Mercato (2012-2014)
- Kucharius1
- Juventino
Arbuzini Bocchetti poszedł do Spartaka :-)
Muriel będzie topem za sezon-dwa. Tylko że Udine zazwyczaj umie wyczekać optymalny moment sprzedaży zawodnika, nie byłbym taki pewien że sprzedadzą nam go wcześniej niż będą chcieli , patrzcie przykład Alexisa o którego wcześniej zabiegał między innymi sir Gumożuj, ale Udine poczekało dwa latka i sprzedało go drożej do Barcy.
Llorente, Gio i mimo wszystko Mirko to raczej pewniacy do ataku na przyszły sezon. Dojdzie jeszcze jakiś młody Włoch ( Ciro ,bądź Manolo) , i najpewniej cofnięty napastnik którego Beppe i Conte ogłoszą nowym Alexem. Czy to będzie Muriel? Czemu nie... to spory talent.
Nie wiem czemu wszyscy tu roztrząsają ten news o Polim. Do lata jeszcze kupa czasu. Ja tylko od siebie dodam że bardzo chętnie bym go widział jako zastępce MVP , mimo wszystko to dla mnie dobry gracz.
Fabio Q, Melo , Ziegler , Anelka , Bendtner będą w lato na 100% na wylocie z Juve, ale tylko Fabio jest cokolwiek wart.
Trzeba się zastanowić czy jest sens trzymać dalej De Ceglie, Padoina, Pepe, Giacka, Matriego. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja z Peluso i Islą ( ktoś wie czy jesteśmy zobligowani do ich wykupu? ).
Kolejny news potwierdza że nie było kasy na to mercato. Castillo, Doria i syn Bebeto nie doszli do nas przez to że ich pracodawcy nie zgodzili się na wypożyczenia z wykupem, tak jak w przypadku syna ministra sportu Ekwadoru.
W lato poza Llorente, prawie na pewno przyjdzie Diakite. Dostanie jakiś śmieszny kontrakt i wygodną ławkę. Jego transfer chyba tylko potwierdzi to że Peluso nie jest już u nas uważany za środkowego obrońcę.
W lipcu rozstrzygnąć powinniśmy kilka współwłasności, i pozyskamy znów jakieś talenty (te co wyżej, Berardi, Belfodil, Icardi, Niang, Quintero, Soriano, jest w czym wybierać). Szykuje się ciekawe lato.
Moimi kandydatami na przyszłą dychę są : Jovetic, Muriel , Sanchez, Isco.
Muriel będzie topem za sezon-dwa. Tylko że Udine zazwyczaj umie wyczekać optymalny moment sprzedaży zawodnika, nie byłbym taki pewien że sprzedadzą nam go wcześniej niż będą chcieli , patrzcie przykład Alexisa o którego wcześniej zabiegał między innymi sir Gumożuj, ale Udine poczekało dwa latka i sprzedało go drożej do Barcy.
Llorente, Gio i mimo wszystko Mirko to raczej pewniacy do ataku na przyszły sezon. Dojdzie jeszcze jakiś młody Włoch ( Ciro ,bądź Manolo) , i najpewniej cofnięty napastnik którego Beppe i Conte ogłoszą nowym Alexem. Czy to będzie Muriel? Czemu nie... to spory talent.
Nie wiem czemu wszyscy tu roztrząsają ten news o Polim. Do lata jeszcze kupa czasu. Ja tylko od siebie dodam że bardzo chętnie bym go widział jako zastępce MVP , mimo wszystko to dla mnie dobry gracz.
Fabio Q, Melo , Ziegler , Anelka , Bendtner będą w lato na 100% na wylocie z Juve, ale tylko Fabio jest cokolwiek wart.
Trzeba się zastanowić czy jest sens trzymać dalej De Ceglie, Padoina, Pepe, Giacka, Matriego. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja z Peluso i Islą ( ktoś wie czy jesteśmy zobligowani do ich wykupu? ).
Kolejny news potwierdza że nie było kasy na to mercato. Castillo, Doria i syn Bebeto nie doszli do nas przez to że ich pracodawcy nie zgodzili się na wypożyczenia z wykupem, tak jak w przypadku syna ministra sportu Ekwadoru.
W lato poza Llorente, prawie na pewno przyjdzie Diakite. Dostanie jakiś śmieszny kontrakt i wygodną ławkę. Jego transfer chyba tylko potwierdzi to że Peluso nie jest już u nas uważany za środkowego obrońcę.
W lipcu rozstrzygnąć powinniśmy kilka współwłasności, i pozyskamy znów jakieś talenty (te co wyżej, Berardi, Belfodil, Icardi, Niang, Quintero, Soriano, jest w czym wybierać). Szykuje się ciekawe lato.
