Mercato (2012-2014)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Mają szanse na grę, bo nie ma wartościowych zawodników na ich miejsce... Jakby Ibra z Cassano zostali, to Szary by wchodził z ławki, a Niang powąchałby ławkę albo CI...Do tego zaczynają podobnie jak Marotta szperać wśród młodych i ambitnych, tyle, że u nich ci młodzi mają wieksza szansę na grę aniżeli taki Beltrame u nas.
Robicie jakąś aferę, jakby Juventus był dziś w erze późnego Secco. Tymczasem pierwsza jedenastka ma dobrą strukturę wiekową. W obronie będą po kolei odchodzić Barzagli>Chiellini>Bonucci - tymczasem inwestujemy w młodych, którzy ogrywają się w różnych klubach - Masi, Sorensen, jesteśmy blisko Dorii, są jakieś ploty o Neto ( i to nie pierwszy raz ). Pomoc mamy na długie lata, a jakby jeszcze Isla wypalił w przyszłym seoznie... tu też mamy młodych graczy, Pogba ogrywa się u nas, Marrone ( gość tak trochę idzie śladami Markiza, który mnie kompletnie nie przekonywał swojego czasu ) , kupiliśmy Cavellosa, mamy Bouy, Appelta, były też jakieś ploty o Obiangu. Gdzieś tam się pałęta De Silvestro ( choć nie wiem czy gra ), który swojego czasu zrobił "małą karierę" w okresie przygotowawczym.
Atak to samo, ogrywają się Immobile, Manolo, Boakye.
My walczymy o inne cele i inaczej ogrywamy młodzież, Milan jest w budowie i może eksperymentować, choć jak nie zajmą 3 miejsca, to może ich to sporo kosztować.
- Padoin
- Juventino
Virgil
Masz rację chłopie.
Po co nam Bentner i Matri skoro i tak nic nie prezentują, już lepiej było powalczyć o powrót Immobile, bo jestem zdania, że jeśli ktoś jest w formie to bez względu na to czy to jest Serie B czy Serie A to sobie poradzi. Ale oczywiście większość znafców twierdziła, że Matri jest lepszy bo ograny itp. pierdoły. A potem się dziwią, że nie trafia do pustej bramki.
Co do samego Marotty to się nie dziwię wydał już tyle kasy w błoto, że tylko oszczędzanie zostało. Martinez- w tym przypadku kontuzja, ale 12 mln.
Vucinić-który wg niektórych jest mistrzem, kosztował nas 18 mln (jeśli się mylę-poprawić) kilka razy trafił w niekorzystnych dla nas sytuacjach, ale częściej zawodzi.
Giovinco- śmiech nazywać go młodym talentem, tym bardziej, że ma już 26 lat. Tylko we Włoszech piłkarze się tak wolno rozwijają ? Powinien już umieć wykorzystać dogodną sytuację.
Fabio-najlepsze lata ma za sobą, ale mimo tego coś tam strzela, szkoda, że chcą się go pozbyć z Turynu, konflikt z Conte czy Alessio-nie ma znaczenia.
Zgodnie z postem powyżej rozgoniłbym ten atak (choć teraz to nie takie łatwe)
Mogło by to wyglądać następująco: Fabio, Ciro, zainwestować w Dzeko (jeśli by była taka możliwość, skoro można było wydać tyle kasy na Vucinica, to dlaczego nie dla Edina? Pomijam koszty utrzymania) i Llorente.
Swoją drogą zastanawia mnie poziom naszej drużyny, 19-latek który przechodzi do nas z Manchesteru potrafi zawstydzić 27-letniego Giaccheriniego, który w życiu nie osiągnie takiego poziomu jak Pogba. Większości Włochów się to tyczy z wyjątkiem starej gwardii czyli Buffon, Barzagli itd.
Daje Wam to coś do myślenia?
Masz rację chłopie.
Po co nam Bentner i Matri skoro i tak nic nie prezentują, już lepiej było powalczyć o powrót Immobile, bo jestem zdania, że jeśli ktoś jest w formie to bez względu na to czy to jest Serie B czy Serie A to sobie poradzi. Ale oczywiście większość znafców twierdziła, że Matri jest lepszy bo ograny itp. pierdoły. A potem się dziwią, że nie trafia do pustej bramki.
