Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:17

Dante dokładnie Marotta do tej pory zasłaniał się promocjami, hitami cenowymi, gratisami, wyprzedażami etc. teraz miał super okazję do zakontrakowania prawdopodobnie najlepszego dla nas piłkarza na lewą stronę w tym 3:5:2 - jednak Bastos idzie do Schalke i to na wymarzone przez Marotte wypożyczenie (z tego co czytałem).

jacop tu trzeba myśleć a nie żyć mrzonkami Marotty, gdzie on sprowadzi Van Persiego.

pumex zastanów się co Ty w ogóle piszesz, naprawdę logika jest powalająca, nie mówię stricte o Tobie, ale była okazja za Balotellego, nie bo miał samochód moro i strzełał petardami w łazience, więc takich nie chcemy -byłby skok jakościowy za nie wielkie pieniądze w stosunku do umiejętności? no tak ale nam się nie podoba że rzuca rzutkami w młodych piłkarzy, mamy Llorente, który ma zarabiać 4,5 mln, już jest bunt że czemu tak dużo, czy nie może mieć minimalnej krajowej a jak coś udowodni to mu zapłacić więcej...
Wiadomo przecież że nie kupimy żadnego Cavaniego czy Falcao, więc kogo Ty się chłopie spodziewasz bo już nie czaję?

powiedzmy że mamy kilka klas piłarzy (napastników):
absolutny top: Messi, Falcao, Ronaldo, Zlatan, Cavani, Van Persie - nie stać nas nawet na paznokcie tych piłkarzy
top: Benzema (ale nie w formie z tego sezonu)Rooney, Suarez, Ba, Aguero tip - stać nas na kupno jednej nogi tych piłkarzy
prawie top lub aspirujący do top: Balotelli, Lewandowski, Mandzukic, El Sharaawy, Jovetic (w dalszym ciagu piłkarze, na których nas nie stać)
bardzo dobrzy: Lisando, Higuain, Cisse, Klose, Di Natale, Llorente - kiłkarze na których w porywach wiatru nas stać
dobrzy: Osvaldo, Giovinco, Chicharito itp
tacy sobie, bardzo przeciętni: Matri, Vucinic, Quag.

tak wg mojej opini to wygląda a Lopez to obecnie maksymalny poziom piłkarza na jaki nas stać.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:26

jackop pisze:Najśmieszniejsze/najżałośniejsze(?) jest to, że gdyby Beppe był bardziej... powiedzmy, ogarnięty (ew. gdyby podjął inne/lepsze decyzje) to naszą podstawową 2jkę stanowiliby od początku tego sezonu Jovetić i G.Rossi.
Pomijając kwestię Joveticia, który nie bardzo palił się do opuszczania Florencji to Rossi z pewnością dużo by wniósł do naszej gry ze szpitalnego łóżka czy sali rehabilitacyjnej.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:28

Oj Vajmsie; Rossi zamiast Szwagra 2 lata temu + Jovetić przed tym sezonem = Rossi-Jove od początku tego sezonu. Kumasz czaczę :wink:
MishaAveJuve pisze:dobrzy: Osvaldo, Giovinco, Chicharito itp
:shock: Hernandeza PRZYNAJMNIEJ jeden poziom wyżej.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 00:30 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:30

WojtinhoFCJ pisze:Lopez ma dobre statystyki strzeleckie, międzynarodowe ogranie i doświadczenie, wciąż nie jest stary, za to jest tani. Przewyższa każdego z naszych napadziorów (nie jest to wybitne osiągnięcie, ale mimo wszystko) i może dać nam pewną jakość, przynajmniej tymczasowo.
Oo. I tu dochodzimy do sedna. On nam może dać jakość tymczasową, ściślej ujmując raczej krótkotrwałą niż długotrwałą, a kontrakt będzie odwrotny, raczej długotrwały niż krótki. Powiela się sytuacja z Vuciniciem, który owszem podniósł poziom ataku w stosunku do stanu poprzedniego, jednak po niedługim okresie czasu większość kibiców wyrzuca go przez balkon, zresztą słusznie. Na pewno rozumiesz, do czego zmierzam.
MishaAveJuve pisze:Wiadomo przecież że nie kupimy żadnego Cavaniego czy Falcao, więc kogo Ty się chłopie spodziewasz bo już nie czaję?
Oj, ciężko idzie wytłumaczenie Ci czegokolwiek. Pozwól, dokończę jutro, bo byłem w kibelku, zrobiłem, co miałem zrobić i mnie już morzy. Jutro...

