Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
panbary

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 15:36

Nie wolałbyś mieć Verrattiego w składzie? Myślę, że mało kto podziela Twoje zdanie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 15:39

panbary pisze:Nie wolałbyś mieć Verrattiego w składzie? Myślę, że mało kto podziela Twoje zdanie.
W składzie nie bo i tak by nie grał. Wolałbym żeby był nasz, a rozgrywał się gdzie indziej.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 15:41

Castiel pisze:
pumex pisze:
Castiel pisze:Kto miał większy wkład w sukces Pescary?
Najprościej: kto był w lecie '12 i jest obecnie uważany za lepszego i bardziej perspektywicznego piłkarza? 20-letni Verratti czy 23-letni Immobile? No jasne, że Verratti, stąd jest wyżej wyceniany i absolutnie nie uważam, jakoby był przepłacony.
Więc decydujacy jest wiek, a nie umiejętności :ok:
Wiek dodałem od tak sobie, choć na pewno jakiś wpływ na cenę zawodnika ma. Słuchaj, dyskutujesz ze mną próbując wcisnąć mi, że Immobile był i jest więcej warty niż Verratti. Zastanów się, proszę. Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania Marco Sau również jest jest cenniejszy niż Verratti, bo napykał bramek w SerieB. Dalej, Gareth Bale nie był warty 12mln euro w momencie transferu z zaplecza PL, bo nie wsadzał goli, tak? Wybacz Castiel, dyskusja w tym przypadku jest równie jałowa jak ta z kibicami Milanu na temat decyzji sędziego z ostatniego weekendu w meczu Milan vs Udine. Liczy się skala talent. EOT

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 16:25

panbary pisze:
ewerthon pisze:StaryDobryNedved, Pumex - napisałem, że jest wtopą na dzień dzisiejszy
Sformułowania typu "na dzień dzisiejszy", "na chwilę obecną" są niepoprawne i bardzo kłują w oczy (przynajmniej mnie). Jedyną poprawną formą jest "w chwili obecnej". Najprościej byłoby jednak napisać zwyczajne "dzisiaj"... Wybaczcie czepialstwo, ale ten błąd jest popełniany zdecydowanie zbyt często.
O ile "na chwilę obecną" w kontekście ewerthona faktycznie byłoby niepoprawne (bo przecież możemy powiedzieć "kładziemy nacisk na obecną chwilę" na przykład), o tyle "na dzień dzisiejszy" jest już wyrażeniem poprawnym, aczkolwiek używanym bardziej w formach oficjalnych (podpieram się "Słownikiem wyrazów kłopotliwych").

Ja tam bym chciał Verrattiego i z musu wierzę w Anelkę :< No gorszy od niektórych być nie może, co najwyżej osiągnie ich ostatnio słaby poziom.

raxxxon11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 16:47

Mamy bouya tego ekwadorczyka , Poliego . Chyba wystarczy tych pomocnikow :) Przyjdziem Lorente , kupic mlodego zdolnego typka na lewa str pomocy , szrot sprzwedac zadnyc pelusow padoinow matrich itd. Cos kasy wpadnie i sciagnac 10 Neymar w koncu kocha Juventus :wink:

panbary

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 17:14

Mnie to sformułowanie zupełnie nie przekonuje, chyba, że w wyrażeniu "Spotkanie przełożono na dzień dzisiejszy". Przykład zaczerpnąłem z http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7444 Ale możesz mieć rację, jednak nie spotkałem się z taką opinią. Nie znalazłem jednak informacji jednoznacznie rozstrzygającej. Na pewno należy uważać, używając podobnych form. OFT

A ja jestem zadowolony, że przyszedł Anelka. Kontrakt jest krótki, płacimy mu mało. Gorszy nie będzie od pozostałej czwórki.

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 17:21

Czepianie się Padoina jest bezzasadne. Tak jak i Gacka, Caceresa, czy Quagliarelli. To są zmiennicy, doświadczeni, pensje umiarkowane, jak wchodzą to wstydu nie robią. Mając ławkę złożoną z juniorów, nawet tak utalentowanych jak Pogba daleko byśmy nie zaszli.

A ja się zastanawiam nad opcjami na lewą stronę. Taki ktoś jak Vargas parę lat temu byłby idealny. Teraz nie widzę nikogo takiego. Kombinacja ogarnięta obrona + jakaś umiejętność grania z przodu jest rzadka. A do tego jeszcze żelazna kondycja. Jest lipa.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 17:23

mixery pisze:A ja się zastanawiam nad opcjami na lewą stronę. Taki ktoś jak Vargas parę lat temu byłby idealny. Teraz nie widzę nikogo takiego. Kombinacja ogarnięta obrona + jakaś umiejętność grania z przodu jest rzadka. A do tego jeszcze żelazna kondycja. Jest lipa.
swego czasu pragnę przypomnieć był on i M.Bastos ;)

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 18:51

Wagner, czy Bastos jest aż taki dobry w obronie? Ja pamiętam jak łączono nas z nim kiedy poszukiwaliśmy skrzydłowego.

