Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino

Kolega chyba kompletnie nie zrozumiał mojego przekazu. Trudno.Crunny pisze:Ludzie bez jaj. To że Pogba, gra tak dobrze nie znaczy, że Beltrame jest lepszy od Matriego czy Iaquinty i teraz każdy nasz junior zasługuje na ogrywanie w Serie A.Ouh_yeah pisze:Bez przesady. Beltrame to się jeszcze chyba nawet nie rozgrzewał, żeby wejść na minutę w Serie A
Ouh_yeah, jak nie Beltrame, to Iaquinta, który i tak pobiera pieniążki. Co to w takim przypadku w ogóle za różnica kto zapcha ławkę? Młody, słaby i niedoświadczony vs stary i słaby.
Dla mnie najbardziej przerażające jest to, że w ogóle opcja "Anelka" jest rozważana jako potencjalne "wzmocnienie" czy uzupełnienie, podobnie, jak to było z Andreolim. To zła oznaka.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, 17:47 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Aj faktycznie, złą osobę zacytowałempumex pisze:Kolega chyba kompletnie nie zrozumiał mojego przekazu. Trudno.Crunny pisze:Ludzie bez jaj. To że Pogba, gra tak dobrze nie znaczy, że Beltrame jest lepszy od Matriego czy Iaquinty i teraz każdy nasz junior zasługuje na ogrywanie w Serie A.Ouh_yeah pisze:Bez przesady. Beltrame to się jeszcze chyba nawet nie rozgrzewał, żeby wejść na minutę w Serie A
Ouh_yeah, jak nie Beltrame, to Iaquinta, który i tak pobiera pieniążki. Co to w takim przypadku w ogóle za różnica kto zapcha ławkę? Młody, słaby i niedoświadczony vs stary i słaby.
- ewerthon
- Juventino

To zależy od punktu widzenia. Twoje granice przyzwoitości są trochę szersze niż pumexaOuh_yeah pisze:Potrzebujemy kogoś choćby na grzanie ławy a nie mając zbyt wielu opcji i nie chcąc wydawać zbyt wiele kasy Anelka mieści się w granicach przyzwoitości.
Nie bardzo rozumiem po co ściągać Anelkę z Chin jak w Europie spokojnie można znaleźć kilku napastników tej "klasy" którzy posiedzą na ławce w Juve do końca sezonu.
- dawid1897
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
Gdzieś czytałem, że liga Chińska ma teraz przerwę. A po drugie Chiny to nie Mars, przyleci i odleci po zakończeniu kontraktu.ewerthon pisze: Nie bardzo rozumiem po co ściągać Anelkę z Chin jak w Europie spokojnie można znaleźć kilku napastników tej "klasy" którzy posiedzą na ławce w Juve do końca sezonu.
Wydaje mi się, że skoro pchają się na znanego przecież Anelkę to ten może być szykowany do pierwszego składu, doświadczenie ma, ale czy nadal jakieś ponadprzeciętne umiejętności? Nie wiem, nie widziałem go dawno w akcji. Gdyby to był piłkarz na ławkę to wypożyczyliby Boriello i tyle.
Marotta z Conte widzą w Anielce tańszą alternatywę Drogby
FORZA JUVE!!!
- gucio_juve
- Juventino

Jeśli teraz kupujemy Anelkę, to jaki był sens rozstawania się z Del Piero, który przecież chciał zostać w Turynie?
- pumex
- Juventino

To jest właśnie pytanie, na które próbuję znaleźć odpowiedź od ponad godziny i zaczyna mnie mdlić :xgucio_juve pisze:Jeśli teraz kupujemy Anelkę, to jaki był sens rozstawania się z Del Piero, który przecież chciał zostać w Turynie?

- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Co to za alternatywa. Różnica jest taka, że Drogba podniósłby jakość naszego ataku a Anelka teraz to ten sam poziom co Vucinic, Matri i Quag, a może nawet słabszy. Nie wiem jaki jest sens sprowadzania gościa. Zamiast trzech średnich napastników będziemy mieli czterech średnich. I tyle.dawid91 pisze:Marotta z Conte widzą w Anielce tańszą alternatywę Drogby
Jedynym plusem Francuza jest jego europejskie doświadczenie i tu widzę jedyny argument za jego przyjściem.
- @D@$
- Juventino

