Mercato (2012-2014)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Nie widzę innej możliwości jak atak Anelka-Cevallos w następnym meczu.
Zostało 48h mercato. Niech Marotta pokaże, że potrafi i zrobi deal:
Out:
Giovinco, Vucinić, Matri, Quagliarella, Bendtner
In:
Immobile, Gabbiadini, Boakye, Lisandro, Anelka
Całowałbym go po stopach
Out:
In:
Całowałbym go po stopach

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Arbuzini
- Juventino
Czasem szczęście innych musi wyrastać bezpośrednio z nieszczęścia innych. Niestety musisz pamiętać, że Mirko Vucinic to zawodnik absolutnie unikatowy, bez którego sypie się cała taktyka ułożona przez naszego trenera Antonio Conte. Gdyby w miejsce Czarnogórca przyszli Messi i Cavani to nasz coach chyba nie wiedziałby co z nimi zrobić i kazał Marottcie odesłać ich do Serie B.pumex pisze:Ja jestem lepszy. Pisałem, że Mirko jest irytującym leserem, po sezonie się wyczerpie i szybko kibice będą szukać dla niego zastępcy. Pisałem, że nie warto uaktywniać prawa do wykupu Matriego, że może być tylko i wyłącznie rozwiązaniem doraźnym. Pisałem, że Giovinco wykazuje wyraźne objawy syndromu Miccoliego czy Di Vaio i może być jedynie fajnym jokerem wchodzącym po przerwie.Arbuzini pisze:Naprawdę? Serio? Piszę o tym od dobrych trzech miesięcy, że Quaga, Matriego i Vucinicia trzeba sprzedać, a Bendtnera odesłać do Arsenalu. Na Giovinco patrzyłem łaskawszym okiem, bo jednak grał coraz bardziej pod zespół, wychowanek i najmłodszy z całego grona. Dzisiaj mi totalnie zwisa kto zostanie. Na pewno nie powinien to być "najlepszy", bo takiego nie ma. Po prostu ten na kim zarobimy najmniej.
Teraz zgarniam fejm
- Lypsky
- Juventino
Jeśli jesteśmy w temacie napastników, czy transfer Anelki został już oficjalnie potwierdzony? Z tego co pamiętam do tej pory ukazały się tylko informacje o testach medycznych.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Vojtimar
- Juventino
Już bez przesady z tym wywalaniem wszystkich. Giovinco wciąż może dobrze grać, jest najmłodszy i ma największą potencjalną wartość. Klasyczny duet w ataku to nie jego pozycja, ale to wina Conte że trzyma się 3-5-2 jak rzep psiego ogona, nie mają całego składu na tą formację. Jaka jest odpowiednia to chyba już każdy wie..jackop pisze:Nie widzę innej możliwości jak atak Anelka-Cevallos w następnym meczu.
Out:
In:
Całowałbym go po stopach
Natomiast Vucinicia i jednego z dwójki Matri/Quag z naciskiem na Matri pożegnałbym od razu.
Co do samych transferów to Marotta po prostu MUSI kupić Lopeza. Tak, kupić definitywnie bez żadnych ceregieli, najlepiej już jutro!
On przewyższa każdego z naszych napastników, spójrzmy na same statystyki chociażby.
Z Juve na dobre i złe!
- Marian.
- Juventino
Jeszcze nie było potwierdzenia.Lypsky pisze:Jeśli jesteśmy w temacie napastników, czy transfer Anelki został już oficjalnie potwierdzony? Z tego co pamiętam do tej pory ukazały się tylko informacje o testach medycznych.
Marotta MUSI sobie zdać sprawę, z tego, że z obecnym atakiem nic nie zdziałamy. W lecie oczekuje prawdziwej rewolucji w tej formacji. Innej drogi na polepszenie jakości naszego ataku nie widzę. Obecni napastnicy to dno, ale o tym wiadomo nie od dziś. Do tej pory nie mogę pojąć jak mogliśmy przedłużyć kontrakt z Matrim do 2017 roku, w chwili gdy jego forma systematycznie spadała.

