Serie A 12/13 (22): JUVENTUS 1-1 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:37

@Hoffman
Czekaj, bo nie wiem czy dobrze Cię rozumiem. Jeżeli Juventus z bezpłciowym Alessio na ławce i z obroną z łapanki zremisuje z Chievo, a potem przerżnie z Fiorentiną, to i tak będziesz zadowolony z faktu, że nasi napyskowali sędziemu? Będziesz się z tym czuł lepiej, niż gdyby nie było tych zawieszeń, ale za to nikt by temu ślepemu pajacowi nie wygarnął?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:37

Cieszmy się, że Conte za recydywę nie dostał dożywotniego zakazu prowadzenia drużyny we Włoszech.

To co się dzieje w Italii to po prostu kpina. Szkoda, że tam za sznurki pociąga banda baranów, która nie rozumie, że silny Juventus = silna włoska piłka. To za takie zachowanie powinno stawać się przed sądem, a nie za domniemanie domniemania, którego jednak nie jest domniemaniem.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:45

LordJuve pisze:
Hoffman pisze: Ja mam zmienić klub? W przeciwieństwie do ciebie ja kibicuje mojemu klubowi.
Co do drugiej części wypowiedzi, wiedziałem co piszę i wiedziałem co odpiszesz, dlatego to podtrzymuję.
Oczywiście, dlatego racjonalizujesz działanie piłkarzy i działaczy klubu, które było jednoznacznie wymierzone na szkodę "twojego klubu"? To było pewne, że za tę akcję polecą kary, pisałem o tym zaraz po meczu. Wtedy jednak, EMOCJE, podpowiadały że tak należało zrobić. Dziś pozostaje tylko schować twarz w dłoniach i zapłakać nad bezmyślnością niektórych, czołowych postaci Juventusu. :|
Jakby to przełożyć na twój tok myślenia, pokazywałeś tutaj takie foto, jak jeden gościu nie czcił Hitlera, pomimo, że pewnie wiedział, że będzie ukarany.. on wiedział, że poniesie za to konsekwencje, pomimo to zrobił to, jak ocenisz tą postawę?
pan Zambrotta pisze:@Hoffman, po co dyskutujesz z tym waflem?
Dobre pytanie, cały czas sobie mówię, że to już ostatni raz, ale raz po raz on mnie podświadomie wzywa do tablicy.. na pewno będę tego żałował i jeszcze muszę się dużo nauczyć ;p
zahor pisze:@Hoffman
Czekaj, bo nie wiem czy dobrze Cię rozumiem. Jeżeli Juventus z bezpłciowym Alessio na ławce i z obroną z łapanki zremisuje z Chievo, a potem przerżnie z Fiorentiną, to i tak będziesz zadowolony z faktu, że nasi napyskowali sędziemu? Będziesz się z tym czuł lepiej, niż gdyby nie było tych zawieszeń, ale za to nikt by temu ślepemu pajacowi nie wygarnął?
Tak będę z tego zadowolony, skoro z nimi przegramy/zremisujemy to znaczy, że zagraliśmy słabo i nie zasłużyliśmy na zwycięstwo i to znaczy, że mogliśmy strzelić 10 bramek do przerwy a jak tego nie zrobiliśmy to możemy jechać do domu i wszystko jest naszą wina a sędzia się wybroni.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:49

Hoffman pisze: Jakby to przełożyć na twój tok myślenia, pokazywałeś tutaj takie foto, jak jeden gościu nie czcił Hitlera, pomimo, że pewnie wiedział, że będzie ukarany.. on wiedział, że poniesie za to konsekwencje, pomimo to zrobił to, jak ocenisz tą postawę?
No, ale przecież Conte zrobił to co robi 80% terenerów w takich sytuacjach: poddał się emocjom i zączał bluzgać w stronę sędziów. Nie oglądasz piłki nożnej? Tak jest w większości sytuacji więc nasz trener w żaden sposób się nie wyłamał z obowiązującego modelu zachowań w takich sytuacjach.

Problem w tym, że tego typu rekcje mają różne skale: czasem tylko powie się sędziemu parę gorzkich słów, czasem wchodzą w grę rękoczyny.

My mamy pecha bo ostanio we Włoszech mamy złą passę. Dla mnie, tego typu zachowanie, było tylko pretekstem dla ludzi, którzy Juve niecierpią. To działanie na szkodę klubu i żadne emocje - a może przede wszystkim emocje - nie są żadnym usprawiedliwieniem.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 17:51 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:51

Przypomnicie mi jakie kary spotkały graczy i trenera Napoli po ich "profesjonalnym" zachowaniu w trakcie i po meczu o superpuchar?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:54

Lypsky pisze:Przypomnicie mi kakie kary spotkały graczy i trenera Napoli po ich "profesjonalnym" zachowaniu w trakcie i po meczu o superpuchar?
No i g. z tego...co, pójdziesz teraz popłakać sobie w poduszkę bo Juve ma gorzej od napoli? Tym bardziej: mając świadomość tego jak jest trzeba unikać danych sytuacji. No, ale nie...nasi pokazali na co ich stać, szkoda, że dopiero po ostatnim gwizdku.

