Mercato (2012-2014)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Nie wiem, dlatego się pytam czy ktoś ma wiedzę na ten temat, bo artykulik mógł wysmarować jakiś mało znający się na rzeczy pryszcz. Czytam zresztą teraz, że pierwsza rata ma być zapłacona dopiero w czerwcu.
- MoreLL_FTL
- Juventino
Marotta postara się w najbliższych dwóch dniach o wypożyczenie Lopeza z koniecznością wykupu, jak podają włoskie media taki przebieg zdarzeń, jeśli doszedł by do skutku, stawiał by przed nami konieczność pożegnania któregoś z naszych obecnych 'topów'. Jak zgodnie wszyscy twierdzą miałby być to nasz obecnie najskuteczniejszy strzelec, wg. stosunku 'minuty gry/gole', Fabio Quagliarella. Montella jest zainteresowany sprowadzeniem Ety Bety do siebie, co w przyszłości wpłynąć ma niejako na odnowienie szans na sprowadzenie Jovetica do Juve.
Mi osobiście pasuje taki deal, jeśli oczywiście Jojo by miał fatkycznie do nas trafić. I zdaję sobie sprawę, że Fiora nie weźmie Matriego zamiast FQ.
edit: http://www.calciomercato.com/juventus/j ... pez-506911 <źródło, tłumaczone translatorem
Mi osobiście pasuje taki deal, jeśli oczywiście Jojo by miał fatkycznie do nas trafić. I zdaję sobie sprawę, że Fiora nie weźmie Matriego zamiast FQ.
edit: http://www.calciomercato.com/juventus/j ... pez-506911 <źródło, tłumaczone translatorem
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 14:24 przez MoreLL_FTL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Tonący w długach Milan kupuje Mario, a Napoli oferuje mediolanczykom 30 mil za Faraona. Czyzby Cavani zostaj juz sprzedany?Bazyliszek pisze:Szkoda mi Fabioale jesli mialby przyjsc kosztem mlodszego o 8 lat Jovetica, to jestem na tak.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zahor
- Juventino
Akurat na to bym się tak specjalnie nie napalał, przerabialiśmy już ten wariant przy okazji sprzedaży Diego do Wolfsburga, która to transakcja niejako "przyklepała" odłożenie nam pod ladę na pół roku Dżeko.MoreLL_FTL pisze: Montella jest zainteresowany sprowadzeniem Ety Bety do siebie, co w przyszłości wpłynąć ma niejako na odnowienie szans na sprowadzenie Jovetica do Juve.
Czyżby Napoli miało więcej forsy niż nam się wydaje i postanowiło się na poważnie włączyć do walki o scudetto?iltalismano pisze: Tonący w długach Milan kupuje Mario, a Napoli oferuje mediolanczykom 30 mil za Faraona. Czyzby Cavani zostaj juz sprzedany?
- Il Fenomeno
- Juventino
dowiemy się w następnym odcinku.zahor pisze:Czyżby Napoli miało więcej forsy niż nam się wydaje i postanowiło się na poważnie włączyć do walki o scudetto?iltalismano pisze:Czyzby Cavani zostaj juz sprzedany?
Quagliarella to gbur, nie lubię go.

- Hoffman
- Juventino
Nie sądzę, żeby Napoli wydało taką gotówkę bez uprzedniej sprzedaży za kwotę taką samą lub większą.zahor pisze: Czyżby Napoli miało więcej forsy niż nam się wydaje i postanowiło się na poważnie włączyć do walki o scudetto?
- zahor
- Juventino
Nie chcę tutaj się wymądrzać, bo nie mam zielonego pojęcia na temat tego jakim budżetem dysponuje Napoli, ale nawet jeżeli kogoś muszą sprzedać, żeby móc sprowadzić piłkarza za 30 baniek, to niekoniecznie musi to być aż Cavani. W tę konkretną transakcję nie wierzę, tym bardziej zimą, ale latem będę uważnie śledzić poczynania śmieciarzy, bo wydaje mi się że są jednym z nielicznych klubów w Serie A które są w stanie co roku się wzmacniać.Hoffman pisze: Nie sądzę, żeby Napoli wydało taką gotówkę bez uprzedniej sprzedaży za kwotę taką samą lub większą.
Raczej nie, ale transfery typu "sprzedać za 15, kupić za 30, czyli koniec końców się wzmocnić" już jak najbardziej jestem sobie w stanie wyobrazić.Hoffman pisze: Zgoda, ale z pewnością nie będą to transfery rzędu 30mln euro.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, 15:28 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dolce Vita
- Juventino
Mi się nawet podoba polityka transferowa Neapolitańczyków. Behrami na ten przykład w Anglii nic specjalnego nie grał, a po transferze do Włoch zupełnie inna bajka. Oczywiście zdarzają się wpadki jak np. Vargas, ale generalnie oprócz nas, w mniejszym stopniu klubów z Mediolanu to w lecie oczekiwałbym najciekawszych transferów właśnie w Napoli.

- Osgiliath
- Juventino
Jak większość stadionów w Serie A/B.Bazyliszek pisze:de Laurentiis to by wkoncu w nowy obiekt stadionowy zainwestowal, to co maja teraz to jest waląca sie ruina przedwojenna.
Choć stanem murawy niezbezpieczenie się do tych garbage'ów zbliżamy...
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Ja bym się jeszcze bacznie przyglądał Fiorentinie, bo szkielet zbudowali zaskakująco szybko i teraz już powinno im pójść z górki.ale generalnie oprócz nas, w mniejszym stopniu klubów z Mediolanu to w lecie oczekiwałbym najciekawszych transferów właśnie w Napoli.
- Dybala 4ever
- Juventino
- Dolce Vita
- Juventino
No Viola też imponuje rozsądkiem przy transferach. Mimo wszystko fajnie, że nie wypuścili nigdzie poza Włochy Joveticia. Viola w tym sezonie, a Viola w poprzednim to niebo, a ziemia. Może to i dobrze bo działa to z korzyścią dla całej ligi. Behramiego zresztą właśnie Fiorentina sprowadziła z Anglii i dała mu szansę na odbudowanie się z marazmu po pobycie w West Hamie.Marat87 pisze:Ja bym się jeszcze bacznie przyglądał Fiorentinie, bo szkielet zbudowali zaskakująco szybko i teraz już powinno im pójść z górki.ale generalnie oprócz nas, w mniejszym stopniu klubów z Mediolanu to w lecie oczekiwałbym najciekawszych transferów właśnie w Napoli.