- Sorek21
- Juventino
Nasza wyjściowa 11 jest tak skonstruowana że kogo by nie kupić z dostępnych piłkarzy w naszym zasięgu to i tak nie wskoczy na stałe do składu. Bramka ,obrona i pomoc jest kompletna.Z takich tanich transferów nikt się tam nie wbije.
Więc letnie mercato tak powinno wyglądać
ok 30 mln euro klasowy napastnik
wykup drugiej połowy Asamoaha poprzez bezgotòwkowe oddanie Isli
wypożyczenia na rezerwe
Więc letnie mercato tak powinno wyglądać
ok 30 mln euro klasowy napastnik
wykup drugiej połowy Asamoaha poprzez bezgotòwkowe oddanie Isli
wypożyczenia na rezerwe
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jak pisałem o Lopezie w lato to byłem tak zrugany przez większość, że szok że się nie znam, że Lopez jest cienki, a teraz tak wszyscy go chcą. O ile dobrze pamiętam największmi szczekaczami byli Mietek i szczypek i co? Powinno być Wam po prostu głupio!
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jackop
- Juventino
Odpuść im grzechy Misha, gdyż Marotta zawrócił im w głowach Van Persiem, Joveticiem i Dżeko, więc nie wiedzieli co czynią 
Myślicie, że wymiana De Ceglie-Sorensen byłaby możliwa do końca stycznia? Przydałby nam się jakiś solidny obrońca. Może być też Doria, albo Neto...

Myślicie, że wymiana De Ceglie-Sorensen byłaby możliwa do końca stycznia? Przydałby nam się jakiś solidny obrońca. Może być też Doria, albo Neto...

- Dante93
- Juventino
Każdy by tak chciał ale ciężko uwierzyć, że Udine pójdzie na coś takiego biorąc pod uwage fakt, że wartość Asy zapewne do mercato jeszcze wzrośnie a wartość Islii leci na łeb na szyje bo okazał się być 2-3-krotnie przepłacony.Sorek pisze:wykup drugiej połowy Asamoaha poprzez bezgotòwkowe oddanie Isli
Ogółem czas chyba na podsumowanie zimowego okienka.
W mojej opinii Marotta w skali szkolnej zasłużył na dwóje na szynach. Fatalny transfer Peluso, pójście w ciemno z Anelką, puszczenie przez palce takich zawodników jak chociazby Sissoko, nie skorzystanie z okazji takich jak chociażby Bastos (który idealnie do 3:5:2 się nadaje). No i podstawowy zarzut- na papierze ani troche nie wzmocnił naszego zespołu (wręcz osłabił..) i nie udało mu się zapełnić luk w ofensywie i luki po nieobecnym Asie. Drugie z kolei fatalne (ew bardzo słabe- letni transfer Asy był nawet niezły, chociaz suma również astronomiczna jak na zawodnika po jednym niezłym sezonie) mercato, licze, że latem Dżuseppe się weźmie do roboty, bo od pół roku zgarnia kase za nic.
W teorii mógłby jeszcze troche teraz uratować twarz i sprezentować nam jakiegoś solidnego napastnika w tych ostatnich godzinach, ale nie oszukujmy się, jeżeli wziąć pod uwage, że nas DS jest do bólu przewidywalny to raczej nie ma co liczyć na jaką kolwiek zmiane na lepsze.
Rzekłem.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- pumex
- Juventino
Nie powinno być im głupio. Kurde, Misha, ogarnij. Myślisz, że dalsza wymiana zawodników o zbliżonym poziomie (ciut wyższym bądź ciut niższym) coś da? Rewolucja o której pisze Marian będzie niewystarczająca jeśli znowu zaczniemy wymieniać Quagów na Matrich, Bendtnerów na Anelki, czy tych wszystkich na Lopezów. Skończył się czas robienia transferów byle je robić, co widać gołym okiem. Skoku jakościowego potrzeba na gwałt. Nie kroczku wzwyż, nie dwóch. Nam trzeba milowego skoku!MishaAveJuve pisze:Jak pisałem o Lopezie w lato to byłem tak zrugany przez większość, że szok że się nie znam, że Lopez jest cienki, a teraz tak wszyscy go chcą. O ile dobrze pamiętam największmi szczekaczami byli Mietek i szczypek i co? Powinno być Wam po prostu głupio!
Jeśli natomiast na owy skok zwyczajnie nas nie stać, w żadnym wypadku nie szukajmy dobijających do 30-tki średnio dobrych zawodników, tylko skupmy się na.. nie wiem, a'la Murielu, coś w ten deseń

