Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Nie wtrącali się, no i? O Pirlo tez ktos pisał, że to był banalny tranfer bo nie było konkurencji, ale co to zmienia, skoro przyszło dwóch super pomocników za małe kwoty?Jacky pisze:Tak, ktos w Juve sie na nim poznal, to fakt. Ale samo przeprowadzenie transferu na pewno bylo latwiejsze, bo bez wtracanai sie City, PSG, Realu itd. O tym mowie.
Zagwarantuj że kłamstwo.Dobry Mudżyn pisze:Zagwarantuj, ze to prawda.alina pisze:Dzisiejszy wywiad Llorente: "Miałem oferty z wielu drużyn, ale projekt Juve najbardziej mi się spodobał."Jacky pisze:Llorente - nim tez raczej nikt sie nie interesowal

Ogólnie po 3 dniach nie wchodzenia w dział mercato, widzę że <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dyskusje mnie ominęły
To zostaną z Aguero z przodu? Jeśli to prawda, to ciekawe na kogo się zasadzają...Falcao?jakku1 pisze:Lista zawodnikow, wedlug Daily Mail, ktorych moze sie pozbyc po sezonie Mancini: Dzeko, Tevez, Nasri, Lescott, Sinclair, Maicon, Kolarov.

Ale obstawiam, że może odejdzie częśc z tych graczy, ale nie wszyscy.
Mamy Sebę i Mirko, więc nie sądzę, ze już teraz kupimy "10".Kucharius1 pisze:Jedne wzmocnienia do ataku jakie przewiduje to typowa "10" jak Jovetic, Muriel, Sanchez, Mkhitaryan i kilka innych nazwisk na rynku się znajdzie.
Pewnie gdyby Conte nie zablokował Bastosa, to mielibysmy go, ale to stare dzieje... Natomast negocjacje z Lyonem nie powinny być trudniejsze niż z taką Fiorentiną czy Napoli.Arbuzini pisze:Generalnie deal z Lyonem to śliska sprawa. Co prawda Roma łyknęła Pjanicia za 11 baniek, ale w ogólnym rozrachunku interesy z nimi to ciężka przeprawa i przeważnie nie warta świeczki.
Sanchez? Nie wiem czy Barca puści go jakoś bardzo tanio.
Przy okazji, ktoś pisał że Bendtner jest już w Anglii, był gdziekolwiek news potwierdzający to?
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2013, 19:21 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebastian10
- Juventino
Simone Padoin 28 lat i zero perspektyw na pierwsza 11 i transfer do dobrego klubu szkoda dla niego minut na boisku lepiej na wychowanka postawić .
- Azazel
- Juventino
Di Natale pierwszy występ w Serie A zaliczył w wieku 25 lat. Do Udinese trafił dwa lata później. W najwyższej włoskiej klasie rozgrywkowej zdobył ok. 170 goli i zdobywa je dalej, mało? Nie to, że podejrzewam, że Padoin powtórzy tę drogę - ale twój argument jest inwalidą
.
- evilboy
- Juventino
Ja raczej obstawiałbym odejście Manciniego@D@$ pisze:To zostaną z Aguero z przodu? Jeśli to prawda, to ciekawe na kogo się zasadzają...Falcao?jakku1 pisze:Lista zawodnikow, wedlug Daily Mail, ktorych moze sie pozbyc po sezonie Mancini: Dzeko, Tevez, Nasri, Lescott, Sinclair, Maicon, Kolarov.Na Dzeko czy Kolarova pewnie bedziemy chętni, tylko te pensje :doh:
Ale obstawiam, że może odejdzie częśc z tych graczy, ale nie wszyscy

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Dolce Vita
- Juventino
Kontuzjo - od kontuzjiBuffalo pisze:Zeby juz wam ukrocic te spory.
Pato moze byc podatny na kontuzje.
Kontuzjogenne mogą być np jego korki, sport, murawa ktora wywoluja kontuzje.
genny - generować/geneza - czyli stwarzać/powodować
Jednak nie miej do niego pretensji. Wiele dużych serwisów w sieci popełnia ten błąd, a potem ludzie podłapują.
Tutaj więcej o tym napisane: http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... ort-.shtml

- sebastian10
- Juventino
kutchera jeszcze 2 lata temu coś rokował na dobrego zawodnika, ale się nie rozwiną i chyba już się nie rozwinie .
- 19redhof10
- Juventino
Gdzies wyczytałem ze Bendtenr juz wrócił do Londynu, to sprawdzone informacje?
- Dobry Mudżyn
- Juventino
sebastian10 pisze:kutchera jeszcze 2 lata temu coś rokował na dobrego zawodnika, ale się nie rozwiną i chyba już się nie rozwinie .
A skąd wiesz? Moze trzeba mu 2-3 lat totalnego zaufania, jak Marchisio? Albo ustawienia go na jednej konkretnej pozycji, zamiast miotania nim jak szatan? Lewe skrzydlo, lewa pomoc, lewa obrona, lewy wingback. Ahhh. Oszaleć można

Moze trzeba mu rozegrania calego sezonu, w naszych barwach, by wdrozyl sie odpowiednio do zespolu? Zaufania Antonio Conte, i przede wszystkim - kibicow, po wielu nieudanych zagraniach? Moze to wiary w siebie, naszemu Kuczerowi brakuje? Nie motywacji, a wiary w siebie, ktora musimy mu dać, bo jest tego wart