Moimi kandydatami na przyszłą dychę są : Jovetic, Muriel , Sanchez, Isco.
- rufi8
- Juventino
Jasne, że tak nie jest. O ile pamiętam Del Neri miał przysłowiowe g... do gadania jeśli chodzi o transfery. Słynne już: Diego zostaje, bo widzę go w składzie, po czym Marotta sprzedaje go do Wolfsburga. Z Conte jak wiemy jest inaczej. Beppe jest jednak najważniejszym człowiekiem w klubie odpowiedzialnym za transfery, musi się więc orientować w kwestiach finansowych. Pewnie często konsultuje się z Agniellim, bądź zarządem, tym samym z pewnością wie ile może wydać. Osobną kwestią jest jak to robi, bo jeśli chodzi o napastników to nie specjalnie chce obracać gotówką, jeśli już to symbolicznie (Bendtner, Llorente, Drogba, Gabbiadini, Immobile, Lopez, Anelka).Chyba boi się, że może dać ciała jak z Martinezem i stąd ta ostrożność. Woli wypożyczać z opcją wykupu.Castiel pisze:A wam się dalej wydaje, że to tylko Marotta wydaje pieniądze Juve jak mu się podoba... :doh:
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2013, 01:16 przez rufi8, łącznie zmieniany 3 razy.
- D-Rose
- Juventino
Ciekawe co społeczenstwo JuvePoland powiedziałoby na takiego "topka" w lecieMino Raiola to jeden z najbardziej zapracowanych, ale również medialnych agentów we włoskiej Serie A - to dzięki negocjacjom z nim Juventusowi udało się pozyskać Paula Pogbę, a niedawno Milanowi Mario Balotellego. W wieczornym wywiadzie dla stacji Radio Radio agent zapytany o to, czy do ekipy Bianconerich mógłby wrócić Zlatan Ibrahimovic, odpowiedział: "Na tę chwilę nie mogę niczego wykluczyć, choć wszystko zależy od tego, jak bardzo Juventus będzie w niego wierzył, jeśli podobnie jak Milan w Balotellego..." Warto w tym miejscu przypomnieć słowa samego Ibry, który przyznał: "Włochy to dla mnie drugi dom, myślę, że prędzej czy później tu wrócę."
Jak wiadomo, zimowe okienko zostało już zamknięte, Szwed po odejściu z Juve grał w Interze i Milanie, a teraz dzięki arabskim pieniądzom przeniósł się do PSG. Wątpliwe, by chciał zmieniać otoczenie, ale gdy taką deklarację publikuje sam Mino Raiola, wszystko staje się możliwe.

- Castiel
- Juventino
Nie wiem jak inni, ale ja na pewno marszczyłbym z radości częściej niż w gimnazjum...D-Rose pisze: Ciekawe co społeczenstwo JuvePoland powiedziałoby na takiego "topka" w lecie![]()
Taki TOP jak Zlatan wyniósłby nas na wyżyny. Ma trudny charakter, ale jak Capello sobie z nim poradził to myślę, że Conte też dałby radę.
- Arbuzini
- Juventino
Nie byłby to głupi ruch, ale trzeba było poszukać kogoś na tą prawą stronę. Isla bądź, co bądź łata raz to na prawej, a raz to na lewej. Zraził mnie do siebie tymi głupimi tekstami o Realu (WTF?!), ale szkoda gościa. W sezonach 09/10 i 10/11 robili z Sanchezem naprawdę niezłą rozpierduchę. 16 asyst przez 2 sezony samo mu się nie nabiło. Jakby nasi wahadłowi grali tak jak wtedy Isla to byśmy nie narzekali na skrzydła.annihilator1988 pisze:Juventus, który latem będzie poszukiwał partnera dla LLorente, ratują dobre relacje z Udine. Jeżeli Isla, do końca sezonu, nie odnajdzie formy, to może warto byłoby, aby Giuseppe oddał 50% karty zawodniczej zawodnika i dopłacił stosowną kwotę za prawa do napastnika? Latem, pewnie także, wałkowany będzie temat Sancheza, ale tutaj może pojawić się konkurencja w postaci MCArbuzini pisze:Tak naprawdę najlepsze co nam się może przydarzyć to Muriel. I raczej nie powinniśmy płakać z tego powodu.