- Vimes
- Juventino
Pumi, ja nie tylko pisałem, ja to nawet zilustrowałem i to dawno temu:pumex pisze:Pisałem, że Mirko jest irytującym leserem, po sezonie się wyczerpie i szybko kibice będą szukać dla niego zastępcy.

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 854#583854
A myślałem, że Ty tak dla dobra sprawy, a nie dla własnych korzyścipumex pisze:Teraz zgarniam fejm

- jackop
- Juventino
Najśmieszniejsze/najżałośniejsze(?) jest to, że gdyby Beppe był bardziej... powiedzmy, ogarnięty (ew. gdyby podjął inne/lepsze decyzje) to naszą podstawową 2jkę stanowiliby od początku tego sezonu Jovetić i G.Rossi.Sorek21 pisze:Tymczasem nasz były Momo wypożyczony do Fiorentiny . Niezła ekipa się tam robi.
Jovetić, Aquiliani , Pizarro, Borja Valero, Savić, Sissoko, Ljajić ,G. Rossi. Cuadrado.
No, ale Marotta ma swój zezowaty świat Martinezów, Szwagrów, Giovinc'ów b2b'ków itp.

Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 00:18 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vojtimar
- Juventino
Zbyt spłycasz stopniowanie umiejętności. Lopez nie jest średnio dobry, on JEST dobry, a może nawet coś więcej. Średnio dobry jest Vucinic patrząc na całokształt, bo obecnie to porażka totalna, ale czasem coś pokazuje. Z tym że to czasem to jest 1 na 5 meczów jak dobrze pójdzie. Nie chodzi tu o wystrzelenie z formą przez średniaka, to co innego. Takim typowym średniakiem jest Matri, miał formę, przyszedł do nas, postrzelał trochę, potem trochę mniej, ale ma tą ilość goli na poziomie niezłego rezerwowego. Z tym że strasznie partaczy większość meczów, a czasem coś ustrzeli, a to za mało nawet na rezerwiste.pumex pisze:Nie powinno być im głupio. Kurde, Misha, ogarnij. Myślisz, że dalsza wymiana zawodników o zbliżonym poziomie (ciut wyższym bądź ciut niższym) coś da? Rewolucja o której pisze Marian będzie niewystarczająca jeśli znowu zaczniemy wymieniać Quagów na Matrich, Bendtnerów na Anelki, czy tych wszystkich na Lopezów. Skończył się czas robienia transferów byle je robić, co widać gołym okiem. Skoku jakościowego potrzeba na gwałt. Nie kroczku wzwyż, nie dwóch. Nam trzeba milowego skoku!MishaAveJuve pisze:Jak pisałem o Lopezie w lato to byłem tak zrugany przez większość, że szok że się nie znam, że Lopez jest cienki, a teraz tak wszyscy go chcą. O ile dobrze pamiętam największmi szczekaczami byli Mietek i szczypek i co? Powinno być Wam po prostu głupio!
Jeśli natomiast na owy skok zwyczajnie nas nie stać, w żadnym wypadku nie szukajmy dobijających do 30-tki średnio dobrych zawodników, tylko skupmy się na.. nie wiem, a'la Murielu, coś w ten deseń
Lopez ma dobre statystyki strzeleckie, międzynarodowe ogranie i doświadczenie, wciąż nie jest stary, za to jest tani. Przewyższa każdego z naszych napadziorów (nie jest to wybitne osiągnięcie, ale mimo wszystko) i może dać nam pewną jakość, przynajmniej tymczasowo. A finansowo to na pewno Juve niewiele straci, a być może nic nie straci.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 00:18 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!