Serie A 12/13 (22): JUVENTUS 1-1 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Symiel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 18:06

Myślę, że powinniśmy tym razem wygrać spokojnie. Cieszy to, że Pogba ostatnio gra dużo, ogrywa się w SerieA a pomijając nawet jego bramki z Udinese to fajnie utrzymuje się przy piłce, nie boi się gry i wymienia sporo podań (w ostatnim meczu najwięcej). Cieszyłbym się gdyby Gio dzisiaj zagrał i strzelił bramkę w swoje urodziny.
Mam też nadzieję, że Boriello zagra na J-Stadium to do czego nas przyzwyczaił.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:29

Co za zainteresowanie meczem, gorzej niż przed sparingami :prochno:

Odnośnie samego pojedynku to nie ma się dużo co rozwodzić. Po meczu z lazio jestem tak wściekły, że oczekuję pełnego rewanżu. Zespół z genuii to dla mnie osobiście największe rozczarowanie. Naprawdę. Mają skład na 1szą dziesiątką a niedługo kibice znowu będą zdzierali z nich koszulki :smile:

Personalnie wyglądamy mocno, musimy to wygrać, najlepiej bez nerwów. Mam nadzieję, że zlekceważenie Sampy zapadło im w pamięć i wyciągnęli odpowiednie wnioski.
Liczą się tylko 3 pkt. Najlepiej jak najszybciej strzelić gola i pójdzie...

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:30

Dragon pisze:Co za zainteresowanie meczem, gorzej niż przed sparingami :prochno:

Odnośnie samego pojedynku to nie ma się dużo co rozwodzić. Po meczu z lazio jestem tak wściekły, że oczekuję pełnego rewanżu. Zespół z genuii to dla mnie osobiście największe rozczarowanie. Naprawdę. Mają skład na 1szą dziesiątką a niedługo kibice znowu będą zdzierali z nich koszulki :smile:

Personalnie wyglądamy mocno, musimy to wygrać, najlepiej bez nerwów. Mam nadzieję, że zlekceważenie Sampy zapadło im w pamięć i wyciągnęli odpowiednie wnioski.
Liczą się tylko 3 pkt. Najlepiej jak najszybciej strzelić gola i pójdzie...
Także licze na szybko strzelone gole i spokojną grę. Drażni mnie bezbramkowy rezultat do przerwy.

ps:Moze Anelka cos juz ustrzeli? :D

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:47

jest oficjalny skład: Buffon, Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, De Ceglie, Quagliarella, Vucinic

a więc bez niespodzianek i chyba na ten moment (biorąc pod uwagę lekki uraz Gio) najmocniejsza jedenastka. nie wyobrażam sobie dzisiaj innego rezultatu niż nasze zwycięstwo

edit: Matriego nie ma nawet na ławie

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:52

Pozostają chyba 2 niewiadome co do pozycji. Peluso/Cegła i atak obok Vucinicia. Pozostaje Quag, bo wszyscy mają jakieś problemy zdrowotne, ale może w ostatniej chwili wskoczy Matri. Cieszę się, że po raz kolejny zobaczymy Pogbę :dance: niech się ogrywa, dostaje naprawdę dużo szans.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:53

Czemu nie Peluso ??

Btw. Lazio przegrywa 90 minuta :)

Remus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:55

Ciekaw jestem postawy środka pomocy bez Pirlo i w składzie Vidal - Pogba - Marchisio. Cieszyłbym się gdyby to funkcjonowało i łatwo można było zastąpić ustawienie z coraz to starszym już Andreą.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:59

Ja myślę, że takie ustawienie może być pomocne, gdy trzeba przeciwnika mocno przysnąć, bo wszyscy środkowi mają parcie na bramkę i potrafią się tam odnaleźć, ale nikt nie kontroluje tempa akcji tak jak Pirlo. No i chyba lepiej mieć takich wybieganych zawodników przy kontrach.

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:01

Lazio vs CHievo 0:1 :) thx

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:05

Przed chwila pilkarze Lazio niespodziewanie przegrali.
Warto to wykorzestac i zwiekszyc przewaga do 8 punktow

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:07

Krótkie pytanie- co z Matrim? Przegapiłem jakąś informację?

Skład chyba najbardziej optymalny, jeżeli Garbaty vol.2 (Kuczer) nic nie spieprzy to jest dziwnie spokojny.

Postulowalbym też, żeby Conte Pogbe ustawiał bardziej jako trequartiste, nie registe. Zdecydowanie fajnie mogłoby to wyjść jakby grał bardziej wysunięty niż Vidal-Książe.

Lajtowe 2:0.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:09

Trzeba pewnie wygrać i pokazać reszcie stawki że spadek formy był tylko chwilowy. Gorzej jak stracimy punkty, bo wtedy tylko jeszcze bardziej ich zachęcimy do gonitwy za nami.
Liczę że z jedną brameczke ustrzeli Marchisio oraz pewną grę obrony na 0 z tyłu.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:09

Dante93 pisze:Krótkie pytanie- co z Matrim? Przegapiłem jakąś informację?

Lajtowe 2:0.
Grypa

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:10

Pozostaje nadzieja, że FaQu walnie jakiegoś dreamgola i cały konflikt przejdzie do historii.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:11

Pełna koncentracja i mają być 3 punkty. Gra bez Pirlo wyglądała w ostatnim czasie przednio - mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Strzelić szybko, najlepiej ze 2, i kontrolować przebieg spotkania. Mam nadzieję, że nasi są wystarczająco podirytowani pechowym wynikiem z wtorku i wygrają to pewnie. Niech nasi zrobią prezent urodzinowy Giovinco.

Lazio zaczyna puchnąć. Im się chyba wydaje, że są drugim Juventusem i mogą sobie pozwolić na sadzanie podstawowych piłkarzy na ławce. Dziś grali bardzo słabo, zresztą po raz pierwszy od dawna nie mieli szczęścia (chciałbym, żeby podobnie było we wtorek). Mamy szansę na +8. Oby się udało.

Zablokowany