Reprezentacja Polski - sparingi

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 22:54

Gdzieś na fb ktoś wysunął hipotezę , że to agent Lewego wysyłał smsy , żeby podbić cenę za niego :D

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 22:55

W sumie to nie wiem, kto powinien zostać piłkarzem meczu. Może Krychowiak? Dobrze, że to tylko sparing. Zagrać tak w meczu o punkty to niezłe frajerstwo. Mam już dosyć biednego, niechcianego w klubie, opuszczonego przez Boga i molestowanego przez krasnoludki Wasilewskiego. Nadchodzi taki dzień, że się już tylko spada poziomem i mógłby sobie już chociaż kadre darować. Inna sprawa, że Fornalik go powołuje. Z Milikiem się może jeszcze wstrzymam, młody póki co. Ale Grosicki to nie jest wynalazek na reprezentacje. Jeździeć bez głowy. Choć w sumie dzisiaj to i Błaszczykowski jakoś lepiej nie zagrał. Wawrzyniak standard raczej. A, Obrabiak nigdy mnie nie przekonywał, ale wykonywał fajnie te stałe fragmenty. Dzisiaj w ogóle kaszana.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 08:16

chyba Waldek szykuję coś na Ukrainców, bo nie wierze, że chciał z Wyspiarzami wygrać grając LONG BALL cały mecz.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 10:07

Tengen pisze: Ale Grosicki to nie jest wynalazek na reprezentacje. Jeździeć bez głowy. Choć w sumie dzisiaj to i Błaszczykowski jakoś lepiej nie zagrał.
Daj mi Grosickiego na prawą stronę zamiast Błaszczykowskiego i możemy grać. tak jak z Anglią. Według mnie bardziej pożyteczny na prawej flance niż Kuba.
Przede wszystkim nie ma na boisku miejsca jednocześnie dla Kuby i Obraniaka. To Kuba powinien grać za plecami Lewego.
Fornalik, podobnie jak Smuda, jest zbytnio zapatrzony w trio z Borussi. Kiedy grają słabo, powinien szukać innych rozwiązań w trakcie meczu.

Jak zwykle niezłą partię zagrał Krychowiak.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 12:55

Dobra, miałem wczoraj do wyboru Holandia vs Włochy i Naszych z Irlandią. Pokusiłem się na mecz Polski i bardziej niż zwykle przyjrzałem się kadrowiczom.

W końcu do bramki wrócił King Artur. Brakowało mi charyzmatycznego bramkarza w reprezentacji. Nie trawię nieSzczęsnego, mimo dobrych wczorajszych zawodów. Wojtek nie jest w tej formie, w której był w zeszłym sezonie. Dla mnie numerem 1 był i będzie Boruc, co pokazuje swoją grą. Szkoda, że Fornalik nie dał mu pograć całego meczu, ale przez te 45 min zaprezentował się świetnie, szczególnie interwencja chwilę przed utratą gola :bravo:

Nie rozumiem, jak długo jeszcze będziemy na lewej oglądać Wawrzyniaka...To już nie ma innych zawodników na tą pozycję? W każdym meczu przytrafi mu się kicha, tak jak ta przy stracie gola. Rozumiem, że Boenisch zastąpił nieobecnego Piszczka na prawej, ale na lewej Waldek musi szukać innej opcji niż zawodnik Legii. Swoją drogą ładnie się zaprezentował Boenisch. Glik z kolei zgubił mózg w szatni. Za ten faul czerwona dla niego jak nic, no ale Szpaku twierdził inaczej :prochno:
Tak, jak lubię Wasyla, tak jego czas już minął w reprezentacji. Nie nadąża za akcją, kiepsko, naprawdę kiepsko zagrał, tylko ciekawe, czy Fornalik to zauważył :think:

Szczególnie wyróżniłbym natomiast Krychowiaka, dla mnie zawodnik meczu. Nie wiem dlaczego, ale grą przypomina mi naszego Vidala :C

Bardzo słabo nasza dwójka z Borussii, szczególnie Lewy. Waldek musi szukać dla niego jakiejś alternatywy. Za pewnie czuje się "nasz najlepszy zawodnik spotkania z Irlandią, wybrany przez internautów" :angry: Nie pokazuje nic z tego, co gra w Dortmundzie. Miał kilka dobrych okazji i nie wykorzystał tego. Mniejsza z tym, bo mecz towarzyski, ale jak z Ukraińcami zmarnuje jedyną taką sytuację w meczu to też będzie przepraszał i mówił, że się stara, ale coś nie siada? Jakoś w Niemczech nie ma tego problemu.

Kolejny na minus to Obraniak. Nic nie wnosi do gry, prócz stałych fragmentów, które trzeba przyznać ma bardzo groźne. Nie rozumie co się dzieje na boisku, nie potrafi się z Lewym porozumieć, a przecież ta dwójka powinna stanowić grot naszego ataku. Z kolei Grosik przyzwoicie. Dobrze mieć w zespole takiego "wiatra", szkoda tylko, że mniej myśli przy tych swoich rajdach.

