Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Ok i co dalej? Startujemy do gry na 3-ch frontach z podstawowym tercetem Marchisio-Pirlo-Pogba, na ławie siedzi Verratti bo przecież nie będzie śmigał obok Pirlo a za zastępców pół-bocznych pomocników robią Giaccherini, Padoin i spółka? Przy raptem jednej kontuzji mamy kaplicę, zęby w ścianę.elpueblo pisze:za kasę z Vidala chcialbym Lewego i Verattiego
Sprzedamy Vidala, zyskamy (co wątpliwe) napastnika. Gdzie tu wzrost jakościowy..?

- gucio_juve
- Juventino
Dupa, a nie sprzedaż Vidala za 40 milionów. Za jakiegoś śmiesznego pajaca z Brazylii, PSG płaci 40 patyków.
Chilijczyk to cały charakter naszego zespołu, ani Pirlo, ani Marchisio, ani Poli, Verratti czy inny Gacek nie potrafią/będą potrafalili nam dać w trudnych chwilach tyle na boisku, co Vidal.
Już chyba niektórzy zapomnieli, jak w środku pola mieliśmy takich mistrzów jak Poulsen, Tiago czy Melo.
Chilijczyk to cały charakter naszego zespołu, ani Pirlo, ani Marchisio, ani Poli, Verratti czy inny Gacek nie potrafią/będą potrafalili nam dać w trudnych chwilach tyle na boisku, co Vidal.
Już chyba niektórzy zapomnieli, jak w środku pola mieliśmy takich mistrzów jak Poulsen, Tiago czy Melo.