Co do samego Marotty to się nie dziwię wydał już tyle kasy w błoto, że tylko oszczędzanie zostało. Martinez- w tym przypadku kontuzja, ale 12 mln.
Vucinić-który wg niektórych jest mistrzem, kosztował nas 18 mln (jeśli się mylę-poprawić) kilka razy trafił w niekorzystnych dla nas sytuacjach, ale częściej zawodzi.
Giovinco- śmiech nazywać go młodym talentem, tym bardziej, że ma już 26 lat. Tylko we Włoszech piłkarze się tak wolno rozwijają ? Powinien już umieć wykorzystać dogodną sytuację.
Fabio-najlepsze lata ma za sobą, ale mimo tego coś tam strzela, szkoda, że chcą się go pozbyć z Turynu, konflikt z Conte czy Alessio-nie ma znaczenia.
Zgodnie z postem powyżej rozgoniłbym ten atak (choć teraz to nie takie łatwe)
Mogło by to wyglądać następująco: Fabio, Ciro, zainwestować w Dzeko (jeśli by była taka możliwość, skoro można było wydać tyle kasy na Vucinica, to dlaczego nie dla Edina? Pomijam koszty utrzymania) i Llorente.
Swoją drogą zastanawia mnie poziom naszej drużyny, 19-latek który przechodzi do nas z Manchesteru potrafi zawstydzić 27-letniego Giaccheriniego, który w życiu nie osiągnie takiego poziomu jak Pogba. Większości Włochów się to tyczy z wyjątkiem starej gwardii czyli Buffon, Barzagli itd.
Daje Wam to coś do myślenia?
- @D@$
- Juventino
Milan szybko z mistrza stał sie kandydatem który moze bedzie apsirował (no bo przecież w tym sezonie nic nie ugrają, chyba że jakiś półfinał LM, bo tam nigdy nic nie wiadomo), to kto ma lepiej?Osgiliath pisze:Tyle, że Milan jest na dobrej drodze do włączenia się w walkę o CL a może i scudetto (nie, nie jestem niewyspany...) Do tego zaczynają podobnie jak Marotta szperać wśród młodych i ambitnych, tyle, że u nich ci młodzi mają wieksza szansę na grę aniżeli taki Beltrame u nas.
Myślisz, że oni tam pół primavery wpuszczają? Z resztą u nas ci co grają są po prostu lepsi lub bardziej doświadczeni (od potencjalnych gracz z Primki na ten moment a nie Faraona z Milanu, żeby było jasne).
Nawet Agnelli przed kimś odpowiada. Kasa też mu się musi zgadzać, jak mu krykiet zyski przynosi to nie dziwota że tam ładuje. O Juventusie tego chwilowo nie można powiedzieć, choć zarzadzany jest nieźle, ale też musimy się odbić po latach 2006-2011.Osgiliath pisze:bo denerwuje mnie jego czcze gadanie, że dba o Juve... o ile wiem, jego firma działa już w sporcie finansując jakiś klub krykieta oraz dokładając do jakiegoś zespołu startującego w wyścigach samochodowych, więc niech ruszy mózgiem i zajmie się tym, co Avvocato leżało najbardziej na sercu
Raz dokapitalizowali nam mercato kiedy orzyszli Vidal, Vucinic i reszta, nie znaczy ze tak będzie co roku, ale marudzenie, że Agnelli olewa zespół bo nie daje lekką ręką 100 mln co roku, jest śmieszne.
No i to właśnie robimy, cierpliwości ludzie. Ci młodzi też się muszą ograć. Taki Matri co by o nim nie powiedzieć, zdążył sie kiedyś wykazać i dlatego tu trafił, tym młodym też trzeba się dać wykazać, ale wsłabszych zespołach żeby było wiadomo który to faktycznie talent, a który niekoniecznie. Wrzucanie malolatów od razu na głęboka wodę nie uratuje nas, serio.Virgil pisze:jak nie chcemy ich kupować bo za drogo itd to zainwestujmy w młodzież i wychowajmy kogoś co za różnica czy by grał 18 letni murzynek czy latynos czy inny włoch a Matri czy Bendtner ? Żadna w naszym wypadku.