Byle przez te pół roku trenował należycie a nie spasł się jak świnia (oj hipokryta ze mnie).iltalismano pisze:Lepiej ze przyjdzie od 1.07 niżeli teraz. Nie jest w formie meczowej i pewnie byłby gnojony przez 4/5 tego forum za słaba gre.
Dwie klasy? To nie pytam ile klas nad Hiszpanem umieściłbyś swojego Suarezayanquez pisze:Oświecam - Llorente jest dwie klasy lepszym piłkarzem od Matriego i klasę lepszym od Quaqa (żeby zobrazować ile to dla mnie "klasa", to dodam, że klasę gorszy od Cavaniego).
Zaraz, czyli Llorente blizej do Cavaniego niż Matriego?
Póki co Marotta kombinuje wypożyczenie Lisandro, bo jednak przyda się pięciu napastników a Bendtner polamany a nawet ze zdrowego nie ma za wiele pożytku. Nikt chyba nie myśli, ze Fabio odejdzie zimą. A latem się zobaczy, przede wszystkim jak sprawdzi się Lopez, jeśli w ogóle przyjdzie.Jacky pisze:Nie wiem po co tak szalec z tym Lisandro Lopezem. Bo czy jest w ogole sens wariowiac, swirowac, zeby zmieniac Quaga na Argentycznyka?
Ja myślę że Marotta już dawno zapowiedzial że tego gościa nie chcemy a i Conte pewnie by go nie chciał. Jeśli myślisz że pozyskamy Mario to z całym szacunkiem ale ty wiesz 'g' o piłcerosomak pisze:Wiecie co? ja mysle ze Baloteli przychodzac do nas by sie stal top snajperem.
Myslcie co chcecie ale jezeli cos ma zniego byc to pod wodza charyzmatycznego trenera.
Dajmy już spokój z Balotelliemu, Zlatanowi, nawet Neymarowi, bo tego typu zawodników nie będziemy kupować, chyba że bardzo młodych, których ciężko rozgryźć, bo mało sie o nich wie.
Oj tam, Bastos był bardzo blisko i wszystkie znaki wskazują na to, że tylko Conte zablokował ten transfer.zahor pisze:Popraw mnie jeżeli się mylę, ale wydaje mi się że od kiedy Marotta pracuje w Juventusie, nie sprowadził z kraju szampana i śmierdzących serów ani jednego piłkarza.
My nie gramy z trequartistą i nic nie wskazuje na to by tak mialo być. Ogólnie cała 4 pomocników przed Pirlo jest dobra (przynajmniej w założeniu) w odbiorze, pewnie plan jest taki by wysoko zaczynać pressing, bo nawet Vucinic, Matri czy Giovinco się w niego włączają.Arbuzini pisze:Faktycznie często jest tak, że pomiędzy pomocą, a atakiem tworzy się luka. Moim zdaniem nie ma, co za bardzo obarczać tym problemem pomocników. Na pewno nie do tego stopnia żeby kombinować ze środkiem. Tutaj przede wszystkim widać słabość naszych napastników. Skok jakościowy na pozycji snajpera i trequartisty znacząco zniweluje ten problem.
Co do luki miedzy formacjami, no nie do końca tak jest. Co najmniej jeden napastnik się wraca przy ataku pozycyjnym a z drugiej strony Marchisio i Vidal starają wbiegać w pole karne zza pleców napastników i nieraz w ten sposób padały bramki.
Znowu wyjdzie na to, że się czepiam, ale Zlatan też szczególnym bystrzakiem nie jest.Marat87 pisze:Mariuszek jest głupkiem, a nie silnym charakterem. Ibra to jest silny charakter ( pewnie część zaprzeczy 8)), a nie murzynek.
A my mamy najwięcej goli w lidze (nawet od superofensywnej Romy Zemana, która dostała jednego walkowera) z niby fatalnym atakiem i to mnie cieszydeszczowy pisze:Nie wiem, czy zauważyłeś ale karzeł z Barcy ma więcej goli w sezonie niż cała nasza drużyna.
Swoją drogą ciekawe co tak zagrzytało na lini trener/zarząd<->Iaquinta, że wolimy grać w ataku z Marchisio niż z Vickiem. Nie chciał odejść, jak miał, czy stało się coś więcej?Łukasz pisze:Boże uchowaj. Stare toto, wypalone i jeszcze psuje szatnie. Każdy, tylko nie on. Już wolę wyciągnąć Vicka z rezerw, skoro sięgamy do półki z tego poziomu.
Kiedyś solidny grajek szkoda że tak kończy, nawet czy go uznamy za pasożyta teraz czy nie.
Przepraszam pana bardzo, Borrielo strzelał w decydującym momencie sezonupumex pisze:To jest to. Najpierw był Toni - nie dał nic. Potem Borriello - nic. Postawili na Bendtnera - znowu nic.mrozzi o Anelce pisze:Tym transferem Marotta pobilby swoj letni wyczyn z Bendtnerem.
Grubo ich poniosła fantazja.Crunny pisze:Podobno Sky Italia podała, że Juve chciało wypożyczyć Balotelliego na pół roku z opcją wykupu za 25 mln euro (kwota spłacana w 3 ratach), ale Anglicy odrzucili ofertę.
Sissoko w Newcastle? Nie wiem czy był nam potrzebny.
Anelka :doh: Delikatnie mówiąc, nie podoba mi się ten pomysł. Już bym wolał jakiegoś Gilardino czy coś. Oby Lisandro wypalił w takim razie.
Na konie przypomnę: zimą nie odejdzie żaden napastnik, bo widzę że niektórzy na forum są uparci
edit: Co ma znaczyć gębą Anelki w "wydarzeniach" na juvepoland? Boję się coraz bardziej
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, 19:05 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino

