Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 16:48

Jak mówi przysłowie lepszy francuz na dachu niż duńczyk w garści. Ale jeżeli Nicolas ma przyjść to właśnie Nicklas powinien wrócić do Arsenalu. Ale coby tu skomentować spekulacje na temat tego transferu to póki co, Anelka
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013, 16:50 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 16:50

Najmądrzejszy post na JuvePoland od póki czytam to forum, czyli jakos z 6-7 lat. Idealne podsumowanie prawie 1000 stron z czego mądrymi postami wypełnić można by maksymalnie 50.

Anelka na takich warunkach jest ok.

Chodzi o post zahora ofc.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 16:53

zahor pisze::ball: Typ dziesiąty - pedofil. ...
:rotfl: :ok:
Szkoda, że Lopez się oddala, a Anelka przybliża.
1,3mln. i pół roku w naszym klubie to nie jest wiele. A nuż facet trafi z formą i strzeli te 6 goli.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 16:54

booyak pisze:Nie pamiętam również żeby jakiś Portugalczyk zrobił furorę we Włoszech dlatego powiedz mi czy gdyby Marotta zakontraktował Ronaldo z Realu za darmo też wysunąłbyś taki argument?
Uuu.. :| "Swój" Paulo Sousa, Manuel Rui Costa

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:02

:ball: Typ jedenasty - krynica prawdy. Do tej grupy najprawdopodobniej zalicza się Zahor, który zawsze głosi prawdę pochodzącą z boskich objawień. Do tej grupy należą też Luciano Moggi oraz Jezus z Nazaretu.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013, 17:16 przez Marat87, łącznie zmieniany 2 razy.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:04

pumex pisze:
booyak pisze:Nie pamiętam również żeby jakiś Portugalczyk zrobił furorę we Włoszech dlatego powiedz mi czy gdyby Marotta zakontraktował Ronaldo z Realu za darmo też wysunąłbyś taki argument?
Co do pierwszego furory moim zdaniem nie zrobił. Ot przeciętniak mimo że 'swój'. Rui Costa :ok: Nie zmienia to jednak faktu że argumenty mówiące o niesprawdzalności się danego narodu w Serie A są dla mnie delikatnie mówiąc śmieszne.

★ ★ ★
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:29

booyak pisze:
pumex pisze:
Co do pierwszego furory moim zdaniem nie zrobił. Ot przeciętniak mimo że 'swój'. Rui Costa :ok: Nie zmienia to jednak faktu że argumenty mówiące o niesprawdzalności się danego narodu w Serie A są dla mnie delikatnie mówiąc śmieszne.
Sousa przecietny? Czy Ja wiem. Predziej uzył bym przymiotnika Solidny.
Nie wspominając że wygrał LM grając w 8 spotkaniach i strzelając bramkę na 2:1 w przegranym 3:2 meczy z Nantes w Pólfinale. Zeby kazdy przeciętniak tak grywal : )
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013, 17:33 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:31

Marat87 pisze::ball: Typ jedenasty - krynica prawdy. Do tej grupy najprawdopodobniej zalicza się Zahor, który zawsze głosi prawdę pochodzącą z boskich objawień. Do tej grupy należą też Luciano Moggi oraz Jezus z Nazaretu.
Nie zgodzę się. Żaden z nich nie głosił prawd pochodzących z boskich objawień, wbrew temu, co się o całej trójce mówi :)

Ale właśnie też chciałem to zauważyć co ty. Choć widzę siebie pod punktem 3 i 7, tak wybitnie brakuje mi tutaj autoparodii, a chyba wszyscy, łącznie z zahorem się zgodzą, że i jego niektóre postawy również są godne umieszczenia w takiej klasyfikacji. Bez tego to wygląda strasznie pyszałkowato na "Syscy są GUPI, tylko ne ja!" :smile:

