Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 18:09

Dobra, to już nie będę przykry, ale wolę Matriego i Vucinicia od Muriela i Gabbiadiniego. Jeden to na razie zagadka, drugi niech się ogrywa jeszcze w Bologni, czego chyba sam chce. Jak pamiętacie albo i nie, obstawiałem że ten ostatni przyjdzie zimą na piątego napastnika, jak widać, nie zgadłem.

Otrzymuję dużo listów z pytaniami i prośbami, także proszę bardzo, napiszę coś od siebie...
Nie będę bardzo zdziwiony jeśli latem zostaniemy z tym co jest, czyli: zakontraktowany Llorente, dalej Mirko, Seba, Matri, Fabio. Powiem nawet, że nie będę z tego powodu płakał, no najlepiej jakby się udało skombinować Verattiego bo wydaje się być idealnym na vicePirlo a wprzyszłości liderem. No chyba że Marrone się rozegra, bo Pogba to dużo bardziej Vidala przypomina niż Andreę.
Ew. Immobile też mógłby być ostatecznie, ale wiele zalezy od Conte, ja mu tam ufam, wbrew temu co piszecie.

Jednak nie mogę się powstrzymać
@Arbuzini - ja tam bardziej rozumiem wiarę w Conte z powodu zeszłego sezonu, niż jechanie go za słaby styczeń. Jednak coś może być na rzeczy, rok temu mielismy coś, czego nie ma teraz i dotyczy nie tylko Conte. To pokora (z resztą ktoś już to zauwazył). Była ta cała gadka "nic jeszcze nie osiągneliśmy" i faktycznie był nie tylko szacunek do rywala, ale i świadomość że wiele trzeba do innych nadrobić, by powrócić. Teraz już taka gadka nie przejdzie, czujemy się mocni, ale przy tym presja większa. Była widać wczoraj, że choć wszysyc walczyli, to jakby wielu zawodników w pojedynkę, za to mniej zespołowości. A jak nie idzie to irytacja rośnie i u Seby który czuje się pokrzywdzony, więc w każdej kolejnje akcji łowi karnego, i u Conte, który jednak jest cholerykiem. W sumie też mi się te wypowiedzi po meczach coraz mniej podobają.
Tak czy siak, dalej uważam go za świetnego trenera, więc ufam że pozbiera to znowu do kupy.
@Rosomak - Napoli gra jeszcze w LE. Niby to tylko LE, ale zawodników trzeba wystawić, a takiej ławki długiej nie mają.
@Pumex - na oficjalnej piszą na razie tyle, że Anelka przeszedł wszystkie badania

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 18:17

Jeśli ktoś liczy, że jeszcze jest szansa na sprzedanie Quaga do Violi to chyba się rozczaruje, bo Prade powiedział, że nie chcą z nami robić interesów, gdyż nie zapomnieli jeszcze o sprawie Berbatova :smile:

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 18:33

A wiecie co ja myślę kiedy patrzę na grę Gabbiadiniego? Że w jego wieku identycznie patrzyłem na Cavaniego... Takie samo chude to i pokraczne, niby zapyla i walczy, ale to takie bez siły i dynamiki... On do Juve? Bez jaj - prędzej do Palermo... Pamiętam jak dziś :D Tak mi się przypomniało ;)

@@D@$
Zgoda z tym Verattim, ale możliwy do wyciągnięcia będzie tylko w jednym przypadku - zmiany trenera. Ostatnio byłem pewny, że mały siądzie na ławkę, kiedy przyjdzie Moura, ale Ancelotti ustawia go na defensywnym na zmianę z Mottą.

Trzeba trzymać kciuki za porażki PSG i Realu. Wiecie o co kaman ;)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 18:42

pumex pisze:Jeśli ktoś liczy, że jeszcze jest szansa na sprzedanie Quaga do Violi to chyba się rozczaruje, bo Prade powiedział, że nie chcą z nami robić interesów, gdyż nie zapomnieli jeszcze o sprawie Berbatova :smile:
Tak, czytałem i ta cała sytuacja trochę mnie bawi. Fiorentina chyba chce być traktowana jak kobieta. Strzeliła focha i oczekuje przeprosin, nieważne czy ma rację czy nie. Inaczej będziemy spać na kanapie :prochno:.

Zastanawiałem się czy obecnie na rynku jest jakiś napastnik, rzecz jasna nie "topowy", ale taki, z którego mogliby być ludzie. Przypomniał mi się Kevin Gameiro z PSG. Aktualnie jest on marginalną postacią w PSG, 3 mecze w podstawowym składzie i 10 z ławki, 5 goli na koncie. Wciąż młody, bo 25 letni. PSG ma Ibrahimovicia, Meneza, Lavezziego, Pastore, Mourę. Marotta mógłby chociaż zapytać. Rzecz jasna, szejków stać na drogą ławkę, ale może dałoby radę się jakoś dogadać :think:.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:05

Jest oferta za Cavaniego :dance:

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:05

Inter mial gracza podobnego do Giovinco, uznali ze im sie nie przyda i go sprzedaja, nie rozumiem dlaczego nasi z seba nie moga tak zrobic.
Marotta jest za wolny, takie odnosze wrazenie.
Strasznie wolno dziala, Inter teraz sprowadzil w mig 3 graczy a Marotta co chwile sie wypowiada ze nie ma czasu i itp.
to jest wkurzajace.
Seba jak nie wlaczy mozgownicy to tylko miejsce komus lepszemu zawsze bedzie blokowal.[a bo wychowanek to nasi go beda trzymac na sile]a pomyslec jaki cfaniak byl zaraz przed przejsciem do Juve, to ze sie zgodzil do nas przyjsc to bylo nie lada poswiecenie zjego strony.

Szczypek, czy to jakis zart?

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:10

szczypek pisze:Jest oferta za Cavaniego :dance:
Jaka? Wypozyczenie z opcją wykupu? :prochno:

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:13

D-Rose pisze:
40 melonów + Quag + połówka Isli.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:20

Kpicie sobie czy serio coś się na anglo-włosko języcznych stronach pojawiło? :prochno:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:20

Cavani?
Ja slyszalem o ofercie za Falcao w hiszpanskich portalach.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:21

D-Rose pisze:
80 dziewic, jednorożec i dusza Marotty.

Goal.com twierdzi, że Anelka już jest oficjalnie nasz, ale na stronie nic jeszcze nie widzę.

Obrazek
F-azan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:23

Grunt żeby zagrał z Chievo bo naprawdę jak to tak dalej będzie wyglądać to masakra

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:29

Dante93 pisze:Kpicie sobie czy serio coś się na anglo-włosko języcznych stronach pojawiło? :prochno:
pypek najwidoczniej ma ferie.

Żeby nie odbiegać od tematu: Paulinho (tak, ten co kiedyś w ŁKS grał) odrzucił propozycję współpracy z Interem i woli zostać w Brazylii.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 20:13

Cavani w Juve w styczniu... :doh:
Ale niektórzy się nudzą...pewnie już się ferie zaczęły. Dzień w którym Beppe kupi Cavaniego będzie tym, w którym zaczne brać leki homeopatyczne.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 20:52

Podobno Marotta niewyklucza transferu last minute w postaci... Jana Pawła Pazziniego. :happy:

Moze niech ktos go w kiblu jutro zamknie bo jezeli naprawde taka opcje rozwaza to... :roll:

Swoja droga gdyby to okazłało sie prawdą to Pazzini w ciagu 2 lat obskoczyłby trzy najwieksze włoskie kluby. Chyba jakis rekord padłby :lol:

Obrazek
Zablokowany