O to to. Iaquinta, Floro Flores, Borriello... Ktokolwiek, byle nie Anelka. Bóg mi tego nie zrobi.D-Rose pisze:To juz nie lepiej wziąsc Slusarskiego?
- 1.Młodszy
2.Tańszy
3.W tym sezonie 8 bramek w 15 meczach
4.Biorac pod uwage cene a mozliwy wkład w wyniki - to wapie zeby Anleka dał wiecej niz Slusarski.
@up - Anelka na pewno BYŁ lepszy od Matriego, ale czas nie stoi w miejscu.
- Arbuzini
- Juventino

Trequartista w stylu Cassano, czy Tottiego. No po prostu cofnięty napastnik wracający się po piłkę do rozegrania, potrafiący się utrzymać przy piłce itd. Tak jak Vucinic tylko w lepszym stylu@D@$ pisze:My nie gramy z trequartistą i nic nie wskazuje na to by tak mialo być. Ogólnie cała 4 pomocników przed Pirlo jest dobra (przynajmniej w założeniu) w odbiorze, pewnie plan jest taki by wysoko zaczynać pressing, bo nawet Vucinic, Matri czy Giovinco się w niego włączają.Arbuzini pisze:Faktycznie często jest tak, że pomiędzy pomocą, a atakiem tworzy się luka. Moim zdaniem nie ma, co za bardzo obarczać tym problemem pomocników. Na pewno nie do tego stopnia żeby kombinować ze środkiem. Tutaj przede wszystkim widać słabość naszych napastników. Skok jakościowy na pozycji snajpera i trequartisty znacząco zniweluje ten problem.
Co do luki miedzy formacjami, no nie do końca tak jest. Co najmniej jeden napastnik się wraca przy ataku pozycyjnym a z drugiej strony Marchisio i Vidal starają wbiegać w pole karne zza pleców napastników i nieraz w ten sposób padały bramki.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Co nie zmienia faktu, że to drewno. Anelka to też drewno. Nie czegoś takiego oczekujemy od naszych działaczy. Zgadzam się z Pumexem - zainteresowanie kimś takim to śmiech na sali. Ten człowiek może wnieść do naszego zespołu jedynie chaos w szatni. Marotta zawsze powtarzał, że my nie sprowadzamy piłkarzy, którzy mogliby sprawiać problemy. Raz kolejny sam sobie zaprzecza, bo czarny Francuzik w dotychczasowych klubach pokazywał niejednokrotnie, na co go stać... Zdaję sobie sprawę, że bardzo ciężko o jakiegoś godnego uwagi napastnika za niewielkie pieniądze, zwłaszcza w zimie. Dlaczego zatem nie możemy zostać z tym, co mamy, skoro przy każdej możliwej okazji Marotta i Agnelli pytani o działania na mercato i tak odpowiadają, że mając najbardziej skuteczny atak w lidze nie potrzebujemy się wzmacniać?@D@$ pisze:Przepraszam pana bardzo, Borrielo strzelał w decydującym momencie sezonupumex pisze:To jest to. Najpierw był Toni - nie dał nic. Potem Borriello - nic. Postawili na Bendtnera - znowu nic.mrozzi o Anelce pisze:Tym transferem Marotta pobilby swoj letni wyczyn z Bendtnerem.![]()
Potwierdza się to, o czym pisałem w pierwszej części sezonu. Chyba większość z nas się tego obawiała. Marotta bierze się za kontraktowanie "okazji" pod koniec okienka. Sprowadzamy kogoś, kto w żaden sposób nie podnosi jakości tego zespołu. Napastnika mieliśmy sprowadzić w jednym celu - miał nam pomóc w rozgrywkach LM, bo nikt nie ma wątpliwości, że z obecnym napadem możemy doszlusować do końca sezonu ligowego... Marotta sprowadza nam szrot - Borriello, Bendtner, teraz ten przeciętniak...
Ktoś tu śmie pisać o operacji low-cost? Niech sobie policzy, ile ten koleś zgarnie przez 0,5 roku siedząc u nas na ławie...
Jeśli info się potwierdzi - ogromny minus dla łysego dziada...
EDIT:
Anelka zdobył w 20 meczach ligi chińskiej 3 bramki! :rotfl: Śmiać się czy płakać?