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:38

:ball: Typ dwunasty - pyszałek.
Komentator, erotoman-gawędziarz. Jest ponad wszystkimi, komentuje postawy wszystkich forumowiczów. Jest znany z tego, że jest znany.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:50

booyak pisze:
pumex pisze:Paulo Sousa
furory moim zdaniem nie zrobił. Ot przeciętniak
Najwidoczniej nie pamiętasz tamtych czasów. Przeciętniak nie zdobywa 2x Pucharu Ligi Mistrzów mając w tym swój spory udział, potem nie jest ważnym ogniwem zespołów liczących się w SerieA i w Europie (Inter, Parma). Był po prostu zawalistym pomocnikiem. Ale mniejsza z tym, bo to temat o transferach Juve a nie o dawnych dziejach

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:52

AdiZ pisze:Marotta dwoi się i troi bo nie potrafi skupić wzroku na jednym. Llorente to niewiadoma, narzekam bo wole teraz, niż obudzić się z ręką w nocniku we wrześniu czy październiku i ględzić o niewypale hiszpańskim z pensją rzędu 4,5mln. Suarez jest realnie do wyciągnięcia tylko ten wzrok trzeba skierować na niego, Dżeko, Jo-Jo także nawet ten Lewy( abstrahując od odbioru В Польше) nie wygląda źle gdy zestawimy go z Llorente.
No to już wszystko wiemy. Wiemy, czego brakuje człowiekowi z 35 letnim doświadczeniem w fachu, dzięki za oświecenie. Gdy sprowadza Pirlo, to jest bogiem, a po jednym Bendtnerze nie potrafi robić interesów..
Proponuje zejść na ziemię. Dzeko, Lewy, Jovetic, Suarez do wyciągnięcia? JEŚLI będą oni dostępni, to będą to duże, jak dla Juve kwoty, a zgłoszą się kluby konkurencyjne z Anglii, z pensją podwojoną. Nie jesteśmy ManCity, dzięki bogu. Sram na te ich pieniądze i wielkie transfery, to nie Juve.

Może dla odmiany warto mu zaufać i poczekać z osądami? Wiemy, że Conte silnie ingeruje w transfery, sam Marotta też pokazał, że zna się na fachu, więc nie widzę powodu, żeby być sceptycznym co do każdego transferu. Pokazał, że jest cierpliwy, nieugięty i rozsądny. Nie szasta pieniędzmi. Wiadomo, że nie każdy transfer wypali. Wolę więc, żeby Llorente sporwadzony za darmo, albo Anelka za grosze okazali się niewypałami, niż kupowanie wieśniaka Suareza za 30 mln który intelektem jest w epoce kamienia łupanego i wprowadzi jedynie chaos.

Żeby nie było, widok Anelki w barwach Juve mnie brzydzi. Nie cierpię tego najemnika, tego wyrazu twarzy, ale miejmy odrobinę wiary zamiast negować wszystko.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 18:01

Obrazek do jasnej An(i)elki!!

Panie Zambrotto wzywam cię to ja ten random z lotubulgara.pl!!!

A tak do rzeczy, już bym wolał Borriello niż jego :/ . Ale cóż niech się dzieje wola Conte i Marotty z nią się zawsze zgadzać trzeba.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 18:14

Elo Vidal:) pisze:Panie Zambrotto wzywam cię to ja ten random z lotubulgara.pl!!!
hmm... jesli to jest dzisiejsze zdjęcie, to jeśli jeszcze znajdziesz ten lot na http://www.flightradar24.com/ to kłaniam się przed Twoją eksperckością :C

