Serie A 12/13 (24): JUVENTUS 2-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 10:25

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:wpierw wyrzucajcie z klubu Padoina, który nie dał drużynie więcej niż Isla oraz ma nieszczególne perspektywy na przyszłość.
Wyrzućmy Padoina bo to Padoin a zostawmy Isle, który głównie potyka się o własne nogi ale ma potencjał. Zawodnicy z potencjałem wygrywają potencjalne tytuły mistrzowskie.

Bardzo mi przykro ale Isla to wtopa.
Isla na razie jest wtopą, pełna zgoda, tyle, że jeśli spojrzymy, który z dwójki Padoin-Isla więcej dał drużynie, okaże się, że ten drugi, który jest jednocześnie bardziej hejtowany od byłego grajka Atalanty. Ja wiem, że większe oczekiwania związane są z Islą etc, ale jednak... :roll:

LGDS informuje, że o sile naszej lewej strony w meczu z Violą stanowić mają De Ceglie i Peluso. Matko jedyna, mam nadzieję, że Conte wie, co robi. Będę się bał dryblingów Cuadrado z jednej strony oraz dośrodkowań Pasquala do Toniego z drugiej strony. Mam wrażenie, że w tym meczu kluczowa będzie gra skrzydeł zarówno jednej ekipy, jak i drugiej.

Obrazek
Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 10:35

Panowie, pisałem już to w komentarzu ale chcę mieć 100% pewność :)
Dziś wieczór spędzam poza domem, bez możliwości oglądania tego mecz i byłbym na prawdę wdzięczny osobie która na nr 660007486 podesłała mi wynik. :)

JUVE PER SEMPRE!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 10:36

Naprawę w czasach smartfonów/tabletów, bezprzewodowego neta, nie da rady sprawdzić samemu wyniku ????

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 10:39

fazzi pisze:Naprawę w czasach smartfonów/tabletów, bezprzewodowego neta, nie da rady sprawdzić samemu wyniku ????
Jak mówiłem wieczór poza domem. Nie będę kupował tableta tylko po to żeby sprawdzać wyniki, a smartfona [aż wstyd przyznać] nie posiadam :płaczę:

JUVE PER SEMPRE!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 10:41

Wyobraź sobie że ja też nie jade na smartfonie ( tak jak mówisz, siara :D ), ale jak nie mogę oglądać meczu to mimo to wynik na żywo praktycznie zawsze znam :)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 11:05

Matri w wyjściowej, na zmiennika Quag albo Anelka. Oby Szwagier miał swój dzień.

Oby Cegła nie zawalił jakieś bramki, bo się przejadę do Turynu po chłopaka.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 11:12

MoreLL_FTL pisze:
To lepiej już odpalaj samochód :prochno:

Założę się z każdym o cokolwiek, że jeśli w pierwszym składzie wybiegną Peluso i De Ceglie, to stracimy bramkę.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 11:48

Martwi trochę Cegła, na przeciw którego będzie biegał Cuadrado, dobrze, że Asa dzisiaj ostatni dzień w Afryce.

Co do transmisji w N, jestem ciekaw czy będzie studio z fanbojem Fiorentiny i anty fanem Juve, no i oczywiście wielkim specjalistą od piłki czyli the one and only vito casetti.....

Dawniej Virus[Mauro].
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 11:51

ewerthon pisze:Założę się z każdym o cokolwiek, że jeśli w pierwszym składzie wybiegną Peluso i De Ceglie, to stracimy bramkę.
Nie wybiegną, tak samo jak Martin nigdy nie zagra u boku Peluso (w jednej linii obrony). Może warto, aby Padoin zagrał od pierwszej minuty, zważywszy, że Viola w preferuje ataki lewym skrzydłem , a Paolo daje #### w prawie każdym spotkaniu. Żałuję, że Pepe nie dostał powołania, wtedy mógłby wejść na te 15-20 minut i rozgrzać się przed meczem u Szkotów.
Edit
Ja nic w nim nie widzę, ale biorąc pod uwagę skład jaki zgłosił Conte na dzisiejszy mecz, to w mojej ocenie Padoin jako jedyny kwalifikuje się na obsadzenie lewej flanki. Antonio przecież nie postawi na Giaccheriniego, aby zabezpieczał defensywy w spotkaniu z Violą
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 12:38 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 3 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
miden

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 12:06

annihilator1988 pisze: Nie wybiegną, tak samo jak Martin nigdy nie zagra u boku Peluso. Może warto, aby Padoin zagrał od pierwszej minuty, zważywszy, że Viola w preferuje ataki lewym skrzydłem , a Paolo daje #### w prawie każdym spotkaniu. Żałuję, że Pepe nie dostał powołania, wtedy mógłby wejść na te 15-20 minut i rozgrzać się przed meczem u Szkotów.
Padoin to piłkarski szrot. To gracz na miarę Atalanty czy innej Bologni. Przecież wystawiając go w pierwszym składzie na mecz z Fiorą, Conte sam prosiłby się o przegraną. Analogicznie w przypadku innych naszych tuz takich jak Peluso czy Kuczer. Nie wiem co wy w tym zawodniku widzicie. To gracz typu "przyjmij - podaj" do najbliższego partnera. Zero kreatywności, w dodatku strasznie suchy technicznie według mnie. To, że u nas gra przeczy logice. Zamiast takich graczy lepiej dawać szansę młodym, którzy braki doświadczenia nadrobiliby sercem do gry i chęcią pokazanie się. Przecież legenda głosi, że szkolimy niemalże najlepiej w kraju.