No świetnie. Wywalmy cały atak, ale zostawmy Anelkę. Do tego dwóch gości którzy dopiero przebijają się w serie a, no rewelacyjny pomysł.Virgil pisze: Po prostu ten nasz atak trzeba rozgonić gdzie się da, ewentualnie zostawić Giovinco ale też w roli Jokera i tyle. Sciągnąć Muriela i z jego jednego młodego + dokupić jakiegoś starego doświadczonego na ławkę i wygladałoby to tysiąc razy lepiej.
Giovinco, Muriel, Llorente, Gabbiadini i np. Anelka.
Ale w sumie jackop i tak cię przebił zbierając wszystkich wypożyczonych + Anelkę

Spoko, to wraca po jakimkolwiek nieudanym meczu, "Marotta mentalnie w Sampdorii" itp. Szczerze myslałem, że po poprzednim sezonie to się trochę zmieni, ale nieBandiera_Rossa pisze:Czytam te wasze narzekania i nie mogę wyjść podziwu, oby tak dalej panowie.

Najbardziej mnie jednak zadziwiają placze o Rossiego, który sie potem 2 razy połamał w ciągu roku i dopiero dochodzi do siebie.
@Misha, czyli co? Z tej układnki wychodzi na to, że Giovinco jest naszym zdecydowanie najlepszym napastnikiem, natomiast Igła jest teraz na poziomie odbrych, ale juz jednak prawie piłkarskich emeytów? Fajnie, nigdy nie skumam czemu Higuain jest tutaj tak nisko ceniony.
@pumex - nie wiem czy zgarniasz fejm, ja podtrzymuje swoje zdanie że Vucinic jest nie do ruszenia. Z resztą nie bardzo wiem czego się spodziewasz jesli nie chcesz mieć graczy poziomu Matriego na ławie, 5 gwiazd ma przyjść? :roll:
@Marat87 -

@Padoin - Vucinic kosztował 15 mln (Matri 15,5+2,5 za wypożyczenie które poszło w postaci Ariaudo) i dalej uważam że to nie była zła cena.
EDIT:
Wiesz argumentacja że gorsi nie będą, jest z pupy. A czemu mamy sądzić, ze Gabbiadini, Boakye czy Immobile mieliby dać więcej już teraz? Przypominam że Juve to nie (z całym szacunkiem) Udinese czy Parma, że można sobie pół sezonu odpuścić. A Matri czy Quagliarella przynajmniej są w taktyce Conte od póltora roku. Trener czy Marotta uznają, że już czas na nich, to sie sprzeda. Póki co oni grają bo już mają umiejętności i doświadczenie a Boakye i Ciro się ogrywają, jest w tym jakiś sens, serio.
Co kurna z tym Anelką? Nie żebym tęsknił.
Aha, ja tam cenię Beppe za to że się nie podpala i nie szuka dziwnych ruchów typu Balotelli, czy np. wydanie całego budżetu na jakiegos Joveticia. Takich ruchów jak Lucio, czy Anelka nie popieram, ale czasem się tak robi na przeczekanie jak nie ma rynku sensownych opcji do wzmocnienia.
@Rosomaku - Ty jesteś za to topem interpunkcji.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 13:39 przez @D@$, łącznie zmieniany 3 razy.
- Padoin
- Juventino
Wyśmiałeś pomysł z atakiem Virgila, ale nie wiem dlaczego. Wszyscy się muszą ogrywać, a co Matri jest ograny? No błagam.. chodzi o to, że gorzej by nie zagrali.
Racja nie muszą pompować 100 mln, wystarczy raz a porządnie 25-30 mln na jednego napastnika, a reszta napadu mogliby być młodzi, ale młodzi a nie Giovinco- :rotfl:
Co do Milanu to myślę, że szału nie zrobią, tym bardziej z Barceloną.
Racja nie muszą pompować 100 mln, wystarczy raz a porządnie 25-30 mln na jednego napastnika, a reszta napadu mogliby być młodzi, ale młodzi a nie Giovinco- :rotfl:
Co do Milanu to myślę, że szału nie zrobią, tym bardziej z Barceloną.