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:34

MishaAveJuve pisze:dobrzy: Osvaldo, Giovinco, Chicharito itp
:shock: Hernandeza PRZYNAJMNIEJ jeden poziom wyżej.[/quote]

meksykanin jeszcze sprawdził się tylko jako joker, nie wiem jak spiwywałby się grając całe mecze, dlatego też uważam że powinien przynajmniej narazie znaleźć się w tym gronie, jak zacznie grać w pierwszej 11-stce, wiadomo że nie MU bo tam nie ma większych szans, tylko w innym klubie będzie można go ocenić lepiej, bardziej rzetelnie.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:36

pumex pisze: Myślisz, że dalsza wymiana zawodników o zbliżonym poziomie (ciut wyższym bądź ciut niższym) coś da? Rewolucja o której pisze Marian będzie niewystarczająca jeśli znowu zaczniemy wymieniać Quagów na Matrich, Bendtnerów na Anelki, czy tych wszystkich na Lopezów.
Oczywiście pisząc o rewolucji miałem na myśli to, że wraz z rewolucją w ataku podniesiemy znacznie poziom tej formacji. Zaklepany już Llorente. Pasuje jeszcze kupić właśnie kogoś takiego jak Muriel, czyli zawodnika, który w przyszłości może należeć do grupy TOP napastników. Dodatkowo trzeba wyłożyć grubą kasę na TOP'a.
O Lisandro myślałem tylko w kontekście tego sezonu, czyli wypożyczenie.

Muriel, Llorente, TOP, Giovinco, jakiś młodzik. Byłbym zadowolony.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:37

jackop pisze:Oj Vajmsie; Rossi zamiast Szwagra 2 lata temu + Jovetić przed tym sezonem = Rossi-Jove od początku tego sezonu. Kumasz czaczę :wink:
Jovetić miał ofertę z City i jak sam przyznał zdecydował się ją odrzucić, więc pieniędzmi byśmy go nie skusili, bo w tej konkurencji przegrywamy z szejkami w przedbiegach. Tak poza tym Jovetić wyjawił również, że: "Juventus did come after me with some insistence and it is normal to think about it when you hear certain things – the chance to play in the Champions League, you have the faith of the club and the fact that you will be placed at the centre of a project. However, there was no reason to go to Turin for that as I’m already here. I love this city and this club and that is why I could never betray them by going to Juventus". Jednak najłatwiej obwiniać Marottę. Rossi dwa lata temu? Ciekawe za ile?

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:41

http://www.spaziojuve.it/2013/di-marzio ... er-giugno/

Zdaniem Di Marzio Milan zgłosił się do Sampy z zapytaniem o Poliego, ale Blucerchiati odesłali mediolańczyków z pustymi rękoma. Ma to związek z Juventusem, który ponoć wstępnie zaklepał piłkarza i miałby go do siebie ściągnąć w lecie.

Nie wiem, co o tym myśleć. Chłopak nie został wykupiony przez inter w zeszłym sezonie, ogólnie rzecz biorąc szału nie robi. Miałby być wzmocnieniem ławki, ale właśnie... Czy naprawdę mielibyśmy do czynienia ze wzmocnieniem? Mam wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 00:45 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:43

Vimes pisze:Jednak najłatwiej obwiniać Marottę. Rossi dwa lata temu? Ciekawe za ile?
Hmmm... Giuseppe Rossi choćby i za 5-7 patoli więcej niż za Szwagra (dało się wyciułać). Jeśli nie Jovetić to Dżeko :D

Tak czy inaczej, Beppe jest albo impotentem umysłowym, jeśli chodzi o wzmocnienia ataku; ewentualnie ma gość ewidentnie największego pecha wśród wszystkich topowych drużyn Europy (nie liczę oczywiście interu, ich guru Branki i ostatnich poczynań transferowych vide T. Rocchi). Transfery "z przodu" wybitnie mu nie siedzą. Gorzej mu idzie tylko sprzedaż.
mrozzi pisze:Mam wątpliwości.
Lepsze to niż Padoin.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:46

mrozzi pisze:http://www.spaziojuve.it/2013/di-marzio ... er-giugno/

Zdaniem Di Marzio Milan zgłosił się do Sampy z zapytaniem o Poliego, ale Bluecerchiati odesłali mediolańczyków z pustymi rękoma. Ma to związek z Juventusem, który ponoć wstępnie zaklepał piłkarza i miałby go do siebie ściągnąć w lecie.

