Serie A 12/13 (24): JUVENTUS 2-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:50

W końcu gramy na wysokim poziomie

I w końcu strzelają napastnicy. Czego chcieć więcej?

Mam tylko nadzieję, że intensywność tego meczu nie odbije się na wtorkowym meczu w CL. Wysoki pressing cały czas....

Podobnie było jak graliśmy z Romą którą roznieśliśmy, ale później daliśmy plamę w CL. Oby to się nie potwórzyło

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A miałem Szczypka opieprzyć za nadmierny optymizm ;)
No ale dobra, nie zapeszam, jeszcze druga połowa.

DonMisiek

Juventino
Juventino

Panowie !
Meczyk bardzo dobrze się ogląda. Bardzo podoba mi się gra Pirlo.
Vucinic - fajny strzał i gol natomiast to jak się zachował w sytuacji sam na sam to parodia napastnika.
Matri - hehe coś mu spada ostatnio ten but super, że w końcu strzela.

Mam nadzieje, że w drugiej połowie będziemy grali pewnie w obronie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

MVP :bravo: Całkowicie zdominowany środek pola przez nasz wspaniały tercet. W drugiej połowie nie oddawać inicjatywy, bo to najgorsze, co być. Jak nie myślę o setce... ekhm... dwusetce Vucinicia to jest naprawdę git.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Ale mecz! Gramy na wielkiej determinacji, a przy tym bardzo madrze. Oby w drugiej polowie wygladalo to podobnie, a o wynik nie musimy sie martwic.

Strzelic piekna brame z ponad 20 metrow, a z poltora metra trafic w bramkarza. Caly Mirko :lol:

PS. Czemu w studiu nie ma lysego Vitka? Bal sie wstydu? :prochno:
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 18:52 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Vucinić chyba powinien zdjąć buty, bo na jego sytuacje "sam na sam" brak słów.

Za chwilę przyjdzie tu jakiś gamoń i powie, że Matri jest do niczego :lol:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jak tylko zobaczyłem, jak w końcu dużo miejsca ma Vucinić z Pirlo w środku, od ręki wszystkie obawy zniknęły.
Niebywałe rzeczy wyprawiają w tym roku obrońcy Violi. Szczególnie w stosunku do tego, co pokazywali w zeszłym :shock:

Matri powinien zawsze zdejmować buta przed strzałem.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:51

:ball: Matri strzelił gołą nogą :D:D:D
:ball: Sytuacja 1na1 Vucinicia wbrew pozorom bardzo trudna. Ostry kąt i bramkarz wyszedł.
:ball: Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak dymał Vidala, jak dzisiaj Borja Valero.
:ball: Dobrze, że sędzia daje pograć, bo mógłby już ze 3 żółtka pokazać.

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ładny, szybki mecz, nawet nie ma kogo za bardzo skrytykować. Cuadrado sporo traci w moich oczach, jednak nie ogarnia w obronie.

Pudło Mirko :x .

juvemaroko

Juventino
Juventino

Dobra pierwsza polowa :ok: oby tak dalej do konca.
Szkoda tej okazji Vucinica, ale i tak dobrze ze zarowno on jak i Matri zdobyli waznego gola.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:52

ReinerJuve pisze:Matri nie strzelał ale jak zaczął to nawet bosą nogą, myślałem ze nie wytrzymam ze śmiechu :rotfl:
To sie nazywa ambicja. Strzelic nawet jak but wypada :prochno:
Aha. I jednak moje sny sa prorocze... :twisted: Prorocze w sensie, ze widzialam wynik 2:0, ino nie wiedzialam dla kogo, hehehe...
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 18:53 przez grande amore, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Vucinic to geniusz! Strzela świetnego gola po czym niczym Mario Balotelli na ME2012 bez zapału biegnąć na bramke rywala w sytuacji sam na sam i uderzyć w niego :angry: A wystarczyło przecież uderzyć zwenętrzą częścią stopy jak pare lat temu Błaszczu z Ruskimi.
Matri fartownie ale strzelił! :D
Obrona odziwo wygląda dobrze, albo to poprotsu słaby napad Violi ;p

Niestracić głupio gola, strzelić jeszcze jednego a potem dać zadebiutować Anelce!:)

:bravo:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nie ma takiego przymiotnika, jakim można by określić Vucinica. Gościu wali taką bramę z 20 metrów, a nie potrafi strzelić dziecinnego sam na sam. Mam też wrażenie, że Marrone z każdym meczem na stoperze jest coraz lepszy, co cieszy. Kocham Vidala. Nie ma takich pieniędzy, za które popierał bym jego sprzedaż ( jestem pewien, że niemal każdy z naszych w podobnej sytuacji strzelał by sam, zamiast podać do lepiej ustawionego kolegi ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

bajbek17 pisze:kapitalnie dzisiaj. Nawet DC gra dobrze, a Vidal i Pirlo :bravo:
Nie popełnia błędów, a w takim klubie jak Juventus wymaga się od zawodnika, żeby robi różnice w drużynie, a nie sabotował wyniki. Myślałem, że Vucinić nie jest wstanie spieprzyć akcji sam na sam, tym bardziej, że miał nadbiegającego Matriego. A jednak :doh: Jeżeli chłopaki zagrają z taką determinacją we wtorek, to ze Szkocji przywiozą awans dający komfort w Turynie

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie widzialem pierwszych pietnastu minut, ale jesli chodzi o reszte tej pierwszej polowy to gramy calkiem niezle. Podoba mi sie zaangazowanie, szczegolnie naszych pomocnikow, niezle tez radzimy sobie w obronie mimo przetrzebionego skladu.

Vucinic powinien strzelic na 2:0, ale zepsul koszmarnie. Mimo wszystko strzal (wolej, pierwsza nasza akcja bramkowa) mu wyszedl przepiekny i szkoda tylko, ze facet ma takie przeblyski ostatnio raz na dziesiec spotkan. Niemniej, Mirko dzisiaj na plus. Matri jest ostatnio w formie, bardzo duzo pracuje, dobrze rozumie sie z prawie kazdym naszym napastnikiem z wyjatkiem Quagliarelli.

Lichtsteiner od paru spotkan gra wybornie. Dzisiaj przepiekny strzal lewa noga - szkoda, ze to nie wpadlo. O Vidalu i Marchisio nie ma co pisac - swietnie graja. Ten pierwszy nie tylko bardzo dobrze pracuje w defensywie, ale takze wypracowal druga bramke. Claudio z kolei fantastycznie wspomaga nasza lewa strone, co przydaje sie zwlaszcza wtedy kiedy do przodu rusza Cuadrado. Mniej widoczny jest De Ceglie. Nie wiem, czy to dobrze, czy zle. Nie pamietam jednak ani jednej fajnej akcji w przodzie naszego lewego wingbacka.

Mam nadzieje, ze druga polowa bedzie z naszej strony rownie dobra i skuteczna.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 18:55 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany