Nicolas Anelka
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ahhh jak to pieknie wyglada w obliczu nieuchronnego transferu:Dmazi12 pisze:Po co ten temat? Nie czaje. Anelka dobry może i był, ale 5 lat temu. Po co sprowadzać wypalonego staruszka, niech już sobie odpoczywa na emeryturce.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- ewerthon
- Juventino
Żeby nie narazić się na ewentualne hejty - miałem na myśli Anelke sprzed co najmniej 3-4 lat wstecz. Obawiam się, że teraz jest tylko cieniem tamtego piłkarza.ewerthon pisze: Anelka drewno? Na serio widzę pierwszą taką wypowiedź na jego temat W OGÓLE. Moim zdaniem przesada, piłkarz ze świetną szybkością, niezłym dryblingiem i co najważniejsze - skutecznością.
- deszczowy
- Juventino
Dobra, mnie się to też nie podoba, ale jest jak jest. Ten koleś to tylko wartosć dodana w obliczu obstrukcji Lyonu.
Nich strzela po prostu. I tak się go za pół roku odpali, razem z naszym Duńskim Dynamitem. Borriello też strzelił jedną ważną bramkę. Jeśli Anelka strzeli przynajmniej jednego gola tej wagi, co Hipster to i tak w ostatecznym rozrachunku Marotta wyjdzie na plus.
Meh...
Nich strzela po prostu. I tak się go za pół roku odpali, razem z naszym Duńskim Dynamitem. Borriello też strzelił jedną ważną bramkę. Jeśli Anelka strzeli przynajmniej jednego gola tej wagi, co Hipster to i tak w ostatecznym rozrachunku Marotta wyjdzie na plus.
Meh...
- D-Rose
- Juventino
Jakie to zycie bywa okrutne :roll:D-Rose pisze:Dobra, a jest jakas plotka gdzie łaczy sie go z Juventusem? Czy to tylko Twoje osobiste spostrzeżenia? Jezeli to drugie to raczej nie nadaje sie na osobny temat.

- Dolce Vita
- Juventino
A ja myślałem, że sprowadzenie Drogby to zabawa w archeologa.... :doh: :doh: :doh:

- Dante93
- Juventino
Marotta to ma poczucie humoru. Jasne chciałbym żeby Anelka strzelił 10 bramek w te pół roku i sie walnie przyczynił do sukcesu, ale na ten moment rozważając wszystkie okoliczności to zostaje mi powiedzieć, że Marotta kpiny sobie urządza.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
ALex jest DUZO starszy.MVP pisze:Anelka? W sumie, why not. Przecież pozbyliśmy sie przed sezonem Alexa, niedużo starszego, duzo lepszego... Logika na 5
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Dolce Vita
- Juventino
Nie zmienia to faktu, że bardziej logiczne byłoby pozostawienie go w Juve zamiast ściągania teraz Anelki - najemnika i podżegacza w miejsce legendy klubu.iltalismano pisze:ALex jest DUZO starszy.MVP pisze:Anelka? W sumie, why not. Przecież pozbyliśmy sie przed sezonem Alexa, niedużo starszego, duzo lepszego... Logika na 5

- deszczowy
- Juventino
Trzy i pół roku, plus minus.iltalismano pisze:ALex jest DUZO starszy.MVP pisze:Anelka? W sumie, why not. Przecież pozbyliśmy sie przed sezonem Alexa, niedużo starszego, duzo lepszego... Logika na 5
Dobra, emocje opadły, wypłakaliśmy się, to może teraz spójrzmy na sprawę racjonalnie. W tym okienku żadnego klasowego napastnik chyba jednak nie udałoby się nam pozyskać, skoro Lyon się zbiesił. Pogra pół roku, może coś strzeli, dużo kasy nie wyssie. Oczywiście ja też się nie cieszę z jego przybycia, ale skoro już jest, to nie róbmy wsi i poczekajmy do jego pierwszego meczu. No, może dwóch meczów.
- Dolce Vita
- Juventino
Teraz tak patrzę, że Anelka w 22 meczach strzelił 3 bramki... Czym kieruje się Marotta zatrudniając go? Gość nie błyszczy nawet w lidze chińskiej, a ma być jakimkolwiek wzmocnieniem dla nas? Dla mnie to wyrzucenie pieniędzy i nic więcej. No, chyba, że w Chinach kładł kompletnie lache na grę, ale to i tak wiele nie zmienia. O wiele bardziej wolałbym Drogbę, który chyba coś jeszcze sobą prezentuje (w 11 meczach ligi chińskiej strzelił 8 bramek).

- Skibil
- Redaktor
Ja trochę nie rozumiem postów o tym, że skoro Anelka przychodzi, to można było zostawić Del Piero. Alex chciał grać, w Juventusie nie dawano mu gwarancji gry, więc się wyniósł - proste. Francuz przychodzi, bo nasi napastnicy grają słabo, nie mamy forsy na transfer i kontrakt klasowego napastnika. Nikt nie przypuszczał po zwycięskim sezonie, że tak trudno będzie o zawodnika który podniesie poziom i nie będzie kosztować majątku, a do tego nasi napastnicy pogubią formę. Po za tym jest zimowe okienko i nikt nie puszcza swoich kluczowych zawodników "od tak". Nicolasem w ogóle się nie przejmuję: dostanie grosze, "pogra" pół roku i wyjedzie. Marotta nic więcej nie może zrobić w takich, a nie innych okolicznościach. Nie oceniam tego na plus, ale też na minus bo szczerze wątpię, że Anelka będzie mieć jakikolwiek wpływ na naszą grę. Ważne, że nasz DS nie robi transferów "pod publiczkę" jak Secco. To już kolejne okienko, kiedy znakomita część wypowiadających się tutaj liczy na Cavanich, Suarezów i innych "topów" za grube miliony i kontrakty jakich nie ma nikt w naszym zespole.