Nie wiem, co o tym myśleć. Chłopak nie został wykupiony przez inter w zeszłym sezonie, ogólnie rzecz biorąc szału nie robi. Miałby być wzmocnieniem ławki, ale właśnie... Czy naprawdę mielibyśmy do czynienia ze wzmocnieniem? Mam wątpliwości.
Głupota.Na tę pozycję est Marrone, jest Pogba, będzie ten cały Cevallos (jak dojrzeje). Po co sprowadzać kolejnego (przeciętnego) grajka na tą pozycję w podobnym wieku do tych wyżej wymienionych ? Przecież to bez sensu.

Zamiast zaklepywać takich średniaków, zbierajmy kasę na TOP'a. Grosz do grosza, a będzie kokosza.

Obrazek
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:50

MishaAveJuve pisze: powiedzmy że mamy kilka klas piłarzy (napastników):
absolutny top: Messi, Falcao, Ronaldo, Zlatan, Cavani, Van Persie - nie stać nas nawet na paznokcie tych piłkarzy
top: Benzema (ale nie w formie z tego sezonu)Rooney, Suarez, Ba, Aguero tip - stać nas na kupno jednej nogi tych piłkarzy
prawie top lub aspirujący do top: Balotelli, Lewandowski, Mandzukic, El Sharaawy, Jovetic (w dalszym ciagu piłkarze, na których nas nie stać)
bardzo dobrzy: Lisando, Higuain, Cisse, Klose, Di Natale, Llorente - kiłkarze na których w porywach wiatru nas stać
dobrzy: Osvaldo, Giovinco, Chicharito itp
tacy sobie, bardzo przeciętni: Matri, Vucinic, Quag.
Benzemę i Ba dałbym jednak klasę niżej. Suareza dałbym kategorię wyżej. Według mnie nie jest gorszy od Cavaniego czy Van Persiego.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:52

pumex pisze:Oo. I tu dochodzimy do sedna. On nam może dać jakość tymczasową, ściślej ujmując raczej krótkotrwałą niż długotrwałą, a kontrakt będzie odwrotny, raczej długotrwały niż krótki. Powiela się sytuacja z Vuciniciem, który owszem podniósł poziom ataku w stosunku do stanu poprzedniego, jednak po niedługim okresie czasu większość kibiców wyrzuca go przez balkon, zresztą słusznie. Na pewno rozumiesz, do czego zmierzam..
Szczerze mówiąc, niech będzie nawet to powolne zwiększanie jakości, ciągłe zmienianie zawodników, na mały ale jednak plus, niż mamy trwać w tym co mamy i liczyć aż któryś z topów który zrezygnuje z pensji 10mln E za sezon bo kocha Juventus.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 01:06

jackop pisze:Jeśli nie Jovetić to Dżeko :D
Dzeko? Znaczy Marotta miałby przelicytować ofertę City zanim Bośniak tam przeszedł czy go potem z City wykupić?

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 01:27

A czy nasz 'Zatoichi' nie mógłby chociaż raz od święta ubiec innego klubu w wyścig o podpis piłkarza i zgodę klubu na transfer? Rozumiem, że do końca jego panowania jesteśmy skazani na licytowanie się z P$G, €ity itp. ?

Jeśli tak, to nawet 12latek może zostać dyr. w Juventusie, bo konstrukcja negocjacji jest w tym przypadku prosta jak budowa cepa dwubieżnego:

Beppe: <w myślach> Hmmm... mam 20 mln na transfer. <w myślach> - Dam 10 mln.
City daje 15.
Beppe: Dam 20
City daje 22.
Beppe: pass

A myślałem, że to ja mam średnie mniemanie o naszym transferowym Guru Pitce. :think:

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 01:41

jackop pisze:A czy nasz 'Zatoichi' nie mógłby chociaż raz od święta ubiec innego klubu w wyścig o podpis piłkarza i zgodę klubu na transfer? Rozumiem, że do końca jego panowania jesteśmy skazani na licytowanie się z P$G, &#8364;ity itp. ?
Ale cały czas mówisz o Dzeko czy teraz tak sobie pipszysz?

Bo powszechnie wiadomo, że jak Marotta kogoś kupuje tzn że nikt go nie chce, a jak ktoś daje za piłkarza z rocznym kontraktem 30mln euro tzn że Marotta spartolił sytuację.

Zablokowany