Si, mój błąd. W każdym razie transfer wewnątrz ligi więc chyba chłopakowi fajnie tam w Rosyji jest. Nadałby się jako zmiennik Chielliniego, a na lewym boku obrony też często w Rubinie grywał więc może częściej Conte zaskakiwałby ustawieniem.Kucharius1 pisze:Arbuzini Bocchetti poszedł do Spartaka :-)
Z jednej strony tak, a z drugiej to ostatnio mają tam nieustannie wielką wyprz. Dalej zachodzę w głowę, jak to zrobiła Viola, że pozyskała od nich Cuadrado tylko na zasadzie wypożyczenia.Kucharius1 pisze:Muriel będzie topem za sezon-dwa. Tylko że Udine zazwyczaj umie wyczekać optymalny moment sprzedaży zawodnika, nie byłbym taki pewien że sprzedadzą nam go wcześniej niż będą chcieli , patrzcie przykład Alexisa o którego wcześniej zabiegał między innymi sir Gumożuj, ale Udine poczekało dwa latka i sprzedało go drożej do Barcy.
Miałby kebaby resztki przyzwoitości i wzięliby Melo za te 6,5 mln E. Jakoś 8,5 bańki na Amrabata wydali, czy w zimie 7,5 za Sneijdera.Kucharius1 pisze:Fabio Q, Melo , Ziegler , Anelka , Bendtner będą w lato na 100% na wylocie z Juve, ale tylko Fabio jest cokolwiek wart.
Nie leży mi zupełnie ten gość, a szczególnie nie widzę go w 352. Lille jest w głębokim kryzysie i dużo się mówi o odejściu Chedjou. Podobno właśnie Galata jest nim najbardziej zainteresowana i mówi się o 10 mln E odstępnego. Ktoś tu chyba kłamie, że nie ma pieniążków. Samego zawodnika będzie mi szkoda, jak odejdzie do Turcji. Myślę, że TOP3 najlepszych obrońców w Lig Ę więc może za dobry na rezerwistę u nas, ale w takim: Milanie, Interze, czy Romie z miejsca podniósłby poziom drużyny. Podobno Blanc jest łączony z klubem ze stolicy Włoch więc...Kucharius1 pisze:W lato poza Llorente, prawie na pewno przyjdzie Diakite. Dostanie jakiś śmieszny kontrakt i wygodną ławkę. Jego transfer chyba tylko potwierdzi to że Peluso nie jest już u nas uważany za środkowego obrońcę.
Ibra? Gość jest moralnym karłem, ale kurde - brałbym. Jestem dziwką :<
- skurczzone
- Juventino
Cieszyłbym się z Ibry bardziej n iż z Messiego 

- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Powrót Ibry? O tak zdecydowane TAK
Tematu przeszłości, jakieś tam zdrady w ogóle bym nie podejmował -jeśli takowy był, albo może będzie - ponieważ nie było żadnej zdrady itp.
Jak powiedział Nedved "piłkarze odeszli, mężczyźni zostali", a my potrzebujemy zarówno "mężczyzn", jak i "piłkarzy"
Jeśli Raiola wziąłby się za ten transfer, to jest duża szansa powodzenia, Marotte, jak bardzo lubię, to w tym czasie wysłałbym chyba na urlop
Tematu przeszłości, jakieś tam zdrady w ogóle bym nie podejmował -jeśli takowy był, albo może będzie - ponieważ nie było żadnej zdrady itp.
Jak powiedział Nedved "piłkarze odeszli, mężczyźni zostali", a my potrzebujemy zarówno "mężczyzn", jak i "piłkarzy"
Jeśli Raiola wziąłby się za ten transfer, to jest duża szansa powodzenia, Marotte, jak bardzo lubię, to w tym czasie wysłałbym chyba na urlop

- Castiel
- Juventino
Jaką zdradę?
Każdy ma co innego na myśli. Jak ktoś bzyknie obcą babkę to zdrada, w jakimś mafinym środowisku jak ktoś zacznie sypać to zdrada itp itd.
Mało kto chciał zostać w Serie B, a ci co zostali to widać było po nich jak umierali na raty.Taka jest prawda, że gdyby Alex odszedł to nikt by mu tego nie wypominał.
Zlatan to gość któremu trzeba by dać pewnie z 10 mln ale w przypadku piłkarza takiego formatu to bym się nawet nad tym nie zastanawiał.
Każdy ma co innego na myśli. Jak ktoś bzyknie obcą babkę to zdrada, w jakimś mafinym środowisku jak ktoś zacznie sypać to zdrada itp itd.
Mało kto chciał zostać w Serie B, a ci co zostali to widać było po nich jak umierali na raty.Taka jest prawda, że gdyby Alex odszedł to nikt by mu tego nie wypominał.
