Mercato (2012-2014)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Nie, miał grać w taktyce 4-2-4, która to miała być podstawową u Conte ( na szczęście od niej odszedł, choć szkoda, że w tym roku nie odchodzi tak często od swojej podstawowej taktyki ).
To co, Willian z Anży, a na jego miejsce Taison? Z ciekawością czekam na mecz Szachtara z Borussia.
PS: A propos tego co ktoś pisał o Anelce, że przyszedł na mały kontrakt i być może chce coś jeszcze udowodnić ( ponoć trenował ostatnio z PSG, żeby utrzymać formę ), wypowiada się jakiś jego znajomek:
To co, Willian z Anży, a na jego miejsce Taison? Z ciekawością czekam na mecz Szachtara z Borussia.
PS: A propos tego co ktoś pisał o Anelce, że przyszedł na mały kontrakt i być może chce coś jeszcze udowodnić ( ponoć trenował ostatnio z PSG, żeby utrzymać formę ), wypowiada się jakiś jego znajomek:
Głos zabrał również stary przyjaciel Anelki, Malu Mpasinkatu, który odwiedził dziś Francuza w Vinovo. "Jestem zaskoczony, Nicolas był bardzo spokojny, wyciszony, zachowywał się inaczej niż podczas swojej gry w innych wielkich klubach, wyglądał na bardzo zmotywowanego. Jego kondycja? To nie problem, on czuje się dobrze, inaczej nie decydowałby się na spróbowanie swoich sił w Juventusie. Anelka przybył do Włoch, by potwierdzić, na co go stać. Pesymizm po jego transferze? Nicolas jest bardzo ambitny i dumny, więc tylko go to zmotywuje. Będzie jak w Chelsea, Arsenalu czy Realu, gdzie po kolei przekonywał swoich przeciwników."
- Arbuzini
- Juventino
Wiele powiedzieć nie można, bo od początku roku w Serie B rozegrano tylko 2 kolejki.Jacky pisze:Noo, jak sie ciapatym dobrze pokieruje, to moga byc z niego ludzie. A jak na chwile obecna sobie radziraxxxon11 pisze:Mamy bouya
Na pewno więcej zyskamy kupując porządnego zawodnika na lewą stronę niż dalej inwestując w Padoinów, czy innych Polich. Asa grając na dowolnej pozycji zjada ich na dzień dobry. Na prawej stronie teoretycznie mamy silną konkurencję: Licht, Isla oraz Caceres. Obstawiam, że następny sezon zaczniemy w takiej samej konfiguracji tej flanki. Dobrze - nie ma co kombinować i tracić czasu na niepotrzebne ruchy. Atak błaga o przetrzebienie.wagner pisze:no niby mamy ale nie mamyi oglądamy De Ceglie szanownego. Kolega który nawiązywał do Vargas chyba chodziło o tym że nasz czarnoskóry zawodnik ma zerową konkurencję na lewej stronie pomocy/obrony jak zwał tak zwał
Anelka nigdy typowym snajperem nie był, ale jego doświadczenie i siła fizyczna mogą nam pomóc w polu karnym przeciwnika. Liczę, że ma jeszcze dość ambicji i umiejętności żeby okazał się wzmocnieniem.
- Vimes
- Juventino
Chyba wyjątkowo się dzisiaj nudzą dziennikarze "Tuttosportu" albo skończyły im się pomysły, bo odgrzewają starego czarngórskiego kotleta z Joveticiem. Temat pewnie będzie wałkowany do letniego okienka. Mamy wszystko, czego potrzeba w dobrej telenoweli, czyli ojca (Della Vale), który nie chce wydać swej młodej i powabnej "córy" (Joveticia) za zamożniejszego absztyfikanta z północy (Marotta). Córa może by i chciała może i nie, wszystko zależy od tego czy brylant na pierścionku będzie odpowiednio duży. Teraz wystarczy tylko nakręcić kilkaset odcinków i śledzić z zapartym tchem.
- Myzarel
- Juventino
Zgłaszam wniosek o utworzenie nowego tematu na kolejne mercato bo w tym za moment pęknie 1000 stron i aż sie boję co będzie latem 
Jojo nie jest wart tyle ile chce za niego Viola.