*nie no, tak serio. wypad z tym szrotem. przy każdej akcji nasza lewa strona drze gdy DeCe lub Peluso sa na boisku.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Luca Toni w wieku 26-27 lat wystrzelil i zdobył mistrzostwo swiata w 2006 jak wszyscy wiemy : )K.M. pisze:Di Natale pierwszy występ w Serie A zaliczył w wieku 25 lat. Do Udinese trafił dwa lata później. W najwyższej włoskiej klasie rozgrywkowej zdobył ok. 170 goli i zdobywa je dalej, mało? Nie to, że podejrzewam, że Padoin powtórzy tę drogę - ale twój argument jest inwalidą.
Camoranesi tez mlody nie był. Roznie to bywa.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- @D@$
- Juventino
No właśnie, sam do końca nie wiem, ale nigdzie nic oficjalnego czy chociaż jakiegoś newsa, na ten temat nie ma.19redhof10 pisze:Gdzies wyczytałem ze Bendtenr juz wrócił do Londynu, to sprawdzone informacje?
Słyszałem też wersję, że wrócił do Londynu, ale tylko po to by się leczyć (z kontuzji, bez złośliwości), ale formalnie dalej jest u nas na wypozyczeniu. Tak czy siak, w LM nie zagra bo jest nie zgłoszony.
Kucher to tak naprawdę nigdy nie rokował. Pamiętam jeszcze za Molinaro i Grosso, że od pierwszego odstawał w defensywie a od drugiego w ofensywie. I taki sobie jest średniak, z przebłyskami raz na 10-20 spotkań. Ale mało zarabia, to pewnie jeszcze zostanie. Nie wiem, może na treningach się przydaje.sebastian10 pisze:kutchera jeszcze 2 lata temu coś rokował na dobrego zawodnika, ale się nie rozwiną i chyba już się nie rozwinie .
@zahor - No wiem że istotne jest kto płaci pensję, dlatego ciekawy jestem czy pozbylismy się "balastu". Ktoś tu pisał że koniec wypożyczenia, ale nie widziałem potwierdzenia...
Co to Padoina. Oczywiście że to nie jest zawodnik który dopiero ma się ogrywać, czy kiedyś wbije się na stałe do pierwszej jedenastki. to chyba jasne. Co nie znaczy, że jest tu w 100% zbędnym balastem i to on jest głównie winny słabego stycznia, jak mogłoby się wydawać z niektórcyh wypowiedzi na forum. W tamtym sezonie nie widziałem w nim nic ciekawego i też mnie mierził taki transfer. Ale to jednak solidny grajek, który nigdy chyba niczego nie zawalił, a przynajmniej poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Przy Isli czasem wyglada jak profesor, łatwiej sie wpasowuje w sytuację na boisku.
Odejdzie nic się strasznego nie stanie, zostanie, to jeszze lepiej bo budżetu specjalnie nie obciąża a pare razy się przyda. Chyba w każdym zespole warto takiego jednego-dwóch mieć a i nawet w "wielkim Juve" zawsze się taki znalazł, typu w kariery w reprezentacji nie zrobi, ale w klubie się na ławie przyda.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2013, 11:41 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
To gdzie facet fizycznie przebywa w tej chwili nie ma znaczenia - ważniejsze jest kto płaci mu pensję, a jako że nie było komunikatu o rozwiązaniu wypożyczenia, wnioskuję że dalej Juventus.@D@$ pisze: Słyszałem też wersję, że wrócił do Londynu, ale tylko po to by się leczyć (z kontuzji, bez złośliwości), ale formalnie dalej jest u nas na wypozyczeniu. Tak czy siak, w LM nie zagra bo jest nie zgłoszony.
Co nie zmienia faktu, że w 99,9% przypadków jak 28-letni zawodnik jest przeciętny, to taki pozostaje aż do końca kariery. I faktycznie "ogrywanie" Padoina samo w sobie (na 99,9%) mija się z celem.iltalismano pisze:Luca Toni w wieku 26-27 lat wystrzelil i zdobył mistrzostwo swiata w 2006 jak wszyscy wiemy : )K.M. pisze:Di Natale pierwszy występ w Serie A zaliczył w wieku 25 lat. Do Udinese trafił dwa lata później. W najwyższej włoskiej klasie rozgrywkowej zdobył ok. 170 goli i zdobywa je dalej, mało? Nie to, że podejrzewam, że Padoin powtórzy tę drogę - ale twój argument jest inwalidą.
Camoranesi tez mlody nie był. Roznie to bywa.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale ja nie bronie Padoina. Zeby bylo jasne. Dla mnie to ogórek ktory nie przeskoczy poziomu Catanii.zahor pisze: Co nie zmienia faktu, że w 99,9% przypadków jak 28-letni zawodnik jest przeciętny, to taki pozostaje aż do końca kariery. I faktycznie "ogrywanie" Padoina samo w sobie (na 99,9%) mija się z celem.
Toni wystrzelil w mniej znanym klubie, Camor w Hellasie ,a u nas (w przypadku tego drugiego) dopiero wspiął sie na wyżyny mozliwosci.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zippo01
- Juventino
Panowie Bendtner u nas raczej już nie pogra. Siedzi pewnie w Londynie i jedyne co nas z nim jeszcze łączy, to pensja którą musimy płacić do końca sezonu. Stawiam, że na 90 % będzie wybrany najgorszym transferem tego sezonu we Włoszech. 

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja tam myślę, że najgorsze transfery powinny się opierać przede wszystkim na kasie a Bendtner kosztował 500 tysięcy czy tam milion za wypożyczenie. Chociaż odkąd Secco wypadł z biznesu, trudno znaleźć oczywiste wpadki za grubą forsę