Nie dość, że zostaliśmy ograbowani przez sędziów to jeszcze daliśmy się wydymać "nieprzyjacielskim siłom"...i to na własne życzenie. :| :lol:
Lypsky pisze:Ktoś coś pisał czy tylko wydawało mi się?
:lol:...jesteś bratem, bliźniakiem Andrzeja? ;) W sumie nie dziwie się, że boisz się bezpośredniej dyskusji. Wciągnąłbym Cię lewą dziurką od nosa w rozmowie na argumenty. :prochno:
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 17:57 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 17:55

Ktoś coś pisał czy tylko wydawało mi się?

Bardzo niefajnie, że zawiesili naszych, kara obejmuje również CI?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:15

Nie żeby ten... ale ten komunikat władz ligi jest podpisany nazwiskiem Maurizio Beretta - tego samego, którego Agnelli dopiero co "uszczypnął" w wywiadzie jaki widziałem na SJ [klik]. Pytanie tylko czy Andrea wiedział co się święci i dlatego tak powiedział czy po prostu mu nie pasował ten człowiek i teraz w pewnym sensie mamy odwet.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 18:16 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:16

To jak ktoś będzie Cię opluwał, oszukiwał gardził Tobą, to Twoim zdaniem dalej trzeba siedzieć cicho bo tak jest i już i nikt nic z tym nie zrobi....

Dlatego mamy takie władze a nie inne i dlatego ten kraj sięga dna.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:16

naszym miały prawo puścić nerwy, ręki i karnego nie widział tylko sędzia główny. nawet w nieprzychylnym nam studiu enki przyznali , że zostaliśmy oszukani.
osłabili nas dodatkowymi zawieszeniami, ale nie wiem czemu wymagają od kogoś kto żyje meczem żeby nie protestował kiedy jest bezczelnie okradany z karnego?!
Nedvedowi skończyło się już zawieszenie? jak nie to razem z Antkiem i Marottą razem obejrzą mecz w izolatce ;) może jeszcze Giorgio i Bonucci dołączą, zapowiada się doborowe towarzystwo.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:21

Może to nie będzie zbyt śmieszne ale jak tak dalej pójdzie to mocniejszą 11 ułożymy z graczy zawieszonych niż z tych którzy nam zostaną :doh:
Kar należało się spodziewać, same w sobie są zasłużone ale już ich wymiar to kolejna parodia w wykonaniu Lega Calcio.
Nadzieja w tym że takie postępowania władz ligi zmotywuje naszych do utarcia nosa najbliższym przeciwnikom i zobaczymy zaangażowanie oraz sportową złość na boisku...

@down: Zapewne tak.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 18:25 przez booyak, łącznie zmieniany 1 raz.

★ ★ ★
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:22

a ja mam pytanie o Chielliniego. Teraz ma kontuzję wiadomo, ale zawieszenie wyzeruje mu się już po spotkaniu z Chievo?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:33

Mnie to trochę śmieszy... Jeszcze rok temu wszyscy śmialiście się z Milanistów i ich "gola Muntariego" a dziś sami płaczecie jak małe dzieci, jakby nam Żenua co najmniej Puchar Europy odebrała. Osobiście gorszy do przełknięcia jest dla mnie fakt, że Genoa stwarza sobie jedną sytuację i pada po niej gol, a nasi zawodnicy klepią piłkę 65% czasu, mają kilka okazji, a żadną nie potrafią przechylić szali zwycięstwa na naszą stronę.

Od początku roku widać wyraźny kryzys, przeciwnicy rozpracowali już 3-5-2, skrzydłowi, którzy w tej taktyce są bardzo ważni, grają mizerię, a Conte z uporem maniaka upiera się przy swoich decyzjach które rok temu świetnie zdawały egzamin, ale teraz już nie jest tak kolorowo. Sędzia oczywiście popełnił błąd - to nie ulega wątpliwości, ale zanim zacznie się szukać winnego, może lepiej spojrzeć krytycznie na własne podwórko?

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:38

@Skibil

ja nie wiem czy popełnił błąd, skoro dostał informację, że jest rzut karny od innych arbitrów i nic z tego nie zrobil, to ciezko to nazwać błędem..

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 18:40

Ouh_yeah pisze:Nie żeby ten... ale ten komunikat władz ligi jest podpisany nazwiskiem Maurizio Beretta - tego samego, którego Agnelli dopiero co "uszczypnął" w wywiadzie jaki widziałem na SJ [klik]. Pytanie tylko czy Andrea wiedział co się święci i dlatego tak powiedział czy po prostu mu nie pasował ten człowiek i teraz w pewnym sensie mamy odwet.
A kto miał podpisać jak nie szef ???

U nas też tak było, że Zdzichu wszystko załatwiał, a Lato podpisywał :C
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 18:41 przez jareckik, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Zablokowany