- Winner
- Juventino
Nadal nie ma oficjalnego transferu Anelki ciekawe czy nie ma podobnych problemów jak Drogba http://sport.interia.pl/transfery/news- ... nId,774740 . Dodatkowo odwołujemy się od zawieszenia Bonucciego, zawieszenie Conte akceptujemy. http://www.football-italia.net/30134/ju ... onucci-ban .Moim zdaniem to dziwna decyzja ale może uważają że w takim przypadku federacja przychylniej spojrzy na wniosek.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Castiel
- Juventino
Coś trzeba zmienić bo widać, że jest źle i bez pomysłu. Może Conte powinien zmienić całe ustawienie np na 3-4-3. Z pomocy wyrzucić Licha, a do ataku dodać jednego. Nie dość, że jesteśmy niesamowicie przewidywalni to jeszcze mamy leszczy w ataku. Szkoda gadać. Lepiej się napić.
- playmaker
- Juventino
A jak by to miało wyglądać?Castiel pisze:Coś trzeba zmienić bo widać, że jest źle i bez pomysłu. Może Conte powinien zmienić całe ustawienie np na 3-4-3. Z pomocy wyrzucić Licha, a do ataku dodać jednego. Nie dość, że jesteśmy niesamowicie przewidywalni to jeszcze mamy leszczy w ataku. Szkoda gadać. Lepiej się napić.
+ najsłabszych zawodników mamy w ataku, więc upchajmy ich jak najwięcej w pierwszym składzie?
- Marat87
- Juventino
Niektórzy nie potrafia dalej zrozumieć, że w klubie mistrza Włoch, który walczy na wszystkich frontach ( wczoraj jeden odpadł ) o pełną pule, nie wsadza się nagle 2-3 młodziaków do ataku w środku sezonu, bo inni zawodzą... to jest jakiś amatorski pomysł rodem z FM-a.
Juventus w 2012 roku zdobył najwięcej punktów w historii ligi, co więcej, zaliczył najlepszy ( albo jeden z najlepszych ) startów w historii klubu, wyszedł z dosyć trudnej grupy w LM, mimo losowania z trzeciego koszyka, i pod koniec grudnia miał spora przewagę w lidze, co w połączeniu z wylosowaniem słabego Celticu w LM, spowodowało że cześć ludzi tu piszących celowała w zwycięstwo w tych rozgrywkach i dawało mistrzostwo z automatu.
Teraz po kilku wpadkach, w większości dosyć pechowych, bo jednak w każdym meczu byliśmy lepsi ( może jedynie z Milanem i wczoraj z Lazio było równo, ale tam graliśmy mocno rezerwowymi składami ), okazuje się, że Marotta odwalił totalna fuszerkę i drużyna jest kiepska...
Co więcej, Milan który ogrywa bardziej z musu Szarego i De Sciglio ( no tego w sumie tak nie do końca ) + ostatnio Nianga i inwestuje w Saponare, już za chwilę będzie dzięki temu dominował w Europie niczym Barcelona i już są tuż, tuż zbudowania wielkiej drużyny, praktycznie to ostatnia prosta do zrealizowania planu. Tymczasem Juventus kupił słabą młodzież, w dodatku w ogóle jej nie ogrywa, mimo że w pierwszej jedenastce same słabiaki, które na farcie coś tam osiągnęły .
Całe JP...
Juventus w 2012 roku zdobył najwięcej punktów w historii ligi, co więcej, zaliczył najlepszy ( albo jeden z najlepszych ) startów w historii klubu, wyszedł z dosyć trudnej grupy w LM, mimo losowania z trzeciego koszyka, i pod koniec grudnia miał spora przewagę w lidze, co w połączeniu z wylosowaniem słabego Celticu w LM, spowodowało że cześć ludzi tu piszących celowała w zwycięstwo w tych rozgrywkach i dawało mistrzostwo z automatu.
Teraz po kilku wpadkach, w większości dosyć pechowych, bo jednak w każdym meczu byliśmy lepsi ( może jedynie z Milanem i wczoraj z Lazio było równo, ale tam graliśmy mocno rezerwowymi składami ), okazuje się, że Marotta odwalił totalna fuszerkę i drużyna jest kiepska...