Jojo nie jest wart tyle ile chce za niego Viola.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja tam jestem fan-bojem Stevana i mysle, ze z takich dostepniejszych graczy, to wlasnie on moglby z czystym sumieniem otrzymac "10" i zastapic Alexa...
Nie wiem czy juz bylo, nie wiem czy to prawda, ale: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html
PS. No, ten Icardi, to moze byc niezly talenciak. Kupowałbym i zostawil na wypozyczeniu.
Nie wiem czy juz bylo, nie wiem czy to prawda, ale: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html
PS. No, ten Icardi, to moze byc niezly talenciak. Kupowałbym i zostawil na wypozyczeniu.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Vimes
- Juventino
Jovetić niedawno mówił, że nie zdradzi Violi dla Juventusu. W sumie głupio by wyszło jakby teraz zrobił z gęby cholewę.Jacky pisze:Ja tam jestem fan-bojem Stevana i mysle, ze z takich dopstepniejszych graczy, to wlasnie on moglby z czystym sumieniem otrzymac "10" i zastapic Alexa...
Annihilator1988, wrzucił to w temacie meczowym, ale chyba bardziej pasuje tutaj. Jakoś nie mam pamięci do tego, co który dziennikarz mówił i jak często miał rację. Chirico to dobre źródło informacji o sprawach wewnętrznych?Jacky pisze:Nie wiem czy juz bylo, nie wiem czy to prawda, ale: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html
- FalsoVero
- Juventino
Sprawa prosta Marotta do widzenia bo co chłop wyczynia z transferami tzn ściąganie półśrodków to aż się płakać chceVimes pisze:Annihilator1988, wrzucił to w temacie meczowym, ale chyba bardziej pasuje tutaj. Jakoś nie mam pamięci do tego, co który dziennikarz mówił i jak często miał rację. Chirico to dobre źródło informacji o sprawach wewnętrznych?Jacky pisze:Nie wiem czy juz bylo, nie wiem czy to prawda, ale: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- blackadder
- Juventino
Paratici na dyrektora! Marotta zrobił świetne transfery, miał też kilka wpadek, ale to Conte wyciągnął klub z dołka. Jak dla mnie może wracać do Sampy.

- pumex
- Juventino
Z tego co się orientuję, to Chirico nie ma tak dobrych wtyk w klubie jak np. Zuliani i słynie z mocno krytycznych wypowiedzi w stronę Marotty, ale jako wielki kibic Juve nie ma chyba ciśnienia na publiczne rozlewanie kwasu tuż przed meczem LM. Sądzę, choć są to tylko moje domysły, iż jakieś nieporozumienia na linii Conte-Marotta mogą być. Jeśli ostatecznie miałoby być podobnie jak w sporze Valdano-Mourinho to oczywiście niech Marotta spada na drzewo a Conte pracuje dalejVimes pisze:Jakoś nie mam pamięci do tego, co który dziennikarz mówił i jak często miał rację. Chirico to dobre źródło informacji o sprawach wewnętrznych?

- zahor
- Juventino
Napisałem o tym w temacie meczowym ale napiszę jeszcze raz tutaj. Łysy nie rzucił informacji o konflikcie na zasadzie "uwaga, uwaga!! Conte pożarł się z Marottą, jeden z nich lada dzień odejdzie!!" tylko pisząc o tym jak wątpliwa jest przeprowadzka Conte do Chelsea (pojawiło się ponoć zainteresowanie) i argumentując dlaczego to Antek najpewniej się na nią nie skusi, dodał też że trzeba jednak powiedzieć że nie wszystko jest w 100% idealne, a mianowicie współpraca z Marottą nie jest idylliczna. I w to faktycznie jestem w stanie uwierzyć, bo jak inaczej wyjaśnić np. przypadek Elii?
Jak na nich, to i tak nie jest najgorzej. Mnie by nie zdziwił nagłówek typu "Conte skłócony z DS, jedną nogą w Chelsea" albo coś w ten deseń.Vimes pisze:Czyli, że onet swojego newsa trochę podrasował?
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2013, 18:13 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiZ
- Juventino
Miód na moje serce. Trzeba mrozić szampana na przesilenie czerwcowo/lipcowe

Optuję za Fabio Paraticim. Mimo, że ten jest szefem obserwatorów. Conte wskazuje listę i realizujemy a nie na last minute witamy Bendtnera. Całe mercato goniliśmy wzrokiem między Maroko a Kazachstanem.
Jest też misterny plan. Raczej Wunderwaffe. Tacchinardi na dyrektora a za jego plecami cichaczem pracuje Moggi.
- Lypsky
- Juventino
Czyli powinniśmy szykować miejsce dla Schelotto? :lol:AdiZ pisze: Jest też misterny plan. Raczej Wunderwaffe. Tacchinardi na dyrektora a za jego plecami cichaczem pracuje Moggi.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- StaryDobryNedved
- Juventino
Realnie na to patrząc pewnie Paratici dostałby robotę po Marottcie.
Przecież nie na darmo ten Liverpool się nim interesował jak się u nich ten ogarnięty właściciel zjawił, nie? Poza tym jest wiele głosów, że Paratici to fachura i wiele robi w tym naszym klubie. Conte nie do ruszenia - to wiadomo.
Przecież nie na darmo ten Liverpool się nim interesował jak się u nich ten ogarnięty właściciel zjawił, nie? Poza tym jest wiele głosów, że Paratici to fachura i wiele robi w tym naszym klubie. Conte nie do ruszenia - to wiadomo.