie ma również dla mnie.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:06

meda11 pisze:filippo daj se spokój. Karnego nie ma również dla mnie.

Bo?

Karny powinien być odgwizdany bez dwóch zdań.

Guardado nie trafił w piłke tylko w noge De Ceglie. "męski sport z przepisami".

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:13

filippo pisze:co z Vucinicem? Ma ktoś jakieś info? Zaczął coś grać i już kontuzja, załamać się można

edit:

To specjalnie dla Pumexa. Sytuacja co najmniej kontrowersyjna, dla mnie karny, ale oceńcie sami wedle własnego uznania

Mimo szczerych chęci i bez żadnych uprzedzeń do ciebie muszę cię jednak mocno rozczarować, ponieważ nie ma mowy w tej sytuacji o faulu.
bajbek17 pisze:Wszystko pięknie tylko jeden wielki minus dla Allesio. W środę gramy arcyważne spotkanie a dzisiaj pełne 95 minut zapierdzielają MVP i Licht.
Też uważam, że nie było takiej potrzeby, by ich wszystkich trzymać do końca, tym bardziej że do przerwy wygrywaliśmy 2:0. Trzeba przecież myśleć o wtorku.
Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy, to takie, że koniecznie chcieli odskoczyć Napoli na 6 pkt.
yanquez pisze: Sytuacja 1na1 Vucinicia wbrew pozorom bardzo trudna. Ostry kąt i bramkarz wyszedł.
Mała korekta. Vucinić przez swoje zapędy egocentryczne sam doprowadził do sytuacji, która była bardzo trudna do wykończenia. Dokładnie widział, że wchodzi z nim Matri, który przez chwilę był w doskonałej sytuacji. Jedyne co go trochę usprawiedliwia to fakt, że sam sobie tę okazję stworzył.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:16

iltalismano pisze:Karny powinien być odgwizdany bez dwóch zdań.
Tylko zwróć uwagę na to że De Ceglie nie stał pewnie na swoich nogach, tylko w sumie po tym obrocie to sam się prawie wywalił, a Guardado mu troszeczkę w tym pomógł bez jakiegoś radykalnego naciągnięcia przepisów.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:16

iltalismano pisze:

Bo?e

Bo siła z jaką wszedł Cuadrado i to jak trafił "przewracającego się o własne nogi" De Ceglie była nie współmierna do tego jak przyaktorzył nasz Kuczer. Aptekarstwu mówię stanowcze nie i radzę obejrzeć PL jeśli nie wiesz o czym mówię.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:21

Dla mnie De Ceglie przewraca się w oczywistym następstwie uderzenia go w nogę, nie rozumiem argumentu - słabo stał na nogach, bo według mnie stał na wystarczająco mocno :P

Ale kłócić się już nie zamierzam, bo sam zdania nie zmienie a siły nie mam już komentować tego. Stoję przy swoim

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:22

Gdyby ktos mial wiecej fot Bonucciego na trybunach to byloby zaje 8)

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:28

Zwycięstwo cieszy, dobra gra też, jednak trzeba podkreślić że Viola dziś zagrała bardzo słaby mecz. Jedynie przez pierwsze 20 min dotrzymywali nam jakoś tempa. Potem byli jak dzieci uczące sie chodzić, dlatego nie twierdze, że możemy być całkowicie spokojni.

Matri... chyba jako jeden z niewielu mówiłem jesienią, że może coś z niego być, że to nie jest piłkarz, który nic nie potrafi i jest tylko kawałkiem kłody. Był bez formy i mało co przemawiało za tym, że odzyska ją w Juve, jednak udało się. Nadal twierdzę, że jeżeli może grać regularnie tak dobrze jak w Styczniu i Lutym to wcale niekoniecznie on powinien odpaść z naszego ataku latem. Pokuszę się o stwierdzenie, że może grać jeszcze lepiej niż ostatnio. Z każdym meczem nabiera pewności.
Oczywiście gol "na bosaka" był piękny :) Cieszyłem się z tej bramki razem z Alessandro :)

Gol Mirko pokazuje, że to piłkarz przebłysków. Jednak fakt faktem, że potrafi coś zmienić i zawsze może nadejść ta chwila kiedy mu najdzie :D

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:55

szkoda ze zamiast giovinco nie wszedl anelka bo czekalem na to. Trenuje z nami tydzien i czyzby na treningach Seba lepiej wypadal od niego???

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:55

iltalismano pisze:

Bo?

zippo01 pisze:
iltalismano pisze:Karny powinien być odgwizdany bez dwóch zdań.
Tylko zwróć uwagę na to że De Ceglie nie stał pewnie na swoich nogach, tylko w sumie po tym obrocie to sam się prawie wywalił, a Guardado mu troszeczkę w tym pomógł bez jakiegoś radykalnego naciągnięcia przepisów.
Cuardado, nie Guardado ;)

Karnego oczywiscie nie bylo. Normalna, meska walka.

Matri mnie zaskakuje, pare miesiecy temu bylem za tym, zeby jego pierwszego z naszego ataku sprzedac. A teraz najblizej wylecenia są Quag i Giovinco, niebywałe
:shock:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 22:59

Dobry Mudżyn pisze: Cuardado, nie Guardado ;)
Cuadrado, nie Cuardado ;)

Dziwię się, że nawet po takim meczu narzekanie na sędziów. Dajcie spokój. W tej sytuacji karnego można było gwizdnąć, ale 90% sędziów by tego nie zrobiła. Ja na miejscu sędziego też nie.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 23:31

Ważne trzy punkty, szczególnie przy remisie Napoli.

Ogólnie Barza mistrz! Gość jest praktycznie nie do przejścia. Dzisiaj bardzo spodobał mi się występ De Ceglie, który moim zdaniem powinien zagrać do końca, a także Peluso. Ten pierwszy, już od kilku spotkań gra przyzwoicie, a z Fiorą to był chyba najlepszy jego mecz. Peluso także chyba się ogarnął.

Zablokowany