- elpueblo
- Juventino
drogi pumexie
Mamy jeszcze Isle i Ase chodź on już zapewne zostanie na lewej stronie, na prawej stronie jest tłok i Isal może wrócić do środka pomocy, wtedy pomoc wygląda tak Markiz,Giak/Pirlo,Veratti/Isla,Pogba taki środek też nie jest zły, a za Vidala załatwiamy sobie następcę PIrlo i upragnionego napastnika
Mamy jeszcze Isle i Ase chodź on już zapewne zostanie na lewej stronie, na prawej stronie jest tłok i Isal może wrócić do środka pomocy, wtedy pomoc wygląda tak Markiz,Giak/Pirlo,Veratti/Isla,Pogba taki środek też nie jest zły, a za Vidala załatwiamy sobie następcę PIrlo i upragnionego napastnika
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Nie obraź się, ale nie mogłem wytrzymać i musiałem skomentowaćno i moje przypuszczenia sie potwierdziły narazie tylko w prasie, i przeczuwam ze zgłosi się po niego Bayern
za kasę z Vidala chcialbym Lewego i Verattiego
Takie przypuszczenia to już ktoś tu prezentował ponad miesiąc temu ( Arbuzini? ) jak była mowa o Sissoko z Tuluzy...
A o Vidalu w Bayernie był news, Guardiola go chce ponoć.
Także lichy z ciebie prorok.
Vidal za 40 milejonów? Jak przyjdzie Bale, Veratti, Muriel i Sanchez na wypożycznie ( Asamoah wróci na środek ), to jestem za! Niestety, to jest bardziej nierealne od Falcao...
- kosciu88
- Juventino
Sprzedac Vidala zeby kupic jakiegos topa mija sie z celem. Moggi tak robil ale on byl w innej sytuacji. Pilkarze zarabiali duze pieniadze, stadion nie przynosil takich wplywow jak teraz i chlop musial kombinowac. Obecnie podobno mamy przychody z stadionu 30-50 mln euro a pilkarze maja 2 razy mniejsze kontrakty jak za Moggiego. Niech Agnelli z Marotta nie cuduja tylko wyloza kase na napastnika. A sprzedać moga DC, Matriego, czy innych Padoinow.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja natomiast widzę. Tacy zawodnicy jak Cavani czy Falcao są w stanie w pojedynkę wygrać mecz, Vidal natomiast nie. Uwielbiam gościa, ale czasami trzeba coś poświęcić, niestety. Oczywiście idealnie byłoby mieć wszystko, ale nie zawsze można.Pan Mietek pisze:Absolutnie się nie zgadzam. Dopóki Vidal chce zostać w Juve, ja bym go absolutnie nie sprzedawał. Nie widzę sensu w zamienianiu go na zawodnika podobnego formatu a jednocześnie nie jest tak dobrze dopasowany do stylu gry i zgrany z drużyną.szczypek pisze:Jeśli to miałby być Cavani albo Falcao to tak, natomiast jeśli to miałby być jakiś Dzeko, Higuain czy Jovetic to ja podziękuję.Ouh_yeah pisze:że sprzedamy Vidala żeby kupić Verrattiego i resztę dołożyć do napastnika (albo całość na napastnika)
- annihilator1988
- Juventino
Wiadomość . Sorry, ale to co powiedziałeś to jest jakaś patologia. Vidal nie potrafi wygrać meczu? Wielokrotnie przesądzał o wynikach spotkań, asystując bądź strzelając bramki. Nie mówię tu o jego wkładzie w zdominowaniu rywala w środku pola. Jeżeli jakiś piłkarz "pierwszej jedenastki" odejdzie, to będzie nim Vucinić. Na logikę. Ze sprzedaży Chilijczyka i kupna snajpera nic dobrego nie wynika. Z kilku prostych faktów, które człowiek sam może dostrzecszczypek pisze:Tacy zawodnicy jak Cavani czy Falcao są w stanie w pojedynkę wygrać mecz, Vidal natomiast nie.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- MoreLL_FTL
- Juventino
Co jak co ale Vidal, strzelał bramki w bardzo ważnych momentach, podnosił na duchu drużynę w obliczu klęski.
Wolę oglądać takie (nieidealne) Juve w składzie z piłkarzami, którzy są czymś więcej niż najemnikami, niż Juve w wiecznej chwale pokroju Barcelony, ale z piłkarzami, dla których obojętne jakie barwy mają na sobie. NIE dla sprzedaży Vidala!
Wolę oglądać takie (nieidealne) Juve w składzie z piłkarzami, którzy są czymś więcej niż najemnikami, niż Juve w wiecznej chwale pokroju Barcelony, ale z piłkarzami, dla których obojętne jakie barwy mają na sobie. NIE dla sprzedaży Vidala!
- Lypsky
- Juventino
Pomijając wasze dywagacje na temat Vidala. Gdyby zgłosił się kupiec, który byłby w stanie wyłożyć +/- 15mln. za Giovinco/Vucinicia, warto byłoby pogonić jednego z nich.
Oprócz tego do wyrzucenia Matri/Quagliarella i oczywiście Bendtner, ale z tym nie będzie żadnego problemu.
Oprócz tego do wyrzucenia Matri/Quagliarella i oczywiście Bendtner, ale z tym nie będzie żadnego problemu.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- mateo369
- Juventino
Rzadko bo rzadko ale zgadzam się w 100%. Ogromne poświęcenie ale warte zachodu. Mam tylko obawy graniczące z pewnością, że dla Marotty byłaby to jednak ta druga opcja (Dzeko, Higuain czy Jovetic). Przecież na zakup Cavaniego albo Falcao musielibyśmy przeznaczyć całą kwotę ze sprzedaży Arturo i ok drugie tyle dołożyć, bo nie oszukujmy się - więcej niż 30-35 mln za niego nie wyciągniemy. Jeśli bylibyśmy w stanie wyłożyć takie pieniądze, to równie dobrze moglibyśmy zostawić Vidala a kupić Dzeko, Higuaina czy Joveticia, bo oni są mniej więcej połowę warci niż ww. dwójka.szczypek pisze:Jeśli to miałby być Cavani albo Falcao to tak, natomiast jeśli to miałby być jakiś Dzeko, Higuain czy Jovetic to ja podziękuję.Ouh_yeah pisze:że sprzedamy Vidala żeby kupić Verrattiego i resztę dołożyć do napastnika (albo całość na napastnika)
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Pan Mietek
- Juventino
Cavani/Falcao potrafią raz na jakiś czas wygrać w pojedynkę mecz a Vidal potrafi nas uchronić przed przegraniem go. I do tego z przodu jest również bardzo użyteczny. Ja zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej jest nie stracić bramki niż jedną stracić i potem to odrobić więc Vidal ma większą wartość dla mnie. Poza tym, dochodzi tu kwestia wpisania się w styl gry - środek pomocy działa jak w szwajcarskim zegarku a po kupnie Falcao mogłoby się okazać, że napastnicy istotnie nie odgrywają takiej ważnej roli u Contegoszczypek pisze:Ja natomiast widzę. Tacy zawodnicy jak Cavani czy Falcao są w stanie w pojedynkę wygrać mecz, Vidal natomiast nie. Uwielbiam gościa, ale czasami trzeba coś poświęcić, niestety. Oczywiście idealnie byłoby mieć wszystko, ale nie zawsze można.Pan Mietek pisze:Absolutnie się nie zgadzam. Dopóki Vidal chce zostać w Juve, ja bym go absolutnie nie sprzedawał. Nie widzę sensu w zamienianiu go na zawodnika podobnego formatu a jednocześnie nie jest tak dobrze dopasowany do stylu gry i zgrany z drużyną.szczypek pisze: Jeśli to miałby być Cavani albo Falcao to tak, natomiast jeśli to miałby być jakiś Dzeko, Higuain czy Jovetic to ja podziękuję.

Tak, rzeczywiście. Może za Giovinco wpadłoby 10 mln a reszta poszłaby za jakieś drobniaki :roll:mateelv pisze:Zamiast JEDNEGO Vidala, możemy sprzedać CAŁY pakiet atakujących, wyjdzie na to samo, a różnicy nie odczujemy.
- Alfa i Omega
- Juventino
Na przykład kogo tak opchnął?StaryDobryNedved pisze:Tylko cała rzecz w tym, że za czasów triady Moggi potrafił też opchnąć graczy nieprzydatnych drużynie za niezłą kasę
Nie byliśmy jeszcze za Marotty w takiej sytuacji jak ta, więc trudno ferować wyroki.StaryDobryNedved pisze:Ponadto jak opchnął kozaków za dobrą kasę to mieliśmy pewność, że przyjdzie parę innych kozaków, a dzisiaj takiej pewności nie mamy.
Ja byłbym w stanie poświęcić Arturo, jeśli dołączyłby do nas ktoś naprawdę dobry do ataku. Pomimo całej, ogromnej sympatii do tego piłkarza.
Lypsky - obawiam się, że chyba tylko PSG mogłoby coś odbić, żeby wyłożyć tyle mamony za nich, niestety. Jeden ma trzydzieści lat i jest w słabiutkiej formie, drugi... no cóż, przemilczę.