Zlatan to gość któremu trzeba by dać pewnie z 10 mln ale w przypadku piłkarza takiego formatu to bym się nawet nad tym nie zastanawiał.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Łojezus. Balotellego już nie ma jak łączyć z Juve to teraz nagle komuś do głowy przyszedł Ibra. Raiola, jak każdy sympatyczny grubasek, nie chciał psuć zabawy 8)
Ciekawe jak daleko sięga fantazja dziennikarzy? Latem bierzemy Zanettiego? Milito będzie naszym topem?
LGDS potwierdza wczorajsze info o tym, że młody Bebeto nie jest kupiony a Tuttosport podobnie jak kilku userów forum spekuluje, że sprzedamy Vidala żeby kupić Verrattiego i resztę dołożyć do napastnika (albo całość na napastnika)
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... 3F?rlabs=1
Ciekawe jak daleko sięga fantazja dziennikarzy? Latem bierzemy Zanettiego? Milito będzie naszym topem?
LGDS potwierdza wczorajsze info o tym, że młody Bebeto nie jest kupiony a Tuttosport podobnie jak kilku userów forum spekuluje, że sprzedamy Vidala żeby kupić Verrattiego i resztę dołożyć do napastnika (albo całość na napastnika)
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... 3F?rlabs=1
- annihilator1988
- Juventino
Czy to przypadkiem nie oni pisali o Guusie Hiddinku w Turynie? Ja widzę, że durnowate dywagacje nie rodzą się jedynie na forumOuh_yeah pisze:Tuttosport podobnie jak kilku userów forum spekuluje, że sprzedamy Vidala

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeśli to miałby być Cavani albo Falcao to tak, natomiast jeśli to miałby być jakiś Dzeko, Higuain czy Jovetic to ja podziękuję.Ouh_yeah pisze:że sprzedamy Vidala żeby kupić Verrattiego i resztę dołożyć do napastnika (albo całość na napastnika)
- pumex
- Juventino
Muriel drewnem? Święta Tereso, tego forum jeszcze nie widziało :shock:
Sprzedaż Vidala? Buhehe, patrząc na nasze zakusy względem Poliego, wszystko składałoby się w całość. Natomiast jeśli ktoś liczy, że za przykładowe 40mln uzyskane z opchnięcia Arturo sprowadzimy 2-3-ch mistrzów, to niech zejdzie na ziemię. Po sprzedaży usłyszymy, że nie jesteśmy gotowi na podjęcie tak dużego ryzyka, jakim jest kupno gwiazdy za dużą gotówkę ze sporą pensją :lol: Dlatego niech tylko Marotta ruszy Vidala, Marchisio czy kogokolwiek "normalnego" to będzie miał ze mną do czynienia 8)

Sprzedaż Vidala? Buhehe, patrząc na nasze zakusy względem Poliego, wszystko składałoby się w całość. Natomiast jeśli ktoś liczy, że za przykładowe 40mln uzyskane z opchnięcia Arturo sprowadzimy 2-3-ch mistrzów, to niech zejdzie na ziemię. Po sprzedaży usłyszymy, że nie jesteśmy gotowi na podjęcie tak dużego ryzyka, jakim jest kupno gwiazdy za dużą gotówkę ze sporą pensją :lol: Dlatego niech tylko Marotta ruszy Vidala, Marchisio czy kogokolwiek "normalnego" to będzie miał ze mną do czynienia 8)
Pan Mietek pisze:Absolutnie się nie zgadzam. Dopóki Vidal chce zostać w Juve, ja bym go absolutnie nie sprzedawał. Nie widzę sensu w zamienianiu go na zawodnika podobnego formatu a jednocześnie nie jest tak dobrze dopasowany do stylu gry i zgrany z drużyną.

Ostatnio zmieniony 02 lutego 2013, 11:29 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pan Mietek
- Juventino
Absolutnie się nie zgadzam. Dopóki Vidal chce zostać w Juve, ja bym go absolutnie nie sprzedawał. Nie widzę sensu w zamienianiu go na zawodnika podobnego formatu a jednocześnie nie jest tak dobrze dopasowany do stylu gry i zgrany z drużyną.szczypek pisze:Jeśli to miałby być Cavani albo Falcao to tak, natomiast jeśli to miałby być jakiś Dzeko, Higuain czy Jovetic to ja podziękuję.Ouh_yeah pisze:że sprzedamy Vidala żeby kupić Verrattiego i resztę dołożyć do napastnika (albo całość na napastnika)
- StaryDobryNedved
- Juventino
Tylko cała rzecz w tym, że za czasów triady Moggi potrafił też opchnąć graczy nieprzydatnych drużynie za niezłą kasę, a nie tylko tych grających pierwsze skrzypce (Zidane). Ponadto jak opchnął kozaków za dobrą kasę to mieliśmy pewność, że przyjdzie parę innych kozaków, a dzisiaj takiej pewności nie mamy.