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 18:33

Bobeknaklo pisze: No to już wszystko wiemy. Wiemy, czego brakuje człowiekowi z 35 letnim doświadczeniem w fachu, dzięki za oświecenie. Gdy sprowadza Pirlo, to jest bogiem, a po jednym Bendtnerze nie potrafi robić interesów..
Prilo + wypalił, powiem szczerze wątpiłem w ten transfer z powodu wieku i wypalenia zawodowego. Geniuszu nie odebrałem mu nigdy zaskoczył mnie swoją nową motywacja i teraz stoi gdzie stoi - na piedestale. Bendtner to transakcja last minute, aspekt sportowy jaki i oprawa pozasportowa - porażka. Jeśli myślisz, że ja skupiam się na tych transakcjach to jesteś w błędzie. Trzeba widzieć to trochę szerzej, zatrudnienie Del Nerego, Martinez, Traore, czy i najważniejsze największa porażka transferowa jaką kiedykolwiek widziałem - Motta. Tak, Marco Motta większej porażki transferowej nie widziałem. Jak można wykupić piłkarza, który kompletnie się nie sprawdził. No można liczyć, że się go sprzeda ale z jego pensją ciężko ale zawsze może błąkać się po wypożyczeniach.
Bobeknaklo pisze:Proponuje zejść na ziemię. Dzeko, Lewy, Jovetic, Suarez do wyciągnięcia? JEŚLI będą oni dostępni, to będą to duże, jak dla Juve kwoty, a zgłoszą się kluby konkurencyjne z Anglii, z pensją podwojoną. Nie jesteśmy ManCity, dzięki bogu. Sram na te ich pieniądze i wielkie transfery, to nie Juve.
Oferta za Jovetica opiewająca na 30mln tylko spóźniona bo ludzie z Florencji nie są głupi i ustalili do kiedy coś można działać na rynku transferowym, po tym trem inie skupiamy się na przygotowaniach do sezonu. Więc jak 30mln było to Dzeko, Lewy, Jovetic, Suarez są realni jeśli pieniędzy się nie marnuje na uzupełnienie ławki rezerwowych. (Duńczyk, czy teraz Anelka)
Bobeknaklo pisze:Może dla odmiany warto mu zaufać i poczekać z osądami? Wiemy, że Conte silnie ingeruje w transfery, sam Marotta też pokazał, że zna się na fachu, więc nie widzę powodu, żeby być sceptycznym co do każdego transferu. Pokazał, że jest cierpliwy, nieugięty i rozsądny. Nie szasta pieniędzmi. Wiadomo, że nie każdy transfer wypali. Wolę więc, żeby Llorente sporwadzony za darmo, albo Anelka za grosze okazali się niewypałami, niż kupowanie wieśniaka Suareza za 30 mln który intelektem jest w epoce kamienia łupanego i wprowadzi jedynie chaos.
Ja nie jestem sceptyczny do każdego transferu, tylko do tych do których mam wątpliwości. Ufać nie zamierzam, czekać nie ma na co pracuje już długo a osądy trzeba wyciągać. Ingeruje Conte ingeruje w transfery daje listę a dostaje plac C czy D w najlepszym wypadku plan B. Z Elią też pokazał mu Conte jak się zna. Tu zgoda nie każdy transfer wypali. Ja znowu wole nie marnować pieniędzy na półśrodki piłkarskie bo za dużo już ich było, ich jest w kadrze. Nie wiem co masz do ludzi na żyjących na wsi ale Ci są bardzo często lepiej wychowani niż "miastowi". Dlatego twoje wybiegi do Suareza idą trochę za daleko. Intelekt z epoki kamienia, groźba chaosu mogę przypiąć tylko Balotellemu ale tego nie zrobię bo zostanę oskarżony o rasizm.
Bobeknaklo pisze:Żeby nie było, widok Anelki w barwach Juve mnie brzydzi. Nie cierpię tego najemnika, tego wyrazu twarzy, ale miejmy odrobinę wiary zamiast negować wszystko.
Tu też zgoda, pełne obrzydzenie tym piłkarzem a zarazem brak pewnej logiki (Del Piero).

lotubulgara.pl!!! i Berbatov :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 18:38

Obrazek

To zdjęcie z Rzymu Fiumcino. Faktycznie był lot z Szanghaju do Rzymu :twisted: .

Panie Zambrotta ja Ciebie też :D !

Zablokowany