JUVE! STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 12:53

Pesluso i DC na lewej? :angry: Jeden z nich na lewej to już o jednego za dużo ale dwóch na raz? Czarno to widze...

Ciężki tydzień przed nami, Viola,Cetlic,Roma - zaczynając od ostatnich to mielibyśmy ułatwione zadanie gdyby nie zwolnienie Zemana, ale cóż :lol: Cetlic - może jestem pesymistą ale jak dla mnie wynik 2-2 czy 3-3 bedzie w pełni satysfakcjonujący.
Wracając jednak do dzisiejszego meczu to Viola gra teraz słabiej niż na początku sezonu w dodatku gramy u siebie.
Fajnie było dzisiaj odskoczyć na 6 pkt napoli!

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!! :dance:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 13:16

annihilator1988 pisze:
ewerthon pisze:Założę się z każdym o cokolwiek, że jeśli w pierwszym składzie wybiegną Peluso i De Ceglie, to stracimy bramkę.
Nie wybiegną, tak samo jak Martin nigdy nie zagra u boku Peluso (w jednej linii obrony). Może warto, aby Padoin zagrał od pierwszej minuty, zważywszy, że Viola w preferuje ataki lewym skrzydłem , a Paolo daje #### w prawie każdym spotkaniu. Żałuję, że Pepe nie dostał powołania, wtedy mógłby wejść na te 15-20 minut i rozgrzać się przed meczem u Szkotów.
Ich lewa strona to nie przypadkiem nasza prawa? :smile:
miden pisze:Padoin to piłkarski szrot. To gracz na miarę Atalanty czy innej Bologni. Przecież wystawiając go w pierwszym składzie na mecz z Fiorą, Conte sam prosiłby się o przegraną. Analogicznie w przypadku innych naszych tuz takich jak Peluso czy Kuczer. Nie wiem co wy w tym zawodniku widzicie. To gracz typu "przyjmij - podaj" do najbliższego partnera. Zero kreatywności, w dodatku strasznie suchy technicznie według mnie. To, że u nas gra przeczy logice. Zamiast takich graczy lepiej dawać szansę młodym, którzy braki doświadczenia nadrobiliby sercem do gry i chęcią pokazanie się. Przecież legenda głosi, że szkolimy niemalże najlepiej w kraju.
:angry:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 13:22

miden pisze: Zamiast takich graczy lepiej dawać szansę młodym, którzy braki doświadczenia nadrobiliby sercem do gry i chęcią pokazanie się.
No no jasne jasne. Koleś, zastanów się czemu gra taki Padoin a nie któryś chłopak z Primki. Nie wiesz? To Cię oświece. Bo gdy porównać przeciętnego zawodnika z młodzieżówki do Padoina, okazuję się, że to Padoin jest 2xlepszy technicznie, 2xbardziej kreatywny, 3xbardziej waleczny i ma 10xwięcej doświadczenia. Granie w Młodzieżówce a granie w Serie A to jest nieporównywalny przeskok pod każdym względem. Myśle, że te rzekome zaangażowanie u młodzianów byłoby zupełnie niewidoczne, bo grając w Serie A taki Padoin musi tego zaangażowania wkładać jeszcze więcej. Zresztą wystarczy obejrzeć pare spotkań Primavery żeby się przekonać, że to niewiele z grą na chociażby poziomie Serie B ma wspólnego. Wszyscy są słabsi technicznie, taktycznie, fizycznie, wydolnościowo i nie mieli by prawa poradzić sobie w meczach ligowych chociażby w Serie B. No chyba, ze oczywiście mówimy o jakichś perełkach, ale na ten moment wszystkie nasze rzekome perełki zamiast kopać w Primaverze siedzą na wypożyczeniach gdzie okazuje się czy będą coś warci czy nie.
Tak żeby Ci uzmysłowić o czym mówie, to wyobraź sobie, że najlepszym zawodnikiem na lewej stronie jakiego 'wyhodowaliśmy' w ostatnich bóg wie ilu latach był wlaśnie ten równie przez Ciebie krytykowany DC. Niech Ci to udowodni, że nie wystarczy być młodym ażeby być lepszą opcją niż inni starsi, aczkolwiek może i przeciętni zawodnicy.

Patrząc na bide jaką mamy na bokach to Padoin raczej musi grać.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 13:38

alina pisze: Ich lewa strona to nie przypadkiem nasza prawa? :smile:
Cicho :P :prochno:. Mimo wszystko sądzę, że Padoin zagra od pierwszej minuty na lewej stronie
Czytaliście newsa na SJ? Viola płacze z powodu Dantego. Wygląda na to, że włodarze Violi na siłę szukają konfliktu z Juventusem, a to jest pokaz ich pierdotliwości.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 13:41

MoreLL_FTL pisze:Matri w wyjściowej, na zmiennika Quag albo Anelka. Oby Szwagier miał swój dzień.

Jadę z tobą 8)

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Zablokowany