Co więcej, Milan który ogrywa bardziej z musu Szarego i De Sciglio ( no tego w sumie tak nie do końca ) + ostatnio Nianga i inwestuje w Saponare, już za chwilę będzie dzięki temu dominował w Europie niczym Barcelona i już są tuż, tuż zbudowania wielkiej drużyny, praktycznie to ostatnia prosta do zrealizowania planu. Tymczasem Juventus kupił słabą młodzież, w dodatku w ogóle jej nie ogrywa, mimo że w pierwszej jedenastce same słabiaki, które na farcie coś tam osiągnęły .
Całe JP...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z transferem Anelki nie ma żadnego problemu. Jego dokumenty z Chin już się u nas pojawiły, w tej chwili czekamy jedynie na potwierdzenie transferu przez Fifa, które ma nastąpić jutro (formalność). Oficjalne ogłoszenie tej transakcji przez sam Juventus ma nastąpić w przeciągu kilku godzin. Francuz będzie dostępny na mecz z Chievo.Winner pisze:Nadal nie ma oficjalnego transferu Anelki ciekawe czy nie ma podobnych problemów jak Drogba
- Padoin
- Juventino
Gościu, nikt nie mówi o środku sezonu. Tylko o możliwym ustawieniu ataku.
Ale jest taka grupa ludzi na forum, którzy bez względu na wyniki będą wychwalać Conte za najbardziej niezrozumiałe decyzje bo: ''on się zna lepiej, a ty cicho siedź po g.. wiesz'' Być może popieranie bezgraniczne naszego trenera rekompensuje im brak wiedzy, ja mam własne zdanie i to nie głupie, więc zachowaj sobie komentarze o amatorach dla swojej osoby.
Co do młodzików to w pewnym sensie racja, albo przestać wydawać bez sensu miliony i skupić się na pierwszej drużynie albo zainwestować w mniejszą ilość i stopniowo wdrażać ich do pierwszego składu. Tak sobie myślę, że np. taki Sorensen- miałby więcej szans u nas niż w Bologny, gdzie jeśli mnie pamięć nie myli długo grzał ławę. Z wypożyczeniami jest tak, że tylko niewielka grupka się tam ogrywa.
Ale jest taka grupa ludzi na forum, którzy bez względu na wyniki będą wychwalać Conte za najbardziej niezrozumiałe decyzje bo: ''on się zna lepiej, a ty cicho siedź po g.. wiesz'' Być może popieranie bezgraniczne naszego trenera rekompensuje im brak wiedzy, ja mam własne zdanie i to nie głupie, więc zachowaj sobie komentarze o amatorach dla swojej osoby.
Co do młodzików to w pewnym sensie racja, albo przestać wydawać bez sensu miliony i skupić się na pierwszej drużynie albo zainwestować w mniejszą ilość i stopniowo wdrażać ich do pierwszego składu. Tak sobie myślę, że np. taki Sorensen- miałby więcej szans u nas niż w Bologny, gdzie jeśli mnie pamięć nie myli długo grzał ławę. Z wypożyczeniami jest tak, że tylko niewielka grupka się tam ogrywa.
- playmaker
- Juventino
Tak na poważnie, czy coś źle przeczytałem? Miałby większe szanse gry niż Caceres? Czy wygryzłby Barzagliego?Padoin pisze:Tak sobie myślę, że np. taki Sorensen- miałby więcej szans u nas niż w Bologny, gdzie jeśli mnie pamięć nie myli długo grzał ławę.
Odnoszę wrażenie że na forum panuje zasada: im zawodnik młodszy, tym lepszy.
- Marat87
- Juventino
No to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś poszukał angażu w jakimś klubie
Akurat co do Conte, to ja go akurat nigdzie nie bronie. Denerwują mnie jego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wypowiedzi bo słabych meczach, trzymanie się jednego systemu w tym sezonie oraz sprowadzanie jakiś miernot w postaci Padoina...