@down, masz rację. Teraz nie ma Asamoaha i jest lipa :( . Bale to jest takie "ultimate" rozwiązanie. Lichtsteiner jest fajny jak wchodzi na szybkości i może dośrodkować bez krycia. W innym wypadku ciężko oczekiwać żeby coś wykreował. A jednak w wielu meczach musimy się męczyć z budowaniem akcji.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2013, 18:59 przez mixery, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 18:52

mixery pisze:Czepianie się Padoina jest bezzasadne. Tak jak i Gacka, Caceresa, czy Quagliarelli. To są zmiennicy, doświadczeni, pensje umiarkowane, jak wchodzą to wstydu nie robią. Mając ławkę złożoną z juniorów, nawet tak utalentowanych jak Pogba daleko byśmy nie zaszli
Obawiam się, że nasz zarząd też nie widzi różnicy pomiędzy takimi zawodnikami, jak Caceres i Pogba, a Padoin i Quag...
wagner pisze:
mixery pisze:A ja się zastanawiam nad opcjami na lewą stronę. Taki ktoś jak Vargas parę lat temu byłby idealny. Teraz nie widzę nikogo takiego. Kombinacja ogarnięta obrona + jakaś umiejętność grania z przodu jest rzadka. A do tego jeszcze żelazna kondycja. Jest lipa.
swego czasu pragnę przypomnieć był on i M.Bastos ;)
Przecież mamy Asamoaha :P. Zawodników na lewą stronę, którzy są pewni w obronie i ogarniają w ataku trochę by się znalazło. Zaczynając od takiego Bale'a, poprzez A. Ayewa na Kolarovie, Fuchsie, czy chociażby Oczipce kończąc.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 18:55

ewerthon pisze:StaryDobryNedved, Pumex - napisałem, że jest wtopą na dzień dzisiejszy. Bo młodzian na pewno nie gra na miarę przedsezonowych oczekiwań, powiem więcej - w wielu meczach gra po prostu piach. Oczywiście przyszłość przed nim, ale jak na razie PSG wyrzuciło te 13 mln w błoto.
Ściągnąłem trochę meczów PSG z fbtz.com i na początku grał na miarę oczekiwań. Bardzo dobre pierwsze mecze, świetny mecz w LM. Najwięcej kontaktów z piłką. Problem w tym, że od jakiegoś czasu Ancelotti gra 2 środkowych pomocników, żeby zmieścić te wszystkie gwiazdy i zrodził się problem dla Verrattiego, a może szansa dla Juventusu. Swoją drogą, jeżeli niektórzy narzekają na tempo w Serie A, to nie wiem co mają powiedzieć kibice ligi francuskiej.

pumex pisze:StaryDobryNedved, Borini nie gra, ponieważ ma poważną kontuzję, ale faktem jest, że początek sezonu do momentu urazu miał bardzo słaby
Już po kontuzji. Zagrał niedawno w jakimś meczu z x-ligową drużyną w jakimś pucharze, próbowałem obejrzeć, ale po 10 minutach wyłączyłem.

ObrazekObrazek
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 18:58

Hoffman pisze:Wątpie żeby wypożyczenie 5 napastnika na ławkę było uznane najgorszym transferem, będą pewnie inni kandydaci ;d
e: nie przerzuciłem strony a widzę, że już napisane ;d
Ouh_yeah pisze:Ja tam myślę, że najgorsze transfery powinny się opierać przede wszystkim na kasie a Bendtner kosztował 500 tysięcy czy tam milion za wypożyczenie. Chociaż odkąd Secco wypadł z biznesu, trudno znaleźć oczywiste wpadki za grubą forsę Very Happy
Panowie to, że nie kosztował jakieś pokaźnej sumki to my się cieszmy, bo byśmy się tylko nie potrzebnie denerwowali. Ale reasumując kwota za jaką go sprowadziliśmy nie usprawiedliwia Bendtnera, od tego że nie potrafił strzelić gola a na boiskach spędził 387 minut. Na dodatek nawet jeżeli nie był sprowadzany jako podstawowy napastnika który będzie strzelał, tylko jako 5, to jego zadaniem miało być chociaż podniesienie rywalizacji w zespole, a on w zamian się połamał.
:prochno:
Nie zapominajmy oraz o tym, że do kosztów wypożyczenia trzeba doliczyć jego pensje :wink:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 22:13

@D@$ pisze:
Jacky pisze:Tak, ktos w Juve sie na nim poznal, to fakt. Ale samo przeprowadzenie transferu na pewno bylo latwiejsze, bo bez wtracanai sie City, PSG, Realu itd. O tym mowie.
Nie wtrącali się, no i? O Pirlo tez ktos pisał, że to był banalny tranfer bo nie było konkurencji, ale co to zmienia, skoro przyszło dwóch super pomocników za małe kwoty?
Mozemy sie tak przeciągać w nieskonczonosc, a ja z chłopcami sie nie przeciągam.
raxxxon11 pisze:Mamy bouya
Noo, jak sie ciapatym dobrze pokieruje, to moga byc z niego ludzie. A jak na chwile obecna sobie radzi?

Fakt, ze przydaloby sie jakies rozsadne zastepstwo dla Asa :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 22:19

mixery pisze:Wagner, czy Bastos jest aż taki dobry w obronie? Ja pamiętam jak łączono nas z nim kiedy poszukiwaliśmy skrzydłowego.
z nim czasami nie było historii że miał grać w taktyce 4-3-3 ? no nie pamiętam mniejsza z tym.
Arbuzini pisze:Przecież mamy Asamoaha :P.
no niby mamy ale nie mamy ;) i oglądamy De Ceglie szanownego. Kolega który nawiązywał do Vargas chyba chodziło o tym że nasz czarnoskóry zawodnik ma zerową konkurencję na lewej stronie pomocy/obrony jak zwał tak zwał
mixery pisze: @down, masz rację. Teraz nie ma Asamoaha i jest lipa :(
o i mam potwierdzenie ;)

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2013, 22:27

Podobno interesujemy się Icardim z Sampy. Chłopak jest typowany na następce Cavaniego w Napoli choć mam nadzieję, że jednak uda nam się im go sprzątnąć sprzed nosa. Takiego Belfodila zjada na śniadanie. Marzy mi się sprowadzenie Muriela i Icardiego. Szalenie utalentowani i młodzi - atak na lata.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Zablokowany