Na podsumowanie co mogę dodać. Pierwsze 45 min dobre w naszym wykonaniu, ale bez skuteczności. Irlandia nie postawiła nam wysoko poprzeczki, ale i tak nasi tego nie wykorzystali, a w drugiej odsłonie pokazała nam się kopia zespołu Smudy. Przed meczem z Ukrainą nie napawa to optymizmem. Liczyć możemy na dobrą formę trójki z Dortmundu i mam nadzieję, że w bramce zobaczymy Artura. Zasługuje, by dać mu szansę w ważnym spotkaniu.

PS: Oglądając mecz w TVP z komentarzem Szpaka, bezpieczniej dla słuchu wyciszyć odbiornik. Gościa nie da się słuchać :doh:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 13:19

jsduga pisze:PS: Oglądając mecz w TVP z komentarzem Szpaka, bezpieczniej dla słuchu wyciszyć odbiornik. Gościa nie da się słuchać :doh:
ja tam wole zamknąć oczy niż wyciszyć odbiornik -,-

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 13:51

krychowiak, krychowiak... a lukasik to co? na moje jak na prawdziwy debiut bdb wystep

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
martinbm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 15:09

Jak dla mnie Łukasik trochę sie dostał do pierwszego składu, dzięki temu zagraniu w meczu z Rumunią, czyli golem piętką. Wczoraj gdzieś schowany, fakt miał kilka odbiorów, ale trzeba od takiego wymagać gry do przodu. Ja tylko widziałem podania do obrońców. Hamował nasze ataki

www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiego futbolu! TdK!
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 15:46

martinbm - według mnie obok Krychowiaka Łukasik był najlepszy na boisku.
I wiele piłkek grał do przodu - w skrócie zagrał bardzo mądrze. Nie ma się do czego przyczepić dodatkowo był to jego pierwszy poważny mecz międzynarodowy. Ma talent.

Co do całego meczu - nie podobał mi się w ogólę. Obraniak to totalne nieporozumienie. Rozkapryszony dzieciaczek machający łapami al'a Amauri. Wyglądał w pewnym momencie tak jakby chcial się rozpłakac bo kolega nie zagrał do niego piłki. Wywaliłbym gościa z kadry, na jego miejsce wrzucil Błaszyczkowskiego, który zrobił się dość przebojowy. Na prawą stronę troche wiaterku od Grosickiego - a na lewej młody Kosecki i możemy grać.

Wywalić Wasilewskiego, bo tylko zajmuje miejsce młodszym np. Jędrzejczykowi. Salamona do środeczka za Perquisa, na Lewą stronę wraca Boenisch, na prawą Piszczek do bramki Boruc i mamy fajną jedenastke. Pozostaje jeszcze jeden ważny aspekt : MUSI IM SIĘ CHCIEĆ- bo wczoraj wyglądało to tak jakby przejchali sobie pojedzić tramwajem do Dublina.

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 16:00

Pierwsza połowa w porządku. Lewandowski okrutnym kozłem chciał zdobyć bramkę, ładnie się złożył, szkoda tej sytuacji. :P
Mieliśmy stres jakby to już były eliminacje z Ukrainą, jak dla mnie zbyt dużo zmian w składzie, tzn. młodzików. Kto mi się podobał? Bardzo fajnie zagrał Krychowiak, Łukasik nieźle. Wawrzyniak-dobry mecz, ale ten kiks typowy dla niego :prochno: Dobrze też Grosicki.
Gdybyśmy mieli kogoś lepszego na miejsce Obraniaka ,Perquisa i Boenisha
ehh..jak ktoś mądry powiedział dziś wystarczy mieć psa polskiej rasy by grać w reprezentacji. :ok:

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 16:24

Wszyscy się cieszyli że to Boruc zaczął, i ze 3 razy skandowaliśmy jego imię, nawet pokazał nam okejke. A na Lewego leciał konkretny hejt. I nie ma co się dziwić, bo wkur... swoją grą.

Sam mecz to nędza, jak na towarzyski to bardzo ostra gra, ale nic poza tym. Przykro było to oglądać.

PS: Puścili polakom przed meczem "ona tańczy dla mnie" :D .

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 16:32

mixery pisze:PS: Puścili polakom przed meczem "ona tańczy dla mnie" :D .
Jezu tam też to puszczają ? :shock:

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 16:39

pewnie jakis polak zalapal sie na robote w irlandii jako dj...dziwne :p?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 16:51

Boenish w tym momencie to zjada warzywniaka na śniadanie. Fenomenalny ostatni występ przeciwko Borussi, w repre też było widać duże zaangażowanie i chęć gry, fajne wypady. Niestety nie ma chłopak prawej nogi i dlatego dośrodkowania nie wychodziły.

Druga połowa to stare dobre czasy smudy. Gdzie sam z przodu Lewandowski, i drużyna bez pomysłu.

Oglądał ktoś może tego Szukałę w akcji, że wszystkie media go pchają do repry ? Kłopotu bogactwa to my w obronie nie mamy, a na papierze to On wygląda nieźle.

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 17:13

Tylko, że Boenish nie jest polakiem 8) A Wawrzyniak mimo tego, że zaliczył kiks zagrał niezły mecz.

ODPOWIEDZ