Co do Marotty, bronie go, bo nie wydaje mi się, by w poprzednie mercato miał same super okazje, w postaci Dżeko, Jovetica - nie było nikogo zadowalającego nas, kogo dałoby się wyciągnąć na rozsądnych warunkach ( słowo klucz ).
A w tym roku widocznie chce oszczędzić na lato i nie obciążać budżetu płacowego ani trenera graczem, który będzie półśrodkiem, dlatego starał się brać jednego z młodych, albo Lopeza na wypożyczenie, a w lato powalczyć o kogoś lepszego.
Akurat co do Conte, to ja go akurat nigdzie nie bronie. Denerwują mnie jego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wypowiedzi bo słabych meczach, trzymanie się jednego systemu w tym sezonie oraz sprowadzanie jakiś miernot w postaci Padoina...
Co do Marotty, bronie go, bo nie wydaje mi się, by w poprzednie mercato miał same super okazje, w postaci Dżeko, Jovetica - nie było nikogo zadowalającego nas, kogo dałoby się wyciągnąć na rozsądnych warunkach ( słowo klucz ).
A w tym roku widocznie chce oszczędzić na lato i nie obciążać budżetu płacowego ani trenera graczem, który będzie półśrodkiem, dlatego starał się brać jednego z młodych, albo Lopeza na wypożyczenie, a w lato powalczyć o kogoś lepszego.
Jakim ustawieniu ataku? Graliśmy już wszystkimi możliwymi konfiguracjami ( Matri z Quagiem grali razem? ), więc co ty chcesz tu zmieniać? Podaj konkretnie, skoro masz pomysły.Gościu, nikt nie mówi o środku sezonu. Tylko o możliwym ustawieniu ataku.
- Castiel
- Juventino
Niektórzy to nadal nie widzą problemu. Jeden zawodnik w ataku więcej to więcej możliwości. Nie widzicie tego, że jedna linia nachodzi na drugą? Przeciwnik nie będzie się cofał aż pod bramkę tylko stanie na 16-20m i koniec. Pirlo poda do Gio, ten od razu odda mu ją z powrotem, potem Pirlo na skrzydło, gość ze skrzydła do obrony i obrona do Pirlo i tak w kółko. Jest za mało miejsca i nasi zawodnicy stoją obok siebie i przeciwnikowi łatwo ich upilnować bo ich pomoc też się cofa. Poza tym te nasze skrzydła... :doh:
Czy jest tam jakiś zawodnik poza Pepe, który umie kogoś minąć? Isla, Asamoah, Lichy, Kutcher, liczmy też Caceresa i Giaccha. Nikt tego nie potrafi. Szkoda zawracać sobie głowę tymi pseudo skrzydłami. Dać z przodu 3 napastników z Mirasem i Gio na bokach, Matriego na środku i od razu coś się ruszy.
Czy jest tam jakiś zawodnik poza Pepe, który umie kogoś minąć? Isla, Asamoah, Lichy, Kutcher, liczmy też Caceresa i Giaccha. Nikt tego nie potrafi. Szkoda zawracać sobie głowę tymi pseudo skrzydłami. Dać z przodu 3 napastników z Mirasem i Gio na bokach, Matriego na środku i od razu coś się ruszy.
- Virgil
- Juventino
@D@$ sorry ale to co robisz jest przykre, wyrywasz jakieś zdanie z kontekstu i się popisujesz jak to nie ma sensu.
to po pierwsze, po drugie po prostu ciężko się te Twoje posty czyta.
Zostawiłem Anelkę jako przykład zawodnika na ławkę przy takim składzie ataku, przeczytaj następnym razem ze zrozumieniem zanim się przyczepisz do czegoś.
I tak wolę mięć w składzie Muriela i Gabiaddiniego ( w konfiguracji jaką zakładałem, że nikogo TOP nie sprowadzimy) niż Vucinica i Matriego.

Zostawiłem Anelkę jako przykład zawodnika na ławkę przy takim składzie ataku, przeczytaj następnym razem ze zrozumieniem zanim się przyczepisz do czegoś.
I tak wolę mięć w składzie Muriela i Gabiaddiniego ( w konfiguracji jaką zakładałem, że nikogo TOP nie sprowadzimy) niż Vucinica i Matriego.